Sacensību Ratu izvēle, salikšana

[quote=hrkama]
Bet jāsāk ar guļstūri, ķiveri, pieguļošu apģērbu un protams treniņiem :)[/quote]
Piedod, bet Tu esi viens no tiem braucējiem, kuriem pareizs kombinezons un uzsēde dotu 3x vairāk nekā HED Jet rati.
Tas vienkārši ir mans novērojums no malas. Tehnika ir pēdējā kam pievērst uzmanību, jāsāk ar uzsēdi, kombinezonu, ķiveri, kad to visu vairs nevar uzlabot, tad var sākt domāt par ratiem.

būs jāsver tad jau…paredzu virs 2 kg :)

nu ja zini, būs 2kg, tad jau vari nesvērt, ar jebkuriem ratiem šajā cenā jutīsi būtisku uzlabojumu gan paātrinoties, gan turot lielāku ātrumu.

436 ko iesaki no ratiem 1600-1800?

es paņemtu fulcrum racing quattro

[quote=DZ][quote=hrkama]
Bet jāsāk ar guļstūri, ķiveri, pieguļošu apģērbu un protams treniņiem :)[/quote]
Piedod, bet Tu esi viens no tiem braucējiem, kuriem pareizs kombinezons un uzsēde dotu 3x vairāk nekā HED Jet rati.
Tas vienkārši ir mans novērojums no malas. Tehnika ir pēdējā kam pievērst uzmanību, jāsāk ar uzsēdi, kombinezonu, ķiveri, kad to visu vairs nevar uzlabot, tad var sākt domāt par ratiem.[/quote]

Piedošanu autoram par offtopic :)

Jā tā viņš ir.
Man gan uzsēde ir priekš IM triatlona (tā lai pēc 180 var noskriet maratonu) un kombinezons… jā to derētu, bet man priekš triatlona ir viss dauz vairāk aero :)

Bet īstenībā visvērtīgākais ieguldījums, kuru savā nelielajā 2sezonu triatlona/velobraukšanas karjerā esmu izdarījis ir turbo trenažieris. Viena ziema uz tāda verķa atsvērs visu pārējo :)

Svaru zāle lai nostiprinātu muguru un varētu sēdēt zemākā pozīcijā būtu labāks ieguldījums. Par rulli nevajag aizmirst, bet tikai ar to nevajag aizrauties.

izskatās labi priekš ALU ratiem- 1435 grami saskaņā ar evelo publicitāti+ keramiskie gultņi( tas arī esot labi, vai ne?)…

Jā pilnībā piekrītu, to-do listē nākamajai ziemai :) visu nevar uzreiz, lai rekordus vieglāk pārspēt :D

Un bez aploku lentām , cik man zināms, sver ratus.

svaram jābūt ap 1760

Kamēr nav pilnīgi nosprausts kādai disciplīnai tos ratus, tad dodu vēl vienu balsi par Fulcrum Racing quattro. Labs universāls ratu komplekts un galvenais ir izturīgi. Pagājšsezon pat pēc ielidošanas grāvī viena idiota dēļ pie nedaudz virs 30 km/h aizmugurējam ratam pavisam neliels ap 1,5mm astotnieks uzsitās, mazliet pieregulēju un var gāzt tālāk.

DZ
Kkā palaidu Tavu komentāru. Uzsēde ir saregulēta un braucu arī ar šosejas kurpēm nevis kedām un arī velodrēbe man arī ir, esmu braucis daudz ar MTB un mainījis ratus un sapratis kas un kā no tiem mainās. Vot šoseju gan tikai sāku…Tā ka pilnībā netrāpīji šoreiz…

Iesaki Tu kko no ratiem!

hrkama

Plānots braukt triatlonos, tātād pārsvarā individual, nu bet īsos, nevis ironman uzreiz…

DZ komentārs nebija gluži tavā virzienā, bet jebkurā gadījumā taisnība ir, ko viņš saka. Drēbes, uzsēde maksā vismazāk, bet dod lielu ieguvumu un protams treniņi.
Ja reiz paliekam pie triatlona un itt, tad jāņem rati ar augstiem aplokiem un nav ko tur daudz svaru vērot, sevišķi, ja distances ir ar maz pagriezieniem. Beigu beigās karbona aero rati svers ne vairāk par lētā gala alumīnija standarta ratiem, kas nozīmē, ka paātrinājums būs ne sliktāks + būs aerodinamikas ieguvums.

Rati ar augstiem aplokiem, t.i.- karbons tikai vai ir arī ALU?

Alumīnijam laikam nekas vairāk par 35mm, varbūt 40mm nebūs. Citādi tur jau aizies uz 2kg un tas jau ir daudz par daudz.

Mjā…a karbonam cipars liels gan jau:(

un cik mm būtu ok?

:D jo vairāk jo labāk :D sevišķi, ja nav sānu vējš. tāpēc jau trekā individuālā braucienā un komandu gonkās liek disku ne tikai aizmugurē, bet arī priekšā :D
bet ja nopietni, tad jāmeklē kaut kāds vidusceļš. jo ja nebūs spēka ratu iegriezt līdz normālam ātrumam, tad ieguvums būs nekāds.
nav ko tur baigi iespringt, jo nekādus +5km/h tu nedabūsi ne ar kādiem ratiem. visi tie ieguvumi ir kaut kādas sekundes, pāris desmiti sekunžu.