Par sludinājumiem XC.lv

Jā, citi varbūt brauks latviešu vecmāmiņas darinātā tautastērpā, nevis Taivānā ražotā veloapģērbā, ķiveres vietā lietos salmu cepuri un uz tām pašām sacensībām dosies Latvijā audzēta zirga pajūgā, nevis Vācijā ražotā automašīnā :D
Neviens jau nav pret LV veikaliem kā tādiem, vienkārši kapitālismā uzvar tas, kurš prot labāk pārdot. Runa jau ir par to, ka tie veikali nav alternatīva ne foruma tirgoņiem, un nepavisam ne ārzemju i-veikaliem. Kaut, manuprāt, varētu būt, ja vien tiešām gribētu.
Lielākā LV veikalu problēma jau nav tikai cenas, bet gan jau pieminētā neprasme pārdot, kas noved arī pie otras problēmas — izvēles trūkuma. Piemēram, vasarā gribēju pirkt čaškas, apzvanīju (tērējot savu naudu!) visus sev zināmos veikalus — nevienā nekā jēdzīga nebija (vai arī cilvēks otrā galā nezināja, ka ir). Neskaitāmas reizes neesmu nopircis apģērbu vai apavus tikai tāpēc, ka nav bijis izmēra. Nu, nepirkšu taču apavu vietā cimdus vai čašku vietā stutes savilcēju :) Līdz ar to arī izvēle līdz šim ir bijusi tāda, kāda tā ir bijusi.

vai tad kapitālisms vēl ir dzīvs ? :)

Atjēdzies!!! Muļķīgi ierobežojumi kaut kā cēla vārdā(ierobežot lielo nelikumību, izveidot kārtību) nevienam nepatīk, ja cauri spīd vien tas, ka kāds dala kaut kādas ietekmes sfēras un viņiem nepatīk, ka daži tirgojas. Varbūt vienkāršāk ir tiem dažiem pateikt, lai tā nedara, nevis lēkāt apkārt ar lielo plakātu par likumību, ētiku utt. Stulbi izskatās, jo nevienam līdz šim tas netraucēja un nekādu nekārtību vai spamu ar neesmu redzējis.

P.s. RIMI Latvia netirgo lietuviešu maizi! Kaut kā nesmuki un neētiski sanāca ;)

Jā? Man gan bija tāda informācija, ka viņi savu maizi kā reiz cep no saldētas mīklas, kura atceļojusi no leišiem …

Bet ne par to stāsts, alegoriju visi, jādomā, saprata.

Jāsaka, ka tēmas izvērsums dod vielu pārdomām un man ir jāatzīstas, ka esmu vīlies.

Atgriežoties pie lietas būtības un pieņemot, ka suņi rej, bet karavāna min pedāļus tālāk - vai pēc izmaiņu ieviešanas forumā būs kaut kāda redzama atšķirība starp tiem, kuri liek privātos sludinājumus un oficiālajiem tirgotājiem? Tb, pēc lietotājvārda/statusa būs redzams, vai sludinājumu ievietojusi privātpersona vai firma Y? No potenciālā pircēja viedokļa būtu tikai apsveicami.

Attieksmi vienā dienā neizmainīsi. Kamēr cilvēki nesapratīs, ka tieši viņu interesēs ir stabils velotirgus Latvijā (kuru nestiprina masveidīga CRC un Ebay tīrīšana), un katram izdotajam latam Latvijā ir daudz lielāka iespēja atgriezties pie pircēja nekā uz ārzemēm izsūtītajam, nekas nemainīsies. No otras puses var saprast pircēju- viņa ienākumi strauji kritušies, bet cenas veloveikalos???

Vēl viela pārdomām (neuztvert kā reklāmu).
Mans pēdējais nopietnais velopirkums bija XT 770 klaņi, salīdzinām:

1 (šķiet, vienīgais LV veikals, kurš tos piedāvā internetā)
2 (Vācijas i-veikals)
3 (forums)

Secinājumi jūsu ziņā.

Par kādu tad lojalitāti un patriotismu te vispār var runāt? Legāls bizness? Drīzāk atklāta laupīšana. Cik tad ir tādu cilvēku, kam Ls 50 tāds sīkums vien ir?

Par i-bodēm veloveikali visā pasaulē pukst. Ja gribi, sūti savu naudiņu uz fāterlandi, es gan izmantotu sadaļu pērk. Bet Latvijas internetveikali reāli s**ā. Tas tiesa. Principā jau tevi necenšas aplaupīt veikals. Veikali, ja nemaldos liek tā saucamo ieteicamo mazumtirdzniecības cenu, kuru nosaka ražotājs. Ieej kādā veloveikalā Lielbritānijā vai ASV un paskatie kādas tur cenas. (Pats gan neesmu bijis)

vai tad tā nauda, kuru interneta tirgonis nopelna, tiek ielikti burkā un nekad vairs nenonāk valsts ekonomikā? tirgonis svētku dienā iet uz veikalu tērēt savu nelegālo peļņu, nopērk brandavīnu un valsts saņem savus nodokļus.[/quote]
Runa iet par to naudu, kas satāda starpību sarp vairumtirgotāja un mazumtirgotāja cenām. Pērkot Latvijā preci, daļa mūsu naudas paliek tepat uz vietas. Pērkot ārzemju i-veikalā, Latvijā paliek tikai bankas komisija par pārskaitījumu.

Jā, protams.

Tādā gadījumā, ja jau veikali ir izdalīti atsevišķi, arī pirmajā xc.lv lapā nevar izdalīt apakšsadaļu “Jaunumi veikalos” (vai whatever), jo tagad tā info parādās pie “kas jauns forumā”…

Tā arī notiks. Paldies, Jāni.

Reiz veloveikalā meklējot apģērbu un novērojot līdzīgu situāciju, pārdevējs man tā arī pateica, ka nav vērts ar drēbēm ņemties jo pilns internets (pieļauju, ka tas attiecās arī uz xc.lv) ar visādiem drēbju(šmotku) piedāvājumiem un pilnīgi pietiekot, lai viņiem drēbju tirgošanas nebūtu prioritāte un naudas iesaldēšanas pasākums. Kur vēl kaut kādas kolekcijas. Nevaru nepiekrist.

…vai publiski ir pieejams info par to cik maksā reklāma xc.lv jeb iespēja tirgoties šeit regulāri?? varbūt tā brēka ir par grašiem??

es biju iedomājies par to pašu, bet uzskatu, ka tie cilvēki, kuriem tas ir aktuāli, varētu paši sazināties ar Grey un novienoties “aizkadrā”. esmu pārliecināts, ka samaksa ir tiešām simboliska (kā jau Grey arī pats rakstīja). bet šādas plašas diskusijas norāda vien uz to, ka šie darboņi (regulārie pārdevēji) līdz tam nav aizdomājušies (kāpēc jāmaksā par to, kas vienmēr bija par brīvu).

http://www.xc.lv/doc/2009/XCLV-L04-2009.pdf

Atlaides klientiem tiek piešķirtas individuālā kārtā, lai tādā veidā nodalītu ar velosportu nesaistītus reklāmdevējus.

Riexc, man īsti nav skaidrs par ko Tu satraucies, jo es vēl reiz gribu uzsvērt, ka privātpersonas un to privātas dabas sludinājumi ierobežoti netiek.

Grey tak pateica guži skaidri:
“XC.lv atļauj uzņēmumiem izvietot reklāmu portālā par simbolisku samaksu. Šīs saimnieciskās darbības nolūks ir segt portāla un Biedrības uzturēšanas izmaksas, kā arī iegūt līdzekļus statūtos paredzēto mērķu īstenošanai, tai skaitā finansiālu un cita veida palīdzību mazo sacensību organizatoriem.”

Tās naudas nudien neizskatās pārlieku plēsīgas, īpaši, ja tirdzniecība ir bizness (nesen pētīju reklāmu cenas internetā sava darba sakarā - tie bija gluži citi cipari). Turklāt, ja cilvēks jau tā brīvprātīgi uzņēmies īstenot šo xc.lv projektu (ja pareizi saprotu) bez kādas samaksas, vai tad viņam vēl no savas kabatas jāsedz arī izdevumi, kas neizbēgami šajā sakarā rodas?

…man stresa nav :) es vnk domāju, ka varbūt vari tiem neapmierinātajiem parādīt, ka nav jau tik traki, it sevišķi, ja tirgošana ir bizness, kā jau novērotājs teica… es Tevi saprotu…viss ok…veiksmi!!!

Man vienkārši pietrūkst laika visu sakārtot un izskaidrot. Trulli jau sen man to pārmet, ka par maz veicam izskaidrojošos darbus.

Grey, visi visu sen jau sapratuši, cepšanās ir tikai sarunas uzturēšanai.