Ja reiz esmu pieminēts, ka pie manis var trenēties, jāpastiprina. Jā, taisnība, un esmu Siguldā. Kārlis ir Ogrē.
Siguldā pilnīgi noteikti ir vairākas takas, ko tu ar pirmo reizi neizbrauksi, un ticamākais, neesi redzējis. Man pašam vēl spilgtā atmiņā (to nevar aizmirst) kā es pats pirmo reizi nobraucu Krimuldas serpentīnu pa taisno- kurā garā taisne aiz 2. virāžas, no tās pa vidu uz leju. Ja izskatās ka nevarēsi, tad nebrauc- ir zemākas vietas kur mācīties.
Patiesība ir tāda, kā Didzis raksta- nevis kur mācīties, bet KĀ mācīties, un vēlams pie KĀ, jo solo var, bet ir 2x lēnāk. Un kam tad ir tik daudz laika?
GPXi priekš mācīšanās neder. Riņķošana vai braukšana pa trasi nav mācīšanās. Skillu mācīšanās ir mērķtiecīgs process, kur tu atkārto vienu iemaņu līdz sanāk, un tad vēl 50 reizes. Tādā treniņā nobraukt reizēm sanāk labi ja piecus kilometrus. A maukt pa taku- nu tu iemācies maukt pa konkrēto taku, iespējams, ka ne pārāk ātri, un tas arī viss.
Tai pašā Carnikavā- ir taciņas gar jūru, bet vietām lielā kāpa ieiet dziļāk iekšzemē. Tur tad ir arī sarežģītāki elementi. Atrodi kaut ko, ko tā kā varētu, bet īsti nē, un sāc slīpēt. Jānobrauc tik no populārās takas un jābūt iekšā piedzīvojumu garam.
No savas šīs vasaras pieredzes varu pateikt, ka puiši mācīties nenāk. Nāk tikai meitenes, un beigās brauc labāk par puišiem. Džeki laikam lepni, ka visu māk paši. Tā ka forši, ka radusies šī diskusiju tēma.