Rīgā uzsāk veloceliņa Centrs – Berģi būvniecību

http://www.veloriga.lv/?ct=jaunumi&fu=read&id=368

Ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu Rīgā uzsākta veloceliņa Centrs – Berģi būvniecība. 14 kilometrus garais veloceliņš ir Eiropas nozīmes veloceliņu tīkla maršruta „EuroVelo10” posms Rīgas pilsētas teritorijā. Tas sāksies pie Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra un Smilšu ielas krustojuma un noslēgsies Suitu ielā pie Rīgas administratīvās robežas.

Veloceliņa maršruts sāksies Smilšu ielas un Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra krustojumā un turpināsies maršurtā - Bastejkalns – Reimersa iela – Esplanāde – Skolas iela – Bruņinieku iela – Krišjāņa Valdemāra iela – Zirņu iela – Senču iela – Brīvības iela – Brīvības gatve – Suitu iela līdz pilsētas administratīvajai robežai.

Jā es ar pamanīju to plāksni pie bastejkalna. Avīzē lasīju, ka jūlijā jau būs gatavs.
Katrā ziņā solis pozitīvā virzienā!

Būvniecība pilnā sparā iet arī veloceliņa Berģi-Langstiņi virzienā. Upesciemā redzēju gatavo posmu no modernā bruģa!!!

Atliek cerēt, ka tur kaut kur neaug alkšņi u.tml. super reti augi un šo celiņu nepiemeklēs zaļā veloceliņa liktenis, kas pēkšņi atdūrās pret mega-vērtīgu alkšņu biotopu un tā arī palika nepabeigts. :(

Pie manām mājām cītīgi rokas no rīta līdz vakaram,būs forši no mājām ārā un uz veloceliņa virsū!!:))

[quote=imy]Jā es ar pamanīju to plāksni pie bastejkalna. Avīzē lasīju, ka jūlijā jau būs gatavs.
Katrā ziņā solis pozitīvā virzienā![/quote]

Pozitīvā, bet man nederīgā. Droši vien vēl ilgi būs jāmin pa daugavpilenes 30 cm josliņu.

uzbūvēt visur nav iesējams. mums velobraucēju īpatsvars ir tik maz, ka tas ir ļoti dārgi.

Jā tas ir riebīgs rajons, izsaku līdzjūtību. Nav īsti kur braukt. Jāaudzina autobraucēji, jābruc pārītī pa 1. joslu. Kad pieradīs, tad vairs nesignalizēs :)

Es dabuju izmēģināt to maršutu oficiālajā testa braucienā. Nekaidrība palika par tā celiņa veidošanos pašā centrā, jo tur testa brauciena organizatori kaut ko saputroja un galapunktā mēs laikam nonācām pa kaut kādu citu ceļu, bet vispār interesanti kā visu šito atisinās un izbūvēs.

Es pasekošu līdz, lai veloceliņu uzbūvē atbilstoši projektam, jo mani māc pamatotas aizdomas, ka konkursa uzvarētājs par to naudu knapi varēs nopirkt materiālus…

Ja projekts tiks realizēts kā iecerēt, tad būs liels ieguvums Rīgas velobraucējiem

Posms Skolas iela - Bruņinieku iela gan liekas tāds jancīgs…
Iznāk diezgan regulāri tai rajonā braukt, bet parasti izmantoju Valdemāra ielas pāru numuru puses trotuāru - pabrīvs no gājējiem un vispār labi braucams. Kāda mārrutka pēc jāmīcās pa šauro Skolas ieliņu un vēl jāforsē stāvais Bruņinieku ielas posms (it īpaši slidenā laikā tā varētu neslikta izprieca…)?

[quote=novērotājs]Posms Skolas iela - Bruņinieku iela gan liekas tāds jancīgs…
Iznāk diezgan regulāri tai rajonā braukt, bet parasti izmantoju Valdemāra ielas pāru numuru puses trotuāru - pabrīvs no gājējiem un vispār labi braucams. Kāda mārrutka pēc jāmīcās pa šauro Skolas ieliņu un vēl jāforsē stāvais Bruņinieku ielas posms (it īpaši slidenā laikā tā varētu neslikta izprieca…)?[/quote]
Esmu līdzīgās domās. Uz Valdemāra ielas trotuārs platāks, gājēji ar nav vairāk. Nu nez…

[quote=delveris][quote=novērotājs]Posms Skolas iela - Bruņinieku iela gan liekas tāds jancīgs…
Iznāk diezgan regulāri tai rajonā braukt, bet parasti izmantoju Valdemāra ielas pāru numuru puses trotuāru - pabrīvs no gājējiem un vispār labi braucams. Kāda mārrutka pēc jāmīcās pa šauro Skolas ieliņu un vēl jāforsē stāvais Bruņinieku ielas posms (it īpaši slidenā laikā tā varētu neslikta izprieca…)?[/quote]
Esmu līdzīgās domās. Uz Valdemāra ielas trotuārs platāks, gājēji ar nav vairāk. Nu nez…[/quote]

Nepatīk man tas variants,ka to veloceliņu spiež uz trotuāra, jo Rīgā un vispār Latvijā tie autobraucēji no tām vārturūmēm brauc ārā reizēm tik i*******i ( atvainojos) ātri un pietam uz aklo, ka uzskatu ka drošāk ir pārvietoties pa ielu un tā arī daru.
Zinu,ka ja gadījumā no vārturūmes braucoš auto mani notrieks, vai es nepsapēšu izvairīties vainīgs būs šoferis, jo CSN rakstīts, ka situvācijās, kad vadītājs neredz kas notiek priekšā/sānos ir jālūdz citu personu palīdzību. Bet tik un tā negribās tikt notriektam vai salauzt riteni, jo zinu, ka uz neko vairāk kā pašu lētāko jaunu deteļu iegādi viņš man nebūs ar mieru segt!
Jo pēc redzētā citviet, tad pārsvarā riteņbraucējiem atvēl daļu no ielas nevis no trotuāra!

Nedomāju, ka pa Rīgas centra ieliņām vajadzētu ierīkot veloceliņu, veltīga laika izniekošana un naudas arī, labāk būvēt bīstamās vietās, tādās kā Jūrmalas šoseja, bet centrā ir ērtāk braukt pa ielām, hodi mazi un var uz kaļosa kādam auto arī uzlēkt, turklāt bieži cilvēki domā velo celiņš = gājēju ceļš.

Mans draugs un kursabiedrs ir ļoti tuvu šim pasākumam.

Īsāk sakot - viss notiek tā, kā jānotiek.

Par maršrutu - Nav Rīga un Latvija tik “advancēta”, lai cilvēki pieņemtu, ka velo iekš centra ir līdzvērtīgs auto. Paskatieties kas notiek ar gājēju luksaforiem - tur jāskrien, lai pagūtu.

Auto joprojām ir un vēl ilgi būs LV transporta plānotāju dievs.

Vispār Rīgai ir problēmas “apreģiļitsa”. Divos dažādos plānošanas dokumentos ir divas dažādas nostājas par veloceliņiem. Viens saka centrā, otrs - perifērijā.

Tā kā nesapņojiet. Bet par izmaksām, gan iekš SD bija priecīgi.

Vai ir mūsu satiksmes noteikumos izstrādāta zīme, kas brīdina autovadītāju, kas grasās šķērsot veloceliņu?

bieži pārvietojos pa Mežaparks - Vecmīlgrāvis celiņu un tas, ka vadītāji, kas gan brauc nost uz VIADA un RIMI nelaiž velobraucējus man sāk likties kā standarts,
Var jau būt es kaut ko nezinu no satiksmes noteikumiem, bet man liekas, ka es braucu galvenās ielas virzienā un tiem kas nogriežas vai uzgriežas uz galvenāku ceļu ir jādod arī man ceļš.

[quote=Pum]… nelaiž velobraucējus man sāk likties kā standarts,
Var jau būt es kaut ko nezinu no satiksmes noteikumiem, bet man liekas, ka es braucu galvenās ielas virzienā un tiem kas nogriežas vai uzgriežas uz galvenāku ceļu ir jādod arī man ceļš.[/quote]

Vel nesen noteikumos bij rakstiits, ka autovadiitaajam nav jaalaizj velobrauceeju arii ja vinjsh brauc pa velocelinju… bet kas zin, varbuut peedeejaa gada laikaa kautkas ir mainiijies…
Bet tas gan ir sen zinaams faksts, ka Riigaa un LV velosipeedists ir viszemaakaa kategorija… :(

Nu nav jau tik traki ar tiem autovadītājiem, bieži braucu pa Rīgu un nekādu lielo problēmu nav bijis, protams, ir gadījušies visādi krāni pie stūres, bet, lai cik skumīgi tas nebūtu, tikpat bieži gadās redzēt tādus pašus krānus arī uz velo, kas brauc pēc saviem noteikumiem. Jāatzīst, ka pats arī braucu pēc saviem noteikumiem (bieži), bet tikai tad, ja nevienam ceļu satiksmes dalībniekam netraucēju.
P.s.
Pašam arī kādreiz sanāk kādam autovadītājam patraucēt, piemēram - braucot par tālu no apmales (reti, bet gadās).

Man vispār nepatīk veloceliņi Latvijā. Nu kaut tas pats Vanšu tilts un Valdemāra ielas veloceliņš, kas Ķīpsalā iet gar tirdzniecības centru. Vasarā tur velobraucējs knapi var pārvietoties, jo gājēji aizņem visu ceļu biezā slānī un pofig uz ceļa apzīmējumiem un zīmēm. Nu neērti jau arī kādai jaukai māmiņai ar ratiņiem bļaut, lai lasās malā… Un veloceliņš gar Vecāķu prospektu. Ziemā pa to nav iespējams braukt, jo to netīra, bet vasarā… Nu šī veloceliņa plānotājs acīmredzot bija appīpējies. Tam celiņam vajadzētu iet pa labo pusi (virzienā uz Vecāķiem), jo savādāk veloceliņš ļoti neērti šķērso 4 krustojumus, kuros visur zīme: veloceliņš beidzas un aiz krustojuma - atkal sākas. Pie tam, ja to celiņu taisās pagarināt līdz Vecāķiem, interesanti, kur viņš īsti turpināsies?! Tur tālāk privātmājas ar saviem piebraucamajiem celiņiem… mikriņu galapunkts, pagrieziens uz Mangaļsalu, autobusa pieturas???.. Bet labā puse - pilnīgi brīva! Tāpēc vienmēr braucu pa ceļu.
Jeb Jūrmalas ‘‘veloceliņš’’, kas iet gar Kolkas šoseju, labajā pusē, virzienā uz Kolku. Oficiāli tas skaitās gājēju un velo celiņš, bet pa to var pārvietoties labi ja ar 10 km/h, jo no asfalta palicis vienīgi priežu sakņu sistēma un labirints. Es gan noteikumus tik burtiski nepārzinu, bet šķiet, ka ja nav alternatīvas, tad velobraucējiem atļauts braukt pa ceļa labo malu, bet ja ir veloceliņš, tad drīkst pārvietoties tikai pa to? Nu nezinu.
Droši vien ka ir vēl kādi nejēdzības piemēri, ko uz sitiena neatceros, bet… visā visumā esmu laimīgs arī tādos apstākļos braukt ar velo, sevišķi, kad redzu sadrūmušus, pelēkus ļautiņus, kas stāv pieturās un kaut ko gaida, vai sab. transporta logos apnikuši mīcās savā starpā, vai autocējus, kas sēž korķos ar bezcerības izteiksmi sejā… Mīlu velo!!! :))

Manas domas par Vecakju velocelinju ir tiesji tadas pasas. Pa to normali pabraukt nav iespejams, nepartraukti jabremzee. Tada micisanaas nevis brauksana, tapec arii vienmer braucu pa celju.
Man neliekas, ja ir velocelinjs, ka noteikti jabrauc pa to. Velo ir tads pats transporta lidzeklis ka citi un ar to var piedalities satiksmee pa koplietosanas celjiem.
Gajeju kultura pie mums, protams, vel ir zemaa limenii (tapat kaa autobrauceju un arii velobrauceju), tapec nav brinums, ka pa velocelinju cilveki parvietojas kajam ka pa trotuaru un jutas aizvainoti, ka kaut kadi ritenjbrauceji tiem traucee. Lidz Vacijas limenim vel talu, kur gajejs ar sausmam acis seko tam, lai neuzkaptu uz velocelinja.