Pa ietvēm eti sanāk braukt, vienīgi pāri tiltiem, jo ir tāds moments kā vārtu rūmes, manā skatījumā vēl bīstamak nekā pa ielu braukt, jo tur tu neko nevari paredzēt, un šofers kurš brauc arā arī sakuma neko neredz.
Pa pilsētu arī necšos iztikt bez verbāliem izteicieniem nogaidot, ka tauta mainīs virzienu, ja vien nevaru apbraukt. Ja eju ar kājām bieži pārskatos pār to plecu uz kuru pusi vēlos mainīt iešanas trajektoriju.
Jā ir manīti tādi gadījumi, kad cilvēks nepārtraukti maina iešānas traektoriju,tādiem braukt garām var tikai ļoti lēni, un tad ar labāk ar lielu loku, jo nekad nevar zināt uzkuru pusi un cik daudz šis tulīt pavirzīsies.
Ja ir skaļš sunīšu tirkšķis, tad pieripojot klāt labi dzirdams kurā pusē tam cilvēkam tu esi un iespējams nemaz neprasot viņš pavirzīsies malā.
Ar to pašu skaļo tirkšķi arī sacensībās var labi norādīt, ka esi ātrāks un kuru malu esi ieņēmis apdzīšanai.
Bet pilsētā uz ielas, tiltiem, ja neredz/nedzird tevi, tad es parasti palūdzu palaist garām. Pēc tam pasakot paldies. Un ir pat atbildēts - nav par ko.
uzblauj,hop hop hop!
wnk panesies garām!!vai arī pirms apdzišanas nosvilpies 100% atskatīsies un notīsies malā!!
Nesties garām pilnā ātrumā, it īpaši, ja tas jādara minimālā attālumā no kājām gājēja, gan nav labi. Šādā gadījumā cilvēki vienmēr pamatīgi sabīstās. Vismaz pieklājības pēc ātrums ir jāsamazina. Turklāt, nekad nevar paredzēt, uz kuru pusi būs nākamais solis.
Nesties garām pilnā ātrumā, it īpaši, ja tas jādara minimālā attālumā no kājām gājēja, gan nav labi. Šādā gadījumā cilvēki vienmēr pamatīgi sabīstās. Vismaz pieklājības pēc ātrums ir jāsamazina. Turklāt, nekad nevar paredzēt, uz kuru pusi būs nākamais solis.[/quote]
ilnīgi piekrītu,braukt ātri pa trotuāru ir neprāts, tā ātri kādu var notriekt un vēl pats k-ko satraumēsi.
man kopsh shodienas ir airzound, esmu sajuusmaa, mani dzird pat autobusi!!
uz velo celinja veel meegjinaajis neesmu, bet shkjiet, ka celju dos tochna - un tas nekas, ka kritiis panikaa.
troksnis taads, ka pat pasham spiezh uz ausiim.
Jābļauj panikā nav bremžu - ietve ātri būs brīva!!!
apdzīt lēnām ar trajektoriju!
Es arī pārvietojos pa ceļu un nekādu problēmu!
Pa veloceliņu uzlieku skanīgu zvaniņu un sāku zvanīt jau laicīgi. Parasti visi, kas nav no Britu salām, pārkārtojas braukšanai vienā rindā pa labo malu. Protams bērni, suņi un iereibušie ir neprognozējami, tad pirksts jātura gatvībā uz bremzes. Pa ietvēm parasti nezvanu, jo tur tomēr gājējiem ir priekšroka. Mitrā laikā man nez kāpēc vienmēr čīkst bremzes, tā arī sanāk pievērst priekšā ejošo uzmanību
Signāls ir neaizstājams pilsētā. Kamēr nebraucu ar velo, citus velosipēdistus neredzēju, nevarēju arī saprast, kāpēc neapmierināti ar veloceliņu trūkumu… Bet, baigi kļūdījos- Rīgā ir ļoti neērti pārvietoties ar velo…bet vienu gan mēģinu- nevazāties pa visu ietvi kā agrāk un turēties pie labās malas…
Jā, te var pasmieties…Man ar bijuši daudz kuriozi… Sākot ar nobiedēšanu un beidzot ar skrituļotāju notriekšanu no kātiem. Bet es izmantoju tagat tādu metodi, kad velku virs 30 cenšos būt maksimāli kluss un pievelku vel ātrumu lielāku un skatos ko dara priekšā braucošais vai ejošais un braucu garām, kaut vai caurums ir ļoti mazs. Ļoti efektīvi, jo priekšā esošais, nobīstas tikai tad kad esmu viņam jau garām. Gajēji parasti pat iekliedzas no pārbīļa. Tad es ar ierēcu. Bet ir bijis arī tā ka dabū bremzēt pēdējā brīdī.
ha ha ha, visi smejas par taviem smieklīgajiem izgājieniem. tas tik ir joks!
EE ko tad raudāt… skaidrs ka jāsmej…heheh ha ha ha
Paturpinot te spamu.
Man sadiem atri garam braucejiem dazkart gribas iebakstit kaut ko spiekos. Pakaleja rata, ne priekseja, neemsu jau sadists (un vieglak trapit bus)
Reali tas ir izdarams, ja paveicas, un bus loti iedarbigi. Ta teikt metode pret metodi. Viela pardomam…
Ja piekrītu, pa tām metodēm. Bet es tā daru kad braucu pa velo celiņu Rīga-Jūrmala. Un tur gājēji pārvietojas kā govis. Tāda sajūta dažreiz, ka viņiem vis po** iet trijatā aļuks rokā izpletušies pa visu ceļu… nafig tad tur tā baltā nepārtrauktā līnija… un cik zinu vācijā… var dabūt ar kāju pa dirsu ja lien velo braucēju daļā…pats dzirdēju kā Fredis no SWH stāstija, ka viens vācietis vācijā iespārdījis dirsu viņam par to ka šis uz velo celiņa bija uzlīdis… je vot tas ir metodes… un ir tādi urlas kas speciali neatbrīvo ceļu …
pēc saprātīgi domājoša cilvēka rīcības neizskatās šādi izgājieni
Es domāju jo vairāk būs tādi velo braucēji latvijā, kas bikiņ apmāca tos gajējus kas pārvietojas pa velo daļu jo labāk. Metodes lai paliek mūsu pašu ziņā…Bet laiakm vajag kādu akciju no CSDD, lai izglīto… Bet šobrīd vairs nebraucu pa veloceliņu… jo tā stāvoklis ir pabriesmīgs… tagat ripoju pa šoseju iesaku arī citiem…man liekas, ka autobraucēji palikuši iecietīgāki, nav vēl bijuši asidenti par ceļa dalīšanu …
varu derēt ka ir autovadītāji, kuriem ir šāda pat misijas sajūta par velobraucējiem: pamācīt spiežot pie malas vai nelaižot garām. bet vai no šāda viņu mācīšanas tu kaut ko apgūsti vai tomēr tas tikai vairo neiecietību? ārī gruzijai ar krieviju pēc kara noteikti ir saprotošākas attiecības, viens paspārdīja otram di***, un nu attiecības ir normālas.
ar spēku neviens par draugu nekļūs!