Par informāciju forumā.

…to jau arī vajag- lai patīk!

Nezinu, vai tas šeit ir pielietojams, bet ir forumi ar vairāku līmeņu pieeju- ar attiecīgo paroli var tikt pie plašākas informācijas. Tas gan nekādi neatrisinātu foruma kopējo kvalitāti.

esmu par to, lai šeit parādās jauni lietotāji, tāpēc domu par ielūgumiem tikai daļēji atbalstu- tas atsevišķiem entuziastiem var liegt iespēju iesaistīties.

Vēl viena ideja no citiem forumiem- jaunajiem lietotājiem uz laiku uzlikt limitu, šajā gadījumā uz postu skaitu dienā. Piemēram, 1 posts dienā (sākumā) jebkuram liktu padomāt, ko rakstīt un kur rakstīt. Vajadzības gadījumā var uzlikt limitu arī zīmju skaitam, lai netīšām nesanāk tādi posti pa pus lapu, kurus izlasot 2 reizes pazaudē domu…

Yeti,
mtb xc entuziasts: tāds cilvēks, kuram piemīt zināma interese par mtb xc disciplīnu, kurš tajā trenējas un piedalās sacensībās.

[quote=Grey]Yeti,
mtb xc entuziasts: tāds cilvēks, kuram piemīt zināma interese par mtb xc disciplīnu, kurš tajā trenējas un piedalās sacensībās.[/quote]
žēl, ka es pēc šīs definīcijas neskaitos MTB XC entuziasts :)

[quote=Grey]Yeti,
mtb xc entuziasts: tāds cilvēks, kuram piemīt zināma interese par mtb xc disciplīnu, kurš tajā trenējas un piedalās sacensībās.[/quote]
Šo definīciju vajadzēs nedaudz papildināt, jo mtb velo pielietojums nav tikai un vienīgi sacensības,
a) ir tūrisms ar mtb ričukiem,
b) ir korporatīvie velo izbraucieni,
c) ir aktīvā atpūta ģimenes ietvaros,
d) ir transporta līdzeklis ikdienā uz darbu,
e) ir profesionāls darba instruments velokurjeriem.
f) ir līdz “zobiem” ekipēts mežonīgs frīraids k-kur Alpos.

Protams ka sacensības ir visa šī kopuma virsotne, un virtuve ap ko viss griežas. Taču grēks būtu atšķelt tos kuri sastāda masu un sirds dziļumos fano par kalnu velo kā tādu. Mērķis ir šos interesentus ar laiku iesastīt tā sauktajā “organizētajā” velo kustībā, ko sauc par sacensībām.

p.s. mans novērojums - XC.LV nopietns forums pieaugušiem cilvēkiem (pagaidām ļoti tīrs, jo ir skaidras vadlīnijas)
rotos.lv - ietur mtb līniju, taču nepilngadīgo īpatsvars sen jau pārsniedzis noderīgas informācijas balansu
velo.lv - ļoti kūtrs un tai pat laikā bezpersonisks forums, informatīvi nabadzīgs
mtb.lv - savdabīgs forums kurš pateicoties krievu valodai ir kļuvis par starptautisku, ļoti attīstīta ir tieši velotūrisma tēma + atsevišķi ar mtb nesastīti atzari - triatlons un šoseja.

Labi.

Joprojām domāju, ka esmu devis pietiekami precīzu definīciju xc entuziastam. Ja kāds vēlas, var tā vietā likt vārdu “amatieris” - es lietoju “entuziasts”, lai pasvītrotu, ka cilvēks to dara sava prieka un patikas pēc. Tūrisms ir tūrisms, svētdienas braukšana ir svētdienas braukšana un fani ir fani. Es gribu uzsvērt, ka forums pirmām kārtām ir orientēts uz tiem braucējiem, kuri startē sacensībās.

LOOKam piekritīšu tur, ka atšķelt nevienu nevajag, un domāju, ka līdz šim tas ir izdevies. Pretenzijas pret kādu dalībnieku parasti rodas dēļ tā, viņam pietrūkst elementāras cieņas, mēra sajūtas un sekošanas foruma noteikumiem. Man patiesi ir žēl tā laika, kuru patērēju dzēšot ierakstus un izraidot kādu dalībnieku, taču ņemiet vērā, ka es nekavēšos izmantot arī radikālas metodes, ja tas būs nepieciešams. Es to uztveru, kā darbu un pienākumu, kas ir jāveic, lai uzturētu telpu tīru un citiem nebūtu jātērē savs laiks un jālasa tukšie posti. Mūsdienu cilvēka psihei jau tā nākas ikdienā izfiltrēt tik daudz liekas, modificētas un surogātinformācijas no interneta mēdijiem, tv un radio, liekot man rūpēties par informācijas kvalitāti šeit, ciktāl tas no manis ir atkarīgs.

Spameru oāzes šeit vismaz pagaidām nebūs. Es to saprotu kā stūrīti, kur foruma dalībnieki var komunicēt un čatot par jebkurām tēmām un jebkurā formātā. Man kā tehnoloģiski orientētam cilvēkam, kurš ir relatīvi pazīstams ar mūsdienu vārdiņiem skype, google talk, icq, msn, aim, yahoo, irc, chat, sms nav saprotams, kāda jēga to mēģināt darīt šeit un šādā veidā.

Paldies visiem, kuri izteicās un padalījās ar idejām.
Veiksmīgu sezonas otru pusi!

paldies arī foruma veidotājiem un uzturētājiem :)

Var just, ka kāds/kāda/kādi ir aktivizējies uz foruma tīrīšanu, katram otrajam pie vārda ir klāt pierakstīts Izraidīts, bet vienīgi kautkā pie izraidīšanas tiek jaunie dalībnieki, bet tie kuri tikuši pie goda nosaukuma member+ var atļauties teikt daudz vairāk un palikt nesodīti, man liekas, ka viens likums un viena taisnība visiem …

Nepatīk, ka forumā pamatoti vai nepamatoti vislaik tiek akcentēti tikai daži zīmoli:

Ja runa ir par kādu riteni, kuru kāds foruma dalībnieks vēlas nopirkt un apspriest - tā tūlīt piedāvājumā ir TREK, tiesa mazāk, bet arī SUPERIOR un BH.

Ja runa iet par kādu velo detaļu, kur kāds foruma dalībnieks vēlas iegādāties vai apspriest - tā tūlīt tiek ieteikts BONTRAGER.

Nesaku, ka šie zīmoli ir slikti, bet tas vairs nav forums, bet reklāma. Vai tad pasaulē un Latvijā nav pieeejami citi brendi, kuri nav nemaz tie sliktākie un kurus var aprspriest vai ieteikt.

Scott, Giant, Specialized, Merida, KTM, … un n-tās velodetaļu firmas - Ritchey, RaceFace, Easton,FSA u.c. ir pieejami Latvijā cik uziet. Canyon, Lappiere - vieni no labākiem Eiropas veļikiem - par tādiem forumā vispār neviens nerunā.

Vai kāds uzskata līdzīgi?

Komentējot scott teikto!

Pirmkārt, neviens nevar man aizliegt runāt par tām lietām, kas man ir zināmas un pieejamas. Tas attiecas uz konkrētiem zīmoliem. Kas tur slikts, ja kkas tiek piedāvāts? es taču nevaru piedāvāt to, kā man nav. Prieks, ka uzzskaitīji tik daudz mums nezināmus velo un ap velo brendus! Kāda jēga runāt, piemēram, par to pašu Lappiere, ja tuvākā vieta, kur to var iegādāties, ir PL?! Daudziem svarīgs ir cenas faktors. Tad, ja nepamanīji, konkrētas lietas šeit tiek piedāvātas lētāk, kas foruma lietotājam ir ļoti izdevīgi.

P.s. ja ir vēlme un pietiekamā daudzumā info, tad vari apspriest, ieteikt un piedāvāt jekuru zīmolu! ;) Būs tikai interesanti palasīties! ;)

[quote=scott]Nepatīk, ka forumā pamatoti vai nepamatoti vislaik tiek akcentēti tikai daži zīmoli:

Ja runa ir par kādu riteni, kuru kāds foruma dalībnieks vēlas nopirkt un apspriest - tā tūlīt piedāvājumā ir TREK, tiesa mazāk, bet arī SUPERIOR un BH.

Ja runa iet par kādu velo detaļu, kur kāds foruma dalībnieks vēlas iegādāties vai apspriest - tā tūlīt tiek ieteikts BONTRAGER.

Nesaku, ka šie zīmoli ir slikti, bet tas vairs nav forums, bet reklāma. Vai tad pasaulē un Latvijā nav pieeejami citi brendi, kuri nav nemaz tie sliktākie un kurus var aprspriest vai ieteikt.

Scott, Giant, Specialized, Merida, KTM, … un n-tās velodetaļu firmas - Ritchey, RaceFace, Easton,FSA u.c. ir pieejami Latvijā cik uziet. Canyon, Lappiere - vieni no labākiem Eiropas veļikiem - par tādiem forumā vispār neviens nerunā.

Vai kāds uzskata līdzīgi?[/quote]
Agresīvais mārketings.
Pilnīgi piekrītu, tiek akcentēti daži zīmoli. Bet tam ir objektīvs pamats. Piemēram, TREK (un Bontrager t.sk.) Latvijā bīda cilvēki, kuri aktīvāk darbojas, paskatamies uz tādiem grandiem kā piemēram, Giant un Specialized - vai tad šos zīmolus kāds vispār reklamē šeit, Latvijā…!? Nu labi, ar Giant brauc RB komanda, bet ar Specialized? TREK`s - pirmā lieta, ko izdarīja Latvijā, izveidoja savu komandu, tas pats arī KTM - ir baigi ok. ja vietējie vadītāji saprot komandas nozīmi brenda “promoting” procesā.
Rezultāts - ar TREK brauc ievērojama daļa no braucējiem, bet ar Canyon šeit brauc tikai daži cilvēki,kurus var saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem, kaut gan piekrītu, šis brends Eiropā ir viens no labākajiem.
Pats savulaik gribēju iegādāt tieši Giant XTC, bet attieksme visiem labi zināmajā veikalā bija tāda, ka … neizteikšos :) … realitāte :D
Nu ko lai dara, pie mums nevar vienlīdz labi bīdīt visus zīmolus, visi attiecīgie pārdevēji un pārstāvji vēl nav iemācījušies strādāt šai jomā tik labi.

es arī piekrītu, ka ir vairaki brendi kurus TE piemin visbiezaak
bet lidojosos banerus un cita veida uzbaaziibu tacu te nemana, ieej inboxaa :)

karlux pirms kada laika bija aktīvs šeit dabut VISU ko vien sirds kāro. es lapierre vai orbea vai bmc nevaru dabut :) toties no T----K gandriz visu ko vajag. ja gribas atskirties (un es pienemu, ka tas ir 1 no iemesliem, kapec netaa tiek pirkti velo kurus Latvijaa neizplata un kuriem nav nekaada atbalsta seit uz vietas), tad var panemt loti daudzus modelus no T----K kaadu Latvijaa nevienam nav :)

atkal sanaaca reklaama, bet vismaz brendu neviens “neatkoda”

Nu ZZK bīda vairāk sevi, nekā Specialized. Bet nav jau tā, ka nav tur komadas!

SM,

nu, nu, kurš tad member+ te uzvedas nekārtīgi? Un patiesībā pa visiem šiem gadiem izraidīti ir tikai 15 dalībnieki no 902, pie kam diviem tiek piemērots īslaicīgs izraidījums. Parasti tieši jaunie dalībnieki ceļ nekārtības, lieto necenzētus izteicienus, komentē visus topikus pēc kārtas, utt. Ja nekļūdos, tad tieši tu biji viens no tiem dalībniekiem, pret kuriem man nācās izmantot radikālus paņēmienus, dzēšot lietotāju un visus viņa ierakstus. Tas bija nepatīkami gan tev, gan man, bet izskatās, ka esi palicis mazliet disciplinētāks un paldies tev par to.

scott,

Tev protams ir taisnība, bet es pagaidām neredzu veidus kā to ierobežot. Pēc noteikumiem lietotājs drīkst izplatīt reklāmu tikai zem kategorijas sludinājumi, tomēr tēmas, kurās tiek pieprasītas vai apspriestas konkrētas velo komponentes parādās arī zem citām kategorijām, attiecīgi arī piedāvājumi parādās tur. Ja neskaita konkurenci, šai faktā it kā nekā slikta nav, jo lielā mērā cilvēkam tiek piedāvāts tieši tas, ko viņš vēlas. Daudz sliktāk būtu tad, ja tiktu piedāvātas apšaubāmas kvalitātes preces vai arī preces par neadekvātām cenām. Bez tam vēl viens faktors ir tāds, ka lai arī zināms, ka daži dalībnieki ir konkrētu zīmolu izplatītāji Latvijā, viņi paši piedalās sacensībās un paši arī ir lietotāji šiem brendiem. Gan TREK, gan KTM ir pašiem savas komandas, kas nenoliedzami ceļ kopējo mtb līmeni Latvijā, piedaloties krosos un sacensībās.

Skatoties no konkurences viedokļa - jā, šeit ir problēmas. Iespējams, viens no veidiem, kā to novērst būtu atļaut legālu reklāmu xc.lv. Es domāju, vairākums man piekritīs, ka pilnīgi aizliegt reklāmu ir neiespējami un būtībā arī nekādi neveicinās mtb attīstību .lv

ka kamēr zināmu brendu izplatītāji vienkārši piedāvā savas preces (kā atbildi uz “gribu riteni līdz 300 LVL ar amortiņu un disku bremzēm”) un nesāk kaut ko līdzīgu “AUDI rullē-BMW nerullē”, viss ir kārtībā. to var uzskatīt par reklāmu, bet var vienkārši pieņemt kā palīgu jauna, sev tīkama riteņa iegādē.

Es tomēr atļaušos izteikt savu viedokli. Man personīgi nav nekādu problēmu ar to ka džeki reklamē sev tik labi zināmo produktu jo cik nu es esmu novērojis tad tas tomēr vienmēr notiek diezgan korektā veidā. Ja tas pārtaps par savstarpēju plūkšanos (vārdos nevis cenās:) ) tad mēs kā potenciālie pircēji un šī foruma lasītāji neko neiegūsim.
Galu galā šeit ir publicēti arī ļoti daudzu i-neta veikalu adreses kurās var pasūtīt vai salasīt riteni pēc savas sirds patikas!
Jā - un man tiešām prieks ka šeit nav inbox kur normāli e-pastus nevar izlasīt no nejēdzīgā baneru daudzuma

manuprāt te ir novērojama veselīga un korekta (kā reti kur) konkurence, jo lielākā daļa pārdevēju ir draugi vai vismaz labi paziņas, un neviens necenšas otru iemīdīt dubļos. un arī attieksme pret potenciālo pircēju ir gana korekta- bez agresijas vai smērēšanas. forums no tā man šķiet tikai iegūst.

bez tam atsevišķu brendu “agresijai” ir veselīga opozīcija- neatkarīgi eksperti.

[quote=Grey]SM,

nu, nu, kurš tad member+ te uzvedas nekārtīgi? Un patiesībā pa visiem šiem gadiem izraidīti ir tikai 15 dalībnieki no 902, pie kam diviem tiek piemērots īslaicīgs izraidījums. Parasti tieši jaunie dalībnieki ceļ nekārtības, lieto necenzētus izteicienus, komentē visus topikus pēc kārtas, utt. Ja nekļūdos, tad tieši tu biji viens no tiem dalībniekiem, pret kuriem man nācās izmantot radikālus paņēmienus, dzēšot lietotāju un visus viņa ierakstus. Tas bija nepatīkami gan tev, gan man, bet izskatās, ka esi palicis mazliet disciplinētāks un paldies tev par to.[/quote]
Jaunie dalībnieki? O RLY?
Parādīt kurš member+ un moderators izmanto savas darba privilēģijas?
Man kautkā mazliet tiktiešām ir pieriebies katrs topiks, kurā cilvēks vēlas pirkt riteni uzreiz tiek piedāvāts TREK un Superior no dažu labu puses. Izskatās ka privilēģijas tiktiešām dara savu.
Tie paši BH ir lētāki un labāki, un lai arī man nav nekāda sakara ar velosipēdu pārdošanu, es iesaku cilvēkam labāko, nevis atbalstu mūsu tirgoņus ar saviem uzcenojumiem. Un tad vēl kāds atļaujas teikt ka redz veidojoties konkurence un maza peļņa sanāk.
Tālu nav jāskatās, tas pats topiks par velosipēdu sievietei. Un aizgāja Superior versus TREK un kurš tik spēs nolaist cenu.
Reklāma, protams, ir veselīga, bet tas viss jau ir nožēlojami smieklīgi. Nav vairs tie laiki kad pēc desām rindas stāvēja, katram cilvēkam ir iespēja izvēlēties, bet te tiek bezmazvai sejā bāzts.
Tā vietā lai mūsu velotirgoņi tikcītīgi reklamētu savus velosipēdus te, būtu uztaisijuši mājaslapā normālu cenu listi. Neprasa neviens ar bildēm un aprakstiem, bet kautvai cenuliste excelī. Man vēlme pirkt rodas ieraugot cenu kas ir lētāka nekā citur man interesējošai precei, bet protams, lētāk taču ir nemaksāt mājaslapu veidotājiem, bet iespamot forumā. Un nē, reklāma neskaitās postu krāšana, nē, kurnu.
Tas ir tik pat smieklīgi kā boot.lv ar savu m79. Lai arī boot.lv ir gandrīz kā oficiālais m79 supporta forums, taču citu veikalu adresēm ir uzlikta cenzūra.

P.S. Es esmu Member+. Ēdiet manus putekļus.

[quote=Baltais]es arī piekrītu, ka ir vairaki brendi kurus TE piemin visbiezaak
bet lidojosos banerus un cita veida uzbaaziibu tacu te nemana, ieej inboxaa :)[/quote]
Jāni, vai tev ir kautmazākā nojausma cik maksā lidojošais banneris inboxā kur ir vairāki simti tūkstošu apmeklējumu dienā?

Galīgi nevaru piekrist. Arī es tikko biju izveidojis topiku, ka gribu jaunu ričuku. Un, jā piedāvāti tika Trek un Superior, ko arī zināju un cerēju, ka piedāvās. Un neticu ka kāds te cenzē citus brendus, vnk nav jau citu piedāvātāju. Un es tomēr visticamāk neizvēlēšos ne Treku, ne Superioru, bet… bez šīs infas man nebūtu iespējas salīdzināt. Un par to, ka daži labi zināmie šeit šīs markas popularizē ceru, ka viņi to nepārtrauks, jo tad vispār vairs variantu nebūs.

Paskatiisimies veel, atnaaks Grey un tevi pashu samals putekljos;)