Pļāpas par ķiveru lietošanu:

Mihail! Ko Tu gribēji pateikt ar savu statistiku? Vai šis viens procents neko nenozīmē un nav jāņem vērā? Ja kas, tad braukšana ar auto reibumā nebūt nav topa galvgalī, kā iemesls ne csn ar letālu iznākumu, ne csn kā tādiem! Varbūt man tagad visiem deklarēt, ka esmu ūberākais ass pie auto stūres un braukšana reibumā ir pavisam normāla padarīšana?!
Manis pēc, iespējamība pasargāt galvu ķiverē var būt kaut vai - viens pret miljonu - ar to man pietiek, lai es to vilktu! Un vēl - ļoti priecājos, ka bērniem pārliecinošā pārsvarā vecāki ir lielākas autoritātes, nekā pilsētas “stilīgie” velodievi, kuri nepaguruši deklarē, cik nevajadzīgas ir ķiveres, cik maznozīmīgi ir ievērot luksofora sarkano signālu un citus satiksmes noteikumus! :)

“Viens pret miljonu - ar to man pietiek, lai es to vilktu!”
Cik saprotu, ka ķivere tad tiek vilkta arī ejot pa ielu vai uz pagrabu.?
Jo es visvairāk rievu galvā esmu sasitis tieši pagrabos un vecās mājās, kur nav durvis manam augumam…

Par pārējo esmu izteicies iepriekš. Nu bet īsumā: Obligāti - nē. Tikai bērniem. Treniņš, sacensības - jā. Pilsēta - nē.
Pievienojos novērojumam, ka braucot ķiverē ar veļuku, šoferi un autovadītāji apdzen ar mazāku intervālu.

“Visi šie uzskati - līdz pirmajai reizei.” - skatoties - ko uzskata par pirmo?
Augu laukos, kad internetu vēl nepazina un oi kas brīvdienās notikās… :)

Reibumā brauc ap 0,1% vadītāju, taču tie izraisa ap 10% CSNg. Tātad braucot skaidrā risks samazinās 100 reizes.

Varbūtība nokrist uz slidenas ietves vai grīdas, tikt notriektam šķērsojot ielu, sasist galvu braucot ar auto (pat esot piesprādzētam) utt. arī ir ievērojama. Vai ejot kājām vai braucot ar auto ķiveri vienmēr velkat?

P.S. Man ir plauktā lēta ķivere, un pāris gadus ar to arī biju braucis, līdz tā palikusi gandrīz nelietojama. Pa šo laiku nav noderējusi. Un bez tās noteikti ir ērtāk. :)

Kā man Gaiļezerā neirologs teica, apskatot manu kakla skriemeļa lūzuma izmeklējumus, M.Šumheram ar bija ķievere… Braucot ar velo esi riska grupā, ar ķiveri tu mazliet tos riskus tomēr samazini! Bet izvēle ir katra paša rokās…

[quote=Brakkis]“Viens pret miljonu - ar to man pietiek, lai es to vilktu!”
Cik saprotu, ka ķivere tad tiek vilkta arī ejot pa ielu vai uz pagrabu.?[/quote]

Tai sieviņai, kuru pirms gadiem 25 Ģertrūdes ielā pie mūsu darba nogalināja no jumta krītoša lāsteka, pat paprasta veloķivere visticamāk būtu ļāvusi izdzīvot :)

Pieceļos un skaļi aplaudēju! Mani fascinē marasmātiskas sazvērestības teorijas

Arī es izaugu bez daudzām ekstrām, kuras šobrīd met pakaļ, bet nekad saviem bērniem neesmu kladzinājis: “Kad mēs augām, bla, bla, bla…” Ne tad, kad viņi bija mazi, ne arī tagad, kad tie jau ir pieauguši! :)

No pirksta izzīsts, nekādā veidā nepierādāms cipars, kurš objektīvi ir neskaitāmas reizes lielāks! Tik pat labi varētu veidot statistiku par ātruma pārsniegšanu, balstoties uz CP sastādītajiem protokoliem. Un tagad, lūdzu, man sameklē, cik no šiem 10% ir bijuši csn ar letālu iznākumu!

Man ir vidējā līmeņa ķivere, ļoti ērta, es pat teiktu, ka karstā vasaras dienā, braucot ātri, ventilācijas sprauslas rada daudz tīkamāku “caurvēju”, nekā braucot bez ķiveres; “pāris gados”(c) tā ir absolūtā vizuālā un tehniskā kārtībā un nav “palikusi gandrīz nelietojama”(c). Un tas, ka tai nav nācies pildīt sev paredzēto uzdevumu, mani nemazākā mērā neuztrauc! :)

Diemžēl Miķeļa Šumahera gadījumā uz ķiveres piestiprinātā kamera nospēlēja leduscirtnīša lomu… Arī ērču encifalīta pote neizslēdz iespēju saslimt ar šo sērgu, bet garantē to, ka slimībai būs vieglāka forma. No encifalīta par “dārzeni” kļūst niecīgs procents slimnieku, vai tāpēc vajadzētu to uzskatīt par nevajadzīgu ķiveri tiem, kuri mežā neiet? :)

http://riga.pilseta24.lv/zina?slug=vakar-pastiprinata-reida-parbauditi-5572-autovaditaji-piekerti-divi-soferi-alkohola-reibuma-bf3c154d35/1538059
2/5572=0.04%

13.7% no visiem bojā gājušajiem ir bijuši negadījumos, kuros bija iesaistīts vismaz viens dzērājšoferis.
http://csdd.lv/tools/download.php?file=files/text/1427187071565_CS2015_09.xlsx

Vislielākā neērtība ir tajā, ka tā ir visur jāvalkā līdzi, pat tad, kad velosipēdu esi kaut kur pieslēdzis. Braucot treniņu vai braucot tikai uz darbu birojā, kur pavadi visu dienu bez izbraukumiem pie klientiem utt., tā nav liela problēma, bet, piemēram, aizejot uz skolu, bāru, kinoteātri vai tirdzniecības centru, ķiveri īsti nav kur nolikt, un pie velosipēda neatstāsi, jo kāds nozags vai sabojās.

Mihail! Atkārtošu vēlreiz - “Ir meli, ir lieli meli un ir statistika”
Pārbaudītie 5572 autovadītāji ir 0,0066% no to cilvēku skaita, kuriem uz 2015.g maiju bija derīgas autovadītāja apliecības.

Bļin, izrādās dzērājšoferi ir nevainīgi jēriņi, jo 86% bojāgājušo ir uz citu sirdsapziņas…

Bērnudārzs. Pilnīgs bārnudārzs!

[quote=Mihails] Savukārt velo ķiveru efektivitāte ir ļoti maza, un arī risks dabūt galvas traumu daudz mazāks, nekā braucot ar auto vai moto.
[/quote]
Te tev uzskatāms pierādījums tieši pretējam - veloķivere ir pat ļoti efektīva.
https://www.youtube.com/watch?v=h7g723Rhuyk

Par statistiku - autobraucēju vienkārši ir krietni vairāk, tāpēc arī avāriju krietni vairāk, un, tā kā brauc šamie ātrāk, tad arī sekas attiecīgi smagākas.
Velobraucējus tik sīki neviens uzskatījis un analīzējis vēl nav, lai pateiktu, kādu % no viņiem (nevis no kopējās masas) ķiveres būtu vai nebūtu pasargājušas, ja būtu korekti (nevis šā tā) lietotas.

[quote=novērotājs]Te tev uzskatāms pierādījums tieši pretējam - veloķivere ir pat ļoti efektīva.
https://www.youtube.com/watch?v=h7g723Rhuyk[/quote]
Cik tā melone sver, 3 kg? Cilvēka ķermenis sver vidēji 25 reizes vairāk, attiecīgi arī kinētiskā enerģija, kas iedarbojas uz galvu kontakta brīdī ir daudz lielāka. Un vēl paveicās, ka ar pareizu leņķi piezemējās…

Vācijā ar riteņiem diezgan daudz katru dienu brauc, kādi 10-20%. Bet galvas traumas autobraucējiem 48 reizes biežāk…

Tieši tāpēc autobraucējiem vajadzētu vilkt ķiveres…

Redzi - nu negribi likt ķiveri, neliec, dauzi savu galvu, kamēr labi paliek. Bet sludināt , ka ķiveres nav vajadzīgas, bet ka pie sarkanā braukt pāri krustojumam gan ir normāli, it īpaši, ja tur nav nolikts kājas pabalsts… - nu tas gan nav OK.

Mihail - ja gribi,tad dzīvo ātri un mirsti jauns.Tā pa lielam jau veloķiveru nīdēji kaitē tikai sev,ģimenei un valsts budžetam,jo medicīna nav lēta,tāpat kā invalīdu pensijas. Tomēr - ja esi maksājis nodokļus,tad arī tev ir uz to visu tiesības.
Katram savs. Brīvā valstī nevienam nevar pārmest,ka viņš nodarbojas ar pašdestrukciju,tikai nevajag to popularizēt kā kaut ko pozitīvu,jo ķiveres nelietošanas plusu realitātē nav.(tik smagu argumentu kā "ērtība"es pat nepieminēšu) Toties mīnusi ir pārāk acīm redzami.

OK, bet vai jūs braucot ar auto vai ejot kājām vienmēr velkat ķiveres? Ķiverē būtu drošāk? Noteikti. Bet kāpēc tad nevelkat?

Ja jau jūs citējat manu teikumu “Visi šie uzskati - līdz pirmajai reizei!”, tad es precizēšu, ka tā bija atbilde Lindas tekstiem par to, ka viņa nekad krietiena rezultātā galvu nav atsitusi, tāpēc ķivere nav vajadzīga. Gribēju vien pateikt, ka tā tiešām bijusi veiksme līdz šim un nevajadzētu to pieņemt par aksiomu.

Papēti vārda "demagogs"etimoloģiju.
Braucot ar auto es vienmēr piesprādzējos, ejot kājām neskrienu pāri ielai,neskatoties pa labi un kreisi. Vēl es nedzeru etiķi,nesitu savu sievu,nesmēķēju,eju uz vēlēšanām un cenšos kustēties, izbraucot ar velosipēdu. Pats galvenais - es izvairos kontaktēties ar pašapmierinātiem muļķiem,jo pretējais neglābjami noved līdz muļķībai arī pašu.
Tas viss atsver to,ka nestaigāju ķiverē arī pa māju?

Tā ir, ka forumā sarodās izbrauceji ar velosipēedu. Varētu izbraukt no foruma arī.
Tu vispār saproti, ko cilvēks Tev cenšas pateikt? Vai tikai tuftu dzen un savus kreisos uzskatus centies visiem uzspiest?

Drošības josta nepasargā galvu no traumām, ja cits transportlīdzeklis ieskrien sānos, kā arī apgāšanās un korpusa deformācijas gadījumā.

Var jau arī paslīdēt, pat uz ietves vai uz āra kāpnēm, vai arī kāds pa tālruni runājošs un distanci neievērojošs šoferis nepamanīs, ka pirms pārejas apstājās cita automašīna, vai arī šoferis pēkšņi sāks paātrināties, kaut arī pirms tam bija bremzējis, vai arī kāds izdomās apdzīt uz gājēju pārejas utt.

Un es, braucot ar divriteni, tieši tāpat nebraucu, ja redzu, ka man nedod ceļu, nerunāju braukšanas laikā pa tālruni, skatos, kur braucu, ziemā uzlieku riepas ar radzēm, tāpēc arī uzskatu, ka no ķiveres jēga ir diezgan maza (kaut arī nenoliedzu, ka kaut kādos 0,00…1% gadījumos tā varētu noderēt).

Visi jūsu argumenti izriet tikai no jūsu uzskata, ka braucot ar velosipēdu ikdienas, ne sacensību, stilā galvas traumas (turklāt tādas, kur velo ķivere tiešām noderētu) risks ir daudz lielāks, nekā braucot ar auto vai ejot kājām. Pierādījumi pretējam apgalvojumam no jūsu puses tiek ignorēti. Jūsu uzskati, kas nav pamatoti ar faktiem (un pat ir pretrunā ar tiem), nu nekādi nevar būt par pamatojumu apgalvojumiem, ka visi pārējie, kas nevelk ķiveres, braucot ar velo, ir idioti…