bet krievinjhs tajaa veloserviss bodee… bez komentaariem… It kaa piedaavaa labaako preci ( LAIKAM), bet nevar man loham :D paskaidrot , ar ko taa ir labaaka no cita razhotaaja, kas tiek tirgota tajaa pashaa veikalaa.
bet krievinjhs tajaa veloserviss bodee… bez komentaariem… It kaa piedaavaa labaako preci ( LAIKAM), bet nevar man loham :D paskaidrot , ar ko taa ir labaaka no cita razhotaaja, kas tiek tirgota tajaa pashaa veikalaa.[/quote]
Paskaidrot viņš tiešām nemāk un pēc darba es nekādi nevaru uzvilkt velotērpu, lai ieietu tur un būtu uzreiz pozitīva attieksme ;) :D
letiņi pavisam izlepuši… tiek dota iespēja iepirkties par lādzīgām cenām, bet ļautiņi to vien dara, kā meklē, kur piekasīties (izvēles nekādas, pārdevēji rupji utt.). šodien biju, 15min laikā nopirku to, ko gribēju, attieksme normāla. protams, neviens apkārt uz pirkstgaliem neskraidīja, rokas nebučoja, bet tas arī nav tas, pēc kā biju ieradies.
Es ar vakar biju veikalā un 20 minūtēs nopirku preci, kuru jau biju iepriekš noskatījis netā par ļoti saprātīgu cenu. Palīdzēja jaunkundze. Naevarētu teikt, ka viņa nebija ieinteresēta pārdot preci. Uz noliktavu skrēja trīs reizes pēc vajadzīgā izmēra. (pirku kurpes).
Arī daudzos citos veikalos par dažādām ne-velo precēm pārdevēji man kā loham nav varējuši izskaidrot, ar ko atšķiras dažādu ražotāju līdzīgi izstrādājumi. Jo bieži vien arī būtiskākā atšķirība ir tieši cenā un firmas nosaukumā. Tā nu ir globalizācijas laikmeta ironija.
Minētajam puisim, manuprāt, vienkārši ir savdabīga humora izjūta, citādi ne vainas.
Ja jau diskusija te ir iegājusi veloservisa pesonāla aprunāšanas sliedēs, tad man, kā Brīvības ielas veikala apmeklētājam, arī ir kas piebilstams. Pirmkārt jau par to “krieviņu”. Kad man bija saskare ar viņu pirmo reizi, arī biju viegli šokēts par attieksmi. Otrajā reizē es kaut ko pajautāju krieviski, jo tam čalim tā tomēr ir vieglāk. Vismaz manā gadījumā tas nostradāja, attieksme bija tīri ok gan toreiz, gan arī citas reizes. Teiksiet, ka es zemojos, runājot krieviski - nebūt nē, mani tas nesatrauc, tādā veidā es pats praktiski labāk apgūstu to valodu un atsvaidzinu ierūsējušās zināšanas. Kaut kad pirms gada tur bija viens tāds pajauns čalītis ar vienkārši super attieksmi un zināšanām, tiesa, nekad vairs neesmu viņu sastapis. Tagad pārsvarā ir gadījies tāds sirms onkulītis ar ūsām, viņam ar attieksmi un arī zināšanām viss ir kārtībā, prieks iepirkties pie tāda pārdevēja. Bet vispār jau es nedodos uz veikalu, lai pētītu cik skaistas acis ir pārdevējiem, es zinu ko tieši es vēlos un to arī taujāju, ja nav tieši tā, tad lūdzu, lai man piedāvā alternatīvas, ja man nepietiekoši par kādu preci paskaidro, man nav grūti atrast pilnīgu info internetā. Galu galā visi ir cilvēki un katrs var kāda jomā orinetēties sliktāk. Tiešām iesaku izmantot šo izdevību un iegādāties labas mantas par labām cenām nevis sūkstīties par to, ka pārdevējs nepasmaidīja, nepiemiedza ar aci un nezināja cik gramus sver ķīniešu dubleķis un cik itāļu, arī viņi ir tikai cilvēki un tikai mācās, kā jau mēs visi.
pievienojos viedoklim, ka tam čalim ir, teiksim tā, humora izjūta, lai arī kādam tā var šķist nedaudz īpatna.
bet to var saprast. jebkuram pieredzējušam pārdevējam izveidojas spēja atšķirt labu (savas vēlmes zinošu, nekašķīgu, visādi citādi jauku un galu galā tiešām pirkt gribošu, nevis muldoņu) klientu no slikta, un dažam labam pret “sliktajiem” klientiem izstrādājas vēsa attieksme.
tas ir pārāk primitīvs klientu dalījums - labie un sliktie. klienti ir ļoti dažādi un nereti muldoņas atved citus klientus (cilvēkam patīk muldēt ne tikai veikalā ar pārdevēju, bet arī savā draugu lokā). principā jebkurš cilvēks, kurš būs darbojies apkalpošanas sfērā UN papildus pētījis dažādus gudrus materiālus par klientiem, mārketingu sapratīs, ka jo vairāk tu uzzini, jo mazāks kļūst “slikto” klientu īpatsvars.
galu galā pārdevēja darbs ir PĀRDOT nevis forši patusēt ar cilvēkiem, kuri viņam patīk (jauks, nekašķīgs, vēlmes zinošs).
Pirmkārt, viņiem šajās dienās ir nenormāli daudz klientu un galva sāk reibt jau pēc pirmās dienas pirmajām 3 stundām. Tāpēc esam saprotoši!
Otrkārt, meitene-pārdevēja visu šmotku kaktu izrakāja, lai atrastu man vajadzīgos izmērus. Tā ka - kāds klients, tāda attieksme :)
Un kā gan nenoriebsies, ja vairums pircēju uzdod viņiem kaudzi jautājumu, kur katrs nākamais jautājums ir bezjēdzīgāks par nākamo. Piemēram: “a kāpēc tās atlaides, vai jūs slēdzaties ciet?”
Ja kāds pārdevējs tā domā, tad viņš ir uz vietas atlaižams.
Un mežonīgs daudzums klientu nav attaisnojums vājam sniegumam. Tā ir vadības atbildība, nodrošināt pietiekamu skaitu darbinieku laikā, kad gaidāms masveida klientu pieplūdums.
Un nav bezjēdzīgu klienta jautājumu!
Ja klientam viss būtu skaidrs, tad nebūtu jautājumu, un pārdevējs kļūtu par kasieri.
wrongvej Tu atkal pec gramatinjas saac runaat, bet ka pieradijies dzivee gramatinjaam nedrikst ticeet,cilvecibas faktors sobrid ir galvenais.
Tu esi slikts pirceejs wrongvej slikts, esi saskatijies amerikanju filmas kur pirceji bruk virsuu makdonalda pardevejiem, un nabaga pardeveji spiesti to pardzivot,bet dazaas filmaas forsaak ir tas kad vinjiem tas darbs apniik un binji panjem lozmeteeju un sadala burgeros tos kaskjigos pircejus :D
veiksmi darbaa velloserviss!lai jums vairak priecigu klientu un lai aaderes pasargaa no negativo auru apsestiem forumu un internet parzinosu emulatoru apmeklejumiem :) pukje sievieshdienaa
wrongway īstenībā ļoti pareizi saka. kādā sakarā man kā klientam jālien caur, atvainojos, pakaļu, lai izpatiktu pārdevējam, kurš šodien no gultas izkritis ne no tās puses?? kā jau teicu - tā ir MANA nauda un es viņu varu atstāt arī citos veikalos, nav problēmas. paskaties kaut vai tagad - cik daudz salīdzinoši negatīvu vārdu ir pateikts Veloservisa virzienā… tu domā tas viņiem tagad nāk par labu? es par to ļoti šaubos. visi nevar būt ūber gudri itvisā, un ja pārdevējs nemāk, vai vēl sliktāk, negrib pastāstīt atšķirību starp produktiem, tad viņš nav pārdevējs, bet gan vienkārši tukša vieta veikalā.
tā nav nekāda amerikāņu pieeja, tā ir NORMĀLA pieeja klientu servisam. padomju laiki ir beigušies jau sen, ar savu brutālo izvēles attieksmi pret klientiem, tā kā laiks mainīties…
Ja man veikalā x kaut kas neapmierina -attieksme, cenas vai sortiments (ir tādi), tad es to vienkārši neapmeklēju- izvēlos veikalu y. Neredzu šeit problēmu. Ja, savukārt, es nevaru samierināties, ka veikalā x man nepieciešamā prece tiek tirgota par neizturami pievilcīgu cenu - es sakožu zobus, aizeju un to nopērku.
Iet uz veikalu, kurš tev nepatīk, iepirkties tajā un tad ar foruma starpniecību apmācīt veikala personālu man neliekas lietderīgi.
Pilnīgi piekrītu wrongway un metalpower teiktajam.
Bet tas mazais baabiets :)) tb meitēns un sirmais vīrs ir iisti pārdevēji. Pastāstīs , paskaidros. Varbūt vēl kāds tur pārdevējs ir, bet citus neredzēju.
Varbūt vēl kādam velo veikalam ir padomā atlaižu akcija? Jeb jums bail no pircējiem, kas intreseejas kas, ko un kapēc? :D