Mainīt XT zobratu vai likt jaunu chain-setu ?

Viegls - xtr/dura-ace/Sram xx/visas tās alumīnija/titāna kasetes, izturīgs un ilgmūžīgs - Sram 970/990.
Es gan neteiktu ka XT kasete būtu kautkas ko taupīt. Parasta vidējā gala kasete. Par dārgajām cits stāsts, tām resurss ļoti maziņš un cena ļoti liela.

[quote=Kaspars]
Es gan neteiktu ka XT kasete būtu kautkas ko taupīt. Parasta vidējā gala kasete. Par dārgajām cits stāsts, tām resurss ļoti maziņš un cena ļoti liela.[/quote]
Runa ir par zobratiem. Tie, kopā ar klaņiem, nemaz nav lēts pasākums. Un arī par kaseti runājot, ja sezonas laikā var ietaupīt prāvu divciparu skaitli, ir vērts padomāt, ne? :)

Piemēram, SLX mazais zobrats (laikam tērauda) maksā 5Ls, XT - 13 Ls, un tas ir no alumīnija (cik tas izturīgs - nezinu, pēc LOOK teiktā sanāk, ka izturīgāks). Vidējā zobrata cenu neesmu pat meklējis, bet atšķirība var būt kaut kas starp 12 un 50 Ls.

XT kasete un SLX kasetes cenas atšķirība ir kādi 7-10 Ls, atkarībā no tā, kur pērk.

Mana atbilde bija tiem kasešu postiem mazliet augstāk.
Zobratus XT klanim tak var dabūt visādus un biezā slānī. Nav Shimano 4bolt klaņiem tie zobrati tik dārgi. Klanis maksā mazliet virs 100Ls viss kopā, dažiem klaņiem viens lielais zobrats maksā tikpat.
Par kasetēm paturpinot, normāli būtu ja treniņiem ir viens kaļosu komplekts, ar attiecīgi lētu kaseti, gonkām cits.

Biju interesējies arī par tādu vairantu, ar ratu komplektiem. Nav tas tik vienkārši. Bez tā, ka mainot ratus nepieciešams pieregulēt bremžu supportus un slēdzi, lielāka problēma ir atšķirīgais kasetes un ķēdes nodilums - treniņos nodeldētā ķēde nestāvēs labi uz svaigas kasetes… utt., utml., utjpr. Tā, protams, var darīt, bet tas nebūs tik skaisti, kā sākumā liekas.

[quote=artis]Man liekas ka 90%no tiem kas šeit apgrozās ir pilnīgi i…i un no riteņbraukšanas nesajēdz pilnīgi neko.
Uzliec k-kādu zobratu kurš der, un nečakarē smadzenes sev un citiem.[/quote]

Kungs no XSports drīkst būt nepieklājīgs pret pārējiem foruma dalībniekiem?
Tādēļ, ka no XSports vai tādēļ na nav pilnīgs i…i riteņbraukšanas jautājumos?

Kaspar! Atvaino, protams, bet Tev nešķiet, ka ar šādu tekstu Tu aizvaino visus tos, kuru rocība nav tik liela un viņi nevar atļauties to tavu tā saucamo:

Tas ir, maigi izsakoties, lielīgs paziņojums!

Es to nerakstītu, ja nebūtu droši novērojis…
Man tie bija 2004. g. XT zobrati. Ja novilka ar labu vīli, alumīnija skaidiņas nobira kā sniegpārsliņas. Piecreiz pavīlē vienu zobu un jau uzmanies, vai nav ievīlēts par dziļu. Tajās pašas dienās es mazliet pievīlēju Race Face, tie vīlējās jūtami lēnāk un mazākām skaidiņām. Kas braukšanas praktiķiem svarīgāk, arī braucot Race Face man ir jau nokalpojis 2x ilgāk kā XT, un tie vēl nav izbraukti.
Vai nevar būt, ka XT kopš 2004. g. ir uzlabojis Al sastāvu?

Izskatās, ka ir uzlabots, vismaz mtbr.com, par kasetēm runājot, CS-M770 izskatās cietāks, nekā 760. Par CS 760 vispār bēdīgas atsauksmes. Par zobratiem nemeklēju, bet par 770 ir labas atsauksmes.

Ansi, šito domā?
http://www.coloradocyclist.com/product/item/RCEIRRWE

http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=18312
7075-T-6

Man nav Team Edition, tāpēc visdrīzāk ka šis:
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=4323
Ielieku savu bildi. Ja nepievērš uzmanību, ka klaņa ķepām un zobratam maliņas dažādi noslīpētas, izskatās tīri labi. Tie zobrati ir ilgspēlējošie, bet ktn raksta, ka XT ir uzlabojis no 760 uz 770.

[quote=LOOK]Es negribētu piekrist, tam ka XT ir nodilumneizturīgāki par jebkuru iespējamo zobratu setu.
Visu laiku visizturīgākie ir un paliek XTR 950 sērijas zobrati ar niķeļa pārklājumu, taču tie jau sen izgājuši no aprites.
Patreiz pieejamie XTR ir švakāki, vidējais zobrats no Ti ir salīdzināms ar XT tēraudnieku, taču nevarētu teikt ka kalpotu ilgāk par 760 sērijas alumīnija versiju.
LX ir ievērojami švakāks par augstāk minētajiem, visos aspektos, un nevajag stāstīt, ka līdzīgos apstākļos tie kalpo ilgāk.
Negribu piekrist Ansim, ka oriģinālie XT ir no mīksta Al. Esmu vīlējis visus minētos zobratus, XT bija viscietākie!!!

p.s. manuprāt, XT joprojām ir labākā cenas/resursa attiecība.[/quote]

No poligona topika par multi day racing:

http://syncros.com/blog/?p=96

Tas padoms ir domāts kā virspusējs ieskats. XT kasetes ir vairāk modeļu, nekā tev apakšbikšu skapī.

Vēl Jūs te peraties:)