Lai arī kā mums gribētos , lietas notiek tā kā notiek !
Bet labi vismaz, ka kaut kas notiek ! Dzīvoju Upesciemā, līdz ar to zinu topošā veloceliņa ‘to’ galu ! Nu šobrīd arī jau par it kā sabūvēto nav iespējams pārvietoties, jo smiltis, zari un suņu kakas ir pulka ! Mani tikai uzjautrina divas lietas - kāpēc tas celiņš ir no bruģa un kāpēc tik plats ! Nu varbūt ar perspektīvu (kādiem gadiem 30) :). Bet šiltes par to, ka tas viss top tiešām ir iespaidīgas !
Bet kopumā naff tik traki ! Lai arī ar Tallinu salīdzināties nevaram, bet tur arī nav viss ideāli - tai pašā Piritas krastmalā vēsā mierā var ar kādu daiļo skrituļslidotāju salikties draudzīgos apskāvienos ! :)
Un braucot pa pilsētu - ja visu dara godīgi un smuki, var braukt bez problēmām !
Starp citi - vai ir kāda organizācija, aktīvists vai kāds vēl tur , kas nopietni lobētu riteņbraucēju intreses ???
Zinu tikai Silenieku (LZP), kas braukā šad tad .
Un katru gadu pavasara ‘ķipa’ akcija - ‘kritiskā masa’ normālam riteņbraucējam tikai kaitē !
Un tā mēs te forumos pacepamies, un tad ejam ielās godīgi mīties tālāk !
… nu tad lai ripo ! :)
Man tāda klusa aizdoma ka V.Silenieks neko tur nelobē :>
Visa tā velosipēdistu interese nav ar biznesa segumu attiecīgi cerēt uz “lobiju” ir naivi.
Vispār ir www.veloriga.lv. Īstenībā, man šķit, ka viņiem mazliet pietrūkst uzņēmības un enerģijas velosipēdistu interešu aizstāvēšanā. Ja kādam ir laiks, apņēmība un interese visu to darīt, tad droši vien, ka var iet viņiem palīgā.
Par veloceliņiem man vispār ir tādas domas - labāk mazāk, bet kvalitatīvi, ar visām zīmēm, apzīmējumiem. Par bruģi arī tad nav skaidrs. Vai tad asfalts nav lētāks. Kāds tam ir ekonomiskais pamatojums.
veloriga jau sen ir ārā no aprites.
Lapā neviens neko tur neatjauno. Kaudzēm nestrādājoši linki.
Miris projekts.
[quote=Atis]
Par bruģi arī tad nav skaidrs. Vai tad asfalts nav lētāks. Kāds tam ir ekonomiskais pamatojums.[/quote]
Neticami, bet bruģis ir lētāks. Zinu droši, jo interesējos par iespēju nobruģēt/noasfaltēt pagalmu. Tas gan nav attaisnojums, jo braukt pa labu asfaltu ir krietni foršāk kā pa bruģi… Un bruģis galīgi neder bērnu ričukiem ar mazajiem palīgriteņiem un arī skrituļotājiem. Skumīgi!
[quote=resnais][quote=Atis]
Par bruģi arī tad nav skaidrs. Vai tad asfalts nav lētāks. Kāds tam ir ekonomiskais pamatojums.[/quote]
Neticami, bet bruģis ir lētāks. Zinu droši, jo interesējos par iespēju nobruģēt/noasfaltēt pagalmu. Tas gan nav attaisnojums, jo braukt pa labu asfaltu ir krietni foršāk kā pa bruģi… Un bruģis galīgi neder bērnu ričukiem ar mazajiem palīgriteņiem un arī skrituļotājiem. Skumīgi![/quote]
Nekā netaicama. Bruģis kā zinām ir gatavs materiāls, bez uzglabāšanas laika ierobežojuma. Asfalts tāds nav, tātad jāiestrādā ātri un kvalitatīvi. Kļūmju labošanai padodas slikti atšķirība no bruģa utt.
Ja gribam līdzenu pagalmu, pa kuru braukāties ar da jebkādiem riteņiem, vajag betonēt. Amerikāņu filmās bieži redzēts variants :)
Betonētājs
laikam jau pa ceļu tiešām sanāk braukt drošāk, ka’satiksmes dalībniekam nekā pa velo celiņu, ja autovadītājam nav jādo man ceļš, kad es braucu pa galveno, bet viņš no tā nogriežas šķērsojot velo celiņu
bieži gadās tādi auto vadītāji, kas ja pamana laicīgi spogulī velobraucēju uzreiz piespiežas pie bordas, lai nevari paripot garām

Vai esmu vienīgais, kuram augšā redzamās bildes izraisa riebumu?
Ikdienā šo posmu izmantoju gan ar velo (no tilta taisni uz mājām), gan ar auto (pirkumiem uz Domina un lai nokļūtu tālāk uz Vairoga tilta).
Man gan kā velo braucējam, gan kā auto braucējam šāds risinājums šķiet pilnīgi un galīgi nepieņemams.
Xde, un kādu risinājumu Tu piedāvātu? Cepienu saprotu, varu derēt, ka uz ielām nebūs nevienas zīmes “Uzmanību, velosipēdisti”, tāpat kā uz veloceliņa nebūs brīdinājumu “Neiedomājies, ka marķējums tev dod priekšrocības!”, taču vismaz nobrauktuves tehniskais risinājums ir krietni labāks, nekā pirms tam - mani vienmēr ir tracinājusi tā tilta nobrauktuve ar augstajām apmalēm un niecīgo vietu manevriem.
Piekrītu. Uzbrauktuve (kā virsma) ir ļoti laba, bet ar satiksmes regulēšanu tur kaut kas nav īsti labi.
Un kamēr vēl šoferīši pieradīs, ka nedrīkst no tilta griezties pa labi.
[quote=xde]Vai esmu vienīgais, kuram augšā redzamās bildes izraisa riebumu?
Ikdienā šo posmu izmantoju gan ar velo (no tilta taisni uz mājām), gan ar auto (pirkumiem uz Domina un lai nokļūtu tālāk uz Vairoga tilta).
Man gan kā velo braucējam, gan kā auto braucējam šāds risinājums šķiet pilnīgi un galīgi nepieņemams.[/quote]
Normāli uztaisīts. Kā autobraucējam iralternatīva nogriesties pa Pērnavas ielu un šķērsot dzelzceļu pa Zemitānu tiltu, vai arī braukt uz Dominu pa Gustava Zemgala gatvi.
Es necepjos par velo lietām un nobrauktuvēm, bet par labā pagrieziena aizliegšanu un iespēju apgriezt mašīnu braucot no Dominas uz Brīvības ielu.
Varbūt veloceliņu varēja laist pa apakšu zem Gaisa tilta?
Un tu ar auto šo posmu braukā? Uz Dominu tagad netikt, uz Vairoga tiltu vēl jo vairāk. Es pat nezinu tagad kādu jēdzīgu risinājumu vēl bez CSN pārkāpšanas. Tas no auto vadītāju viedokļa ir visstulbākais ko vien viņi varēja izdomāt un ierīkot.
[quote=e518][quote=xde]Vai esmu vienīgais, kuram augšā redzamās bildes izraisa riebumu?
Man gan kā velo braucējam, gan kā auto braucējam šāds risinājums šķiet pilnīgi un galīgi nepieņemams.[/quote]
Normāli uztaisīts. Kā autobraucējam iralternatīva nogriesties pa Pērnavas ielu un šķērsot dzelzceļu pa Zemitānu tiltu, vai arī braukt uz Dominu pa Gustava Zemgala gatvi.[/quote]
Un izstāsti tad kā lai pārbraucot Gaisa tiltu nu nokļūst uz Vairoga tilta?
Vēl vairāk. Kā lai VEF teritorijā strādājošie nokļūst uz centru? Tur ir pārāk daudz mīnusi. Tas labais pagrieziens nevienam neko nemaisīja. Tāpat pār gaisa tiltu visi auto uz 20 - 30 velkas. Šai apkaimē jau pāri pa 20 gadiem uzturos.
ja no Dominas drīkst braukt pa Turaidas ielu zem tilta, tad nav tik traki.
un uz Dominu var braukt pa labi nākamajā pagalmā.
[quote=r_s]ja no Dominas drīkst braukt pa Turaidas ielu zem tilta, tad nav tik traki.
un uz Dominu var braukt pa labi nākamajā pagalmā.[/quote]
Turaidas ielu šodien mājupceļā noteikti pārbaudīšu.
A par to pagalmu gan galīgi garām. Varbūt pēdējā laikā kas ir mainījies, taču parasti tur vienmēr viss ir pilns ar automašīnām un bedres tur ir līdz nemaņai. Viena divas mašīnas tur izbrauks, bet ja to sāks darīt visi, tad 1.- tur būs haoss un 2.- tur ātri uzradīsies barjera (ja vēl nav).
Sorry, nepamanīju to “Tikai taisni” joku. Respektīvi, pagājušonedēļ pamanīju, kad viņu pa paradumam ar mašīnu pārkāpām :) Koks ar diviem galiem - no satiksmes organizācijas viedokļa pilnīgs absurds (Gaisa tilta apkārtne pilsētplānotājiem sagādā galvassāpes jau sen, bet risinājuma īsti nav), taču, ja tur uztaisa veloceliņu un atļauj pagriezienu pa labi, tad līdz pirmajam notriektajam velosipēdistam nebūtu ilgi jāgaida.
Neņemiet mani ļaunā. Bet visa būtībā man riebuma rada tikai viens. Es šai rajonā esu dzīvojis vairāk kā 15 gadus, esmu šeit gājis bērnu dārzā, skolā, pastaigā ar suni…, es šeit strādāju un būtībā uzturos ļoti bieži. Un visu šo laiku (gadu desmitus) tas labais pagrieziens nevienam nebija maisījis, bet tagad - hop tā vairs nav. Man patīk velo un veloceliņi. Bet nu kāpēc nevar izdarīt tā, lai labi būtu abiem? Tāpat tagad velosipēdi ātrumu uzņēmuši nesīsies no Gaisa tilta lejā un mašīnas, kuras griezīsies uz Brīvības ielu viņus nelaidīs. Un tāpat nebūs labi.
[quote=r_s]ja no Dominas drīkst braukt pa Turaidas ielu zem tilta, tad nav tik traki.
un uz Dominu var braukt pa labi nākamajā pagalmā.[/quote]
piekrītu, ka nav tik traki, jo pastāv taču arī Zemitānu tilts.
Turklāt palielinās Gaisa tilta caurlaidība, jo vairs nebūs ‘‘bremzētāju’’ kas griežas pa labi ( vai vēl trakāk par 180 ).
Kā nokļūt atpakaļ uz centru - braucot pāri Zemitānu pārvadam, vai arī jāmet pa labi uz Juglas pusi un tuvākajā krustojumā kur atļauts riņķī.