Es piesakos uz C9 (varētu pat divas). Nav tiesa ka ar C10 nevar braukt MTB, eiropā diezgan daudzi lieto. Pēc testu rezultātiem viņai resurss ir par 300-400 km lielāks nekā C9.
Nezinu neko par zelta kmc ķēdēm, tik varu pateikt, ka daļu shimano ķēžu (lētā gala, arī HG53) ražo tieši KMC. Neesmu braucis ar krutajām c9 u.c., bet SRAM 991 darbojas perfekti, vismaz manā gadījumā. Svarīgākais, tomēr ir zobrati un to stāvoklis, nevis ķēde! Tāds ir mans viedoklis.
Pirms SRAM braucu ar HG53, ok, varbūt mazliet biežāk mainīju, bet cena atsver visu! Nekādu problēmu, nevienam sunim neesmu parādā! :)
Precizēšu, visas Shimano ķēdes no Dura-Ace līdz 53 ražo KMC rūpnīcā, visas SRAM ķēdes ražo Sachs rūpnīcā (vācijā, iespējams ka tagat arī dzeltenajā zemeslodes daļā).
Precizēšu, SRAM ķēdes ražo Sachs rūpnīcā Portugālē. Un lētās SHimano arī ražo KMC. Bet kāda tam nozīme…
taatad mani “otraa iespeeja suuda shimano” - testa rezultaati uz DH richuka:
kjeede hg53, izveeleta kaa leetaakaa no saimes, jo kaa statistika raada, nav buutisku atshkjiriibu ilgspeeleejamiibaa liidz pat dura-ace, kas gan ir drusku labaaka.
sleedz apmeeram taapat visas shiis kjeedes.
apstaaklji- kjeede ilgu laiku netika elljota vispaar, jo tai bija aatri jaapiedilst uz nedaudz lietotas kasetes. slodzes lielas, bet ne tik lielas kaa krosaa, kalnaa augshaa nebija jaaminaas, tika mociita uz DH ritenja, kur raksturiigi stipri “nepareizi” paarnesumi ar lielu lauzienu.
prasiibas- nedriikst paartruukt, apmierinosha ilgspeeleejamiiba. jaasleedz labi zem slodzeem.
sakaraa ar necilveeciigajiem apstakjiem trasees (dublji, smiltis un putekji) + relatiivi mazo nobraukumu sezonaa, kjeede nekad netiek njemta nost un mazgaata, liidz ar to savienojuma posms var nebuut.
rezultaati: peec visas vasaras mociibaam nodilums nav veel sasniedzis 0.5 procentus, kas ir tikai normaali, jo nobraukti nu ljoti maz km (lai gan pie slimiem paarnesumiem.)
BET nav attaisnojushaas uz X3 seeriju liktaas ceribas, kas ariii bija pamatprasiiba. ir atnaacis valjaa viens posms. kjeede tika savienota vienu reizi ar pareizo adatu un posms, kas atnaacis valjaa, ir fabrikas preseejums, tieshi tas lieliskais vienreiz izmantojamais preseejums uz kuru tika liktas lielaas ceriibas.
(veesture - no shimano ar maates vaardiem uz luupaam atteicos laikos, kad x2 seerijas kjeedeem nozheelojami
slikti tureejaas adatas. peec vairaakaam situaacijaam, kad kaapienaa kaajaas pieceljoties paartruuka posms, izveele krita uz SRAM, kam principaa nekad nav truukushi pushu vai naakushi valjaa posmi.)
defektiivais posms tiks iznjemts ja garums atljaus un savienots ar pareizo adatu. tad veel viena iespeeja pa rudens dulbjiem- ja tas atkaartosies, shimano kjeedes manaa apriikojumaa vairs (un atkal) nebuus.
Kompetenti velomehāniķi šeit raksta, ka ķēdes vajag mainīt pēc 0,5-0,75 % izstiepuma, ko var pamērīt ar speciālu “tūli”. Man ienāca prātā pārbaudīt, par kādu procenta daļu ķēde izstiepjas termāli, salīdzinot aukstu ziemas dienu ar karstu vasaras. Ņemot tērauda termālās izplešanās koeficientu 1,17E-5 un temperatūras starpību ap 35 C (+30 C vs. -5 C), sanāk 0,04%. Tātad ne vairāk kā 1/12 daļa no pieļaujamā izstiepuma. Pietiekoši maz… mēriet droši!:)
Forumā nekur neatradu :( varbūt slikti meklēju!
Vai ir iespējams nopirkt power-linku atseviķi un kur?
Vai sram power-linku var kombinēt kopā ar HG 93 ķēdi?
Pie kāda izstiepuma labāk mainīt shimano HG98 ķēdi? Pašlaik ir 0.75%
Vai shimano XTR ir ilgāks mūžs salīdzinot ar shimano XT ķēdēm?
Tev jamaina TAGAD. Keede ar taadu nodilumu saak pastiprinaati apeest kaseti.
Paldies par padomu!
Forumā nekur neatradu :( varbūt slikti meklēju!
Vai sram power-linku var kombinēt kopā ar HG 93 ķēdi?
“Vai ir iespējams nopirkt power-linku atseviķi un kur?”
Neesmu interesējies, bet vismaz Shimano dārgā gala ķēdēm var nopirkt savienotāj-asītes. Tās ir 2x garākas. Pirmajai daļai ir mazliet mazāks diametrs, uz tās viegli uzmauc savienojamos ķēdes posmus, tad ar spīlīti uzspied virsū otru - īsto daļu. Ar garantiju iespiedīsi taisni. Kad esi iespiedis, pirmo daļu ar stangām nolauz un, ja vajag, mazliet pievīlē lūzuma vietu gludu. Cik es esmu to darījis, vienmēr sanāk ļoti labi, arī lauziena brīvība tai posmā sanāk kā pārējiem.
[quote=KarlisB]Forumā nekur neatradu :( varbūt slikti meklēju!
Vai sram power-linku var kombinēt kopā ar HG 93 ķēdi?[/quote]
sram power-linku nevar kombinēt kopā ar HG ķēdēm!
var. es tā esmu braucis, un kad pabeigshu vienu darbu, iemetiishu foto ar tādu kombināciju dzīvē.
Es arī tā esmu braucis, un taisās vaļā. Acīm redzot tā nelielā platuma starpība tomēr k-ko spēlē.
Nesaprotu, kam jums powerlinki, vai tiešām Shimano ķēdei nav prātīgāk pielietot manis aprakstīto Shimano savienotāja asīti?
Ja nemaldos, savulaik IrenaB atklāja, ka powerlinka svars ir mazāks par viena parasta ķēdes posma svaru. Ja jūs vēlaties vieglāku ķēdi, izveidojiet to visu no powerlinkiem - tas jā!:)
Ansi: un kā būtu ar iespēju taisīt ķēdi vaļa/ciet, kad vien gribās, nemaksājot par katru reizi 1.50ls?
LOOK: hmm, man netaisaas, un tiem ,kam es tā esmu licis, arī ne.
moš tev kāds cits iemesls tur bija pie vainas.
es tiko pamēriju.
jauna hg73- 3.95 mm iekšējā linka ārējais platums
jauna hg93 - identiski
braukta dura ace- 4 mm
braukta sram pc 951- 4 mm
lufte starp shauro un plato posmu jaunai shimano ķēdei- KOSMOSS!! vismaz 0.1 mm katrā pusē. lietotai durai veel vairāk. lietotam sram izskatās apmēram kā jaunai shimano.
eksperimenta laikā es savienoju divas shimano ķēdes, lai vēlāk nofočētu, un nevarēju ar rokām attaisīt vaļā :)
ilgi nopūlējos, kamēr izdevās.
“Ansi: un kā būtu ar iespēju taisīt ķēdi vaļa/ciet, kad vien gribās, nemaksājot par katru reizi 1.50ls?”
??? Kāpēc tas vajadzīgs? Vai Tu ikdienā “mētā” ķēdes no viena rāmja (vai pr. pārslēdzēja, kuram rāmītis ir ar kniedi nevis skrūvi) uz otru?
Hawaii Express tā štifte maksā 75 sant. Vai no tā saskatāmi bankrota draudi, tiešām nesaprotu…
Lieta tāda ka noņemot ķēdi, to var kvalitatīvi izmazgāt un pamērcēt šķidrā eļļiņā. Vienmēr ir iespēja nedarīt neko, nedaudz IceWax un uz priekšu. Tas tikai norāda ka ir dažādas pieejas ķēdes apkalpošanā.
“Lieta tāda ka noņemot ķēdi, to var kvalitatīvi izmazgāt un pamērcēt šķidrā eļļiņā”
Es sekoju līdzi diskusijai par ķēdes tīrīšanu. Neredzu principiālu atšķirību, vai ķēdi tīra ar mašīnīti, vai noņemot nost. Abos gadījumos tiek radīta šķidruma plūsma (ar mašīnīti, ja labi uzgriež, pat lielāka) un uz ķēdi iedarbojas ar tīrāmajām sukām (atkal gribas teikt, ka mašīnītē to suku ir vairāk un dažādas).
Vai tikai Fubar’am Shimano ķēdes netrūkst pušu (pirms kāda laika viņš žēlojās) no tā, ka tās bieži tiek taisītas vaļā un ciet?..