Pulsometra izvēle (Sigma vai Suunto)

Labadiena!
Gribētos dzirdēt kādu ieteikumu, padomu par šiem diviem variantiem, pie kuriem esmu nonācis. Kritēriji ir budžets (~50Ls) un +/- izskats :) ar pamatfunkcijām.
Sigma PC 25.10
http://sigmasport.com/en/produkte/pulscomputer/onyx/pc_2510/
un
Suunto t1c
http://www.suunto.fi/en/products/Heart-Rate-Monitors/suunto-t1c/suunto-t1c-black-pattern/
Cik noprotu, abi šie ir kodētie, kas neesot mazsvarīgi; cenas atšķiras ~10ls… Pa lielam izskatās līdzīgi?!
Paldies jau iepriekš! :)

Ja vajag tikai pulsometru, tad Suunto ir ļoti laba izvēle!

ļoti racionāli kritēriji - par izskatu pats zināsi labāk, kurš patīk, savukārt cena - sigma ir biku lētāka. pats nesen iegādājos sigma onyx easy, jo sapratu, ka vnk gribu kontrolēt, lai piemēram treniņos, kad neplānoju baigi plosīties, nelīstu īpaši virs 140 bpm. un šo lietu šie abi var izdarīt. Pēc pulsometra iegādes laikam gan būs jāaiziet uz kādu sporta laboratoriju, lai vispār saprastu, kādos intervālos tad ko trenēt, lai viss uz zinātniskiem pamatiem :)

sunto

Polar RS300 vai lietots 725X

Laiku atpakaļ nopirku lētāko no sigma - pc3 un jāsaka, ka viss bija/ir ok, ja tas tiek izmantots kā pulsometrs skrienot…Savukārt ir šim tāds pļurķis ar kuru to var pielikt velo stūrei un šeit arī sākas problēmas - zūd signāls. Mēģināju mainīt bačas, tas nelīdz. Gan jau, ka sigma pc25 ir labāks, bet nu nez, es vairs sigmas pulsometrus nekad nepirkšu, tad jau labāk kādu no lētajiem polar vai suunto.

Manai Sigmai zūd signāls piecos gadījumos:

1. pārāk vaļīga siksna - jāpievielk ciešāka
  2. bača iet uz beigām - jāuzliek jauna
  3. elektrisko lauku tuvumā - jābrauc tālāk prom no tramvaja sliedēm
  4. ja nav saslapināta siksna - jālasa un jāievēro lietošanas instrukcija
  5. dažreiz vienkārši uznāk - jāpārliecinās, ka nav iestājusies klīniskā nāve, jāelpo mierīgi, jāpieliecas tuvām pulsometram un tad jau signāls ar laiku parādās.

Suunto.

Lietoju Sigmu pc15 un nav ne vainas. Palasot kādas citiem ir problēmas brīnos kā tas var būt… ar turētāju priekš velo negļuko vienīgi manējam signāls zūd vienīgi pie sliedēm un trolejbusa vadiem kā jau visiem.

Iegādājos Sigmu PC 25.10 (tīri aiz finansēm). Kapēc vispār pirku - ar domu lai saprastu vai esmu tajā ‘‘tauku dedzinošajā zonā’’ vai ‘‘fitnesa’’. Liels samulsums/pārsteigums bija, ka skrienot tā normāli (likās, ka agrāk biju zem vēlamā) rādījās, ka pulss bieži tiek pārsniegts (ieskaitot iesildīšanos un atsildīšanos - avgHR=154; maxHR=184; 40min; 7km). Bet nu tas jau lkm katram savādāk, drošvien jānoskaidro kādās robežās būtu jātrenējas.

5:45min/km jau ir kārtīgs temps priekš iesācēja, vari mierīgi skriet 6:15…7:00min/km un pulss būs lejā … tas maxHR izskatās pēc pulsometra gļuka, ja vien tiešām neesi izlicies kādā brīdī

Piekrītu loose_change_rider, ka vajag apmeklēt kādu no darbspēju testiem, lai zinātu precīzi par aerobo un anaerobo slieksni.

Pats lietoju Sigma Onyx Easy. Manuprāt, “Fat burning” vai “fitness” zona tiek noteikta automātiski kā procenti no maksimālā pulsa. Mani īstie sliekšņi, kurus noteicu ar testa palīdzību, izskatās būtiski citādāki.

Galīgi iesācējs arī neesmu, vienkārši radās sajūta, skrienot 12,5km, ka temps nav pietiekams (teiksim orientēšanās tāds ‘‘jogging’’ temps ir biš pa mazu), likās ka īsti nejūtu būtiskus uzlabojumus sniegumā (neskaitot pieklājīgu nogurumu).
Laikam neminēju, ka tas bija tikai tests, un, jā, dažus gabaliņus paņēmu kārtīgā sprintā, lai redzētu, vai tas maxHR, ko piedāvāja Sigma (195bpm), atbilst realitātei…

sajūtas var būt arī maldīgas :) aiziesi notestēties, uzzināsi ar kādu tempu jāskrien, utt … uzlabojumi sniegumā nenāk uzreiz, tūlīt vai pēc nedēļas :) ko darīt un kā - ar lasāmajiem materiāliem ir pilns internets, tik vien kā tajos sarakstītos % var ignorēt, jo dabā tie cipari ir ļoti individuāli.
ar pāris sprintiem grūti būs dabūt maxHR - iespējams, ka beidz skriet pirms pulss tā pa īstam ir paguvis sākt kāpt augšā

Noteikt maksimālo pulsu var palīdzēt dusmīgs pakaļskrienošs suns.

Tas drausmīgais pakaļ skrienošais suns varētu palīdzēt iegūt daudz lielāku max pulsu nekā normālos apstākļos tas būtu iespējams - adrenalīns dara brīnumus :) iespējams, ka pat jāskrien nebūtu :D

Man domāt 154 bpm ir pilnīgi normāls pulss skrienot. Skrienot parasti pulss ir augstāks kā braucot ar ričuku.
Es vispār nesaprotu, kā var paskriet ar 130 :)

Es tieši to pašu domāju - tad jau man tajā ‘‘fat burn’’ zonā ir jāsoļo nevis jāskrien!

var, var paskriet arī ar pulsu 130 :) manuprāt to “fat burn” zonu parastam cilvēkam jāizmanto tikai tad, ja ir ļooooti daudz tauku ko dedzināt un BMI pārsniedz normālā svara robežas

nespēja paskriet zemā pulsā netieši norāda uz vāju bāzi - sirds nav pietiekami trenēta, tāpēc stipri šancē pie mazām slodzēm. tomēr jācenšās vairāk trenēties ar zemu pulsu un tikai 20%-25% no treniņu laika veltīt intensīvākām slodzēm.