Raksts: Aicina Vienības velobraucienu padarīt sabiedrībai pieejamāku

Tikai LABS bizness uz šo brīdi var veikt tik apjomīgu reklāmas kampaņu TV, presē un vidē.

Ok, lai ir bizness - to Igo labi organizē SEBos un veiksmi viņam arī turpmāk. Bet popularizēt šo kā Vislatvijas riteņbraucējus vienojošo pasākumu ar prezidenta un citu prominenču piedalīšanos, vienlaikus taisot uz tā rēķina biznesu nav ētiski. Vienotības ideja tiek degradēta un sačakarēta, jo tauta automātiski tiek sašķirota maksātspējīgajos un maksātnespējīgajos. Ideāli, ja šo pasākumu rīkotu kāda NVO, nevis SIA.

[quote=Eduards]Paceļ roku tie, kas algas dienā saka “ai, man ja tā daudz, pusi paturi sev priekšniek, man nevajag”. Tas pats ar sacensību organizēšanu. Ja var nopelnīt, kapēc nenopelnīt? Kam par dārgu Vienības brauciens, lai piesakās laicīgi. Tāpat uz vietas piesakās tikai ap 100-150 cilvēkiem.

Protams, arī es priecātos par citu formātu (piemēram, notiek vairākos novados vienlaicīgi), un zemākām cenām, bet kamēr tā nav, tas ir bizness.[/quote]

Man arī liekas, ka nosaukums Vienības velobrauciens ir degradējies. Tas NAV vienības velobrauciens kur piedalīties visai tautai. Tas ir neadekvāti dārgs komerciāls pasākums. Piemēram skrējiens Sirdspuksit Baltijai bija par brīvu - lūk tas ir tautu vienojošs pasākums. Tur piedalījās 50k cilvēku. Un tagad padomājiet, cik cilvēku piedalītos, ja par dalību būtu jāmaksā 10 LVL… Tāpēc man riebjas visas tās Vienības brauciena reklāmas, kur operējot ar nacionālās pašapziņas jūtām aicina maksāt naudu Japiņam.

Vismaz Tautas braucienam NOTEIKTI ir jābūt PAR BRĪVU, lai maksā tie, kas grib piedalīties šosejas vai MTB gonkā. Ideālā gadījumā vispār visu šo pasākumu apmaksā valsts, pašvaldība vai kāda nevalstiska organizācija.

Tāpēc ignorēju šo pasākumu - braukšu ar ģimeni citur pabraukāties tāpat… :)

Būtu korekti, ja vienības braucienu organizētu sabiedriska organizācija, kas ļoti atklāti publicētu visu pasākuma finansiālo rezultātu, kam vajadzētu būt pa nullēm. Citādi sajūta, ka kāds šo ideju un zīmolu ir piesavinājies…

Kā reizes pie viņa strādāju jau piecus gadus.
Ps Es arī skrēju Sirdspuksti Baltijai skrējienu vienotībai, to es saprotu šis tik tiešām ir vienotības, ak jā VIENOTīBAS pasākums vistiešakā nozīmē, noskrēju 7 kilometrus, ja būtu man jamaksa par so pasakumu, visticamāk neskrietu!
Man jau arī nav nekādu pretenziju ka SEB MTB seriāls ir par maksu kā komercmači, bet Vienības braucienu gan nevajadzēja pārvērst par komercmačiem, sapņot pārsist dalībnieku skaita rekordu būtu daudz lielākas izredzes nevis plēšot 15Ls bet lai tautai peejamāk ~5ls.

jāboikotē…

Šobrīd zinu divas ģimenes - kopā septiņi cilvēki, kuri nepiedalīsies Vienības braucienā tikai finansiālu apsvērumu dēļ, kaut gan trase un pasākums liekas pat ļoti OK.

Redz, ka Sirdspuksti Baltijai bija pa frei - un tas jau vien bija ļoti vienojoši, ka svētdienas vakarā Tu saproti, ka ir bīvas pāris stundiņas, kuras vari pavadīt skrienot kopā ar vēl tādiem pašiem, līdzīgi domājošiem - un neuztraucoties vai esi pirms mēneša pieteicies.
Tāpat arī šeit vajadzētu būt - skatos svētdien labs laiks, labprāt apskatītu Siguldu - ok, laižam uz vienības braucienu - pavizināties ar veselu pūli smaidīgu cilvēku.

P.S. Un padomājiet par tiem, kam ģimenē ir vairāk kā 1 vai 2 cilvēki - summa tīri neko sanāk.

Kāds tur Vienības brauciens, ja bērni no 3 līdz 12 gadiem tiek automātiski atmesti. Līdz 3 gadiem var uzlikt uz sēdeklīša uz riteņa. Ko ar vecākiem bērniem? Ja Vienības brauciens - tad visi kopā, nevis tikai vecākiem
Manuprtāt trūkst tāds ap 10 km ģimeņu brauciens (Ka Rīgas velomaratonā Mcdonalds brauciens)

Suņi rej,bet karavāna iet tālāk ! 'Tāda pat diskusija par šo pašu tēmu bija pagajušogad. Tādēļ atgādināšu ka “Vienības brauciena” zīmols pieder LRF,diemžēl arī viņi nav ņēmuši vērā pagājušā gada diskusijas. Ielikšu tikai fragmentu ko attiecībā par 'Vienības braucienu" pagājušo gadu
rakstīja Cello:
par vietas mainu no LRF puses tika domats jau gadus 2atpakal,bet ka vienmer ir dazi nopietni argumenti
starta vieta +2000cilv(auto noparkosana)
sosejas trase(MTB trasi var izveidot gandriz visur,ne visos novados var izveidot sosejas apli)
dazadu regionu celu policijas attieksme(argumenti par satiksmes drosibu)
starp citu sogad ja nemaldos beidzas ligums ar IJSA par vienibas br.organizesanu.

Pa daargu, pa daargu, nav naudas, nav naudas, nu te arii reaali izpauzhaas iistu Latvieshu vienotiiba… neko citu nav iespeejams apkaart dzirdeet! Protams, pa velti visi baigie brauceeji, a kaa kaut kas tanii vienotiibaa jaaiegulda tad - chiks vien ir … ar muti Siguldaa, ar darbiem Mazpisaanos…
Nu nav pa velti taadu pasaakumu uz 3+ tuukstoshiem cilveeku vienlaiciigi noorganizeet!
Tanii gadaa kad bija tie 6tuukst. tas nebija viens pasaakums kaa tagad bet pilniigi cita tipa “brauciens” kas notika daudz dazhaadaas vietaas Latvijaa…

Tagad buus numuri, laika kontrole, eeshanas, dzershanas, medaljas u.t.t. u.t.j.p.

Un nevajag iespringt, ne visi visu dziivee var atljauties, man ar ljoti gribaas ar wrc rallijaa braukt, bet nu nesanaak, tapeec es nebraucu ar savu ielas mitsu pa rallija traseem dopu laikaa (kaa teica airavs)…

Protams, Cena 10/5LVL buutu adekvaataaka Tautas klasei, bet nu laikam Japinjsh izreekjinaajis ka ar to nepietiek…

Ja Vienības Brauciens būtu bezmaksas, tad attiecīgi tam vajadzētu valsts līdzekļus. Neviena sabiedriska organziācija (kā šeit forumā tika ierosināts), nevarēs par baltu velti noslēgt satiksmi, nomarķēt ceļus un izlikt tiesnešus trasē. Policijas ekipāža stundā maksā bargu naudu (ja vien valsts to neapņemas uzsaukt). Tas pats attiecas uz ātro palīdzību.
Sabiedriskā kārtā trases tiesnešus var savākt… bet ja kāds nomaldīsies vai bistamā kalnā sasitīsies, tad no brīvprātīgā tantuka nekādu atbildību prasīt nevar… (Palasiet Cēu maratona gadiījumu ar tiesnesi kurš pgriezienā lasa grāmatu :D )
Es visādā ziņa būtu PAR bezmaksas vienības braucienu… Bet esmu reālists, ka šādu masu pasākumu (un tas ir lielākais velo pasākums Latvijā) saorganizēt nav viegli. Ja IJSA tas izdodas, lai tik organizē. Vienīgie kam vēl varētu to mēģināt uzticēt, būtu Sportlat… (lai Trek kausa un Philips maratonu orgi man piedod, man maz pieredzes ar viņiem). Visi citi “eksperimenti” ar organizātoriem, var beigties ar to pašu , piemēram, kas bija 1.cēsu velomaratonā…

Visu Cieņu šajā gadījumā Aivaram Galejam, noorganizēt pasākumu bez dalības maksas 240 startēt gribētājiem to pašu Šķūnenieku kausu, vislabākā alternatīva Vienības braucienam kādu vien var vēlēties, viss tas pasākums turas tikai uz sponsoru atbalsta rēķina, domāju ka cepšanās ir lieka par galu nesavilkšanu!

kāpēc uzreiz bezmaksas? 5 Ls būtu ļoti demokrātiski. un ieslēdzam vienkāršo matemātiku: 5 Ls * 2000 dalībnieku (nu tāds minimums es domāju novāktos par 5Ls noteikti) = 10000 Ls. par 10000 domāju, ka gan ceļus var noslēgt, gan tiesnešus sarunāt. ko daram ar ēdienu? ir taču sponsori!! tie vēl savu artavu ieliek gan materiālā gan nemateriālā ziņā un pasākums notiek ar uzviju.

protams var te forumos gudri spriedelēt un visādas teorētiskas formulas mētāt, bet daudz lielāka skaidrība un mazāk tukšu runu būtu, ja organizatori iemestu aptuvenās izmaksas šāda posma organizēšanai. man liekas normāli, ka kāds arī ar to nopelna, bet jāēd ir ar mēru un kamēr pārēje tā viena mēru nezin tikmēr arī būs visa šī ņemtne par un ap organizēšanu.

p.s.
Delfins jau pareizi raksta - piemēram pagājušogad laicīgi pieteicos uz sacensībām, bet 2 nedēļas pirms sacensībām saslimu un loģiski, ka neatkopos, līdz ar to pazaudēju visu savu iemaksāto naudu. organizatori (velo.lv) kategoriski atteicās izmaksāt atpakaļ to naudu kā arī neļāva braukt manā vietā citam. kaut kā stulbi tomēr…

Ir skaidrs, ka pasākumu noorganizēt katu ko maksā, bet šajā gadījumā runa nav tik daudz par samaksu vispār, kā par neadekvāti augstu samaksu. 5 Ls no dalībnieka pilnīgi nosegtu visas izmaksas un vēl pāri paliktu. Iedeālajā variantā pāri palikusī nauda varētu tikt ziedota bērnunamiem velolietu iegādei! Šobrīd tas ir tīras komercijas pasākums ar labu peļņu organizatoriem.

ar bērnunama velosipēdiem zini kā ir - sapērc tu bērniem riteņus, viņi sāk braukāt, tev uzreiz viņi jāpieskata, tad nedod dievs vēl kāds nokrīt un sasitās, kaut ko salauž sev vai ritenim, riteņi jāremontē… kam tas čakars vajadzīgs, labāk vispār neko nedarīt - nav jau pašu bērni…
diemžēl tāda loģika visbiežāk nostrādā atbildīgajos posteņos sēdošiem cilvēkiem. un patiess prieks, ja es tagad runāju aplamības.

par bezmaksas vienības braucienu 1.maijā nekas nav jāmaksā :)))

Es pievienojos tiem, kas domā, ka komercpasākumam nevajadzētu saukties par Vienības velobraucienu un sludināt vienotību, kā arī K.Ulmaņa piesaukšana šādam komerpasākumam man neliekas pieņemama. Es solidarizēšos ar tām ģimenēm, kuras nevar samaksāt un ar tiem cilvēkiem, kuriem šodienas situācijā arī 8Ls ir nauda.

Ja grib tad var uztaisīt arī pa lēto. Maksājam policijai par ceļu bloķēšanu un konvoju, vēl ātrajiem un vēl daži obligātie izdevumi trases marķēšanai dzeramam ūdenim finišā un trasē. Gan jau vēl kaudzīte, bet nekādi numuri, nekādi helikopteri, nekādi hronometri un balvas uzvarētājiem. Kā vienības braucienā var būt uzvarētāji? Tie kas grib nesties, lai nesas - pārējie brauc kā var. Pa vidu lūdzu, ja kāds grib reklamēties, lai noliek galdiņu ar bulciņām vai sulu vai āboliem vai vēl sazinko.
Finišā ar papīru aplīmētas medaļas arī nav jādod tāpat. Ja daudzi akurāt gribēs medaļas - ņem un nopēc kā suvenīru. Nu labi putru arī vajag uzsaukt - cilvēki tomēr pāris h braukuši būs.
Nu un cik tad tad izmaksātu?
Jo ātrāk jampampiņu novāks no tās organizēšanas, jo ātrāk būs pavisam cits vienības brauciens. Un nevajag liet, ka nav cilvēku, kas to nevarētu izdarīt tādā pašā līmenī. Vienkārši kā jau visur mūsu valstī, dara nevis tas kas to var vislabāk un pareizāk, bet tas kam labi draugi partijā.

Jā - tabletes mūsdienās dārgi maksā :D

skaties divreiz, DIVREIZ:DD
Biedrības «Latvijas Velo Informācijas centrs» vadītājs Oļegs Stoļarovs – Zariņš nosūtījis atklātu vēstuli Valsts prezidentam Valdim Zatleram un Latvijas Riteņbraukšanas federācijai, mudinot mazināt Kārļa Ulmaņa savulaik iedibinātā Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciena komercializēšanos.