Salīdzinoši netālā nākotnē vajadzēs pedāļus priekš XC.
Ar to ka ir parastie klipšu pedāļi, egg beater’i un Time sistēma, manas zināšanas arī beidzās.
Noderētu viedokļi, analīze, komentāri un varbūt pat konkrēti piedāvājumi. (varbūt kāds links uz tēmām forumā, gan jau ko esmu palaidis garām).
Man arī šī lieta pavasarī būs aktuāla. Taisos pirkt Shimano XTR pedāļus. Man bija tie 520 (švakākie no shimano), bet tos, ja daudz brauc var pa 1 sezonu var nokaut. Izdila gultņi, bija ievērojama brīvkustība.
Par Egbeateriem domāju, ka tos var pa akmeņiem braucot sadauzīt. Nu, skatoties kāda trase, protams. Arī Candy, gan jau ka var sadauzīt. Un cena diezgan ievērojama. Kaut kur internetā tā bilde bija ar sadauzītu egbeateru. Braucis neesmu ar Crankbrotheriem, bet kaut kā negribas tādus. Tā man sķiet tāda svara vērotāju padarīšana.
Par Time man nav nekāda viedokļa, tādēļ, kaneesmu pat izpētījis viņu piedāvājumu un neesmu arī dzirdējis nekādas sliktas/labas atsauksmes.
Neesi slinks, tepat shajaa foruma sadaljaa ik pa laikam uzpeld shaadi jautaajumi. :)
Veel var mtbr palasiit atsauksmes.
Pasham man abiem ritenjiem ir Time Alium. Ieklipseeties sacensiibu laikaa, it seviski, kad ir dublji un besis, dazhreiz nesanaak tik aatri, kaa gribeetos. Varbuut vienkaarshi esmu neveikls. (Neesmu sacensiibaas braucis ar spd, iespeejams, ka nebuutu labaak). Ar dabuushanu laukaa nekad nav bijushas probleemas - kad vajag, varu dabuut laukaa, un patvaljiigi valjaa arii netaisaas. Par izturiibu pieredze pozitiiva - nekas nav saluuzis, arii peec sitieniem pret akmenjiem, gultnji arii veel kalpo (vienam ritenim 2 sezonas, otram 1 sezona). Miinuss shim modelim laikam buutu palielais svars 410g un cena, saliidzinot ar Shimano leetaakajiem modeljiem.
[quote=Atis]…Man bija tie 520 (švakākie no shimano), bet tos, ja daudz brauc var pa 1 sezonu var nokaut. Izdila gultņi, bija ievērojama brīvkustība.
Par Egbeateriem domāju, ka tos var pa akmeņiem braucot sadauzīt. Nu, skatoties kāda trase, protams. Arī Candy, gan jau ka var sadauzīt. Un cena diezgan ievērojama. Kaut kur internetā tā bilde bija ar sadauzītu egbeateru. Braucis neesmu ar Crankbrotheriem, bet kaut kā negribas tādus. Tā man sķiet tāda svara vērotāju padarīšana.[/quote]
Par šimano - pat ja brauc 20t sezonā, bet apkopj, tos “nokaut” nevar, visi šimano pedāļi regulējas, tiem ir konusu uzbūve (pat jaunajiem XTR), nevajag pieļaut luftes un laicīgi apkopt, un pat 520 ir ļoti labs izstrādājums!
Par olu sitamajiem, ja ir aizdomas, pieņēmumi un bažas - noteikti nepērc! 2 Atis: Pamatā tie ir pieņēmumi. Ar reklāmu nodarboties nav nekādas motivācijas, bet, īsumā, lietojot 2gadus, pat uz ziemas riteņa, nav pilnīgi nekādu problēmu, apkalpošana ļoti laba, viss uztaisīts tā lai pat mājās, pat ar plaķenēm, varētu izjaukt un salikt, nomainīt remkomplektu. Cena labākajiem, gan eksotiska. Būtu dīvaini, ņemot vērā cik liels ir lietotāju skaits, ja i-netā neparādītos bildes ar salauztiem dzelžiem.
Ja nevienam nebūtu iebildumu, pajautāšu šajā pat tēmā:
ir mtb velo ar SPD un ienācies šosejas velo ar LOOK pedāļiem.
a) vai šosejniekam var likt MTB SPD pedāļus (pamatojums: ieklipsēties no 2 pusēm t.i. ātrāk/ērtāk; šosejas SPD pedāļiem tak arī ir 1 ‘darba puse’) ?
b) ja uzliek šošejveidīgos SPD pedāļus - vai var izmantot ar tiem MTB velokurpes?
Jebšu ideoloģiski pareizāk atstāt kā ir - katriem pedāļiem savas kurpes…
[quote=bobcom]J…
b) ja uzliek šošejveidīgos SPD pedāļus - vai var izmantot ar tiem MTB velokurpes?
Jebšu ideoloģiski pareizāk atstāt kā ir - katriem pedāļiem savas kurpes…[/quote]
klipši, ta vienādi… tik MTB smagāki jo “protektors” apakšā “niknāks”… MTB tokš paredzēti pa šaizi mīcīties…
[quote=kacs]Par šimano - pat ja brauc 20t sezonā, bet apkopj, tos “nokaut” nevar, visi šimano pedāļi regulējas, tiem ir konusu uzbūve (pat jaunajiem XTR), nevajag pieļaut luftes un laicīgi apkopt, un pat 520 ir ļoti labs izstrādājums!
Par olu sitamajiem, ja ir aizdomas, pieņēmumi un bažas - noteikti nepērc! 2 Atis: Pamatā tie ir pieņēmumi. Ar reklāmu nodarboties nav nekādas motivācijas, bet, īsumā, lietojot 2gadus, pat uz ziemas riteņa, nav pilnīgi nekādu problēmu, apkalpošana ļoti laba, viss uztaisīts tā lai pat mājās, pat ar plaķenēm, varētu izjaukt un salikt, nomainīt remkomplektu. Cena labākajiem, gan eksotiska. Būtu dīvaini, ņemot vērā cik liels ir lietotāju skaits, ja i-netā neparādītos bildes ar salauztiem dzelžiem.[/quote]
Ooo, tas man ir jaunums, ka 520 var pievilkt. Biju visu laiku braucis un nebiju pamanījis. Tagad apskatījos, ka var. Man veikalā gan teica, ka tur nekas neregulējas, bet nu varbūt es īsti nesapratu. Nu būs tagad vecie pedāļi jāsariktē, un uz vecā riteņa jāliek virsū.
Kacs, kā ir egbeateriem ar ieklipsēšanos un izklipsēšanos, salīdzinot ar SPD pedāļiem? Jāapsver jau visi varianti.
Visas lietas ir normalas ari nolētākā gala.tikai biežāk jāveltī laikas aprūpei.(visu jau ļoti precīzi pateica kacs).Dārgākais gals ir noteikti vieglāks,bet nejau kg.tā ka var droši braukt ar 520.540 bez problēmām.
ja Tu uzdevi jautājumu par to cik viegli / grūti ieklipsēties dubļos uc šaizē tad to pat nekomentēšu, bet par citu salīdzinājumu, tad gari rakstīt negribas un, gan jau ka neko jaunu jau neuzrakstīšu, kas vēl nav pateikts šajā, nemaz nerunājot par resursiem eng valodā. Bet īsumā: spd ieklipsēšanās / izklipsēšanās ir ar izteiktu klikšķi, krankiem tas tā nav, šimano var pat saregulēt tā ka kāju izmet no pedāļa, spd salīdzinoši kurpe ir nofiksēta un kustība uz sāniem ir ierobežota, bet krankos sajūta ir tāda pati kā uz platformas pedāļiem, tikai tie nav platfotmas! :), lielāks tas izklipsēšanas (moments kad kāja atbrīvojas) leņķis, plusus un mīnusus, šīm tevis prasītajām atšķirībām, gan izsecini pats.
Paldies.
Par pedāliem daudzmaz skaidris, škiet, ka palikšu pie Shimano, pie kura konkrēti gan vēl japadomā.
A kurpes tagad? :D
Ja atmiņa mani neviļ ta dkkur bija tē ma par platu pēdu un velokurpēm. (neatrodu)
Šķiet baltajam bija kas piedavajams no Nike…
Jebšu tas jau ir “Perk” sadaļas jautajums.
pie shi topika gribu atsaukt atmina manu jautajumu kad jautaju ar ko labaki pedali kurus tirgoja pa 200Ls. kur ir ta robezha kad tiesham to atshkiribu jut? Nu uztaisis kada firma pedalus pa 4000Ls tapat pirks bet vai sho pedalu realais pienesums bus tas naudas verts? labi vini ir vieglaki un tas ari ir viss tas realais labums ko vareja atbildet?
biju gaidijis ko lidzigu ka sheit atbildeja kacs.
[quote=wrongway]Paldies.
Par pedāliem daudzmaz skaidris, škiet, ka palikšu pie Shimano, pie kura konkrēti gan vēl japadomā.
A kurpes tagad? :D
Ja atmiņa mani neviļ ta dkkur bija tē ma par platu pēdu un velokurpēm. (neatrodu)
Šķiet baltajam bija kas piedavajams no Nike…
Jebšu tas jau ir “Perk” sadaļas jautajums.[/quote]
zinu par shimano produkciju piemēram ja ir 42 1/2 tas nozīmē ka kurpe nav garāka par 42,bet platāka.tie 1/2 mēri laikam sākas no 42-43,bet varu kļūdīties tad jāčeko shimano.com
kā ir citām firmām ar tiem platumiem īsti nezinu,Sidi pašas par sevi ir šauras.ja kurpes augšdaļā būs vairāk sietiņš mazāk citi materiāli tad tā labāk padosies pēdai.