Kā pēc triju dienu braucieniem ātrāk atjaunināt kājās spēku, pēc pirmās dienas 100km pabraukt var tik pat ātri bet, izbraucu jau ne deviņos, bet pēc divpadsmitiem un tādu pašu attālumu nobraukt vairs nav spēka, pēc 50.km jau domā kad griezties riņķī un braukt uz māju pusi, trešajā dienā jau var izbraukt lai lēnā garā paripināt. Ceturtajā dienā vairs jau esmu nekāds.
Cik pirms tam ikdienā tika braukts?
Vai iesildies un atsildies?
Moš masieri vajag ;)
Skatoties kāds mērķis? Kurš brauc uz Palangu?
Cepti pelmeņi un alus, palīdz vienmēr. Nu un virs 12000 nomīti kilomteri gadā.
[quote=jurisf]Cik pirms tam ikdienā tika braukts?
Moš masieri vajag ;)[/quote]
Iesildos kamēr izbraucu no pilsētas, ja to var nosaukt par iesildīšanos, kad piebraucu pie mājām pirmā doma ir kā tikt istabā. Pirmajā dienā parasti nobraucu +100km, otrajā dienā jau lēnāk apmēram 50-80km, trešajā (kā šodien) ar grūtībām jau 50km, rīt domāju pa Biķernieku mežu paskriet un galvenais pavingrot. Katru reizi izbraucot ir doma pirms iebraukšanas pilsētā, kad esmu tuvāk mājām, iebraukt mežā un izvingroties, :: laikam vienmēr esmu tā noguris ka vienmēr aizmirstu. Iesakiet kā braukt katru dienu un neizdegt?
[quote=maziņais][quote=jurisf]Cik pirms tam ikdienā tika braukts?
Iesildos kamēr izbraucu no pilsētas, ja to var nosaukt par iesildīšanos, kad piebraucu pie mājām pirmā doma ir kā tikt istabā. Pirmajā dienā parasti nobraucu +100km, otrajā dienā jau lēnāk apmēram 50-80km, trešajā (kā šodien) ar grūtībām jau 50km, rīt domāju pa Biķernieku mežu paskriet un galvenais pavingrot. Katru reizi izbraucot ir doma pirms iebraukšanas pilsētā, kad esmu tuvāk mājām, iebraukt mežā un izvingroties, :: laikam vienmēr esmu tā noguris ka vienmēr aizmirstu. Iesakiet kā braukt katru dienu un neizdegt?[/quote]
Ir cilvēki, kam bail izdegt, ir cilvēki, kas mauc līdz savu spēju robežai. kam tu taupies? Varbūt velo nav priekš tevis?
[quote=Robzer0][quote=maziņais][quote=jurisf]Cik pirms tam ikdienā tika braukts?
Iesildos kamēr izbraucu no pilsētas, ja to var nosaukt par iesildīšanos, kad piebraucu pie mājām pirmā doma ir kā tikt istabā. Pirmajā dienā parasti nobraucu +100km, otrajā dienā jau lēnāk apmēram 50-80km, trešajā (kā šodien) ar grūtībām jau 50km, rīt domāju pa Biķernieku mežu paskriet un galvenais pavingrot. Katru reizi izbraucot ir doma pirms iebraukšanas pilsētā, kad esmu tuvāk mājām, iebraukt mežā un izvingroties, :: laikam vienmēr esmu tā noguris ka vienmēr aizmirstu. Iesakiet kā braukt katru dienu un neizdegt?[/quote]
Ir cilvēki, kam bail izdegt, ir cilvēki, kas mauc līdz savu spēju robežai. kam tu taupies? Varbūt velo nav priekš tevis?[/quote]
Ja pareizi sapratu tavu jautājumu, kam es taupos, es katru reizi braucot mēģinu sadalīt spēkus lai var izbraukt visus 100km un nākamajā dienā braukt atkal, kaut ko es nepareizi daru ja nākamajā dienā kāju muskuļi sāp, ar iešanu nav problēmu, kājas nesāp, bet kad vajag spiest uz pedāļiem sāk sāpēt kājas, it īpaši ja jābrauc kalnā.
[quote=Robzer0][quote=maziņais][quote=jurisf]Cik pirms tam ikdienā tika braukts?
Ir cilvēki, kam bail izdegt, ir cilvēki, kas mauc līdz savu spēju robežai. kam tu taupies? Varbūt velo nav priekš tevis?[/quote]
" Varbūt velo nav priekš tevis? " No velobraukšanas mani neatrunās NEVIENS, tas nekas ka nebraucu tik ātri kā SEBos…
[quote=maziņais][quote=Robzer0][quote=maziņais]
Ja pareizi sapratu tavu jautājumu, kam es taupos, es katru reizi braucot mēģinu sadalīt spēkus lai var izbraukt visus 100km un nākamajā dienā braukt atkal, kaut ko es nepareizi daru ja nākamajā dienā kāju muskuļi sāp, ar iešanu nav problēmu, kājas nesāp, bet kad vajag spiest uz pedāļiem sāk sāpēt kājas, it īpaši ja jābrauc kalnā.[/quote]
Ir jābrauc vairāk, tas arī viss. Nevar nobraukt katru dienu 100km, ja katru dienu nebrauc 100km? Saproti ideju?
[quote=Robzer0][quote=maziņais][quote=Robzer0]
Ja pareizi sapratu tavu jautājumu, kam es taupos, es katru reizi braucot mēģinu sadalīt spēkus lai var izbraukt visus 100km un nākamajā dienā braukt atkal, kaut ko es nepareizi daru ja nākamajā dienā kāju muskuļi sāp, ar iešanu nav problēmu, kājas nesāp, bet kad vajag spiest uz pedāļiem sāk sāpēt kājas, it īpaši ja jābrauc kalnā.[/quote]
Ir jābrauc vairāk, tas arī viss. Nevar nobraukt katru dienu 100km, ja katru dienu nebrauc 100km? Saproti ideju?[/quote]
Tas ir kā? Braukt pa 80 km katru dienu, ne 100+80+50km?
[quote=maziņais][quote=Robzer0][quote=maziņais]
Ir jābrauc vairāk, tas arī viss. Nevar nobraukt katru dienu 100km, ja katru dienu nebrauc 100km? Saproti ideju?[/quote]
Tas ir kā? Braukt pa 80 km katru dienu, ne 100+80+50km?[/quote]
Vienkārši brauc! Nav svarīgi, cik daudz, cik ātri, cik ilgi, bet brauc! Jo tu tagad tu gribi visu uzreiz. Tas tā nenotiek!
- Sastādi katras dienas braucienā patērēto un ar ēdienu uzņemto kcal bilanci. Vai tu ar katru dienu nebrauc aizvien dziļākos mīnusos?
- Ja nav masiera, painteresējies par kontrasta dušām asinsvadiem.
Tev vienkārši nav pietiekoši izturības. nevar tā ne no kā uzreiz katru dienu braukt 100niekus. Saprotu, ka brauc nesen!? Brauc īsākas distances, pa 50km katru dienu,… kad jūti, ka ir OK, tad pamazām palielini distanci, vai arī vvienu dienu brauc 100, otru dienu - 50 un tā uz maiņām, kad ir ok, nobrauc divas dienas pa 100.
[quote=Robzer0][quote=maziņais][quote=Robzer0]
Tas ir kā? Braukt pa 80 km katru dienu, ne 100+80+50km?[/quote]
Vienkārši brauc! Nav svarīgi, cik daudz, cik ātri, cik ilgi, bet brauc! Jo tu tagad tu gribi visu uzreiz. Tas tā nenotiek![/quote]
Patīk braukt tālu un ilgi, tas attālums iespējams ir lielāks nekā vajadzētu.
Laikam tas būtu pareizi braukt īsākus gabalus, bet gribās taču tālāk no Rīgas. Bieži atpakaļceļā, iebraucot Rīgā no Siguldas puses ar maksimāli sasprindzinātām kājām uzbraucu tajā kalniņā kurš sākas uzreiz aiz Statoila.
Man jau vairākus gadus atpakaļ Arkādijs teica, tev nevajag braukt tik daudz, tu brauc vairāk kā Vainšteins, toreiz es vēl braucu ar sporta velosipēdu.
[quote=Ansis]1. Sastādi katras dienas braucienā patērēto un ar ēdienu uzņemto kcal bilanci. Vai tu ar katru dienu nebrauc aizvien dziļākos mīnusos?
2. Ja nav masiera, painteresējies par kontrasta dušām asinsvadiem.[/quote]
Domāju skaitīt kalorijas ir priekš jums, kuri braucot trenējas lai sasniegt konkrētu rezultātu, lai piedalīties sacīkstēs, par kāju muskuļu masāžu vajadzēs pameklēt mazliet vairāk informāciju.
+1 pelmeņiem un sešpakai.
Laikam man jāmācās braukt ar galvu, esmu ievērojis ka, pat lēni, ap 15-20km/h braucot spiežu uz pedāļiem sasprindzinājis kājas muskuļus, ar spēku cenšoties panākt lielāku ātrumu, kaut arī tai pašā laikā var sākt braukt lēnāk un pārslēdzot ātrumus uz augšu panākt gandrīz to pašu ātrumu. Ātruma priekš manis nekad nav par daudz, ne pa meža ceļiem, ne pa takām, ne pa grants segumiem.
Kadence!