Mainīt XT zobratu vai likt jaunu chain-setu ?

Ir tā, ka XT (2009 gada) lielam zobratam noplīsa 2 zobi. neteiktu, ka es braukāju baigi daudz, un pa mežu/dubļiem vispār ārkārtīgs retums lielajā zobratā, tad man radās jautājums, ko darīt !?
Likt jaunu zobratu, vai pāriet uz ko izturīgāku? Jebšu tā ir mana daļēja vaina, ka nemainu/netīru laicīgi ķēdes?

Ir vēl tāda domā pamainīt sistēmu no XT/XTR uz kādu SRAM X.x vidējo…augstāko plauktu. Kā būs, ko ietieksiet “pēc iespējas izturīgāku” komplektiņu? :)

PS: zinu, ka daži padomās bling-bling, bet neatteiktos, no titāna vai kāda cita reta sakausējuma zobratiem, ja ir vispār tāda alternatīva :) Slinkums pētīt, labāk pieredzējušo viedokli izklausīt.

atkarīgs no tā cik plānots budžets

pašam jaunu xt lielo zobratu izdevās par 35 lvl dabūt

ieksh zzk tagad “pajautaa labaku cenu”, kadus 30% var dabut nost, un shimano zvaigznes vinjiem salidzinossi nesen bija ievesti, pats prieksh LX pirku

Jaa un tpat vien zobi nepliist, ari aluminija zobratiem

Vai tad nav tā, ka daudz braukājot zobrats nodilst tāpat un nononāk līdz maiņas nepieciešamībai arī bez nolauztiem zobiem?

Viss ar laiku nodilst, un ir jāmaina.

Nu īsumā sakot rezumē,… pa pārs gadiem, kopš no FOX dabūju rāmi, chainsets bija tikai viens un ķēdi kādas 2-3 reizes mainīju (2x 24Solos sacīkstes + katru dienu uz darbu pa 10km arī ziemā).
Tā kā nezinu, varbūt mana nolaidība :) … Cik atceros ķēde man no pagajušā gada 24h sacensībām, ko uz vietas nopirku. ar šo pašu arī šogad braucu 24h - laikam LX ķēde… (>1 sezona laikam ta ka pa daudz - tāpēc arī noēda?)

Bet, jautājums paliek - ko likt !? XT zobratu un turpmāk mainīt/tīrīt biežāk ķēdes, jeb kādu supa-dupa alternatīva? [ar XTR pārsledzējiem savietojamu]

Man bija 2004. g. XT klanis ar oriģinālajiem zobratiem, kas bija no ļoti mīksta alumīnija (Shimano atraduši, uz ko ievinnēt gramus!). Kad es abus lielākos zobratus neticami ātri nobraucu, uzliku Race Face. Uz XT metāliskā klaņa izskatījās tīri labi. Un dilst tie visai lēni.
Tā kā iesaku tam 2009. g. klanim pēc krāsas un dizaina piemeklēt Race Face, FSA, Middlebrun vai vēl ko labi zināmu, un problēma principā būs atrisināta.

Cik esmu sekojis, XT zobrati un kasetes nav tik izturīgas, kā LX/SLX, jo XT vairāk spēlē uz vieglumu. LX ir mazliet(!) smagāks, taču izturīgāks un ilgmūžīgāks.

http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=28020

Ja $ nebūtu faktors, es taisītu divus riteņus - vienu ar XT priekš sacensībām, metot nost visu lieko, SL dakšu bez lockauta utt., otru ar LX grupu priekš treniņiem. Kaut kā žēl būtu deldēt XT grupu (kaseti, zobratus) tam, kam tā nav paredzēta. Braukt ar XT ikdienā uz darbu? Manuprāt, tas ir nežēlīgi pret riteni.

Tā kā $ ir diezgan būtisks faktors, pats domāju chainsetu mainīt uz SLX. Ķēde ir jāmēra un jāmaina, sk. http://www.sheldonbrown.com/chains.html, man nupat sanāca nomainīt pēc nepilniem 2 mēnešiem, ir naži, kas maina pat reizi mēnesī. Cenas/performance ziņā HG73 (LX) izskatās optimāls variants.

Tās tikai manas domas, gan jau ka kāds spicais vīrs pateiks ko vairāk vai precizēs. Tikai vēlos pateikt, ka darbs izpētē ieguldīts diezgan liels un tāpat jautājumu ir vairāk, nekā atbilžu - ja viss būtu tik vienkārši, tad nebūtu tāda kaudze ar modeļiem un variācijām.

Un vēl, manuprāt, jāizvēlas tā grupa (XT, XTR, LX, Deore), kuru var atļauties jebkurā brīdī nomainīt… ka nav tā, ka uzliek XTR un uz sacensībām izrādās, ka treniņos viss nodeldēts.

nu tāpēc jau domāju par lēto fiksīti, ko uz darbu mocīt (nav pārsledzēju, nav bremžu kluču, nav trosīšu - nav problēmu…).
Otro MTB treniņiem… nebūs vieta.

Tā vien izskatās, ka darīšu tā… uz mežu treniņiem likt SLX, pirms sacenēm uzlikt atpakaļ salaboto XT … 30min darbiņš :) (ar to pašu ieteikto Race Race vai ko citu).

Paldies par padomiem :)

Es negribētu piekrist, tam ka XT ir nodilumneizturīgāki par jebkuru iespējamo zobratu setu.
Visu laiku visizturīgākie ir un paliek XTR 950 sērijas zobrati ar niķeļa pārklājumu, taču tie jau sen izgājuši no aprites.
Patreiz pieejamie XTR ir švakāki, vidējais zobrats no Ti ir salīdzināms ar XT tēraudnieku, taču nevarētu teikt ka kalpotu ilgāk par 760 sērijas alumīnija versiju.
LX ir ievērojami švakāks par augstāk minētajiem, visos aspektos, un nevajag stāstīt, ka līdzīgos apstākļos tie kalpo ilgāk.
Negribu piekrist Ansim, ka oriģinālie XT ir no mīksta Al. Esmu vīlējis visus minētos zobratus, XT bija viscietākie!!!

p.s. manuprāt, XT joprojām ir labākā cenas/resursa attiecība.

Un kā tu domā, kāds būs sacensību ieguvums? Pieņemsim, ka arī treniņu zobrats slēdzas nevainojami, jo tu taču uzturēsi to darba kārtībā.

bet tas būs daudz nodilušāks nekā “plauktā stāvošs nopūlēts un sacensību gaidās sets” :)

Ieguvumus rezultātā nekāds, toties negribās vairs jaukt sacensību un treniņu tehniku (uz rāmi bremzēm tur mazāks iespaids). ja man nolūztu vajadzīgais zobs sacensībās - tad nu zaudējums daudz lielāks, nekā “nekāds ieguvums”. Preventīvs pasākums, kā saka. Nebraucu jau daudz sacensībās (ar nākamo gadu tik 2…3 gonkas plānotas).

Man liekas ka 90%no tiem kas šeit apgrozās ir pilnīgi i…i un no riteņbraukšanas nesajēdz pilnīgi neko.
Uzliec k-kādu zobratu kurš der, un nečakarē smadzenes sev un citiem.
P.S. nekas nav mūžīgs.

[quote=artis]Man liekas ka 90%no tiem kas šeit apgrozās ir pilnīgi i…i un no riteņbraukšanas nesajēdz pilnīgi neko.
P.S. nekas nav mūžīgs.[/quote]
Diezgan interesants viedoklis.

[quote=artis]Man liekas ka 90%no tiem kas šeit apgrozās ir pilnīgi i…i un no riteņbraukšanas nesajēdz pilnīgi neko.

tvneta cienīgs komentārs…izrādās, ka ja cilvēks neko nesaprot vai maz saprot no velo, tad viņš ir i…s un čakarē citiem smadzenes, forums tāpēc ir domāts, lai cilvēki apmainītos viedokļiem, un sāktu saprast vairāk, bet tad atnāk viens misters members+ un pasaka, ka te visi esot šādi un tādi…

[quote=Edzjuss][quote=artis]Man liekas ka 90%no tiem kas šeit apgrozās ir pilnīgi i…i un no riteņbraukšanas nesajēdz pilnīgi neko.

tvneta cienīgs komentārs…izrādās, ka ja cilvēks neko nesaprot vai maz saprot no velo, tad viņš ir i…s un čakarē citiem smadzenes, forums tāpēc ir domāts, lai cilvēki apmainītos viedokļiem, un sāktu saprast vairāk, bet tad atnāk viens misters members+ un pasaka, ka te visi esot šādi un tādi…[/quote]
Un pasaki ka man nav taisnība :)

[quote=artis][quote=Edzjuss][quote=artis]Man liekas ka 90%no tiem kas šeit apgrozās ir pilnīgi i…i un no riteņbraukšanas nesajēdz pilnīgi neko.

tvneta cienīgs komentārs…izrādās, ka ja cilvēks neko nesaprot vai maz saprot no velo, tad viņš ir i…s un čakarē citiem smadzenes, forums tāpēc ir domāts, lai cilvēki apmainītos viedokļiem, un sāktu saprast vairāk, bet tad atnāk viens misters members+ un pasaka, ka te visi esot šādi un tādi…[/quote]
Un pasaki ka man nav taisnība :)[/quote]

Par to ka viss nav mūžigs, un ka var uzlikt jebkuru zobratu, kas der, tev ir taisnība, bet par tiem 90% tev nav taisnība, pat tad ja tu esi bijis pietiekami paškritisks un ieskaitījis sevi tajos 90%, es ar interesi lasu daudzas tēmas, un noteikti ka no riteņbraukšana daudz ko nesaprotu, bet i…us masveidā te neesmu sastapis.

Nestrīdies ar dieviem. Ja guru saka, ka visi čaiņiki, tad čaiņiki.

Cilvēks saprot ko raksta:)

Bet Dievs paliek Dievs.