Tātad ir iespēja saremontēt pilnīgi jebkuru lietu kas izgatavota no karbona (kompozītmateriāla).
Materiāli tiek izmantoti tie paši, ko izmanto nopietnie velobūves giganti (West System, Aerospace, 3M, utt.).
Tehnoloģiskajā procesā tiek izmantotas pašas jaunākās tendences un uzkrātā pieredze darbā ar kompozītu.
Pagaidām nav palaista masveida ražošana, taču atsevišķas komponentes ir izgājušas testešanu (reālos sac. apstākļos),
un ir izgatavojamas nelielā skaitā.
Jebkuram darbam vai izstrādājumam tiek dotas garantijas (arī sacensību režīmā).
Pats nevaru atrast kur biju ielicis info par modifikāciju kurpēm ar karbona zoli.
Tamdēļ ievietošu šeit papildinājumu.
Par cik arvien biežāk parādās kurpes ar karbona zolēm, palielinās pieprasījums uz to remontu.
Karbons un tā kompozīts galīgi nav nodilumizturīgs, un vietās kur ir berze tas pamatīgi cieš.
Tamdēļ ienāca prātā doma preventīvi aizsargāt to zoles daļu, pedāļa kontaktzonas tuvumā.
Tika izvēlēts sīkstākais materiāls “aramīds”.
cik bijusi saskare, tad karbonu kraasojaam, kaa jebkuru normaalu detalju, spaktelee-gruntee-kraaso (pec tehnologjijas protams), ja grib to smuko karbona rakstu, tad detalja jaizgatavo vienaa gabalaa un jaanoklaaj ar laku, kas protams ir sarezgiiiti.
Šis jau tiek darīts no laikiem kad parādijās pirmie velosipēdi. Campagnolo bija viens no piemajiem kam patika caurumot savas komponentes industriālos nolūkos.
Ja es dabūju pa lēto ielauztu vai saplaisājušu karbona rāmi, aiznesu pie Jums sataisīt, pievienojam atsevišķus stiprinājumus manām īpašām vajadzībām un man ir kruts karbons zem tirgus cenas?
[quote=Delfins]Maza piebilde, “kruts labots karbons”.
Karbonam patīk, ja tas ir monolīts.[/quote]
Karbōns nemēdz būt monolīts!!!
Tieši kompozītā un struktūras neviendabīgumā slēpjas tās super īpašības.
Visi iespējamie velorāmji ir salīmēti no daudziem iepriekš sagatavotiem fragmentiem vairākos slāņos.
Iepriekšminētais ļauj rāmi sazāģēt un pēc tam atkal salīmēt, būtiski struktūra neizmainīsies.
Pilnīgi droši varu teikt, ka salauztu rāmi var salabot, un tamdēļ es bez bažām dodu lifetime garantiju savam darbam.