stipri atkarīgs kāds aparāts un kādā režīmā Endo.
mani novērojumi:
5%/h BT, 5% GPRS, 5% GPS… rupji, ja viss ieslēgts 15%/h. Ar to ir jārēķinās, bet nesaku arī ka max vai min.
220km 8h tiri braukšana pluss vel pīppauzes, kad Endo ir nopauzēts. Kopā ap 10h pluss paralēli mūzika kādas pāris h skan. Finišā baterija bija ja nemaldos uz +/- 25%. iPhone, vecais 4s(interesanti cik turēs piektais … )
Ā, un jāizslēdz 3G un wifi. BT jostas nav
O.K.! Tas viss ir skaidrs! Paldies Juronam par konkrētu ieteikumu - nopirkt jaunu Garmin, kurā jau uzreiz būs apvienotas visas man vēlamās funkcijas vienā ierīcē! Bet, pirms gribētu pieņemt galīgo lēmumu, gribētos dzirdēt arī no citiem alternatīvus variantus, kādas konkrētas ierīces (nosaukumus) viņi lieto uz saviem velo, lai iegūtu to informāciju, par kuru mineju augstāk!
Paldies par atbildēm! :)
[quote=makreckis]Telefonu mainīt netaisos, lietoju LG-P690, tāpēc droši vien jāskatās šajā virzienā!
Doma ir tāda, ka, izmantojot patreizējo telefonu, es gribētu sev piepirkt kadences sensoru un pulsometru, lai, kaut kādā veidā sinhronizējot šīs visas ierīces, būtu iespējams endomondo failā uz ātruma un augstuma grafika iezīmēt arī kadences un sirds ritma līkni!
Varbūt kāds jau kaut ko līdzīgu dara un izmanto, tāpēc varbūt varētu ieteikt, kādas ierīces man būtu vērts piepirkt (konkrētus nosaukumus), lai es zinātu kurā virzienā skatīties?! Jo patreiz man par to visu ir tumša bilde! :([/quote]
Domāju, ka HRM +cad sensors ir ilglaicīgāka prece par telefonu. Pašlaik šim, iespējams, var uzkarināt veco BT standartu. Cipars būs lielāks kā maksā klausule :)
Zināms, ka ne tikai telefona baterija sēžas, bet arī paša devēja. Tad jaunums ir ar USB pielsēgumu lādējamais devējs, jo samazināt patēriņu nav iespējams.
P.S. Uz ātro neatradu nevienu BT cad sensoru.
[quote=makreckis]O.K.! Tas viss ir skaidrs! Paldies Juronam par konkrētu ieteikumu - nopirkt jaunu Garmin, kurā jau uzreiz būs apvienotas visas man vēlamās funkcijas vienā ierīcē! Bet, pirms gribētu pieņemt galīgo lēmumu, gribētos dzirdēt arī no citiem alternatīvus variantus, kādas konkrētas ierīces (nosaukumus) viņi lieto uz saviem velo, lai iegūtu to informāciju, par kuru mineju augstāk!
Paldies par atbildēm! :)[/quote]
Telefons SE Active ar ANT+, Garmin HRM, kadences+ātruma sensors, Garmin ANT+ USB uztvērējs treniņiem telpās pie datora.
Problēmas ir ar Garmin siksnu, pulss uzkaras, abnormāli rādījumi. Ir 1000 lapas aprakstītas tīmeklī, bet labāk no tā nepaliek. Uz trenažiera viss ir(bija ziemā) kārtībā. Sliecos visu norakstīt uz Android un klausules ražotāju, diemžēl.
Ja grib tomēr telefonā, tad iPhone ir stabils + Wahoo fitness ir visas ierīces ar jauno BT standartu.
Mans viedoklis ir tāds, ka šobrīd tirgū nav neviena normāli lietojama Telefona+BT sensoru komplekta. Labs variants ir Xperia Active (ilga baterija) + Garmin HR un kadences sensori (ANT+), bet baigo dusmu uzsita Sony lēmums neiekļaut ANT+ nākamās paaudzes telefonā (Active tomēr ir pagājušā gada modelis ar aizpagājušā gada “iekšām” - lai ūdens un trieciendrošam telefonam saglabātu zemāku cenu).
Ar ANT+ konkurē tehnoloģija BTLE (Bluetooth Low Energy), bet tai ir divas problēmas - vajag telefonus ar BT 4.0 standartu (maz tādi, pārsvarā dārgais gals) un atbilstošus aksesuārus, kuri tā nemaz nav pieejami. Visdrīzāk tas ir gada vai divu jautājums. ANT+ un BTLE ir tā priekšrocība, ka enerģijas patēriņš ir pamatīgi mazāks par BT.
Tāpēc arī uzskatu, ka specializētie Garmin komplekti strādās drošāk, tik vien, ka pēc tam pašam tie *.gpx vai *.tcx faili jāliek Endomondo.
Šeit nepieminēju Polar, kurš ir savietojams tikai pats ar sevi, tāpēc manā uztverē nekam neder. Atvērti standarti kā ANT+ un BTLE ļauj atsevišķi mainīt uztvērējiekārtas un sensorus. Ja HR un kadences gadījumā tas ir dažu desmitu latu jautājums, tad jaudas mērītāji vēl maksā simtos un tūkstošos.
tiko iphone izlaida ar BT4, vai tur ir istais BTLE… vvz… bet cerams, ka visi pārējie ražotāji leks pakaļ.
Polar - ir konvertori, kas spēj pārtaisīt par Garmin un citiem Endo draudzīgiem formātiem (neesmu mēģinājis vēl)
Varu pateikt, ka iPhone ANT+ stick, ko lietoju pulsam bateriju ēd ļoti, ļoti maz, jo gan ar stiku, gan bez stika, endo tur tās pašas 10 - 12 h.
Eh, puiši, puiši, es varu tikai noņemt cepuri Jūsu kompetences priekšā un apbrīnas pilnu muti lasīt jūsu sarakstītos tekstus un tajos nesaprast katru otro vārdu, bet, diemžēl, atbildi uz sevis uzdoto jautājumu neatradu! :( Mans jautājums bija ļoti vienkārš - kādas ierīces (nosaukumi, firmas, tehniskie parametri) Jūs lietojat/ ietektu lietot, lai endomondo failā caur telefonu vienā līknē varētu iedabūt ātruma, kadences un sirds ritma līknes. Punkts.
:D
No mana teksta: Iesaku kombināciju:
Sony Ericsson Xperia Active:
http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_xperia_active-3998.php
Garmin HR josta:
https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=10996
Garmin kacences sensors:
https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=1266
Uzinstalēju jauno aplikācijas update un tagad Endomondo tā uzbāžas ar nevajadzīgo Pro versijas iegādi, ka domāju vispār no turienes izdzēsties.
Bet padomājiet… ja šādas app ir pa brīvu, tad no kurienes ieņēmumi serveru uzturēšanai un izstrādei!? Vai nu i-lapā likt milzum reklāmas, vai nu dārga app.
Viss ir saprotams un absolūti skaidrs. Daudzas, vajadzīgas tiek pirktas, bet atvainojos kas tāds ir Endomondo Pro versijā kas būtu man vajadzīgs? Un cena 3.99EUR
Uz akciju var ik pa laikam nopirkt pro versiju par ~1 ls, nu ja tas arī ir par daudz, tad vajag arī atslēgt intrnetu un lietot 3310.
Vajadzīgas ir vairākas lietas. Pirmkārt atbalstīt programmas veidotājus, ja reiz šī programma ir noderīga un tiek ik dienas lietota. Otrkārt kā pētījumi rāda, programmu “bezmakas” versijas ar reklāmām to lejupielādes/rādīšanas dēļ apēd vairāk baterijas :) Tātad par ~1Ls akcijas laikā iegūstam ilgāk strādājošu “devaisu”. Un nesaki, ka tā ir milzu summa, kaut vai salīdzinot, ka vienas želejas cena ir augstāka… :D
nezinu kā parastai versijai, bet man reāli patīk redzēt- cik ūdens jāizdzer pēc brauciena:D un šķiet ir arī “battery save mode” iespēja, kas nav zemē metama.
Kaut kā šķiet, ka pēc pēdējā apdeita ātrāk atrod pavadoņus arī ar izslēgtu internātu…
No mana teksta: Iesaku kombināciju:
Sony Ericsson Xperia Active:
http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_xperia_active-3998.php
Garmin HR josta:
https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=10996
Garmin kacences sensors:
https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=1266[/quote]
Redz, ka Garmin par savietojamu siksnai un kadences sensoriem nosauc tikai ANT+ puļķi ifonam. Androīds var pirkt un lietot uz paša riska. Apstiprināt, ka uz PC viss strādā normāli varēšu pēc mēneša.
Iztērēju 3Ls un nopirku Endo Pro, bet ne tur tā vaina, uz Sportypal tāpat klibo. Šoreiz pilnībā derēja sauklis: “Cerība muļķa mierinājums” :D
Man ir Polar Bluetooth un Garmin GSC 10, ar Endomondo saprotas tīri OK, bet ar SportyPal ir baigās problēmas - atrast atrod, bet kā slēdz iekšā Workout režīmu, tā savienojums pazūd…
- iPhone 4S
- Endomondo Pro
- Wahoo Blue HR Bluetooth Heart rate belt for iPhone 4S – Amazon.com to tirgo ar piegādi 62 EUR
Endomondo setingos ieslēdz Low Power Mode, saglabājot esošo GPS precizitāti
Endomondo mājas lapā ir “veikals” kurā apskaties viņu pašu ieteiktos modeļus un atrodi tos lētāk citur.