[quote=peepers][quote=Bzh][quote=ktn]
Nu kas tur grūts - google csn, atver likumi.lv, meklē “velosipēd”, ap 200. pantu daudz kas atrunāts, tostarp, ka tur, kur nav krustojums, tik tiešām velosipēdistiem jādod ceļš uz izbrauktuvēm. https://likumi.lv/ta/id/274865#p203
[/quote]
Esmu galīgi akls, bet pie velo noteikumiem (ap 200. punktu) šo es nekur nespēju atrast.
Toties es atradu šādus punktus:
65. Izbraucot uz ceļa no blakusteritorijām (pagalmiem, stāvvietām, degvielas uzpildes stacijām, uzņēmumiem u. tml.), transportlīdzekļa vadītājam jādod ceļš gājējiem un citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, kas virzās pa ceļu.
66. Nobraucot no ceļa uz blakusteritoriju, transportlīdzekļa vadītājam jādod ceļš gājējiem un citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, kuru ceļu viņš šķērso.
Resp., visās izbrauktuvēs velo ir priekšroka. Protams, ja mēs vienādi interpretējam vārdu “izbrauktuve”.
Krustojumi ir pavisam kas cits :)
P.S. Šim gan ir ļoti minimāls sakars ar autora vēlmi “uzreiz maukt”, nevis pilsētas veloceliņu izmantot kā iesildīšanos/atsildīšanos. Mani vienkārši interesē, vai tiešām es esmu bijis pārliecināts par nepareizu noteikumu interpretēšanu :)[/quote]
Tas attiecas ja brauc pa brauktuvi.No 203.-206.punktam ir kaut kas,bet tas attiecas ja tu atrodies uz velo infrastrukturas.[/quote]
Paziņa pērn nonesa velobraucēju, no šosejas (ok bija jau pilsēta, tad sauksim to par ielu) grieza iekšā benzīntankā un nepamanīja velo. Viss veiksmīgi, velo vesels, sievete arī, tik jauns logs mašīnai bija jāliek.
Policija bija un tā arī skaidroja paziņam, ka pa lielam velo šādus gadījumos visur būs priekšroka un vainīgs būs autovadītājs.
Varam iet uz principu, bet kā no vienas puses tā no otras ir jādomā par sekām! Velobraucējs var būt kapos vai ratiņkrēslā un autovadītājs cietumā…uz principiem ar dzīvi diez vai vajag spēlēties. Tieši tāpat kā ar gājājiem un pārejām…
Bet atgriežoties pie tēmas, es kā velo braucējs saprotu un arī man besī krastīšanās pa velo celiņa kantītēm, bet ja ir velo ceļš tad par viņu ir jābrauc nevis pa ielu jāčakarē smadzenes autovadītājam, jo kad esmu autovadītājs es lādu tos kuri nejēdz braukt pa velo ceļu!
Tāpat kā tos kam ir štukas dārgiem velo bet lampiņai pa 5 eiro nauda nav atlikusi…Jūs uz ceļa tiešām var “ļoti laicīgi pamanīt”…
Man patika komentārs par dzīšanos pēc PR un KOMiem - šeit gribas teikt, ka tad jau arī bmw drifteris ies pie policijas un teiks, ka viņš taču brauc uz tik un tik un trenējas par ko Jūs mani tagad gribat sodīt…
Tāpēc gribi trakot, lūdzu dodies uz trasi un pierādi sevi, iela nav trase kur izrādīties!