Sacensību Ratu izvēle, salikšana

Sveiciens! Iesakiet kādu labu ratu komplektu sacensībām. Nu, bet nedārgākos protams, runa iet par budžetu ap 400 eur. Varbūt lētāk komplektēt un kāds varētu būt piedāvājums…Paldies!

Ar ko tavās acīs ratu komplekts “sacensībām” atšķiras no ratu komplekta “treniņiem”?

Vieglāki (spieķi, aploces), labākas rumbas, vieglāk griezt utt. Tavās acīs kkā savādāk?

ir prasība pēc viegliem ratiem, vai gribas kaukt ko ar augstprofila karbona aplocēm?

Pagaidām prasības nav, gribētu vairāk viedokļus uzklausīt, lai tās izveidotos…kādi piedāvājumi/ieteikumi?

kādām sacensībām? ITT, triatlonam, grupas braucienam?
ITT derēs 60mm tubular (tādam kā filtram)
triatlonam 60mm klinčeri (daudzās triatlona sacensībās pēc nolikuma palīdzība no malas ir aizliegta)
grupā droši vien pietiks ar 30mm

universāli būs 50-60 mm klinčeri

Sorry, esmu nulle pagaidām- kas ir klinčeri? Vairāk lkm individuālajiem braucieniem tomēr

https://www.youtube.com/watch?v=A4dGMDtsq64

http://www.planetx.co.uk/c/q/wheels/tt-and-triathlon-wheels

Vēl vari ieiet evelo veikalā Dzelzavas 120G un painteresēties par ratu piedāvājumu, 400e būs bišķiņ par maz bet pa 500-600 viņi tev piedāvās ko interesantu :)

Un par pašām sacensībām - ja mēs ar vienādu jaudu braucam kalnā tad uzvarēs tas kurš vieglāks (kopā ar velo), bet ja pa līdzenumu (kā Latvijā) piemēram filtra ITT tad tas kurš aerodinamiskāks un dziļāka profila rati dos daudz.

Bet jāsāk ar guļstūri, ķiveri, pieguļošu apģērbu un protams treniņiem :)

Ko saki par Planet Five Spoke vai tri spoke?

Un keramiskie gultņi +/-?

Nezinu, nav pieredze ne ar vienu ne otru

Pašam ir treniņiem mavic cosmic elite alumīnija rati (nāca līdzi kopā ar velo)

Un sacensībām hed jet 6 plus

Varu tikai pateikt to, ka starpība jūtama

Kāda ir svara atšķirība starp tiem ratiem? Vispār kāds svars vieniem un otriem?

Ap 100g aptuveni 1800 cosmic pret 1700 hed jet

Bet kā jau teicu, ne jau svars ir izšķirošais it īpaši Latvijā un it īpaši ITT :)

mjā, atšķirība, manuprāt nekāda svara ziņā…cik ar riepām un kaseti kopā? mani esošie ar riepām un kaseti kopā 3,4 kg…Ap kg taču var dabūt nost, vai ne?

Pagaidām izskatās, ka vajag vienkārši vairāk pabraukāt, un pēc laika pats sapratīsi, ko gribi. Kamēr nav daudz sajēgas, labāk naudu netērēt ;)
Tas par to izvēli ņemt vieglākus, vai aerodinamiskākus ratus.
Bez svara svarīgi, lai rati ir arī cieti, citādi paātrinoties liela daļa enerģijas aiziet ratu deformācijā.
Es paņemtu piemēram Fulcrum racing quattro - cieti rati, ar 35mm augstu aploku un paliks vēl tev naudiņas pāri.

Kā radīsies sajūta, ja braukāšu tikai ar tiem ratiem, kuri man ir?:) Tāpēc jau arī jautāju Jums kas braukā gadiem. Un ar pirkšanu jau nesteidzos točna, kamēr nebūs max info kas ko un kā…

nosver savus ratus bez kasetes un riepām.

pilnībā piekrītu

ja piemēram filtrs ir mērķis vai kāda cita gonka tad vajag vienu sezonu vai pāris gonkas nostartēt, parunāties ar citiem dalībniekiem un tad jau darīsies priekšstats kas un kā un ko vajag

Tāpēc jau esmu šajā sadaļā pašlaik, nevis sadaļā “pērk, meklē”…

436, vai tad 3,4 kg neliekās daudz- jāņem nost riepas+kameras+ tiagras kasete

[quote=dzins]Tāpēc jau esmu šajā sadaļā pašlaik, nevis sadaļā “pērk, meklē”…
436, vai tad 3,4 kg neliekās daudz- jāņem nost riepas+kameras+ tiagras kasete[/quote]
esmu radis orientēties uz pliku ratu svaru, kas šajā cenu diapazonā būtu ap 1600 grami