Sāp locītavas pēc izbrauciena.

Sveicināti, esmu svētdienas braucējs, pēc neliela izbrauciena (37km, ceļā pavadītas 2h) izteikti sāp kreisais elkonis, labais celis, spranda, vienīgi sāpošo dibenu es saprotu. (pats nodarbojos ar kikboksu regulāri un eju uz svaru zāli, tāpēc ikdienā nekas nesāp, jo noslodze tiek visam ķermenim)
Pēc 2 dienām gribējās atkal pabraukāties, rezultātā nobraucu tikai 17km, dēļ sāpošā ceļa, jo pie slodzes izteikti nīd, tāpat kā spranda uzreiz liek par sevi manīt.
Braukājot uz darbu (11km uz 1 pusi, diskomfortu neizjūtu, kā ilgāk braucu, tā nav labi)

Tad jautājums, varbūt kāds zin teikt, vai tas varētu būt no nepareiza velo iestatīšanas (sedēklis, stūres augstums/attālums, uc) vai varbūt no nepareizas pozīcijas ieņemšanas uz velo?? Kādi ieteikumi/idejas? Nofočēju pāris bildes ieskatam, kā sēžu, turu rokas, uc, skatīt te - http://foto.inbox.lv/slimaiz/velo-bildes
Paldies par atbildēm jau iepriekš.

PS. Augums 173, velo izmērs 18’'.

Ceļi tipiski sāp no pārāk zema sēdekļa, bet 2. bildē drīzāk izskatās par augstu. Tipiskais ieteikums ir izstiepta kāja ar papēdi uz pedāļa, lai minoties, līdz galam neiztaisno.

Rokas braucot iesaka turēt nedaudz ieliektas elkoņos - pie triecieniem amortizējot ķermeni, ar taisnām sanāk uztver triecienu.

Sprandas sāpes var arī būt no sēdpozīcijas, jāveic eksperimenti ar stūres iznesuma garumu.

Var jau gadīties, ka ir kaut kādas muskuļu grupas, kuras tomēr netiek noslogotas kikboksā, tāpēc nav attīstītas un to jūt uz velo. Man pašam kādu laiku bija sāpes muguras lejasdaļā pēc 2+ stundu braukšanas vājas muskulatūras dēļ.

P.S. Brauc ar velocimdiem? Atšķirība ir jūtama.

Jānomet padsmit kilogrami un viss būs čikiniekā. Iespējams, tauki uz ceļgala un tā blakus saitēm palīdz veidot cistas un attiecīgi ūdentiņu…
P.S. saku pēc paša pieredzes.

Starpictu izskatās ka velo par mazu, par īsu ar ļoti iespējams

Ļoti iespējams, ka ar muguru ir problēmas. Man arī reizēm ne no šā ne no tā sāk īdēt celis, rokas arī, spranda arī. Tas viss dēļ muguras, kaut arī sāpes mugurā nejūt, mazu stīvumu gan. Sākumā domāju, ka velo regulējumi nepareizi, bet, kad sāku nodarboties ar peldēšanu, viss jūtami uzlabojās, protams, konsultāciju no manualā terapeita arī biju saņēmis, kad gāju likt muguru vietā. Tas viss dēļ mūsdienu aktīvā dzīvesveida, kad visur jāskrien pasēdēt, gribi to vai nē.

p.s. Simptomi man bija identiski, un pa retam ir vēl joprojām, bet stipri mazāk.

p.p.s. Patieso cēloni Tev šeit būs grūti atrast, bet vielu pārdomām - atradīsi.

Tava uzsēde arī varētu būt pie vainas. Uz aci, liekas, ka beņķis ir par augstu, kas bojā muguru un rokām jābūt saliektām elkoņos, lai viņas darbotos kā amortizatori, plaukstas locītavā jābūt pēc iespejas taisnām. Mugurai jābūt taisnai, izskatās, ka Tev viņa ir gana taisna (kā kurā bildē).

Aizmirsu piebilst par muguru - ja sāp ceļi, tad problēma meklējama jostas vietā, ja spranda, rokas, tad plecu rajonā. Tā kā, ja Tavam dibenam ir jāstrādā vairāk kā galvai, tad, visticamāk, jāsāk ar muguras stiprināšanu un darbā jāatrod ērtāku sēdpozīciju vai vismaz ik pa brīdim jāizkustas, jāizstaipās. Tas, ja gadījumā mugura tiešām ir pie vainas.

Paldies par atbildēm.

Buks. Šis tas top skaidrs, uz doto mirkli šķiet, ka varētu būt sēdeklis par augstu un stūre pa tālu, jo rokas vienmēr ir taisnas uz stūres, sanāk, ka ar rokām stutējos visu laiku. Darbs man ar automašīnām saistīts, apsēžos tikai pusdienās, pārējās 7,5h nepārtrauktā kustībā.

Papuass. Tik bildē pieliku papēdi uz pedāļa, braucu ar pirsgaliem, kājas nedaudz ieliektas sanāk braucot. Kopš trennējos problēmas ar muguru ir zudušas, pie ilgas neērtas noslodzes, protams, sāp. Velocimdus ik pa laikam lietoju, kad auksts, šīs dienas nē.

KasparsZ. Esmu jau nometis, no 102 uz 87-88kg pa pusotru gadu, vismaz pagaidām.

1. Neizjūtu, ka pa mazu, liekas ļoti ērts, bet šis tas ir jāmeģina pamainīt, jo kkādi simptoni tomēr rodas.

Rīt braucot no darba paregulēšu beņķi zemāk. redzēs. uzrakstīšu rezultātus pēc tam. (stūres pozīciju nevar mainīt dēļ iznesuma veida)

IHMO
spranda - muguras masāžas kurss
Celis - beņķa augstums
Elkonis - var būt, ka taisnas rokas, bet vairāk izklausās pēc vecas traumas. Brauci taču pa asfaltu un ir amortiņdakša, tā kā imho no vibrācijas pēc 2h, nevajadzētu.

Pabīdi pašu sēdekli atpakaļ, cik nu ļauj, tas neko nemaksā un uzsēde mainīsies, iespējams uz labo pusi. Varēsi izdarīt secinājumus. Protams, kā jau minēja, arī sēdekļa stuti uz leju.

Ja ir amortizatora dakša (redzama bildē), tad principā var braukt ar elkoņos neieliektām rokām, ieliecot tās tikai pirms palielām grambām, no kurām gaidāmi sitieni.
Ceļgala sāpēšana pirmoreiz uzsēžoties uz velo ir klasika. Kad sāp, nemin lielas slodzes, nemoci sevi ar augstiem pārnesumiem, pagriez kaut kādus vidējus, tad pēc dažiem braucieniem tai ceļgala sāpei vajadzētu izzust. Sākt gan vajag ar pareizu sēdekļa ieregulēšanu.
Attiecībā uz vājām mugurām, var izdarīt testu uz paklāja. Nogulies uz muguras, abas plaukstas vienu virs otras piespied pie pakauša, elkoņus noliec uz priekšu, un tad cingā-cangā - krusteniski jāpieduras ar elkoni pie pretējā ceļa. Ja ir ļoti kustīgi cirkšņi, tad nedrīkst to darīt tā, ka tikai ceļus aizmet līdz elkoņiem - ir jāatrauj no paklāja arī lāpstiņu daļa. Ja vari izpildīt sēriju 20+15+10 (vai mazliet mazāk), tad mugurai pašai par sevi vainas nav.
Par sprandu, pēc kakla izlocīšanas pieliec ar abām plaukstām zodu cieši pie krūtīm, paturi, paskaties vai nav skaudras sāpes, nemetas slikta dūša. Vispār ar spranda un skausta problēmām jāgriežas pie fizioterapeita.

Nu tā arī man uz aci izskatījās, optimāli tev, ja nodarbojies ar svariem būtu 75-80 kg. ja nenodarbojies ar svariem, tad mazāk par 70. Ļoti labi, ka esi jau nometis, tad vismaz jūti atšķirību dzīvē. :)

Šodien atbraucu no darba ar zemāk noregulētu beņķi, apm 3-4cm (beņķa stutei ir amortizators starpcitu), (lai gan šodien biki slodzē braucu, vidēji ap 19km/h, kopā 11km, ap 35min, no kurām 14min tīri kalnā ar mazākajiem robiem sanāk, tā katru reizi no darba)

Kas mainijās? Vairāk sāp ceļi, gribas pat nokāpt pastaipīt, spranda itkā mierīgāka mazliet, rokās nesāpēja, jo ja paliecos biki uz priekšu, sanāca mazliet ieliektas rokas, atskirību jūt.

Ansis, paldies parbaudīšu muguru.

Ir laiks atrast pareizo pozīciju uz velo, jo pēc mēneša ir gaidāms šis pārbrauciens http://www.rallarvegen.com/index.php?m=aboutrallarvegen&lang=en

Ja naudiņa nav baigais šķērslis, tad vari izmantot šo pakalpojumu pareizas uzsēdes saregulēšanai
http://www.vipsport.lv/testi/index.php?velogeometrija=1
Esmu bijis pie fizioterapeita un tas stāstīja, ka kakla izlocīšana un izstaipīšana jādara maigi un bez piepūles. Izlokot kaklu nevajag veikt intensīvas apļveida kustības. Vispār galvas liegšana uz atpakaļu esot nevēlama! Izlocīt kaklu nozīmē izkustināt galvu no viena pleca līdz otram, vidū/priekšā to noliecot līdz krūtīm - tāda kā galvas grozīšana pusmēnes formā.
Ļoti ieteiktu tiešām aiziet pie fizioterapeita uz ārstniecisko vingrošanu (~5Ls reize). Tur tev ātri pateiks kādā stāvoklī tev ir dziļā muskulatūra (vēders, mugura).
Lai veicas!

Varbūt, ka jau beņķi par zemu nolaidi. Ko nozīmē tavā izpratnē “slodzē braucu”? Iesaku braukt ar vairāk ātrāku mīšanos(>100 pedāļu apgriezieni minūtē) nekā, lēnāk ar spēku, noteikti ceļi saudzēsies.

Deryl, cilvēks imho no skandināvijas(ja pareizi atminos), vipsporti izpaliek :)

Iesaku nesasteigt gatavošanos velobraucienam, sāc ar nekalnainiem posmiem pa kādiem 30 km 2x nedēļā. Man šis viss(sāpes) vairāk izskatās slodzes rezultāts. Un galvenais ievēro pedalēšanas ātrumu. Brauc tā, lai vari brīvi parunāt neaizelšoties.

Varu palīdzēt ar uzsēdes regulēšanu testējot braucēju pie kompja ar jaudas un sirdsdarbības rādītājiem. Viss notiek Dobelē un aizņem 40-50 min., konsultēju arī par treniņu procesiem…

3-4cm gan ir lielas izmaņas.
Es ar saviem sāpošajiem jūtu, ja ir 1 cm par augstu vai 2cm par zemu. Mana metode - papēdis pret pedāli +0.5 līdz +1cm atkarībā no trases.

Liekas, ka nenormāli daudz nolaidi. Ja sēdeklis ir par augstu, bet tā, ka minot gurni izteikti nav jāšūpo, parasti jānolaiž tikai par 1,5 - 0,5 cm.
Deryl pareizi raksta, ka bez fizioterapeita apmeklējuma cilvēkiem parasti nav īstā priekšstata par savām nepilnībām un pareiziem kakla, skausta un sprandas vingrinājumiem. Pats pirms gada gāju tam cauri.

Liekas, ka nenormāli daudz nolaidi. Ja sēdeklis ir par augstu, bet tā, ka minot gurni izteikti nav jāšūpo, parasti jānolaiž tikai par 1,5 - 0,5 cm.
Deryl pareizi raksta, ka bez fizioterapeita apmeklējuma cilvēkiem parasti nav īstā priekšstata par savām nepilnībām un pareiziem kakla, skausta un sprandas vingrinājumiem. Pats pirms gada gāju tam cauri.[/quote]
Man solis bija vēl mazāks - 2mm. Simptomi parādījās pēc 50-60km braukšanas. Bet zinu, ka jaunībā ar močiem braucot, ceļi ir daudz saluši.

taa ir ka 30 gados izdomaa sportot un nav beerniibaa nekas pilniigi dariits. Baazi vajag chali.

Man tas pats.
Papildinot iepriekš teikto - ja par zemu, tad man ceļgalam tendence ieķerties šad tad vai nu sāpēt visam (takā nogurums).
Ja par augstu, tad mīt itkā vieglāk, bet pēc km 20-30 sāk durt vienā sānā bļodiņai.