es atvainojos ja kautko ne tā esmu pateicis, kādu aiskāris vai kāds te mani ir pārpratis.
Es te galīgi nerakstīju neko ar tādu - domu, lai cilvēks uzreiz skrietu uz zāli un kautko darītu (man šķiet ka pēc mana viena teikuma tas pat gribot nav izdarāms).
Es izteicu tikai virzienu kurā cilvēkam būtu jāvirzās pēc manām domām - jo ir pilnīgi dažādas lietas trennēt muskuļu masu vai spēka izturību.
A sākot kārtīgi darīt pirmo reizi zālē - tur ir vienmēr trenneri ar kuriem arī konsultējaties! Jo arī uz zinošiem kolēģiem zālē nevar paļauties (jo arī tur daudzi iedomājas ka viņi ir gudrāki kā patiesībā, nemaz nerunājot par internetu, un kur nu vēl uzklausot “teorētiķus amatierus” kā mani).
tā ka pīs on jū tū!
un uz manu ieteikumu atsekošanu arī variet droši daudz neiespringt, es reti ko te iepostēju - vairāk lasu! :)
p.s.
un arī priekš pārējiem - jā jā izdzēsu es tos piegājienu skaitus - tas bija tikai aptuvens piemērs bij domāts. Lai miers virs zemes un riteņbraucējiem labs prāts
arī trenneri mēdz būt dažādi … tad vēl ja grib puslīdz nopietni trennēties ir jādomā ļoti nopietni arī par pārtiku, vitamīniem, mikroelementiem, utt, jo bez tā visa pie normālas slodzes ķermenis ātri vien iztukšosies, būs bezspēks un radīsies liela vēlme atmest tam visam ar roku :)
ar 100% piekrītu, ka internetā var salasīties viskautko gan pareizu gan nepareizu, tas vai kaut kas konkrēts der pašam ir jādomā tikai un vienīgi ar savu galvu.
Nu ja grib pa nopietnam bāzi likt, jāmeklē treneris, jo tas visu izdomā - sastāda plānu un pasaka ko rīt.
Man patika RTU viens treners v-atletikā… bija gan zāle, gan basītis un protams pati v-atlētika :) … Tā kā dzīvoju toreiz kojās, naudas bij tik cik bij un ēdu sūdīgi… Tāpēc varu piekrist, ja liec bāzi noteikti nopietni jādomā par pārtiku, jo vakarā tu esi izspiests līdz nemaņai.
Un tad attiecīgi vienam pašam to nākamo plānu domāt ļoti grūti, jo nostrādā slinkuma efekts… nu tip izlaidīšu… A ja treners pasaka, tad jāpilda! :) Sava veida psiholoģisks stimuls un kontrole.
laab esmu sapratis ka muskulmasu tieshi ritenbraukashanai nav jeegas palielinaat :)un ir jaastraadaa ar mazaaku svaru - vairaak atkaartojumiem,bet ja nu tomeer saakumaa piedzen masu un peec tam kaa saka izdzen tos muskuljus???vai tad nebuutu panaakts tas pats efekts(rezultats)???
velobraukshana taapat kaa garo gabalu skrieshana ir nopietns kardiotrenninjsh … un tas kopaa ar muskulju masas audzeeshanu ljoti gruuti apvienojams jo kardio noeed musiishus :)
par muskulju masu pa lielam nav jaasatraucaas, ja vien kaajinjas nav kaa diedzinji :)
Zigmurds, paskaties jebkuru top maratonskrējēju… un arī pašus velobraucējus.
Muskuļu apmērs vēl neko nenozīmē… galvenais kādā veidā tie muskuļi ir radušies (tie kas kačoki ar sintētiskiem muskuļiem reāli netur slodzi ilgi).
Muskuļi pat atkarīgi no rases… tāpēc jau melnie dominē NBA, jo ir lēcīgāki… un tas pats “afrikāņi” dominē maratonos. piemēri daudz :)
bet tas ir tupa iet un uzpūst muskuļus īsā laikā.
Tieši gribēju rakstīt, Delfīns vārdus no pirkstiem noņēma… :)
Nu baigie muskuļu masas - treniņu speci šeit diskusiju ved ;) , pie tam beigās paši sāk viens otru apkāst…
Tieši gribēju rakstīt, ka Gribētos dzirdēt kāda forumā mītoša trenera viedokli. Citādi šeit tā diskusija iet nekurienē. Jo katram cilvēkam individuāli tas ciskas muskulis resnāks vai garāks… Viens zālē uzbruks svarustieniem, uztaisīs tādu svarcēlāja kāju, ka ciska stutē atdursies. Cits neuzmanīgi ar hantelēm darbojoties sev 5kg plecos uzaudzēs…
Zālīti vajag. Bet muskuļu masu ? (laika kad daži labi šeit velosipēda gramu simtdaļas skaita :D )…
Nu tādus muskuļus, kas traucēs braukt nav nemaz tik viegli uztrenēt!! Katrā ziņā ne pa pāris mēnešiem :D :D
Patiesībā ir ļoti daudz info par svaru treniņiem riteņbraucējiem internetā. Un jāstrādā ir ne tikai ar mazāku svaru - vairāk atkārtojumiem, bet arī ar lielu svaru un atkārtojumiem zem vidējā (vidējais katram pat būs individuāli).
Bet viennozīmīgi piekrītu Delfinam - treneris (cerams, ka zinošs) visu pastāstīs, jo svarīga ir arī iepriekšējā treniņu pieredze.
[quote=Delfins]Nu ja grib pa nopietnam bāzi likt, jāmeklē treneris, jo tas visu izdomā - sastāda plānu un pasaka ko rīt.
Man patika RTU viens treners v-atletikā… bija gan zāle, gan basītis un protams pati v-atlētika :) … Tā kā dzīvoju toreiz kojās, naudas bij tik cik bij un ēdu sūdīgi… Tāpēc varu piekrist, ja liec bāzi noteikti nopietni jādomā par pārtiku, jo vakarā tu esi izspiests līdz nemaņai.
Un tad attiecīgi vienam pašam to nākamo plānu domāt ļoti grūti, jo nostrādā slinkuma efekts… nu tip izlaidīšu… A ja treners pasaka, tad jāpilda! :) Sava veida psiholoģisks stimuls un kontrole.[/quote]
Nu mazliet Zigmuns ir nokavējis tomēr vēl paspēt pieteikties var RTU treneris ir Viktors Bondars ļoti labs treneris, tāpēc ja ir laiks RTU studentu laikā tad tur droši var iet, ej un pieraksties tik iepriekš izdomā no kuras fakultātes pirmais kurss, un semestra beigās nerādies jo tad viņam viss j;āraksta tajās lapās ko dod dekanāts un tur gan tu nebūsi, ja vien nestudē, un nākamjā semestrī tā pat. Jo tur mierīgi jebkurš no ielas var nākt un trenēties ;)
Pameklē forumā " bāze" , " treniņi ziemā’ , utt. Viss ir ta parcilats, ka slinkums atkartoties. bet pats galvenais - ir darīt, un regulari. nevis trīt mēles ka būtu ja būtu. Uz sezonas sākumu , maiju teiksim , būtu feini ja jau būtu sabraukts 3-4 tkm
Zelta vārdi, Kurjer.
To laiku ko pavadam forumā, jādarbojas ar svariem (vai arī jāierīko 24kh dator-pele un monitors jādarbina ar ģeneratoru pie pedāļiem ) :D
TT veči (Kančelara) nav nekādi skaliņi. SEB tautas brauciens, piemēram, jau tāds sprints vien ir pa lielam. Protams, nav ne jausmas, cik un kur minās autors. Vienīgi, ja kājas nespēj normāli uznest kalnā, tad ir jāmeklē problēmas risinājums.
Te video no SEB apbalvošanas. Tur var redzēt cik lielus kāju muskuļus pa ziemu jāuzkačā, lai varētu uzvarēt SEB maratonā un SEB tautas braucienā. Atskaites punkts, tā sacīt! :)