Grey, kāda šķirba kurš ko ir teicis, es taču tagad nemeklēšu pa vecajiem topikiem viņu tekstus un tos dalībniekus, kas tos ir rakstījuši un no galvas es viņu vārdus nemācos vai savā melnajā sarakstā nerakstu, vienkārši ir tāds lietas novērotas, un jaunais members būtu toč izlidināts/nobloķēts par tādiem textiem, ja tu būtu pamanījis.
Un uzvedos es kā parasti, neesmu mainījies ne uz labo ne uz slikto pusi, nevajag par neko nobloķēt, tad būtu arī iztikuši bez incidentiem pagātnē, peace …
Kaspar, es nerunaju par reklāmu cenu, bet par to kas tiesam kriit uz nerviem :) piemeram lidojosi baneri.
ar BH viss ir kaartiibaa, tapec jau nevajag raudaat, ka tour de france ar viniem neuzvar :P ja es censtos līdzinātes, tad jautātu kapec tu jau nezcik postos piemini bh? merida un fuji ir daudz daudz populāraki latvijā, kā arī merida ir vispār 2. vai 3. lielākais razotaajs. ae?
ieej www.trek.lv un paradi kuram velo nav cena klaat? cena ir pie katra modeļa pašā apakšā ar tikpat lieliem burtiem kā specifikācija.
protams, ka excel dokumentus es tur iekšā nelieku, paskaties kalendārā kurš gads :)
lielos vilcienos šī saruna ved uz strupceļu, jo katram sava taisnība un katram ir kāds akmens azotē ko mest pirmajam.
ja kāds interesētos, kas notiek latvijā, tad zinātu, ka 2005.gadaa tika importeti 59000 velosipēdu. nenoperk jau tikai tos 4-5 trekus un, cerams, mazliet vairak superiorus foruma dalībnieki. visi biznesi balstās uz masām un tie tukstosi tak pat nezin par sadiem forumiem, tapec cienījamie visi, sanemiet sevi rokās un beidziet pļāpāt.
[quote=Baltais]ieej www.trek.lv un paradi kuram velo nav cena klaat? cena ir pie katra modeļa pašā apakšā ar tikpat lieliem burtiem kā specifikācija.
protams, ka excel dokumentus es tur iekšā nelieku, paskaties kalendārā kurš gads :)[/quote] http://www.trek.lv/velosipedi/trek_velosipedi_2006/wsd_velosipedi/fuel_ex_7_wsd.php
Baltais, kurš gads, to vari man nemācīt. Mācīt varētu tevi ;)
Teiksim ir excel datubāze ar precēm un cenām bez PVN. Vienkārši novāc lieko infu, aprēķina cenu ar PVN un uzcenojumu un liek iekšā, kur būtu visi velosipēdi, visas daļas PAPILDUS tiem velosipēdiem ar bildēm un specifikāciju. Tāpat no dažām iestādēm izdīcu praislistu excelī, un ļoti ātri un viegli atrodu to, ko man vajag pat offline režīmā. Tā redz ir tāda jauka fīča kas nenoveco.
Nu jā, kādam šis liksies arī offtopiks, bet jāatbild taču ir.
bet nu padomāsim loģiski. cilvēks atrodoties forumā gribot negribot ar laiku iemanto kaut kādu reputāciju. Ja šī reputācija ir pozitīva un cilvēkam pēc laika gadās kāds skarbāks ieraksts, es nesaspringstu. Ja ienāk kaut kāds jauniņais bez reputācijas un uzreiz sāk komentēt visu pēc kārtas vai arī nepieklājīgi uzvedas, dabiski, man ir pamats domāt, ka nekas labs un vērtīgs no šī kadra forumam nākotnē nebūs.
un ko man sagaidīt no tevis? tu uztaisi vienu lietotāju, esi mierīgs, sakarīgs cilvēks un pat iegūsti member+ statusu. Pēc tam tu uztaisi vēl vienu lietotāju un sāc bliezt astoņus postus dienā zem jebkuras tēmas. Kas notika?
[quote=Baltais]Kaspar, es nerunaju par reklāmu cenu, bet par to kas tiesam kriit uz nerviem :) piemeram lidojosi baneri.
ar BH viss ir kaartiibaa, tapec jau nevajag raudaat, ka tour de france ar viniem neuzvar :P ja es censtos līdzinātes, tad jautātu kapec tu jau nezcik postos piemini bh? merida un fuji ir daudz daudz populāraki latvijā, kā arī merida ir vispār 2. vai 3. lielākais razotaajs. ae?[/quote]
Atgādinu ar kādiem velosipēdiem tika izcīnītas uzvaras 20 posmos un vienā prologā šī gada TDF 2007:
SPECIALIZED - 4 UZVARAS
BH, CANNONDALE, CERVELO, COLNAGO, TREK , WILIER – PA 2 UZVARĀM
RIDLEY, GIANT, LOOK, TIME, LAPIERRE – PA 1 UZVARAI
Man, personīgi, netraucē, ja kāds piedāvā iegādāties tā brenda riteni, ko pats izplata. Manuprāt, daudz dīvaināk būtu, ja Baltais vai Fox kādu sūtītu, teiksim, uz Dzelzavas ielu. To varētu uztvert kā pasūtīsanu “trīs mājas tālāk”
Ja negribat redzēt tādus piedāvājumus, nevajag veidot topikus par tēmu
“KĀDU VELOSIPĒDU DRAUDZENEI PIRKT, ROZĀ VAI GAIŠI ZILU???”
protams, gaiši zilu)))
P.S. Kas attiecas uz Kasparu, tad pats viņš braukā ar kaut ko līdzīgu Start - šoseeee, kas turas kopā ar izolācijs lentes un dieva žēlestības palīdzību, bet visai pasaulei pamācīt, kuri tie labākie riteņi un kādas cenas excel datubāze jāliek - to mēs visi protam.
Nāk prātā dažas definīcijas.
Stereotips: Vienkāršots, vispārināts un vienpusīgs priekšstats par sociālo grupu un tās dalībniekiem. Reiz radušies, stereotipi saglabājas saistībā ar tādu informācijas apstrādi, kura ir tendēta uz esošo priekšstatu saglabāšanu. Cilvēki tiecas pēc informācijas, kura apstiprina esošos stereotipus un ignorē informāciju, kura ir pretrunā ar tiem.
Aizspriedums: kādas sociālas grupas negatīvs vērtējums.
Sociālā grupa: Cilvēku kopums. Foruma lietotājus varētu iedalīt pie sekundārām sociālām grupām, t.i. cilvēki ar atsevišķām kopīgām vērtībām, mērķiem un uzvedības normām, kuru savstarpējai mijiedarbībai ir vairāk epizodisks raksturs.
“kaut kāds jauniņais” būtu piederīgs sociālai grupai “foruma jaunie lietotāji”.
Kurš ir foruma noteikumu, tai skaitā 2.punkta, kurā teikts “Nacionalitāti, sociālo grupu, dzimumu vai personību aizskaroši komentāri tiks vērtēti īpaši negatīvi”, autors?
Lai foruma jaunos dalībniekus mēs varētu ieskaitīt piederīgus kādai sociālai grupai, tiem ir jābūt kopīgām vismaz dažām raksturīgām pazīmēm, pēc kurām grupu varētu identificēt. Vai vari tādas nosaukt?
Foruma noteikumus toreiz ģenerēju es, bet jāatzīst, ka “sociālo grupu” es biju attiecinājis kā indivīda reālās dzīves statusu raksturojošu.
manuprāt visas šīs spriedelēšanas ir bezjēdzīgas, jo mēs visi, vienalga vai member, member+ vai moderator varam būt ļoti pateicīgi, ka tāds Greys ir paņēmis uztaisījis un cenšas uzturēt kārtībā šo lapu.
kāda jēga meklēt dzēstos lietotājus, autorus nolikumam utt? kārsim pie lielā zvana?
tiem, kuriem nepatīk reklāmas- lūdzu- tās ir jūsu tiesības izvēlēties tās nelasīt, neprasīt pēc salīdzinājuma, ieteikuma, piedāvājuma utt. var piekrist, ka šeit tiek piedāvāti divi (tagad cenzējami) brendi, bet vai LV apstākļos tas ir neierasti? (maxima vs. Rimi; lmt vs tele2; utt)
kas attiecas uz jaunajiem lietotājiem, piekrītu Greyam, ka tie ir sevišķi aktīvi komentēt visu un, ja nemaldos, kad sezona bija tikko sākusies, forums labu brīdi nebija lasāms, jo sastāvēja tikai no spama…
nekas personīgs, bet es ieteiktu a.god. Kasparz padomāt par ierakstu kvalitāti nevis kvantitāti.
visu gaišu un ar cieņu pret visu kastu un rasu pārstāvjiem,
SiSe
Es to stingro attieksmi vērtēju pozitīvi. Domāju, ka jābūt vienam tādam kārtīgākam forumam. Tas ceļ kopējo foruma inteliģences līmeni, piesaista zinošākus cilvēkus dotajā sfērā. Tas tikai padara labā nozīmē atšķirīgu to no citiem lv forumiem.
Es braucu ar spārīti. Nerunā par ko nezini, mkey? Varbūt nākamgad sakrāšu Stārķim.
Grey, es visur esmu Kasparz ar z galā, jo ļoti daudz vietās parastais Kaspars ir aizņemts. Es šeit nebiju jau kādus divus gadus, un aizmirsu par iepriekšējā lietotāja esamību, ko atradu tikai pārlasot vecos topikus. Nu ko, ikdienā esmu pārdesmit forumos, vēl kaudzē ar citām adresēm, jāatceras visādas jūzeru paroles ntajiem datoriem, tāpēc dažkārt aizmirstas par divus gadus veca lietotāja esamību forumā.
Nu es personīgi no citiem velo forumiem uz šo pārcēlos tieši tādēļ, ka šeit ir dafiga noderīgas informācijas un sakarīgas diskusijas un pietiekami maz tuftas un spama!
un šitanī topikā kā reiz šobrīd ir dafiga tuftas…
Domāju, ka forums un foruma lietotāji tikai iegūtu, ja tikpat aktīvi kā Baltais, Agnis (ja nemaldos KTM) un FOX, šeit darbotos arī citi LV sastopamie MTB tirgotāji… (ZZK, Havajieši, Veloserviss, x-sports, u.c.)
Mums visiem agri vai vēlu ir nepieciešams kautko iegādāt galvenajam fetiša objektam (ciskadrillim) un 5min forumā var aiztaupīt 2h meklējumus Rīgas bodēs.
Ja kāds no tirgotājiem ar foruma palīdzību nopelna kādu latu, tad tas ir viņa paša aktivitātes nopelns, ieguvēji ir abas puses…
Gribot negribot prātā velkas paralēles ar pašreizējo LV ekonomisko situāciju un inflācijas apkarošanas plānu, (Kalvītis grib ierobežot pieprasījumu)
Neiesim Kalvīša muļķīgo ceļu, nepieciešams palielināt piedāvājumu un inflācijas problēmas atkrīt, ja forumā būs pārstāvēti vairāk tirgotāji ieguvēji būs visi!
Padalīšos arī es savā pieredzē.
kad sāku braukt ar riteni, pirmais gads pagāja tādā vizināšanās režīmā. tad intereses pēc nobraucu arī pirmās sacensības un tad sākās arī nopietnāka braukšana un līdz ar to arī tehniskās problēmas un to risinājumu meklējumi. forumu xc.lv atradu pilnīgi nejauši un man tā bija nenovērtējama informācijas vācelīte. jau pašā sākumā ievēroju, ka foruma “skeletu” veido daži aktīvisti, kas viens otru labi pazīst (manuprāt tie bija IrenaB, SiSe, LOOK, Baltais, FOX, fubar un varbūt vēl daži). sākumā forumu tikai lasīju, jo pašam nebija nekādas pieredzes un pirms uzdot kādu jautājumu, gribēju pārliecināties, vai tas jau nav atbildēts. tā lasot šo forumu nedaudz iepazinu arī minētos cilvēkus (ko viņi dara, ko pārstāv, ko pārzin). un tā - zinot, ko katrs dara, var arī izvērtēt katra cilvēka komentāru (piem. IrenaB ir tehniski ļoti spēcīga un vienmēr sniedz labus padomus attiecībā uz velo kopšanu, LOOK - braucējs ar lielu pieredzi, kas šad tad padalās ar vērtīgu padomu attiecībā uz braukšanas tehniku un ēšanu/dzeršanu u.t.t. visu pieminēto cilvēku padomi ir vērtīgi un tajos der ieklausīties, bet jāatceras, ka, piem., Baltais (arī LOOK) un FOX pārstāv “brendus, kurus nedrīkst saukt vārdā” un fubar pelna naudu ar riteņu remontiem, tāpēc daļa informācijas, kas nāk no šiem cilvēkiem ir nedaudz tendēta vienā vai citā virzienā. bet zinot to, tas nesagādā nekādas problēmas.
Un par tiem statusiem… nu nez, jābūt kādam mazvērtības kompleksam, lai uztrauktos, vai tev ir vai nav “+” vai kas tur vēl… man jau liekas, ka cilvēki šajā forumā reģistrējas, lai uzzināt kaut ko jaunu par velobraukšanu, lai atrastu trūkstošo info utt. es pat īsti nezinu, kad man tas “member+” tika piešķirts. un uzmanību tam pievērsu tikai tad, kad parādījās šī te diskusija.
un visiem jaunajiem varu pateikt tikai to, ka neesmu nekad izjutis nekādu nevienlīdzību šajā forumā un neesmu manījis arī to, ka kādam te būtu atļauts vairāk par citiem.
un nobeigumā - gribētu pievienoties lielajam “paldies” Greyam. un labi ir, ka ir kāds, kas kontrolē forumā notiekošo. jau no pirmās apmeklējuma dienas biju pārsteigts, cik te viss ir korekti un konkrēti (jautājums → atbilde). man kā iesācējam šis forums bija ļoti vērtīgs.
Grey, bez tā, ka jaunais lietotājs tiecas uzskatīt sevi par mtb xc entuziastu, galvenā pazīme būtu, ka forumā reģistrējies ne ilgāk kā n dienas (mēnešus) vai veicis ne vairāk kā n ierakstus. Terminam “sociālā grupa” ir daudz definīciju, viena no tām “indivīdu kopums, kas noteiktā laika periodā atrodas mijiedarbībā”.
Protams, teorija arī apgalvo, jo lielāka grupa, jo sarežģītāk ir koordinēt tās locekļu darbību, līdz ar to lielākas grupas prasa lielāku varas koncentrāciju vienās rokās.