MTB tehniskās iemaņas - lecieni, nobraucieni, velo kontrole

Sveiki!

kur vislabāk pierīgā varētu patrennēties pielieto dažādas MTB disciplīnai svarīgas iemaņas - nobraucieini ar tehnisku reljefu, lecieni, dropi, utml? populārās Siguldas un Vecāķu-Carnikavas meža takas jau ir apgūtas.

[quote=triscilveks]Sveiki!

kur vislabāk pierīgā varētu patrennēties pielieto dažādas MTB disciplīnai svarīgas iemaņas - nobraucieini ar tehnisku reljefu, lecieni, dropi, utml? populārās Siguldas un Vecāķu-Carnikavas meža takas jau ir apgūtas.[/quote]

Ja šīs vietas apgūtas, tad dodies uz OZK

Ja Sigulda ir apgūta, tad ir tikai divi varianti - vai nu tavas iemaņas ir lieliskas un pierīgā neko izaicinošu vairs tev piedāvāt nevarēs vai arī nēsi trāpījis pareizajās takās :)

Carnikava, Sigulda, Ogre - patāla gan tāda Pierīga!
Šajā jautajumā labākais būtu radīt kaut ko jaunu, jo enerģiski puiši forumā vispār ir. Iesaku aiziet uz sarunu uz Babītes pašvaldību un dabūt atļauju atjaunot veco Beberbeķu DH trasi. Viena lēnā virāža, divas ātrās, un trases lejas daļā pāri strautiņam var atjaunot gan veco lielo tramplīnu, gan blakus izveidot mazo. Un akmensdārzu kā Siguldā.
Ar bērniem un suņiem tur staigāt neiet, jo trase ir stāvā aizaugušā vietā.

Nu Bābelītis tak. Skatīt mūsu labāko MTB vlogeri https://www.youtube.com/c/AnsisBlumbergs/search?query=Bābelītis Par Siguldu es ar iesmaidīju :D

ņemot vērā sarkasma pilnos komentārus, būšu izteicies neprecīzī. Tas, ko es gribēju teikt, ka esmu izbraukājis un apguvis maratona tipa meža takas jeb tās, pa kurām notiek maratona sacensības. Tomēr gribu izmēģināt un apgūt arī kaut ko sarežģītāku, ko klasiski maratona sacensībās neredz, bet krosa sacensībās droši vien sastop. Kur es varu doties, lai paaugstinātu sarežģītības līmeni? Es te nerunāju par MTB nobrieciniem.

Baložu meža velokrosa trase arī laba tehnikas paslīpēšanai!

Ja domā piedalīties MTB sacensībās sarežģītās trasēs, svarīgākais ir uztrenēt drosmi un stabilitāti veikt grūtus nobraucienus. Ja būsi lēns kāpumos un smiltīs, sāncenši bez grūtībām tur apdzīs, bet nobraucienos tev aiz muguras visiem nāksies braukt “uz bremzēm”, un tas nebūs patīkami nevienam.

man šķiet tu neesi piedalījies mūsu MTB sacensībās. :D

Doma apsveicama, man pirmās MTB sezonas mērķis bija nobraukt xco gonku bez čikenlainiem (OZK 2017. g.), un izdevās! Pirms tam mēķtiecīgi braucu uz kolas dirtiem mācīties palekties, Mežaparka nobraucieniņi un protams pati OZK trase. Ja nav vispār iemaņu uz džampīšiem, tad ieteiktu sākt ar pumptrekiem, jo tas baigi labi iemāca balansus visos virzienos, pamazām tur kāpināt ātrumu. Tad vajadzētu atrast līniju, kur ir vairāki nelieli un droši džampīši (galdiņi) pēc kārtas. Pumptrekā diez vai, jo izšķīst uz asfalta ir skarbi, taču Mārupes pumptrekā ir forši lecami nelieli galdiņi. MTB trasēs ar iesācēju līnijām ir diezgan pašvaki, varu ieteikt to pašu Bābelīti - garā līnija pa labi, tur ir virāžas, stāvāks galdiņš un pāris mazi lecieni blakus Pastniekam lejā. Doma - slīpēt vienu un to pašu, kamēr sanāk, tā visātrāk iemācās. OZK jau vairāk tādam vidējam skillu līmenim, toties ļoti koncentrēti elementi, ja spēj izlekt tur dirtu līniju, tad vispār vienā izbraucienā var savākt 200-300 lecienus pēc Garmin. Tā ka tiešām aizbrauc uz OZK, apskaties trasi un sapratīsi, kas ir jāmācās. Siguldas XCO jau ir galvas tiesu prasīgāks pret skilliem un arī cisku.

Protams, XCO seriālā mans dubultnieks brauca!

Ogres Zilie Kalni (Ikšķile), Riekstukalns (baldone, Sigulda (Vairākas vietas), Bābelītes trase, Baltā kāpa (pie Lielupes priedainē).

Vai vari padalīties precīzāk, kur Siguldā jāmeklē tās vietas?

Mazliet vienkāršojot situāciju un nomainot sporta veidu no malas visa šī diskusija izskatās sekojoši:
Cilvēks uzdod jautājumu: Dārgā Redakcija, sakiet man lūdzu, kur Rīgā džentlmenis spēka gados var trenēties futbolā?
Vienīgā pareizā atbilde būtu: Sporta klubs “Ādas Bumba”, Līkā ielā 4, Treneris Jānis Pēteris Bumbieris, Telefons: tāds un tāds
Tā vietā Cilvēks saņem atbildi: Eu, es te, karoč, vakar bij Salspilī pie bračk, un tur pie viņ garāž grāvī es redzē vec caur basketbol bumb mētajās. Moš teu noder!
Un, kas pats trakākais - Cilvēku šāda atbilde apmierina.

Īsāk un bez troļļošanas: nav svarīgi KUR trenēties MTB braukšanas tehniskos elementus.
Elementus trenēt var uz 5 pakāpieniem parkā, uz ietves apmalītes un uz takai pārkrituša koka.
KĀ trenēties un PIE KĀ trenēties būtu vienīgie, uzdošanas vērtie jautājumi, uz kuriem atbildi labprāt dzirdētu arī es, un pieļauju, ka 3cilvēkam arī tas būtu interesanti.
A.C.

Kur Bābelīti īsti ir trase, cik braukāts krustu šķersu - neesmu uzrāvies

https://maps.app.goo.gl/9TnUQ9X3VZUA2Y1v7

nav īsti skaidrs, kam bija domāts tas Petrosjana cienīgais teksts augstāk, bet konkrēti es aprakstīju, kā un kur es trenējos, lai būtu pietiekoši skilli XCO gonkai. Sarunas uzsācējs neprasīja nekādus numurus un trenerus, tā ir tikai Tava interpretācija.

Vēlreiz - ar mērķtiecību vienas vasaras laikā mierīgi pats saviem spēkiem var iemācīties cienīgi izbraukt praktiski visus Ikšķiles xco trases elementus (nu varbūt “šārkijam” vajag ilgāk). Un es esmu stipri netalantīgs braucējs. Ar treneri gan jau var ātrāk, ir tāds bmx treneris Jānis 26 313 734, ja jau tik ļoti vajag kādu numuru - var pa ziemu pabraukāt Kleistu trasē. Eduards Rēns un Kārlis Smilktens arī laikam taisa skillu (kop)treniņus.

Latvijas mtb mačos min 1. pačkā ? Ja nē, tad vēl jātrenējas. Tā nevar būt ka ātri minot Siguldā nav ko apgūt un nav kur pielikt :D

Turpat Garciemā ja nobrauc no populārajām takām ir diezgan sarežģīti. Vakar kārtējo reizi izbraukāju kalnu korītes un single trakus. Tehniski sarežģīti.

Stravas segments par ko runāju:
https://www.strava.com/segments/33183493