Par startēšanu ar svešu numuru.

[quote=alisee]Ir viena komanda kurai laikam nemaz nav kauna, jo patstāvīgi mainas braucēji bet numuri paliek.
1151 Igors Korņējevs 1962 Pēdu nav (http://fotki.lv/?x=OS5RKFxDRy06RDxIV1M5LlMoXEJUQFNNU1M5LlIoXEJWRlVFRy06QTxIUkRVR1VDV0NHLTpAPEgiMSAhJFM5LlcoXDQyNkctOkI8SDEgIw==&size=1) Tāds viņš izskatās Vietlavas posmā (un ja kas tas nav Igors) lūk kur tukumā Igoram ir otrā jaunība ( http://www.plasma-power.lv/2010_07_11_album_tukums/slides/SEB_4_%20846.html ) tas tiešām ir 62. gadā dzimis cilvēks.

Šito visu sāku skatīties jo redz ( 1995 Mārtiņš Korņējevs 1990 Pēdu nav Scott ) Ir viņa radinieks un visi laikam piekopj šo krāpšanās stilu šeit viņš pats Tukumā ( http://picasaweb.google.lv/102039112431016012342/SEB20104PosmsTukums?authkey=Gv1sRgCLfh6vyt9-rn5wE#5492968364159821330 ) un Vietlavā jau pārtapis par 10 gadus vecāku ( http://fotki.lv/lv/ADV2002/comments-31408732/ ). Viss jau būtu labi man neskauž tas, ka cilvēki grib sprotot, bet Visu laiku Mārtiņš brauc vidēji 500 -600, tad Vietlavā pēkšņi 143. Un skatot galerijas atklāju, ka ne tikai viņi bet visa komanda visas sezonas laikā ir mainījušies uz vellna paraušanu jo katrā posmā gandrīz ir savs braucējs visiem komandas numuriem.

Skatīsimies kas būs Smiltenē varbūt visi iebrauks godalgās.[/quote]
Nu bet tam visam pamatā ir nauda, ja ir samaksāts un cilvēks netiek, tad kapēc gan neļaut nobraukt citam!
Jo te jau izskatās ka cepiens ir par 2,5 un 6 simtu.
Jā piekritīšu ka nav korekti ka vīrietis,sievietes vietā iebrauc trijnieka, bet nu tādas vietās jau ir pilnīgi vienalga kurš zem kura vārda brauc !!! Pie tam, tā taču ir Tautas distance !!!

Apkārt vieni blēži, vieni blēži:)

To Ints: regulāri caurstrāvo “patiess respekts” pret tautas distances braucējiem- apmēram tā: “…nu tā taču ir tauta, nu ko jūs gribat. Viņi taču nemāk ne braukt, ne ko citu, lai taču ņemās un mainās…”. Kāds tam ir pamats?

tādā valstī dzīvojam :(

brīnos par to cilvēku prāta spējam, kam ienāk prātā īsināt trases un funktierēt kā, lai uzlabotu rezultātu tautas distancē ne paša spēkiem. kādu gandarījumu diez tas dod? tas pats ar līšanu koridoros. arī baložu krosā esmu manijis dažu labu līdēju, kas nu ir pārākais sviests

pats joprojām ar prieku dodos uz SEB posmiem, nekādas darvas karotes manā priekšā nav jau 3 sezonu pēc kārtas

:D :D :D … bez zarnām te var palikt :D :D :D
Sevišķi par šito:

Komanda jau ar labāā - “Pēdu nav” … :D :D … Bet tomēr ta izrādās ka IR!!! pēdas :D :D … konspirācijas teorijas te neies cauri!!! Jo redziet ir uzradies riktīgs “Inspektors Caps” kurš ta pēdas ar ir uzodis :D :D

Nu ko … tagad jāmaina izgāzušais komandas nosaukums ;) :D

man liekas ka viss ir Ok :) … ja nebūtu tā visa, tad SEBs zaudētu pusi šarma :D :D

[quote=Bomzis]:D :D :D … bez zarnām te var palikt :D :D :D
Sevišķi par šito:

Komanda jau ar labāā - “Pēdu nav” … :D :D … Bet tomēr ta izrādās ka IR!!! pēdas :D :D … konspirācijas teorijas te neies cauri!!! Jo redziet ir uzradies riktīgs “Inspektors Caps” kurš ta pēdas ar ir uzodis :D :D

Nu ko … tagad jāmaina izgāzušais komandas nosaukums ;) :D

man liekas ka viss ir Ok :) … ja nebūtu tā visa, tad SEBs zaudētu pusi šarma :D :D[/quote]

…‘‘Capam’’ gods un slava…nesabijās! Tad jau jānojauš ar ko šie viltnieki ikdienā nodarbojās, ja uz vnk ķēdes mīšanu gatavi mainīt gan dzimumu, gan čakarēt vnk tautai smadzeni…Nez cik tādu posmā ir? Cik daudz? …un es derībās zaudēju jaunu rāmi…,ka būšu 2 vietas augstāk…
Kas ir vieni 5-6lati pret vienu labu rāmi?! Plikatas tie Korņējevi un visi citi, iet lasīt mellenes, ja nav desmitnieka kabatā.
Savādāk viss baigi forši! …it sevišķi, kad cienam viens otru…

[quote=Ints][quote=alisee]Ir viena komanda kurai laikam nemaz nav kauna, jo patstāvīgi mainas braucēji bet numuri paliek.
1151 Igors Korņējevs 1962 Pēdu nav (http://fotki.lv/?x=OS5RKFxDRy06RDxIV1M5LlMoXEJUQFNNU1M5LlIoXEJWRlVFRy06QTxIUkRVR1VDV0NHLTpAPEgiMSAhJFM5LlcoXDQyNkctOkI8SDEgIw==&size=1) Tāds viņš izskatās Vietlavas posmā (un ja kas tas nav Igors) lūk kur tukumā Igoram ir otrā jaunība ( http://www.plasma-power.lv/2010_07_11_album_tukums/slides/SEB_4_%20846.html ) tas tiešām ir 62. gadā dzimis cilvēks.

Šito visu sāku skatīties jo redz ( 1995 Mārtiņš Korņējevs 1990 Pēdu nav Scott ) Ir viņa radinieks un visi laikam piekopj šo krāpšanās stilu šeit viņš pats Tukumā ( http://picasaweb.google.lv/102039112431016012342/SEB20104PosmsTukums?authkey=Gv1sRgCLfh6vyt9-rn5wE#5492968364159821330 ) un Vietlavā jau pārtapis par 10 gadus vecāku ( http://fotki.lv/lv/ADV2002/comments-31408732/ ). Viss jau būtu labi man neskauž tas, ka cilvēki grib sprotot, bet Visu laiku Mārtiņš brauc vidēji 500 -600, tad Vietlavā pēkšņi 143. Un skatot galerijas atklāju, ka ne tikai viņi bet visa komanda visas sezonas laikā ir mainījušies uz vellna paraušanu jo katrā posmā gandrīz ir savs braucējs visiem komandas numuriem.

Skatīsimies kas būs Smiltenē varbūt visi iebrauks godalgās.[/quote]
Nu bet tam visam pamatā ir nauda, ja ir samaksāts un cilvēks netiek, tad kapēc gan neļaut nobraukt citam!
Jo te jau izskatās ka cepiens ir par 2,5 un 6 simtu.
Jā piekritīšu ka nav korekti ka vīrietis,sievietes vietā iebrauc trijnieka, bet nu tādas vietās jau ir pilnīgi vienalga kurš zem kura vārda brauc !!! Pie tam, tā taču ir Tautas distance !!![/quote]

Tad varbūt viņi visi sametas uz vienu Numuru un brauc laimīgi, bet citi te maksā godīgi. Lai taču ja ir vēlēšanas brauc katrs zem sava vārda un viss.Kurš tev liek maksāt par visu sezonu, ja zini ka netiksi uz nevienu posmu. Problēma droši vien viņiem ir ar startu, jo katru reizi kad kāds jauniņais gribēs braukt jāsāk no beigām.
Un ne jau tikai pirmie cīnas daudzi brauc komandās un viņiem cīņa notiek savā starpā.

Visu šito cepienu ļoti labi atrisinātu licenžu sistāmas ieviešana visiem sporta/tautas braucējiem,bet pret licenzēm Igo ir iebildumi.
Jautājumu atrisinātu ar sodu palīdzību(jo runas par ētiku un vienam otra cienīšanu pie mums ir salmu kulšana,jo pat daža laba loc.auth. publiski reklamējās ka var nobraukt zem cita nr.),iespējams uz kādu mirkli tas iecirstu robu dalības maksas iekasēšanā,bet kārtība būtu.
Zinu ka būs daudz pretargumentu…
Sistēma apmēram šāda:
1.Visas velo sac. ir LRF kalendārā un to dalībniekiem jābūt licenzēm(sistēma līdzīga kā šosejas sac.).
2.Ja nobrauc zem paziņas/drauga/sveša vārda tad sods numura īpašniekam xxxLs
3.Ja sods netiek samaksāts līdz nākamām sac. tad pie starta nepielaiž.
4.Komandai neieskaita posma rezultātu kaut arī dalībnieks nedod ieskaiti.
5.Dalībniekam zem kura vārda braucis cits dalībnieks nākošo posmu dalības maksa dubultā(papildus opcija)
Vēl šo to var sadomāt lai cilvēkiem būtu vēlme savas idejas citās dzīves jomās realizēt…

jautājumu atrisinātu iespēja nomaksātā posma naudu pārnest uz nākamo posmu, nedēļu iepriekš paziņojot

Apkārt vieni blēži, vieni blēži:)

To Ints: regulāri caurstrāvo “patiess respekts” pret tautas distances braucējiem- apmēram tā: “…nu tā taču ir tauta, nu ko jūs gribat. Viņi taču nemāk ne braukt, ne ko citu, lai taču ņemās un mainās…”. Kāds tam ir pamats?[/quote]
Reini ! Man nav ne kādu iebildumu pret patiesajiem tautas braucējiem, tas ir tiem kas brauc aiz 500 vietās !
Bet vienkārši uzvelk tas ka šis biznesa projekts ( SEBs) ir maksimāli tendēts uz max. peļņas gūšanu ar min.ieguldijumiem.
Visa tā sistēma ir pakartota tikai lai būtu maksimāli liels tautas pieplūdums, tautas braucienā ir iekļauti gandrīz visi nosacijumi(kopvērtējums, komandu sacensības, vietu koridorā nosaka nevis pēc ranga, bet pēc apmeklētības) viss ir nostādīts tā ka dalībniekam obligāti jāpiedalās visos posmos. Trases tiek veidotas maksimāli vienkāršas lai nenobiedētu tos apm.1500 dalībniekus kuri tautas braucienā ir aiz pirmā 300, tā ir tā daļa kas pienes vislielāko kāpostu ! Zinu ka pagājušo gadu Ogrē bija izveidota interesanta trasīte, bet IJ pēc trases apskates to vienkāršoja, arguments bija - Tauta.
Pie šāda dalībnieku skaita, un tā apstākļa ka daudzi negrib braukt Maratona distanci, vajadzētu ieviest dalījumu trīs distancēs : MAXI (60-70km ar normālu komandu un ind. rezultātu vērtējumu),MIDI(45-55km tikai ar ind.rezultātiem) un MINI(25-35km rezultāti alf.kārtībā, bez kopvērtējumiem).Mammu dabu aizmirstam ! Komandām likvidējam licenču nepieciešamību.Kā arī jāievieš rangam atbilstoša koridoru sistēma. Domāju ka pie šāda modeļa Tautas klases braucēji padalītos gan uz vienu, gan otru pusi.

[quote=SEA]Matīss Vīksne…?
http://foto2.inbox.lv/seattle/seb/FOTO-BY-MARTINS-SKAPARS-31186-2-.jpg[/quote]

heh,nu te mēs esam latvieši, piedod nekā personīga ne pret vienu, bet kāda runa var iet pa normālu attieksmi ja teiksim ‘‘lokālās slavenības’’ rāda piekšzīmi ‘‘kā vajag darīt’’, ja meklējam vieglāko ceļu kā nobraukt,uzbraukt,piekāst,uz…st utml. Te nav arguments,ka es IGO nemaksāšu tik cik viņš prasa jo to nav pelnījis, bet jautājums ir ko esi TU darījis tādu ,lai būtu pelnījis??? Aplikt orgus ir vieglākais,lai gan tas iet mazumā, mani priecē tas ,ka ir cilvēki ar mugurkaulu,kas neliecas, noteikumi ir tādi kādi ir, jo ja spēlē spēli tad noteikumus spēļu laikā nekad nemaina, ja ir nolikums tad tas ir jāievēro un te ir vienalga vai esi ZZK, Pēdas gaisā, vai kāds Ruds un slīpēts radījums ,kas izmanto teiksim tā ‘‘spraugas’’ nolikumā ,pielieto konsekvenci kad tā ir izdevīga un klusē kad zin kad sēž zināma veida brūnā konsistences šķidumā.
Ir tā mums LV ,ka vienmēr kāds būs vainīgs un te var pieražot ēteru pilnu ar demagoģiju, jāsāk ir pašiem ar sevi visupirms! braukt godīgi un cienīt kolēģus, rādīt priekšzīmi sākot ar sevi, jo SEB vai kādā formā tas būs nākotnē nepazudīs, es ceru tikai ,ka nenonāksim līdz idenfikacijas kartēm un urīna pārbaudēm ieejot starta koridoros un GPRS katram sēžamvietas rajonā (kaut gan mēs latvieši arī tam mēģināsim rast risinājumu jo esam talantīga un žīdiska nacija).

Domājams, ka uz nākamo sezonu viss tiks veiksmīgi atrisināts. :) Bet problēma jau ir pašā saknē…

[quote=orbea][quote=SEA]Matīss Vīksne…?
http://foto2.inbox.lv/seattle/seb/FOTO-BY-MARTINS-SKAPARS-31186-2-.jpg[/quote]
heh,nu te mēs esam latvieši, piedod nekā personīga ne pret vienu, bet … jo esam … žīdiska nacija).[/quote]
Neapvaino ēbrejus. Pie viņiem šādi gājieni cauri neitu un tādi “gudrinieki” tiktu ātri atšifrēti. Ir vecs un gudrs teiciens- jāskatās saknē, kāpēc tas šajā gadījumā nav izņēmums, bet tā notiek visai masveidīgi. Nekad nekur visi balti un pūkiani nebūs, bet sakni es saskatu ne visai taisnīgajā sacensību koridoru dalīšanas sistēmā un tajā, ka starta koridoram ir pārāk liela ietekme uz gala rezultātu. Ja gribētu, organizatori to visu varētu izmainīt, bet man izskatās, ka organizatorus nemaz neintresē, kas brauc tautas klasē, bet vairāk interesē tas, lai kartu posmu kāds noteikti brauktu.

cello, orbea +1

Nesaprotu kur tāda skaudība pret IJ, cilvēks organizē ļoti labus un apmeklētus pasākumus, kur piedalās vairāk cilvēki nekā 3 citos latvijas MTB seriālos kopā un prasa par to pilnīgi samērīgu un adekvātu atlīdzību. Kaut kā neredzu ka IJ būtu iekļuvis miljonāru sarakstā vai pārvietotos ar Cayenne, viņš turpat ir un to visu bīda uz vietas, un visi tie cilvēki kas organizē un nodrošina pasākumu ir pelnījuši kaut ko nopelnīt.

Ar kādām tiesībām te runā par Japiņa peļņu un paši, daļa “biznesmeņi” un citi labi situēti cilvēki, brauc ar svešiem numuriem, nesamaksājuši dalību konkrētajā posmā, lienot koridoros, startējot pusdistanci u.t.t. Jūs elementāru nolikumu nevarat ievērot un vēl organizātoriem mācat strādāt. Noteikti, ka dzirdīšanu trasē, rezultātus internetā, putru un velo mazgāšanu visiem gribās…pat ja nav samaksāts par to… Tapēc arī te valstī viss ir pakaļā, jo katram liekas ka viņš ir visgudrākais un viņam vienīgajam taisnība. Tieši SEB ir tās sacensības kur var piedalīties nevis 100 izredzētie sportisti, bet arī parasti ofisa darboņi un vienkārši aktīvi cilvēki, kāpēc daži grib viņiem liegt to “Tautas klasi” un sacensības starp uzņēmumu darbinieku komandām? Tas ir tas, kas piesaista cilvēkus riteņbraukšanai un ieved viņus nosacītā “velosporta” pasaulē. Un skaidrs, ka šādus cilvēkus nevar triekt pa Siguldas/Turaidas/Krimuldas vai tml. singletrail nobraucieniem, jo viņi tam nav gatavi.

Tiem kas ir tādi “naži”, kā paši izliekas nebūtu nekāda problēma braukt pirmajās vietās garajā distancē (neesmu dzidējis ka Oras sūdzētos par to ka Tauta vai mammadaba traucē), tur arī koridori cik zinu ir tikai 3, tākā varētu mierīgi izlaist tās sacensības uz kurām negribās braukt. Vai arī braukt īsto distanci no tā koridora, no kura pienākas, un kā visiem uzskatāmi pierādija Ozols, nav problēmu no pēdējā koridora tikt 50niekā.

Un ja TIK ĻOTI RIEBJAS SEB un IJ, tad droši var turp nedoties, Japiņš tak netriec speciāli Tautas klasi pa vidu Latvijas čempionātam XCO vai TREK-PHILIPS sacensībām, Sportlat vai vēl nez kādiem super-mačiem.

P.S. Un arguments par to, ka tiek zaudēta vieta koridorī nepiedaloties kādā no sacensībām pilnīgi neiet kopā argumentu, ka, piemēram, piektajā simtā ir vienalga vai esi 501. vai 599. tāpēc var braukt zem svešiem vārdiem, jo pēc šīs loģikas sanāk ka vispār ir arī vienalga no kurienes startē, ja jau ir vienalga kur finišē…

P.P.S. Papildinātā daļa: lai nebūtu pārpratumu “kurā pakaļgalā es braucu” tad 5. posmā finišēju 2XX, bet piedzīvojot problēmu Cēsīs finišēju tikai 6XX, pārējo gan jau piedomāsiet…

Ozols neko nepierādīja. Ja viņš nebūtu braucis vai nebūtu finišējis pirmajā posmā, savā koridorā jeb 50niekā viņš tiktu tikai uz nākošā gada pirmo posmu. Tur tas suns apraksts. Vajag: 1) koridorus dalīt nevis pēc punktu summas, bet pēc ranga, 2) ļaut nepiedalīšanās gadījumā samaksāto naudu pārcelt uz nākamo posmu.

pilnīgi piekrītu endr4!
ja ir piedāvāti noteikumi, tad vai nu tos pieņem vai vienkārši tajā dienā ieplāno ko citu.

Pilnīgi piekrist kāda rakstītajam gan negribētos. Taisnība ir gan vieniem, gan otriem ( vai tur augšā :)). Katrs uz notiekošo mēs raugamies no sava skatu punkta. Es vienmēr esmu bijis par reitinga ieviešanu braucejiem un izejot no tā sastādīt koridorus. Arī pret komandu un citu vertējumu tautas klasē. Arī pārceļot samaksāto dalības naudu uz citu posmu, domaju orgiem lieli zaudējumi nerastos.
Tagad ir kā ir. Lai neietu naudiņa zudumā ļauzi brauc zem cita vārda .
Man jau patiktos, ja abas klases apvienotu( vieniem nedaudz pielikt distanci , otriem samazinatu) bet tas jau tiek diskutēts katru gadu un gandrīz pēc katra seba.
Protams tas ir biznesa projekts un tā vadība diktē noteikumus, kuri nu mums ir jāpieņem vai jadoma kā tos apiet. Tas tāpat kā katru likumu ,kurā pa lielam ir iespēja atrast kādu caurumu.
Lai Jums veicas karstā diena taisnības meklējumos …

man personīgi nepatīk SEB koridoru sistēma, bet tādiem, kā endr4 vai e518 varbūt ir labi, viņi laimīgi stāv savā 7.koridorī visu sezonu un pat ja 1.posmā kādam no viņiem pārdurās riepa, neko daudz viņi nezaudē, pakaļgalā turpat jau viņi ir.

roberto, kad Tu iebrauksi primajaa, otrajaa koridoraa, tad viss, par ko te cepaas , Tev liksies mazsvariigi, tici man :)

Endr4 koncentrēti visu pateica. Arī Fox-am taisnība, ka problēma ir saknē - t.i. starp mums ir ļaudis kuri to uzskata par normālu.
Šeit tomēr prasās organizatoru un tiesnešu konsekvence, un visos konstatētos gadījumos DSQ. Citādi sacensības (un runa jau nav tikai par sebiem, jo to pašu var izdarīt trekos, sportlatos un xsportos), tātad citādi sacensības pārvērtīsies par kaut kādu jucekli un masku balli (uz pirmo posmu sarunāšu Motju lai nobrauc par mani, un man 1 koridors garantēts :) )

roberto, kad Tu iebrauksi primajaa, otrajaa koridoraa, tad viss, par ko te cepaas , Tev liksies mazsvariigi, tici man :)[/quote]
+1, tas viss tikai liksies smieklīgi. :D