Par startēšanu ar svešu numuru.

Tas nāk līdz jau no 20 gs. Neaizmirsīsim, ka pie mānīšanās mūs pieradināja gan politiķi, gan valsts vadītāji, darba devēji ut.t. Bērni to mācās no saviem vecākiem.
Kad tas skar mūs personīgi tad beidzot esam sašutusi.
Ir jau saprotams, ja nevaram paši piedalīties, bet par sacensībam samaksāts, izdotās naudas paliek žēl un tad sākam kombinēt - blēdities, jo pie ta mūs visus ir pieradinājusi visa valsts sistēma, kura paliek nesodīta.
Tāpēc laikam pēdējais laiks sākt izteikt savu attieksmi pret valstī notiekošo, jo likvidējot cēloni, izzudīs arī sekas…

Izlasīju, un nonācu pie secinājuma, ka pie šī visa ir vainīgs mātes mīlestības trūkums bērnībā un tēva mīlestība pret stiprinošiem dzērieniem ieņemšanas laikā…
Kā arī seksuāla raksture spriedze gan homo, gan heteroseksuāli orientētiem šeit rakstošiem foruma dalībniekiem.

Kompensēt to visu var ar ātrāku un cītīgāku pedāļu mīšanu.

la la laaaaaaaa :D

Rakstam konkrētus iesniegumus konkrētai organizācijai, pievienojam konkrētos pierādījumus un beidzam vaidēt ēterā ;)

Pie visa vainīga ir tā jampampiņa koridoru dalīšanas sistēma. Jūtot ko sev klaji neizdevīgu cilvēki protams cenšas to apiet, otriem atkal ir vieta kur patēlo pareizos izmeklētājus. Bet tas būs līdz brīdim kad pašiem būs tāda situācija…
Bet organizatoriem par to visu ir uzspļaut, jo sen sevi ir nostādījuši tādā pozīcijā, ka uz jautājumiem neatbild, lūgumus par kļūdainiem vai nenofiksētiem rezultātiem neizskata utt. Nu vienīgais pa retam kādu ar plašu žestu apsūdz kādā UCI likuma pārkāpšanā. Kamēr cilvēku skaits (ienākumi) strauji neruks viss ies, ka gājis. Diemžēl.
Taču neba nu viņi vienīgie, kas organizē pavizināšanos ar velo…

Te cepas par koridoru nepareizu dalījumu… par reitingiem-kā noteiks tavu reitingu??? Pēc iepriekšējā gada rezultātiem pirmajās sacensībās iedos piemēram 3-šo koridoru,bet par cik ziemā un pavasarī nebija laika patrenēties krampju mocīts izstājies,otrajās neraugoties ne uz ko atkal no 3-šā sāksi…???.. jo redz man reitings …!!!..

Domāju šo lietu var droši izkontrolēt:

1. Siev. vienas krāsas nr., Vīr. citas krāsas - domāju tam papildus līdzekļus nevajag
  2. Ievietot vienu kontrolposteni trases vidū - iepriekš to neizziņojot.
  3. Protams sodi par normu pārkāpšanu - tas varētu atpelnīt papildus kontrolposteņa izveidi.

Es arī braucu zem sveša nr un mana motivacija pavisam elementāra - taupība, negribu maksāt 15Ls par dalibu vienā posmā(jo es piesakos uz vietas) un man godigi sakot neuztrauc tas vai es braucu zem sava, zem sveša vai veselības brauciena nr, jo šogad mana fiziskā kondīcija ir vienkārši bēdīga :) Un cik zinu tam jaunskungam no kura paņēmu nr, motivācija bija nepakāst vietu pirmajos koridoros, bet ar manu centīgu palīdzību viņs labi ja 7ajā būs pēdējā posmā :D

aaa, un pagājušo gad arī braucu zem sveša nr, jo tai komandā pietrūka braucēju un pa tik pa cik dalības maksa bija samaksāta par visu gadu, tad 2 x nedomājot piekritu, jo man 100% mazsvarīgi ir braukt tieši zem sava vārda!

Taupībai ir savas robežas. Šo te sauc par nesportisku rīcību.

Dārgie, kolēģi. Ja ir spēks mīt tad labus rezultātus var sasniegt arī no pēdējā koridora (atkarībā kas kuram ir labs). Vajag tikai gāzt. Par to dalības naudas pārlikšanu nākamajam posmam. Neesmu redzējis, kad nopērkot biļeti autobusā(starppilsētu), uz teātri, kino, operu, jebkādu koncertu vai jebkāda veida citu kultūras, sporta un izklaides pasākumu būtu tāda iespēja kā parlikt uz nākamo vai saņemt naudu atpakaļ. Naudu var saņemt atpakaļ ja pasākums nenotiek, un man šķiet tikai normāli ka biļeti braucienam ar autobusu, teātra apmeklējumam, SEBam pērk tikai tad ka esi pārliecināts ka šo pakalpojumu izmantosi. Piekrītu ka ir kas neatliekams kad nevar piedalīties, bet pēdējie termiņi ir tās pašas nedēļas trešdiena.
Par koridoru dalīšanu. Vai tiešām Tautas klasē vajag ieviest kādu reitingu, ja tā principā ir Tautas nevis sporta klase. Arī pašam sakarā ar dziesmu un deju svētkiem sanāca nepiedalīties Tukumā un Vietalvā mani ‘‘atmeta’’ par vienu koridoru uz atpakaļu (protams neesmu priekšgala braucējs). principā pirms pus trases atgriezos pie tiem braucējiem ar kuriem kopā braucu iepriekš. Piekrītu ka koridora zaudēšana ir motivācija neizlaist posmus, taču tie kas tiešām grib braukt arī brauc. Mani šī koridoru dalīšāna apmierina.
Par Japiņa kāpostiem. Šeit uzskatu nedrīkstētu par neko sūdzēties jo arī darbinieki grib dzīvot, un viņu ģimenes grib dzīvot. Turklāt šis ir pilnība ja nemaldos privāts bizness, valsts līdzekļi netiek ielikti. Nodokļumaksātāja līdzekļi netiek ‘‘vārīti’’ šajā uzņēmumā.
Par svešajiem numuriem. Problēmu elementārāk lētāk un vienkāršāk var atrisināt pie numuru izsniegšanas uzrādīt dokumentus. Tas gan radītu nedaudz lielāku rindu pēc numura, taču būtu apmierināti tie, kas šeit sūdzās par svešajiem braucējiem. Otrs variants uz koridoru taloniem drukāt attēlus vai kādu informāciju par konkrēto personu. Tas gan noteikti liktu palielināt dalibas maksu un latvietis atkal nebūs mierā.

Licenzes, reitingi… uzskatu, ka tas nav vajadzīgs.

Spriediet paši.

Salīdzinājums ar biļetēm nebūs korekts - autobusu biļetēm pat ir speciāla kārtība, kādā tiek atgriezta nauda par biļetēm, citēju: “ja pasažieris vismaz divas stundas pirms reisa atnes atpakaļ biļeti, tad viņam biļetes vērtība tiek atdota simtprocentīgi, ja mazāk par divām stundām pirms reisa, tad — 75% apmērā.” Par teātri, kino, operu, koncertu - biļetes IR iespējams pārdot vai iedot draugam, radam. Bet ne jau runa par biļetēm…

Risinājumus “svešajiem numuriem” jau mēs varam domāt daudz un dikti - gan pierakstītajiem naudas atgriešanu, gan iespēju par papildus samaksu pārrakstīt uz citu vārdu utt… Protams, ja viss notiek tāpat un bizness notiek, kāda jēga kaut ko mainīt un lieki sapūlēties par kaut kādiem klientam draudzīgākiem risinājumiem?
Mūsu rokās vienīgais ietekmēšanas instruments ir pašu maciņš - nepatīk, nebraucam un ieskatamies tepat kalendārā - pilnīgi noteikti atradīsim kaut ko ar ko aizstāt SEB:)

p.s.
tikpat tukši mēs varētu kult salmus par, piemēram, maksas pakalpojumu “100Ls - vieta 1. koridorā”;)

Nelielas pārdomas par dalības maksu un “taupīšanu”: tie, kas ir uz ? zīmes, maksā dārgāk anyway. Piesakoties iepriekš un netiekot uz posmu, tiek zaudēti 10 Ls. Piesakoties uz vietas, jo tikai pēdējā brīdī tapa skaidrs, ka piedalīsies, jāpiemaksā 5Ls (15 Ls - 10 Ls = 5 Ls). Man visādi skaitot sanāk, ka brauciens uz pasākumu ir vismaz 15 Ls - benzīnas + ēdamais + citi izdevumi. Reizēm pat vairāk. Nerēķinot intensīvo ķēdes u.c. detaļu nolietojumu, zaudēto produktivitāti pirmdienā, u.c. īpatnības. Tātad, dalībnieks, kas pieteicies iepriekš un neaizbrauc uz pasākumu, patiesībā nevis zaudē 10 Ls, bet ietaupa 5 Ls (vismaz). Es pat teiktu, ka visus 20 Ls. Tāpat, dalībnieks, kas aizbrauc uz dažiem (N) posmiem un samaksā uz vietas, ietaupa 10 * (6 - N) Ls, kas citādi ir izmesta nauda piesakoties iepriekš, bet neaizbraucot.

Te es negribu pārmest. Man pašam tas nešķiet ne interesanti, ne pieņemami - startēt ar svešu vārdu vai dot to citam reizēs, kad plāni mainās. Taču katram savi apstākļi, vienalga dzīvē viss ir līdzsvarā :)

Risinājums …

risinājums būtu oficiāls skaidrojums no IJSA. Vai vienošanās XC.lv ietvaros, ka šī tēma tiek beigta ar kādu kopsaucēju. Jo XC.lv, manuprāt, vieno tos, kas vispār vēlas izteikties par MTB tēmu, t.i., var brīvi pieņemt, ka pārējiem ir vienalga. Piemēram, vienošanās, ka (A) iesācēju distances rezultāti nav tik svarīgi, lai par to daudz diskutētu un tas, kāds braucējs ir distancē, ir uz paša numura pieteicēja un braucēja sirdsapziņas. Galu galā, braucot uz rezultātu, zaudē viesmaz viens no abiem, viens riskē ar vietu, otrs savu labo rezultātu atdod citam. Vai variants (B) - tas ir slikti, ļoti slikti, par to jāsaņem sods un mūža bans, utt.

Manuprāt, reālāks un organizātoriski vienkāršāks ir A variants - visi tīri, organizātoriem nav lieka ķēpa, pārreģistrējot vārdus (kaut vai pa maksu, tas tomēr ir čakars). Tie, kas grib un var sevi apliecināt, dodas uz garo distanci un lepojas ar rezultāta esamību vienā protokolā ar tiem, kuri šo pasākumu uztver nopietni. Tautas distanci - tautai, tiem, kam 30 km izraisa bijību utt. Sprinta cienītājiem - vienu starpposmu garajā distancē…

Un vēl… koridoru sistēma ir OK. Tāpat kā ātruma ierobežojumi uz ceļiem ;)

[quote=eBiker]Es arī braucu zem sveša nr un mana motivacija pavisam elementāra - taupība, negribu maksāt 15Ls par dalibu vienā posmā(jo es piesakos uz vietas) un man godigi sakot neuztrauc tas vai es braucu zem sava, zem sveša vai veselības brauciena nr, jo šogad mana fiziskā kondīcija ir vienkārši bēdīga :) Un cik zinu tam jaunskungam no kura paņēmu nr, motivācija bija nepakāst vietu pirmajos koridoros, bet ar manu centīgu palīdzību viņs labi ja 7ajā būs pēdējā posmā :D

aaa, un pagājušo gad arī braucu zem sveša nr, jo tai komandā pietrūka braucēju un pa tik pa cik dalības maksa bija samaksāta par visu gadu, tad 2 x nedomājot piekritu, jo man 100% mazsvarīgi ir braukt tieši zem sava vārda![/quote]

nu redz, kaut mazāk būtu tādi kā Tu!

Ehhhh … kā krievi saka “opjaķ dvadcaķ pjaķ” … un sākas viss no gala, nebeidzamās sarunas par grūstīšanos trasē, bīstamiem manevriem, lamāšanos un bļaustīšanos, maisīšanos pa kājām, apkārtbraucošo brauktnemācēšanu … atkal lidojumi, kritieni, konflikti … līdz galu galā pat reāla dūru vicināšana …

Forši :) … tas mums patīk … un tā arī turpināsim
a ja kuram nepatīk … var tač braukt citos mačos

[quote=kasparitos]Domāju šo lietu var droši izkontrolēt:

1. Siev. vienas krāsas nr., Vīr. citas krāsas - domāju tam papildus līdzekļus nevajag.[/quote]

Vismaz kāds reāls piedāvājums, ne muldēšana par morālēm un vēl ko!

1. dažādau krāsu Nr, jo lielākā problēma varētu būt, ja džeks nobrauc meitieša vietā un iebrauc pleķī.
    Nākamajai sezonai tas būtu ļoti vienkārš risinājums un nedomāju, ka ļoti sadardzinātu plastikātu izgatavošanu.
  2. Savlaicīga pārreģistrācija par samaksu uz citu braucēju, neprasot ārsta zīmes vai miršanas apleicību. Protams ne pēdējā dienā un piemēram varētu būt ar ierobežojumu pārreģistrēt uz ģimenes locekli vai komandas ietvaros. Piemēram, Apē bija pieteikta sieva, kas slikti jutās un par 2 ls tika pārreģistrēta uz vīru.
    Un visi bija apmierināti un nevienam nevajadzēja apvainoties utt utt.

Dažas labas idejas jau IJ te varētu pasmelties, ja nebūtu slinks palasīt, kas būtu bez riska sabojāt biznesu un kas bez represīvām metodēm kaut nedaudz izskaustu dažas problēmas par kurām te visi cepās.
Tas jāsaprot, ka kardināli neviens neko nemainīs, jo braucēji ir un to skaits peaug, katra izmaiņa un represijas to skaitu nepalielinās. Katru gadu notiekti aiziet kāds, kuru tas neapmierina, bet kā redzam, dažādu līmeņu braucēji nāk klāt un klāt nācēju ir vairāk…
Kaa tur bija par to suņu riešanu un karavānas iešanu tālāk ? :DDDD

Viss ir vienkarshi ja netiec piedava savu numuru citam bet par to orgiem samaksa par parregistraciju teiksim 2Ls. Igaunija ta braucu jo netika cits braucejs no LV. Samaksaju kaukadu nelielu summinu un tika nomainiti brauceja dati shim numuram.

Mums tikko tāda problēma bija ar Cēsu MTB maratonu - bija pieteikti divi cilvēki, bet netikām. Sameklejām, kas brauc vietā un ar organizatoru smuki sarunājām, ka tiek nomainīts vārds.

Ciktāl es saprotu problēmu, man liekas, ka to var atrisināt, ja organizators piedāvātu dalībniekam saglabāt starta koridoru uz nākošo posmu, ja dalībnieks laicīgi paziņo par savu nestartēšanu. Nauda šajā gadījumā netiek atmaksāta, tikai saglabāts koridors.

Domāju, šis atrisinātu lielāko daļu no problēmas, kas būtu pietiekami.
Pilnībā problēmu atrisinās tikai licences ar foto & parakstu.

Savam auto ar uzliekat svešu numuru. Tas tač ar ir “pilnīgi normāli”.

Sakiet, lūdzu, vai ir iespēja kaut kā atzīmēt, lai konkrēto tēmu forumā nerāda, kad parādās jauns ieraksts? Tas būtu ļoti vērtīgi! :)
Kas attiecas uz braukšanu zem svešiem numuriem - personīgi man ir pie kājas … gadījumā, ja tāds braucējs iebrauktu godalgotā vietā, tad tur tiktu skaidrībā, citos gadījumos - manuprāt, tam nav nozīmes! Ja nu vienīgi, kādam skauž?!

Dalībnieka reģistrācijas datu maiņa ir laba ideja, tomēr šeit organizators neļaus pārreģistrēt dalībnieku vēlāk kā nedēļu pirms starta. Šis arī daļēji atrisina problēmu, bet palielina risku, ka pārreģistrācija paliks populāra un 1) to sāks izmantot komerc. mērķiem 2) pakalpojums prasīs papildus organizatora resursus.