Ko darīt,kad policija neliek mieru?

[quote=peepers][quote=Bzh][quote=ktn]
Nu kas tur grūts - google csn, atver likumi.lv, meklē “velosipēd”, ap 200. pantu daudz kas atrunāts, tostarp, ka tur, kur nav krustojums, tik tiešām velosipēdistiem jādod ceļš uz izbrauktuvēm. https://likumi.lv/ta/id/274865#p203
[/quote]

Esmu galīgi akls, bet pie velo noteikumiem (ap 200. punktu) šo es nekur nespēju atrast.
Toties es atradu šādus punktus:
65. Izbraucot uz ceļa no blakusteritorijām (pagalmiem, stāvvietām, degvielas uzpildes stacijām, uzņēmumiem u. tml.), transportlīdzekļa vadītājam jādod ceļš gājējiem un citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, kas virzās pa ceļu.
66. Nobraucot no ceļa uz blakusteritoriju, transportlīdzekļa vadītājam jādod ceļš gājējiem un citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, kuru ceļu viņš šķērso.
Resp., visās izbrauktuvēs velo ir priekšroka. Protams, ja mēs vienādi interpretējam vārdu “izbrauktuve”.
Krustojumi ir pavisam kas cits :)

P.S. Šim gan ir ļoti minimāls sakars ar autora vēlmi “uzreiz maukt”, nevis pilsētas veloceliņu izmantot kā iesildīšanos/atsildīšanos. Mani vienkārši interesē, vai tiešām es esmu bijis pārliecināts par nepareizu noteikumu interpretēšanu :)[/quote]
Tas attiecas ja brauc pa brauktuvi.No 203.-206.punktam ir kaut kas,bet tas attiecas ja tu atrodies uz velo infrastrukturas.[/quote]

Paziņa pērn nonesa velobraucēju, no šosejas (ok bija jau pilsēta, tad sauksim to par ielu) grieza iekšā benzīntankā un nepamanīja velo. Viss veiksmīgi, velo vesels, sievete arī, tik jauns logs mašīnai bija jāliek.
Policija bija un tā arī skaidroja paziņam, ka pa lielam velo šādus gadījumos visur būs priekšroka un vainīgs būs autovadītājs.
Varam iet uz principu, bet kā no vienas puses tā no otras ir jādomā par sekām! Velobraucējs var būt kapos vai ratiņkrēslā un autovadītājs cietumā…uz principiem ar dzīvi diez vai vajag spēlēties. Tieši tāpat kā ar gājājiem un pārejām…
Bet atgriežoties pie tēmas, es kā velo braucējs saprotu un arī man besī krastīšanās pa velo celiņa kantītēm, bet ja ir velo ceļš tad par viņu ir jābrauc nevis pa ielu jāčakarē smadzenes autovadītājam, jo kad esmu autovadītājs es lādu tos kuri nejēdz braukt pa velo ceļu!
Tāpat kā tos kam ir štukas dārgiem velo bet lampiņai pa 5 eiro nauda nav atlikusi…Jūs uz ceļa tiešām var “ļoti laicīgi pamanīt”…

Man patika komentārs par dzīšanos pēc PR un KOMiem - šeit gribas teikt, ka tad jau arī bmw drifteris ies pie policijas un teiks, ka viņš taču brauc uz tik un tik un trenējas par ko Jūs mani tagad gribat sodīt…
Tāpēc gribi trakot, lūdzu dodies uz trasi un pierādi sevi, iela nav trase kur izrādīties!

Ventspils, braucot pa abiem lielajiem tiltiem(gaisa+Ventas). 4 joslu cels, blakus sudigs velocelins(tapat ka Jurmala), kur normali nevar uzraut. Ventspili veloinfrastruktura ir gandriz uz katras ielas, tapec man isti nav izveles - vai nu biedet gajejus un citus leenos velosipedistus un vel strauji zaudet videjo atrumu, vai nu krist uz nerviem autovaditajiem. Sosejnieku te ari nav tik daudz.[/quote]
Kādreiz braucu pa ielām bez problēmām, tagad iztieku ar veloceliņiem, jo esmu ōpis. Pieļauju, ka piesienas CP, MP tā nedara.
Nav tāda likuma, kurš aizliegtu braukt pa ielu. Izņēmums, ja blakus ir velosipēdistu ceļš. Nezinu tādus Latvijā.
Tieši abu tiltu posmā man ir bijušas vairākas sadursmes. Ar šosejnieku tikai pa brauktuvi, paša miera labad var pa apvedtiltu.

[quote=raidams]Paziņa pērn nonesa velobraucēju, no šosejas (ok bija jau pilsēta, tad sauksim to par ielu) grieza iekšā benzīntankā un nepamanīja velo. Viss veiksmīgi, velo vesels, sievete arī, tik jauns logs mašīnai bija jāliek.
Policija bija un tā arī skaidroja paziņam, ka pa lielam velo šādus gadījumos visur būs priekšroka un vainīgs būs autovadītājs.
[/quote]
Jautājums, kur atradās velo – uz brauktuves, vai uz celiņa. Un, vai bija kādas zīmes. Manuprāt, policijas skaidrojums ir pārdrošs, rada nevajadzīgu pārliecību par visvarenību.

Skatos CSN un saprotu, ka arī esmu dzīvojis ar pārliecību, ka man visur priekšroka, vēl dažas dienas atpakaļ skaisti izpildījos, kad no žoga stūra izbrauca auto un gandrīz uzskrēju virsū. Bet CSN skaidri pasaka, ka uz celiņa tomēr ir jālaiž auto, kas brauc pa neregulētām brauktuvēm. Kas visumā arī loģiski no drošības viedokļa, jo citādi daudzviet auto, lai izbrauktu, vajadzētu palīgu, kurš vēro, vai kāds velo nelido pa celiņu (uz 45 km/h). Bieži jau tie celiņi ir tuvu žogam vai mājām. Un, kur iespējams, ir regulēšana ar zīmēm, dodot priekšroku velo, lai nav tā, ka vienmēr apdalīts. :)

[quote=Inars]
Kādreiz braucu pa ielām bez problēmām, tagad iztieku ar veloceliņiem, jo esmu ōpis. Pieļauju, ka piesienas CP, MP tā nedara.
Nav tāda likuma, kurš aizliegtu braukt pa ielu. Izņēmums, ja blakus ir velosipēdistu ceļš. Nezinu tādus Latvijā.
Tieši abu tiltu posmā man ir bijušas vairākas sadursmes. Ar šosejnieku tikai pa brauktuvi, paša miera labad var pa apvedtiltu.[/quote]
Šis ir labi kultivēts mīts, un piemērs tam, kāpēc nav labi tādus kultivēt.
Kā reiz ir gan velosipēdistu ceļi (piem, Kauguros, un vispār daudz kur citur), gan velosipēdistu un gājēju ceļš (nejaukt ar kopīgo velosipēdistu un gājēju ceļu), pa abiem ir jābrauc, ja tie ir blakus brauktuvei.
Varbūt kaut ko nesapratu, bet teikt, ka Latvijā nav velosipēdistu ceļi… Kas ar to domāts?

Cilvēku CSN zināšanas mēdz novecot. Tāpēc ļoti vēlams neizplatīt nepatiesu informāciju, bet pirms tam ierakstīt Gūglē “ceļu satiksmes noteikumi” un pārbaudīt aktuālo redakciju.

“200. Velosipēdu vadītājiem jābrauc pa attiecīgā virziena velojoslu, velosipēdu ceļu vai gājēju un velosipēdu ceļu iespējami tuvāk tā labajai malai. Ja to nav vai tie ir attālināti no ceļa, velosipēdu vadītājiem atļauts: (bla bla bla)”

kad esmu autovadītājs es lādu tos kuri nejēdz braukt pa velo ceļu!

Kāds tam ir iemesls? Vai tiešām daži velosipēdisti var kaut kādā veidā traucēt braukt ar auto? Latvijā ir ārkārtīgi maz velobraucēju, man pa n-tajiem gadiem ne reizi neviens velosipēdists nav traucējis braukt un aizkavējis ilgāk par 5 sekundēm. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1449342891903142&id=100004823347913

1.Nav nekāda plāna. Tas nav SIA
2.Protokolu jau kā gadu nav.
3.Policija strādā vadoties no likuma, ja kaut kas nepatīk vērsies Iekšlietu ministrijā

Vai kaut kur nebija rakstīts, ka veloceliņus nedrīkst izmantot sacīkšu un treniņu nolūkos, no kaut kāda avota tāda info palikusi atmiņā? Tad varētu policim pateikt, ka braucu treniņu pa ielu, jo pa veloceliņu to darīt nedrīkst.
Un vēl viens jautājums pie reizes, kā ar ātruma ierobežojumiem uz tiem velo celiņiem, ir kaut kādi vai nav nekādi, jo 45km/h man gan nesanāk nekādi, bet 30-35km/h gan sanāk ieskrieties palaikam?

Precīza ātruma ierobežojuma nav - standarta piebilde visiem likuma punktiem “tā lai neapdraudi sevi un citus”.
Treniņus braukt drīkst visur, ja ir pavadošais auto un ja tiek nodrošināta satikmes drošība.

Pavadošajam auto ir jābūt speciāli aprīkotam. Very spešal!

1. Velosipēdu vadītāji treniņnodarbību laikā vai organizētu sacensību laikā, ja tos noteiktā kārtībā pavada speciāli aprīkoti automobiļi, drīkst neievērot šo noteikumu 200., 207., 208. un 209. punktā minētās prasības, ja tiek nodrošināta ceļu satiksmes drošība.

[quote=averza]Cilvēku CSN zināšanas mēdz novecot. Tāpēc ļoti vēlams neizplatīt nepatiesu informāciju, bet pirms tam ierakstīt Gūglē “ceļu satiksmes noteikumi” un pārbaudīt aktuālo redakciju.

“200. Velosipēdu vadītājiem jābrauc pa attiecīgā virziena velojoslu, velosipēdu ceļu vai gājēju un velosipēdu ceļu iespējami tuvāk tā labajai malai. Ja to nav vai tie ir attālināti no ceļa, velosipēdu vadītājiem atļauts: (bla bla bla)”

Kāds tam ir iemesls? Vai tiešām daži velosipēdisti var kaut kādā veidā traucēt braukt ar auto? Latvijā ir ārkārtīgi maz velobraucēju, man pa n-tajiem gadiem ne reizi neviens velosipēdists nav traucējis braukt un aizkavējis ilgāk par 5 sekundēm. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1449342891903142&id=100004823347913[/quote]

Esi braucis ar fūri pa šoseju?

[quote=ktn][quote=raidams]Paziņa pērn nonesa velobraucēju, no šosejas (ok bija jau pilsēta, tad sauksim to par ielu) grieza iekšā benzīntankā un nepamanīja velo. Viss veiksmīgi, velo vesels, sievete arī, tik jauns logs mašīnai bija jāliek.
[/quote]
Jautājums, kur atradās velo – uz brauktuves, vai uz celiņa. Un, vai bija kādas zīmes. Manuprāt, policijas skaidrojums ir pārdrošs, rada nevajadzīgu pārliecību par visvarenību.

Skatos CSN un saprotu, ka arī esmu dzīvojis ar pārliecību, ka man visur priekšroka, vēl dažas dienas atpakaļ skaisti izpildījos, kad no žoga stūra izbrauca auto un gandrīz uzskrēju virsū. Bet CSN skaidri pasaka, ka uz celiņa tomēr ir jālaiž auto, kas brauc pa neregulētām brauktuvēm. Kas visumā arī loģiski no drošības viedokļa, jo citādi daudzviet auto, lai izbrauktu, vajadzētu palīgu, kurš vēro, vai kāds velo nelido pa celiņu (uz 45 km/h). Bieži jau tie celiņi ir tuvu žogam vai mājām. Un, kur iespējams, ir regulēšana ar zīmēm, dodot priekšroku velo, lai nav tā, ka vienmēr apdalīts. :)[/quote]

https://www.google.lv/maps/@56.5362392,21.1418845,3a,75y,130.03h,89.8t/data=!3m6!1e1!3m4!1s9JiVfeCrDrxBwX1NmXCbmg!2e0!7i13312!8i6656

Velo brauca pa celiņu

[quote=raidams]
Esi braucis ar fūri pa šoseju?[/quote]

Neesmu, bet kāds tam ir sakars? Latvijā praktiski nekur nav veloceļu vai pat veloietvju paralēli šosejai. Turklāt fūres vadītājs atrodas ļoti augstu un krietni labāk redz apkārtni. Un tieši fūru šoferi ir tie, kuri visbiežāk apdzen velosipēdistus ar pat ļoti cienījamu intervālu (atšķirībā no autobusu vadītājiem, kuri ļoti bieži speciāli cenšas nobraukt maksimāli tuvu). What’s your point?

[quote=averza]Cilvēku CSN zināšanas mēdz novecot. Tāpēc ļoti vēlams neizplatīt nepatiesu informāciju, bet pirms tam ierakstīt Gūglē “ceļu satiksmes noteikumi” un pārbaudīt aktuālo redakciju.

Kāds tam ir iemesls? Vai tiešām daži velosipēdisti var kaut kādā veidā traucēt braukt ar auto? Latvijā ir ārkārtīgi maz velobraucēju, man pa n-tajiem gadiem ne reizi neviens velosipēdists nav traucējis braukt un aizkavējis ilgāk par 5 sekundēm. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1449342891903142&id=100004823347913[/quote]

Tikai, lūdzu, nelamājies, ja autobraucēji sastrēgumus sāks apbraukt pa veloceliņiem, labi? Jo tas ir identiski kā tavā domu gājienā, arī tiem autobraucējiem traucē ceļš vai infrastruktūra un viņi brauc, kur ir ātrāk. Ar tavu loģiku arī viens autobraucējs nevar traucēt veloceliņa braucējiem?!
Uz vientuļa ceļa autobraucējiem velobraucēji it kā netraucē, kamēr ir vieta drošam intervālam starp autobraucēju un velobraucēju. Pilsētā, kur ir intensīva satiksme tur nevienmēr ir vieta šim intervālam, lai droši apdzītu braucošu velosipēdistu. Tur ir citi autobraucēji, kas brauc blakus un/vai pretī. Arī viņiem varbūt šķēršļi, kas ir iemesls traektorijas maiņai. Paši velobraucēji aicinat autobraucējus ievērot intervālu 1m starp sevi un auto (ok, CSDD akcija Tuvāk nē). Manuprāt, tas 1m ir par maz, jo pieņemot sliktāku versiju - velo apgāžas, tad nepieciešams intervāls vismaz 1,5m.
Tāpēc cienīsim noteikumus un mēģināsim saprast, ka neesi karalis uz ceļa. Nevis ar putām uz lūpām izkliegsim sāpi ar atslēgtām smadzenēm.

[quote=averza][quote=raidams]
Esi braucis ar fūri pa šoseju?[/quote]

Neesmu, bet kāds tam ir sakars? Latvijā praktiski nekur nav veloceļu vai pat veloietvju paralēli šosejai. Turklāt fūres vadītājs atrodas ļoti augstu un krietni labāk redz apkārtni. Un tieši fūru šoferi ir tie, kuri visbiežāk apdzen velosipēdistus ar pat ļoti cienījamu intervālu (atšķirībā no autobusu vadītājiem, kuri ļoti bieži speciāli cenšas nobraukt maksimāli tuvu). What’s your point?[/quote]

Vai tev ir nojausma, kāda ir fūru manevrēšanas spēja braucotun bremzēšanas ceļš ar +/-24t kravas?

[quote=Krekls]
Uz vientuļa ceļa autobraucējiem velobraucēji it kā netraucē, kamēr ir vieta drošam intervālam starp autobraucēju un velobraucēju. [/quote]

Drīkst pavaicāt, no kurienes ir ņemts koncepts, ka kāds satiksmes dalībnieks var traucēt citiem, ja vien viņš nepārkāpj noteikumus? Izklausās pēc milzu augstprātības. Visi ir pilntiesīgi satiksmes dalībnieki, bet gājēji un velosipēdisti saskaņā ar CSN ir mazāk aizsargāti un tamdēļ pret viņiem ir jāattiecas ar lielāku uzmanību un rūpību.

Es neattaisnoju velobraucējus-pārkāpējus, bet, ja pa brauktuvi pārvietojas velobraucējs (pat ja blakus ir veloceļš) un šoferis, kaut vai fūrists, kaut vai vieglais, viņu jau pa gabalu redz, bet nevar savlaicīgi paredzēt situāciju un atbilstoši piebremzēt vai pārkārtoties, tad tādam vispār nav ko darīt pie mašīnas stūres. Un neticēsi, bet, ja nav iespējas apdzīt velobraucēju ar drošu intervālu, tad ir jāsagaida mirklis, kad šāda iespēja parādīsies.
Piemēram, tu taču, braucot taisni pāri krustojumam, netesīsi speciāli mašīnā, kura, piemēram, nepietiekami ātri nogriežas pa kreisi. Visticamāk, vienkārši sabremzēsies, palaidīsi un aizbrauksi tālāk. Tas pats arī ar velosipēdistiem - kāpēc eskalēt situāciju, apdzenot bez intervāla, pīpinot utt., un radīt lielāku apdraudējumu, pat ja kāds cits pārkāpj noteikumus?
Kā teica Ivars, vienkārši jāsaprot, ka tu brauc ar vairākām tonnām metāla, bet tas otrs ir tikpat kā neaizsargāts, un tas arī ir viss. Man ar šādu pieeju pagaidām nav sanācis satikt traucējošus velosipēdistus.

Tu, jau tā vellapēdistu būtība, ka viņu galvā vienmēr galvenais ceļš un taisnība ir tikai viņam. Viņš redz tikai savu ceļu, bet neredz ceļu vai ielu kā satiksmi, kur piedalās visi un kustība ir dažādos virzienos (jā, arī risku analīze: kāds nokrīt, kāds nobremzē vai nenobremzē u.tml.). Papildus tam velosipēdisti ir mazie hameleoni uz ceļa, kurš pieprasa gan veloceļu izmantošanas tiesības, gan gājēju ietvju izmantošanas tiesības, gan autoceļa izmantošans tiesības un šīs tiesības mainat jebkurā brīdī. Velosipēdistus pārspēj tikai stāvdrāži. Ja gribas tiesības, tad vajag atcerēties arī pienākumus ko ievērot.
Augstāk minētais teksts ir norādīts par velobraucēju, kas neievēro ceļu satiksmes noteikumus, jo viņam ievērot noteikumus braucot pa veloceliņu ir pārāk lēnu braukt.
Ja pat veloveikala darbinieki braucot no vef tiltu lejā šaurajās vietās nelaiž augšā braucošos velosipēdistus. Sveiciens čalim no Hawaii

[quote=Ivars27][quote=Krekls]
Uz vientuļa ceļa autobraucējiem velobraucēji it kā netraucē, kamēr ir vieta drošam intervālam starp autobraucēju un velobraucēju. [/quote]

Drīkst pavaicāt, no kurienes ir ņemts koncepts, ka kāds satiksmes dalībnieks var traucēt citiem, ja vien viņš nepārkāpj noteikumus? Izklausās pēc milzu augstprātības. Visi ir pilntiesīgi satiksmes dalībnieki, bet gājēji un velosipēdisti saskaņā ar CSN ir mazāk aizsargāti un tamdēļ pret viņiem ir jāattiecas ar lielāku uzmanību un rūpību.[/quote]

Neesmu veicis pētījumu, bet ir sajūta, ka velobraucēji ir top noteikumu pārkāpēji. Katrā ziņā gan ejot kājām, gan braucot ar velo, tieši velosipēdisti ir tie, kas man traucē visvairāk (ar mašīnu braucot faktiski netraucē). Un tikai tāpēc, ka rupji pārkāpj CSN (vistipiskākie piemēri, kur traucē, ir velojoslas ar virzieniem - piemēram, Lāčplēša ielā var pavisam mierīgi braukt pa pretējā virziena velojoslu. Vai pa tukšu Avotu ielu braukt pa pretējā virziena joslu virzienā uz centru) Tie, kas brauc pie sarkanās gaismas, mani netraucē - domās nosaucu šos par pideriem, bet lai viņi brauc :D

P.S. Interesanti, ka auto vadītājs ir spējīgs pabraukt uz 10km/h aiz pajūga, kamēr tam tiek garām, bet nav spējīgs pabraukt uz 30km/h aiz velosipēda :)

Vai pa tukšu Avotu ielu braukt pa pretējā virziena joslu virzienā uz centru

Kur problēma?

[quote=suugoi]>Vai pa tukšu Avotu ielu braukt pa pretējā virziena joslu virzienā uz centru

Kur problēma?[/quote]

Viņi parasti vēlas izbraukt starp mani un ietvi, kā rezultātā var sanākt nepatīkama frontālā avārija :)