Kāju muskuļmasas palielināšana

Man radaas taads jautaajums vai ziemā trennēt kājas trenažierzālē ir nepieciešāms???spēka vingrinājumi…

Jā, ir nepieciešams. Kājas, mugura un pleci jātrennē. Taču nevajag gan pārcensties zālē. Pārcensties varēsi sezonā uz velo.

Tikai bez akcenta uz muskuļu masu…

muskulju masa/iislaiciigais speeks vajadziigs sprintam, garajiem gabaliem lieka musiishu masa ko apkaart vazaat galiigi nav vajadziiga, izturiiba svariigaaka

Taatad jaatrenneee gan iislaiciigais speeks, gan arii isturiiba :)

Tieši garajiem gabaliem ir vajadzīga zāle. Nav runa par muskuļu masu, bet par bāzes veidošanu.

vai ta teicu, ka zaale nav vajadziiga? ;) atshkjiraas piegaajienu skaits un izmantotie svari musiishu masu audzeejot vs speeku un izturiibu trenneejot

Zigmurd - pastasti, kam tev lielāka kaju muskuļu masa

Lai finiša spurtā pēdējos 100 metros visus izcirstus :)

bet ja nopietni - nu kāda muskuļmasa. Ziemā ir jāstrādā zālē uz spēka izturību. daudzi piegājieni ar nelielu svaru un daudz reizēm pietupieni, muguras, kāju prese…

ir

Kaut vai lai peedeeja sprintaa izcirstu :D
gan kalnos lai labaak raaaptos:)
doma bij bik palielinaat muskulmasu liidz ar to ari speeku ar ko pedaali uzmiit :D
izsturiibu trenneeju paraleeli, bet akcentu bij doma uzlikt uz muskulmasas palielinaashanu, pa vasaru esmu izžuvis :D

domaa, ka uudens muskulii palielinaas speeku? ;)

a domaa ka nee???
Cilveeks sastaav 80% no uudens ;)

bet ja nopietni - nu kāda muskuļmasa. Ziemā ir jāstrādā zālē uz spēka izturību. daudzi piegājieni ar nelielu svaru un daudz reizēm (~4x20) - pietupieni, muguras, kāju prese…[/quote]

Tu pats, Udzha, ziemā kaut reizi zālē biji? Es zinu, ka esi tikai teorētiķis amatieris. Varbūt vajag 6x12?

Ne velti padomjlaikos bija lozungi katru rītu “zarjadku” :) - “в здровом теле, здоровой дух”
Nevajag pat iet uz zāli, mājas var taisīt gan presi, gan atspiedienus, pietupienus un atspērienus. Atliek veikalā nopirkt hanteles vai paņemt jebko ērtu un smagu

bet ja nopietni - nu kāda muskuļmasa. Ziemā ir jāstrādā zālē uz spēka izturību. daudzi piegājieni ar nelielu svaru un daudz reizēm (~4x20) - pietupieni, muguras, kāju prese…[/quote]

Tu pats, Udzha, ziemā kaut reizi zālē biji? Es zinu, ka esi tikai teorētiķis amatieris. Varbūt vajag 6x12?[/quote]

Biju un daudz.
un ne no teorijas, bet pēc prakses un trennera plāna. a kas?
un amatieris es esmu pilnīgi noteikti, nekad ne uz ko vairāk neesmu pretendējis - par teorētiķi, gan neņemtos sevi saukt. tur vajadzētu vairāk gudrības un pieredzes kā man ;)

Tu pats, Udzha, ziemā kaut reizi zālē biji? Es zinu, ka esi tikai teorētiķis amatieris. Varbūt vajag 6x12?[/quote]

OFT: Vienmēr lasot komentārus, kur viens augstprātīgi nod… otru un ierāda ĪSTO vietu tam, kurš vismaz kaut ko cenšas pateikt, es pie sevis nodomāju “Kas tā par sodību, ka jālasa šādas negācijas”. Kāpēc tu, Plicis, izbojāji šo tematu, ar savu bezjēdzīgo nievāšanos? Ja tev ir viedoklis, saki, ja nav, tad, atvaino, bet šajā pasaulē informācijas apmaiņa notiek vārdiski un rakstiski, nevis augstprātīgi visus nostādot muļķa lomā un domājot, ka no tā pats kļūsi labāks.

Zālei ir jēga un vingrojumiem ir jēga, pat otrādi - treniņi nebūs pilnīgi, ja netiks iekļauti pareizie spēka vingrojumi, un pareizi arī ir, ka strādā uz daudziem piegājieniem ar mazu svaru. Svarcēlājiem ir otrādi - liels svars un maz piegājieni. Ja jautātāju interesē precīzāk, tad ir grāmata un/vai treneris, vai konkrēts jautājums. Grāmatā zāles vingrojumu programmas apraksts aizņem 10 lapaspuses vai pat vairāk.

Ja nav nosleepums, kāds ir grāmatas nosaukums???;)

[quote=ktn][quote=Plicis][quote=Udzha]

OFT: Vienmēr lasot komentārus, kur viens augstprātīgi nod… otru un ierāda ĪSTO vietu tam, kurš vismaz kaut ko cenšas pateikt, es pie sevis nodomāju “Kas tā par sodību, ka jālasa šādas negācijas”. Kāpēc tu, Plicis, izbojāji šo tematu, ar savu bezjēdzīgo nievāšanos? Ja tev ir viedoklis, saki, ja nav, tad, atvaino, bet šajā pasaulē informācijas apmaiņa notiek vārdiski un rakstiski, nevis augstprātīgi visus nostādot muļķa lomā un domājot, ka no tā pats kļūsi labāks.

Zālei ir jēga un vingrojumiem ir jēga, pat otrādi - treniņi nebūs pilnīgi, ja netiks iekļauti pareizie spēka vingrojumi, un pareizi arī ir, ka strādā uz daudziem piegājieniem ar mazu svaru. Svarcēlājiem ir otrādi - liels svars un maz piegājieni. Ja jautātāju interesē precīzāk, tad ir grāmata un/vai treneris, vai konkrēts jautājums. Grāmatā zāles vingrojumu programmas apraksts aizņem 10 lapaspuses vai pat vairāk.[/quote]

Nu, redz, mans uzskats šajā ziņā ir tāds- ar tādām pamācībām var daudz ko sačakarēt cilvēkam, kurš te palūdz padomu ar cerību iemācīties, kas un kā jādara zālē. Ja nav zināšanu un laika izstāstīt no a līdz z, tad labākais, ko varam izdarīt, ir ieteikt konsultēties ar speciālistu konkrētajā svaru zālē. Tā ir daudziem, pat tādiem, kas zālē nav darbojušies, zināma aksioma- vieglāki svari lielākā piegājienu skaitā. Tagad cilvēks šo izlasa un aiziet dragāt. BET, kā jau minlēji, pirms zāles taču ir dažādi vingrojumu kompleksi muskuļu nostiprināšanai, lai vispār Tu spētu svarus cilāt kvalitatīvi un nenodarīt sev ļaunumu. Esmu par kvalitatīvu forumu.

OK, teikšu savādāk, ja Udzha kaut ko ieteiks, tad vienkārši pārbaudiet informāciju. Miera labad, dariet to pašu attiecībā uz mani.

Kā var ieteikt, ja pašam maza saprašana???

Kāpēc tieši 4x20 - lūdzu pamatojumu ar atsaucēm!

Kājas IR jātrenē un pieeja kāju treniņā būs atkarīga no sezonas posma - bāze, build, utt. Bāzes vienā posmā vajadzētu pastrādāt tieši uz spēku un vēlāk uz spēka izturību u.c.