kaadu kjeedi Juus iesakiet likt xc baikam uz 9sp.?
Rolloff, Camp 9, vai ja ekonomiskais variants tad shimano 73.
vari pamēģināt SRAM 991… vēl nav notestēta, bet spriežot pēc cenas un vēl dažām lietām, varētu būt laba.
Kvalitātes ziņā neatpaliek Marwi 920, bet cena krietni lētāka nekā analogi izstrādājumi.
991 ir ok, aatraak dilst labos apstaakljos kaa shimano, bet ja kaartiigi gaazh un maina kjeedes peec karuselja vai arii pirms 0.75 % nodiluma, tad ir taada pati atdeve (nauda pret kilometriem, vieniigi paarliecinoshaaka izturiiba pret paarraushanu, demokraatiskaakas savienoshanas iespeejas (nav vajadziigas tizlaas daargaas adatas kaa shimano) un tu dabuu savienotaajposmu. dazhi teiks ka posms smird, bet atljaushos maksimaali nepiekrist- POSMS SMARZHO 8)
man nez cik gados ne reizi nav attaisiijies. pienjemu ka tiem dazhiem kam ir (LOOK piemeeram) tur pie vainas ir bijusi nepareiza apieshanaas ar sho posmu vai kaadas citas nepareiziibas.
p.s. izlaboju 0.5 uz 0.75, optimaali buutu 0.5-0.6.
[quote=fubar]991 ir ok, aatraak dilst labos apstaakljos kaa shimano, bet ja kaartiigi gaazh un maina kjeedes peec karuselja vai arii pirms 0.5 % nodiluma, tad ir taada pati atdeve (nauda pret kilometriem, vieniigi paarliecinoshaaka izturiiba pret paarraushanu, demokraatiskaakas savienoshanas iespeejas (nav vajadziigas tizlaas daargaas adatas kaa shimano) un tu dabuu savienotaajposmu. dazhi teiks ka posms smird, bet atljaushos maksimaali nepiekrist- POSMS SMARZHO 8)
man nez cik gados ne reizi nav attaisiijies. pienjemu ka tiem dazhiem kam ir (LOOK piemeeram) tur pie vainas ir bijusi nepareiza apieshanaas ar sho posmu vai kaadas citas nepareiziibas.[/quote]
BTW, kur var iegādāt ķēdes mērāmo rīku. kā izmērīt pēc iespējas vienkārši izstiepumu?
park tool CC-3 ir labs.
ineta veikalos, varbuut ir Ceesu ielaa, jo man liekas ka Veloservisaa nav.
Roloff Caliber 2 ir praktiski tāds pats.
Ja kāds k-kur mana pārdošanā kādu no variantiem es labprāt arī iegādātos.
Mna ar tagad ir 991. Līdz šim Srams taisīja ķēdes ar plakaniem posmiem, bet tagad (šitā 991) ir līdzīgi kā Shimano, ar tādiem vidū paplatinātiem posmiem. Nez, tur ir kāds štuks?
Jā, un par Sram PowerLink es arī esmu labās domās. Nav jau grūtību atvienot vai savienot ķēdi arī “konvencionālā” veidā (ar ķēdes atslēgu), bet šis tomēr dod papildu ērtību. Vēl esmu kādreiz krāmējusies ar KMC savienotājposmu, taču tas nav tik veiksmīgs (izmantojams tikai vienreiz).
man domaat ka shtuks taads, ka ceeleejzobi vieglaak var uztvert un palaist valjaa kjeedi- aatraak sleedz.
bet posmiem vairs nav nogrieztie stuuriishi :( tie toch paaatrina sleegshanos.
gudrie vaacu praati izdomaa, a tie mudaki paarpeerk un peec kaada laika nolaizh labu ideju podaa :(
Slīpās malas ir palikušas tikai Camp ķēdēm, un viņas arī slēdzas jūtami labāk par Shimu.
Vo, vo, slīpo maliņu arī tiešām vairs nav. Tikai PowerLinkam vēl ir! Nu ko - jāsataisa visa ķēde no Powerlinkiem un nebūs problēmu :)
kur var nopirkt campas kjeedes.?
Camp ir domāts kā Campagnolo?
Jā tā tas ir domāts. Patreiz LV šīs ķēdes nav nevienam, diemžēl. 8(
Trek-team ietvaros esam veikuši praktisko ķēžu testu treniņu-sacīkšu režīmā. Vēlāk apkopošu rezultātus un lai piedod man uzcītīgie tirgotāji.
Jā tā tas ir domāts. Patreiz LV šīs ķēdes nav nevienam, diemžēl. 8([/quote]
Nezinu kā ir šobrīd bet veikalā Trek brīvības 111 bija Campagnolo ķēdes par kosmiskām cenām piemēram RECORD 10speed maksāja ~38Ls:)
Par XC/MTB ķēdēm, Arkādija piedāvājumā bija viens modelis, kas vizuāli viegli atšķīrās no pārējiem, jo bija “zelta”. Arkādijs teica, ka tādas liek daudzi labi igauņu MTB braucēji. Cena arī mazliet virs Shimano XT ķēdēm (laikam 16 Ls).
Vai kāds var pateikt kādu vārdiņu par šo igauņu zelta ķēdi?:)
Tātad par Arkādija piedāvāto “zelta” ķēdi (ražotājs KMC), varu pielietot slavenu krievu teicienu - Ja molčatj ne stanu, v zooparke tigru nedodajut mjaso. Respektīvi šī ķēde dramatiski slikti pārslēdzas un tas zelts pazūd jau pēc pirmā kārtīgā izbrauciena. Ķēde pozeriem, braukšanai viņa neder. Diemžēl tikpat slikts novērojums ir ar Rohloff SLT 99, pilnīgas auzas, tāda sajūta ka visa grupa nomainīta uz Tourney. Testi tika veikti ar pilnu XTR grupu (2 velo), un vēl viens braucamais (mans) bija ar XTR slēdžiem, bet kasete un pr. zobrati XT. Abas šīs ķēdes labi sevi pierādījušas šosejā, taču MTB ir cita situācija un apstākļi. Abas šīs ķēdes nespēja izvilkt vairāk par 1000 km (relatīvi sausos apstākļos). Patreiz vislabāk sevi ir parādījusi Camp C9. Vienkārši superlabi slēdzas un resurss ir pieklājīgs 1500-2000 km (rezultāts no 5 ķēdēm). Otra labākā izvēle ir Dura-Ace 7701, slēdzas perfekti resurss gandrīz tāds pats kā Camp C9 (vidēji mazāks par kādiem 200-300 km). Pārējās shimano 93,73 un 53 ir ļoti līdzīgas, pēc visiem parametriem. Par SRAM ir forumā jau rakstīts, slēdzas puslīdz normāli (ne tik labi kā shima), bet ir viena nelaime tās ķēdes ļoooti stiepjas sevišķi sākuma periodā. SRAM galvenais trumpis ir lētā cena, viss pārējais “ostavļjajet želatj ludšego”.
Īsumā viss, jautājumi komentāri Jūsu.
Jā tā tas ir domāts. Patreiz LV šīs ķēdes nav nevienam, diemžēl. 8([/quote]
Nezinu kā ir šobrīd bet veikalā Trek brīvības 111 bija Campagnolo ķēdes par kosmiskām cenām piemēram RECORD 10speed maksāja ~38Ls:)[/quote]
10sp jau mtb neder un uz vienas rokas var saskaitīt braucējus ar campa 10sp latvijā.man tāda record 10sp ķēde ir pa 33ls.
c9 gan nav,bet izskatās ka ir interese,būs jāpameklē…varbūt kādu var aplaimot:)