Grey, man šķiet ka vieglāk šo tavu ierosinājumu cilvēkiem būtu pasniegt ar konkrētiem piemēriem, jo es ticu ka šī ideja ir radusies kādu konkrētu personu rīcības rezultātā un tu tagad centies šo viņu rīcību ieģērbt universālās frāzēs.
Lai gan saprotu ka būtu grūti un neērti pateikt: nedrīkst vilkt preci no ebay un tirgot šeit.
Es gan nesaprotu, kāpēc te kaut kas ir jāierobežo. Kapitālisms, bizness, you know. Ja ir nepieciešama nauda biedrības uzturēšanai, tad tā arī vajag pateikt. Imho, kuuminjsh savos postos diezgan precīzi izteicās par legālo uzņēmējdarbību un piemēriem. Visi tagad cīnās kā māk, un kā var.
Pie tam, te atkal parādās diezgan subjektīvi novērtēšanas faktori. Un ja nu man velo drēbes sūta onkulis no amerikas, un nav kur likt, tāpēc pārdodu par zemāku cenu? Pie tam, daudziem iepirkšanās internetā joprojām ir smags process, lai arī ir zināms, ka ebay ir lētāks… Varbūt sludinājumu daļu vispār likvidēt?:)
Ko var cepties?! Grey visu normāli un saprotami paskaidroja.
Es piemēram neuzskatu sludinājuma daļu, par vietu, kur veidot savu biznesu, pārdodot regulāri preces, ar vēlmi pelnīt, bet gan par sadaļu, kur cilvēks var pārdot detaļas, kas ir palikušas pāri pēc kārtējā velo uzlabojuma, vai arī ir sanācis kāds misēklis un jauniepirktā daļa neder, tādēļ pārdodama citam.
savā ziņā doma atbalstāma un pareiza, ja kāds grib kaut ko regulāri tirgot, taisa savu veikalu vai izmanto ss.lv, es gan neesmu daudz regulāros tirgotājus te redzējis kuri nebūtu saistīti ar kādu no veloveikaliem, bet katru sludin;ajumu nelasu, tamdēļ mans novērojums droši vien, ka nav īsti korekts:)
[quote=Grey]Labais, Tavs ieraksts tika dzēsts sekojošu iemeslu dēļ: 1) tēma bija par veloceliņiem Rīgā 2) Tu esi tieši vai netieši saistīts ar bikesbaltic.com (spriežot pēc agrākiem ierakstiem) 3) Tā bija nepārprotama reklāma DAHON salokāmajiem riteņiem 4) DAHON izplatītājs ir bikesbaltic.com.
Novērotājs, - protams, katrā ziņā.[/quote]
Nevaru piekrist pirmajam, jo mans posts bija tiešā sakarībā ar šo tematu. Otrkārt mana saistība ar bikesbaltic ir tāda pati, kā daudziem no šeit esošiem. Nenoliegšu, ka esmu iegādājies daudzas lietiņas(riepas, pedāļus u.c.) šajā veikalā un vadoties no savas pozitīvās pieredzes iesaku aŗī citiem manis redzetās preces, ja kāds par tām jautā (tāda ir foruma būtība, palīdzēt atrast citiem, to ko viņi meklē). Un es tāds neesmu vienīgais. Treškārt, iespējams, ka tā bija reklāma pēc kaut kādiem jauniem un nezināmiem noteikumiem, bet es tikai dalījos savā pieredzē, kā mācēdams. Vēlreiz iesaku foruma tēviem uzrakstīt konkrētus noteikumus, ko drīkst un ko nedrīkst darīt, citādi mēs te bezgalīgi turpiāsim šo diskusiju. Ir noteikumi, apspriežam, ja cenzūra to atļauj, ja nē ievērojam un piemērojamies jaunajai kārtībai. Ja godīgi, man liekas, ka forums pārvērtīsies par dzēsto postu vietu (būs jāpieņem štats darbinieks-cenzors), vai divdomīgu aforismu un alegoriju vāceli, ja jaunie noteikumi tiek piemēroti, tā kā tie tiek piemēroti.
Vēreiz atgādinu, ka neesmu pret jauniem noteikumiem, pēc būtības, bet esmu par precīzu noteikumu definējumu, lai izbeigtu un novērstu liekas diskusijas.
Nav reāli uzrakstīt noteikumus, kas aptvertu pilnīgi visas iespējamās variācijas, vai arī tas prasītu nevejadzīgi daudz laika! Neiedziļinoties niansēs, jauno (topošo) noteikumu ideja jau tika vairākkārt pateikta- tā kā XC.lv ir sācis publicēt reklāmu (maksas pakalpojums), tad kā minimums ir nekorekti, ja ir juridiskas personas, kas forumā sevi reklamē tā pat vien. Tā pat nav korekti (pie tam- pretlikumīgi), ja fiziskās personas masveidā un apzināti ar foruma starpniecību tirgo preces. Tas arī viss!
Citiem vārdiem- ja Tu neesi veikala turētājs vai masveidīgi caur forumu netirgo detaļas, tad šī tēma uz Tevi neattiecas!
Tad lūdzu, Labais, noformulē šo ideju tā, lai nevienam foruma lietotājam vairs nerastos jautājumi- mēs Tev pateiksim lielu paldies!
Otra iespēja- visiem mazliet vairāk sapratnes un izpratnes! Noteikumi top.
Arī ss.lv publicē reklāmu, bet sludinājumus (ne fiziskām, ne juridiskām personām) tāpēc neviens neņem un neaizliedz.
Es esmu par normālu kapitālismu. Veikals nemāk pārdot — uzrodas kāds, kas to dara labāk. Elementāri. C’mon, jau labu laiku ir 21. gadsimts, bet cik vietējiem veikaliem ir normālas lapas ar faktiskajām preču cenām (un ideālā variantā — ar iespēju pasūtīt (un saņemt mājās))? M? Kāpēc man būtu jātērē laiks, lai visus viņus izbraukātu un konstatētu, ka nekā jau īsti jēdzīga tur nav, ja tā vietā dažās minūtēs varu atrast kādā ārzemju veikalā interesējošo preci un pēc dažām dienām viņu saņemt? Un ja es varu tās pašas preces atrast tepat forumā, tad, protams, es labāk nopērku šeit, piemetot kādam čaklam cilvēkam kādu latiņu pa virsu. Tāpat, es domāju, ka daudzi līdz šim dažādas lietas pirka ne jau tikai tāpēc, ka bija plānojuši to darīt, bet nopirka, ieraugot labu cenu.
Ja veikali paši beidzot nesāks normāli (lasi — efektīvi) strādāt, nekādi ierobežojumi viņiem nepalīdzēs.
Vai tiešām kāds cer, ka tagad visa nauda, kas iepriekš aizgāja “kreisajiem” darboņiem, tagad tiks veikaliem? Domāju, ka daudziem (jo īpaši šajos “jautrajos” laikos) galvenais būs nopirkt lētāk, nevis kaut kādi ideāli.
Tas, ka “nelegālie tirgoņi” baigi kaitē sacensībām un sportistiem, arī īsti nepārliecina — vai tad veikali ieliek lielāko naudu attiecīgajos budžetos? Ne bankas, citi sponsori, dalības maksas utt.?
Arī ss.lv publicē reklāmu, bet sludinājumus (ne fiziskām, ne juridiskām personām) tāpēc neviens neņem un neaizliedz.
Es esmu par normālu kapitālismu. Veikals nemāk pārdot — uzrodas kāds, kas to dara labāk. Elementāri. C’mon, jau labu laiku ir 21. gadsimts, bet cik vietējiem veikaliem ir normālas lapas ar faktiskajām preču cenām (un ideālā variantā — ar iespēju pasūtīt (un saņemt mājās))? M? Kāpēc man būtu jātērē laiks, lai visus viņus izbraukātu un konstatētu, ka nekā jau īsti jēdzīga tur nav, ja tā vietā dažās minūtēs varu atrast kādā ārzemju veikalā interesējošo preci un pēc dažām dienām viņu saņemt? Un ja es varu tās pašas preces atrast tepat forumā, tad, protams, es labāk nopērku šeit, piemetot kādam čaklam cilvēkam kādu latiņu pa virsu. Tāpat, es domāju, ka daudzi līdz šim dažādas lietas pirka ne jau tikai tāpēc, ka bija plānojuši to darīt, bet nopirka, ieraugot labu cenu.
Ja veikali paši beidzot nesāks normāli (lasi — efektīvi) strādāt, nekādi ierobežojumi viņiem nepalīdzēs.
Vai tiešām kāds cer, ka tagad visa nauda, kas iepriekš aizgāja “kreisajiem” darboņiem, tagad tiks veikaliem? Domāju, ka daudziem (jo īpaši šajos “jautrajos” laikos) galvenais būs nopirkt lētāk, nevis kaut kādi ideāli.
Tas, ka “nelegālie tirgoņi” baigi kaitē sacensībām un sportistiem, arī īsti nepārliecina — vai tad veikali ieliek lielāko naudu attiecīgajos budžetos? Ne bankas, citi sponsori, dalības maksas utt.?[/quote]
Bet varbūt tomēr būsim patrioti, jo, kā lai to ari negribētos, tomēr no veikaliem arī kads lats nonāk valsts budžetā. Līdz ar to atbalstot veikalus mēs arī palīdzam Latvijai. Kā jau iepriekš ļaudis minēja, tad preces cenu sastāda ne tikai pati preces vērtība. Tur ir arī komandu un sporta pasākumu artava.
Mans novērojums ir tāds, ka, ja Tu esi lojāls klients kādam veikalam, tad preces cena nereti ir ļoti līdzīga i- veikalam.
Ja Tu esi apmierināts ar to, kā tas budžets tiek tērēts, tad OK, maksā. Es tomēr labāk to latu jēdzīgāk iztērēju.
Kā jau iepriekš minēju, man nav nekādu iebildumu uzmest kādu latiņu pa virsu vietējam cilvēkam/veikalam, bet vienkārši par tiem veikaliem nerodas iespaids, ka viņi GRIBĒTU, lai kāds pie viņiem vispār iepirktos. Tā vietā, lai mēģinātu “neliešiem, kas uzdarbojas internetā” aizbāzt mutes, paši varētu aktīvāk piedāvāt savas preces šeit, lai tad pircēji izlemj, kam viņi grib savu naudu atdot.
Konkrēts piemērs iz dzīves — OKSā ķivere bija apmēram 2 reizes lētāka nekā CRC, nopirku CRC, jo vienkārši nezināju, ka OKSā viņas ir. Iespējams, līdzīgi gadījumi ir bijuši ne viens vien. Tas arī ir tas, par ko runāju, ka vaina jau nav tikai cenās, bet gan (ne)prasmē pārdot.
Manuprāt, tiem, kas iepirkās pie foruma tirgoņiem un i-veikalos, LV veikali tik un tā nebūs 2. opcija. Jo sevišķi cilvēkiem, kas dzīvo ārpus Rīgas.
Es saprotu, ka šāda privātpersonu regulāra un aktīva tirgošanās forumā balansē uz robežas likumīgs / nelikumīgs, taču no otras puses – veikalnieku mēģinājumi viņiem “aizbāzt muti” arī neko labi neizskatās.
Ja veikali piedāvātu reālu alternatīvu, būtu tikai loģiski šādas aktivitātes ar sludināšanas ierobežojumiem.
Daba nemīl tukšumu, un, ja vairs ne šeit, tad tas notiks kaut kur citur. Tā vienkārši ir demokrātija – balsošana ar maciņu. :)
vai tad tā nauda, kuru interneta tirgonis nopelna, tiek ielikti burkā un nekad vairs nenonāk valsts ekonomikā? tirgonis svētku dienā iet uz veikalu tērēt savu nelegālo peļņu, nopērk brandavīnu un valsts saņem savus nodokļus.
[quote=artursp]Konkrēts piemērs iz dzīves — OKSā ķivere bija apmēram 2 reizes lētāka nekā CRC, nopirku CRC, jo vienkārši nezināju, ka OKSā viņas ir. Iespējams, līdzīgi gadījumi ir bijuši ne viens vien. Tas arī ir tas, par ko runāju, ka vaina jau nav tikai cenās, bet gan (ne)prasmē pārdot.
.[/quote]
Nenostājoties nevienā frontes pusē- ķiveres cenu LV veikalā un CRC nav korekti salīdzināt. Pirmkārt UK par ķiverēm nav jāmaksā PVN, tad vēl dīvainais mārciņas (lata) kurss… Nav jābrīnās par cenas starpību.
Mēs perfekti saprotam, ka cilvēki ir dažādi un tikpat dažādi ir viņu viedokļi.
Ir, piemēram, tādi cilvēki, kuri jūtas atbildīgi par apkārtējo vidi, un, savukārt, ir tādi, kuri ir pārliecināti, ka tā kā dzīvo tikai vienreiz, tad var uzdzīvot pēc principa “palieto un izmet”. Pirmie būs tie, kuri maizi pirks mazajā veikaliņā pie mājām. Otrie būs tie, kuri pirks Lietuvas maizi RIMI un pusi izmetīs laukā.
Līdzīgi šajā situācijā runa nav par naudu, bet par attieksmi. Mēs gribam būt atbildīgi un pēc iespējas korekti. Sludinājumi nav XC.lv pamatdarbības stūrakmens. Jūs nākat šeit, jo te ir relatīvi maz spama, informācija ir kvalitatīva un noderīga. Tāpat sludinājumos, ko līdz šim necentāmies īpaši kontrolēt, ir vajadzīga kārtība.
Arguments bija otrādāk- kā LATVIJAS VEIKALĀ bija lētāk nekā internetā. Tikai klients par to nezināja, jo nebija informācijas Latvijas interneta telpā.[/quote]
Ups! Kam negadās.
Jā … ļoti interesanta diskusija izveidojusies. No malas skatoties katram jau ir kā sava taisnība ir. Bet ja reāli domā … vienīgā taisnība šajā jautājumā ir tikai Grey. XC.lv ir projekts, kuram ir savi autori, un kā jebkurā projektā … autori noteiks noteikumus ka projektam virzīties tālāk. Ja kādam kas neapmierina vai liekas nepareizi … lūdzu, var tak veidot savus projektus … organizēt un darīt visu pēc saviem noteikumiem un es visiem tik novēlētu veiksmi un panākumus.
Varbūt tiešām ir iespējams noorganizēt tādu atsevišķu projektu ar privāto tirgošanos internetā, varbūt arī šī ideja ir tiešām darboties spējīga. Tā ka visi interesenti apvienojaties un uz priekšu!!!
Nu par to maizi jau gan bija diezgan nekorekts salīdzinājums, mazajos veikaliņos maize bieži ir dārgāka, otrkārt mazie veikaliņi ir vairāk tendēti izvairīties no nodokļu maksāšanas, nekā lielie.
Un neticu tam, ka arī mūsu veloveikali ir 100% godīgi pret valsti. Un te jau pareizi tika pateikts, ja LV veloveikali nespēj nodrošināt kvalitatīvu preču katalogu ar normālām cenām (bez nejēdzīga pelņas uzcenojuma), tad grūti būs konkurēt.
Starp citu, ir tāds salidzini.lv. Tīri intereses pēc ierakstīju Shimano, un manīju, ka velo produkciju tur piedāvā tikai divi veikali, kurus nesaukšu vārdā, lai nepārkāptu kaut kādus noteikumus. Kur ir pārējie viszināmie un forumā bieži vārdos neminētie? Sāciet domāt par komerciju internetā vairāk.
Es tomēr par brīvu kapitālismu. Tirgus (un krīze) pats noteiks kā tam jāizskatās.
Un vēl piebilstot - sludinājumi nekad man nav traucējuši.