par ko ir šī tēma? Vēlme palielīties par savām spējām? Pastaipīt garāku?
“Veči, es naktī ar savu sievu varu astoņas reizes. Tas ir normāli?”
par ko ir šī tēma? Vēlme palielīties par savām spējām? Pastaipīt garāku?
“Veči, es naktī ar savu sievu varu astoņas reizes. Tas ir normāli?”
Ja ar sievu… tas nav normāli.
to Intars90(tas cipars laikam tavs dzimšanas gads?) - ok,viens otru nesapratām.Tev 1gada stāžs man 27.labāk ieklausies manos padomos nevis spurojies pretī.
1)par riteņiem vispār nerunāju
2)karbons vai dzelzis tas man pilnīgi nekrata,esmu pietiekami nominis gan ar dzelzi gan ar carbon.
3)runāju par treniņiem.Mēģināšu vienkārši un saprotami,nav vēlams 150km braukt uz svaigo,20km dienā ir pastaiga.
Ja vēlies braukt 150km tad kilometrāža ir jāpalielina pakāpeniski 40km-70km-100km un kad jau 100km varēsi pieveikt un nākošā dienā nebūsi mīksts(saguris) tad arī 150km būs pa spēkam,nevis uz darbu braucu 20km visu gadu un pēkšņi izdomāju veikt varoņdarbu(150km).
Ja Tu 150km brauc ar pulsu(SF) 100 tad gan nav nekā bīstama tavai veselībai.
Vēl par garajiem braucieniem - vienmēr obligāti 2pudeles ar dzeramo jo uz 150km vajadzētu 1,5-2,5L dzeramā atšķirībā no gaisa temperatūras un braukšanas intensitātes + ēdamais vai nauda lai var piestāt veikalā un iepirkt ēdamo laicīgi(kad jau ir iestājusies bada sajūta=bezspēks,drudzis tad jau pa vēlu).
Pēc treniņa mājās nevajag kautrēties kārtīgi dzert.
Cello, vajadzēja gan piemetināt, ka jādzer ūdens, sula vai kāds recovery dzēriens, savādāk čalis, jau tā mīksts esot ņems un pieļurbāsies :)
Sorry, zinu ka nav pa tēmu, bet nevarēju atturēties no rīta nepajokodams :)
Ja nopietni, tad ieteikums arī no manas puses - noziedo naudu divām lietām:
1 - pulsametram
2 - atlicini naudu arī darbspējas testam, lai zini uz ko esi spējīgs un kā turpināt trenēties.
Arī es kādreiz tikai akli gāzu, taču sākot treniņus pēc pulsa un sevi nepārslogojot, gan jūtos labāk, gan mīt varu ilgāk un ātrāk. Savukārt par velo runājot, nav svarīgi karbona vai alumīnija, spēks ir sirdī un ciskā! ;)
Cello, vajadzēja gan piemetināt, ka jādzer ūdens, sula vai kāds recovery dzēriens, savādāk čalis, jau tā mīksts esot ņems un pieļurbāsies :)
Sorry, zinu ka nav pa tēmu, bet nevarēju atturēties no rīta nepajokodams :)
Ja nopietni, tad ieteikums arī no manas puses - noziedo naudu divām lietām:
1 - pulsametram
2 - atlicini naudu arī darbspējas testam, lai zini uz ko esi spējīgs un kā turpināt trenēties.
Arī es kādreiz tikai akli gāzu, taču sākot treniņus pēc pulsa un sevi nepārslogojot, gan jūtos labāk, gan mīt varu ilgāk un ātrāk. Savukārt par velo runājot, nav svarīgi karbona vai alumīnija, spēks ir sirdī un ciskā! ;)[/quote]
Kas nu kuram mīļākais dzēriens…
no sākuma ar ūdeni un sulu pietiks.
Cūkdelfīns, kur tādu darbaspējas testu var uztaisīt?
LOV=Latvijas olimpiskā vienība(mežparkā A.Sakses 19)
un Brīvības ielā (Juglā) pretī Rīgas pirmajai Neste DUS,paroc šo te pašu forumu atradīsi adresi un info.
Var arī Reaktorā - www.vipsports.lv
Labākais protams ir Cello ieteiktais LOV, taču pieņemu, ka tur tagad tik ātri netiksi pie darbošanās.
Biju sportlab, ne ar ko neatšķiras no LOVa, pat pieejamāks.
paldies par info, bija ļoti noderigi!
Par dzeramo ir jau skaidrs, tados atalumos man parasti aiziet 3-3,5 l udens vai sulas, skatoties ko panemu lidzi un kādas ir velēsanas brauksanas laika+ vel obligati ņēmu īsto šokolādi ap 300g.
Nau jau nemaz tā ka no saviem 30-40 km dienā uzreiz parlecu uz 150km, bija veikti arī 50, 70 un 100 km treniņos, bet pēc tiem nebija tads manāms bezspēks, varbūt tadēļ ka netika iekļauti gari kāpumi.
Par pulsometru saku domat aizvien nopietnāk, ja vis virzīsies kā plānots tad uz nakošo sezonu noteikti jau bus iegādāts.
[quote=Cūkdelfīns]Var arī Reaktorā - www.vipsports.lv
Labākais protams ir Cello ieteiktais LOV, taču pieņemu, ka tur tagad tik ātri netiksi pie darbošanās.[/quote]
Precizēšu. www.vipsport.lv testi netiek veikti Reaktorā, bet Sportlat telpās, A.Deglava ielā 7.
Un testi tiek veikti uz īsta velosipēda ar klipšu pedāļiem (ideālā gadījumā klients var paņemt līdzi savu velosipēdu lai tests būtu vēl precīzāks) nevis veloergometra, kur uzsēde atsķiras no velosipēda, tādejādi tiek nodarbināti un testēti tie paši muskuļi, kuri strādā treniņos.
Tiek veiktas laktāta analīzes lai noteikti gan aerobo, gan anaerobo slieksni. Gāzu analizators netiek izmantots tādejādi netiek papildus noslogoti elpošanas muskuļi un radīts papildus stress. Veselības pārbaude gan netiek veikta.
Man arī patika labāk pie Berķa, jo pēc tam bija izsmeļošāka konsultācija. Tajā Sporta labaratorijā attieksme bija diezgan prasta. Nuuu, Tev vajadzētu 3x treniņus tajā un tajā zonā (nezinu, kā viņi nosaka to airobo slieksni tikai pēc gaisa un pulsa), un tad skatīsimies. starp citu, šis airobā un anairobā sliekšņa rādītāji atšķirās no vipsorta. domāju, ka laktāts parāda šo slieksni precīzāk. varbūt kādam ir komentāri.
[quote=intars90]
Nau jau nemaz tā ka no saviem 30-40 km dienā uzreiz parlecu uz 150km, bija veikti arī 50, 70 un 100 km treniņos,
.[/quote]
Cik tu vidēji km nobrauc mēnesī, un cik dienas nedēļā brauc?
Skaidrs, skiet ka bus nakamreiz japamegina notesteties pie Berka, atvainojos ka bez garumzimem, raktu soreiz no iPod Touch.
Pēc gaisa skatās, kurā brīdī gāzu sastāvā izelpā C02 sāk pārsniegt skābekļa daudzumu, kāds tajā brīdī ir pulss, tāds arī tas slieksnis. Sportlab izdrukā to pats var redzēt, vienas no pirmajām divām kolonnām. LOV datos gāzu izdrukas gan nav.
Zinu, ka veicot laktāta analīzes anaerobais slieksnis ir pie koncentrācijas 4 mmol/l, taču tam noteikti jābūt katram cilvēkam individuāli. Cik lielas ir svārstības? Kāda ir metodes precizitāte salīdzinot ar gāzu analīzi?
[quote=onkulis][quote=intars90]
Nau jau nemaz tā ka no saviem 30-40 km dienā uzreiz parlecu uz 150km, bija veikti arī 50, 70 un 100 km treniņos,
.[/quote]
Cik tu vidēji km nobrauc mēnesī, un cik dienas nedēļā brauc?[/quote]
menesī vidēji nobraucu ap 1500 km, cenšos braukt pēc iespējas biežāk, pat katru dienu, bet pēdējā laikā diemžēl vairs nesanāk tik bieži cik vēlētos, saistibā ar studijam un darbu :(
[quote=intars90]
menesī vidēji nobraucu ap 1500 km, cenšos braukt pēc iespējas biežāk, pat katru dienu, bet pēdējā laikā diemžēl vairs nesanāk tik bieži cik vēlētos, saistibā ar studijam un darbu :([/quote]
1500 - tas ir ~60 km dienā ja 6 dienas nedēļā (!). Tik daudz braucot gan nevajadzētu būt lūzienam no “nieka” 150 km, ja nu vienīgi temps bijis STIPRI par lielu
Onkulis
Nezinu var jau būt ka temps bija biški par lielu, jo ceļš uz un no siguldas tika mits ar atrumu virs 32 km/h zemāks tas bija principā tikai pa kapumiem. Ikdienā es ar meģinu braukt ar vidējo atrumu ap 35km/h(ja neskaita ieskrejienus un bremzesanas, kas visai biezi sanak braucot pa ielam)
Man ari likās ka pēc šāda treniņa itkā nevajadzēja uznakt plisienam uz vairākām dienām :(
[quote=intars90]Onkulis
Nezinu var jau būt ka temps bija biški par lielu, jo ceļš uz un no siguldas tika mits ar atrumu virs 32 km/h zemāks tas bija principā tikai pa kapumiem. Ikdienā es ar meģinu braukt ar vidējo atrumu ap 35km/h(ja neskaita ieskrejienus un bremzesanas, kas visai biezi sanak braucot pa ielam)
Man ari likās ka pēc šāda treniņa itkā nevajadzēja uznakt plisienam uz vairākām dienām :([/quote]
palasot un pafilozefējot(jo noteikti ir nianses) varētu gan būt lūziens,jo tās visas dienas braucot un turot 35km/h vid.ātr. izar MTB tas nozīmē ka visu laiku velc uz 100% vai tuvu tam no savām spējām,tādēļ ir sakrājies nogurums un šie 150km Tevi piebeidza,to es tā mēģinu zīlēt biezumos…jo zinot kā pārsvarā trenējas džeki kas brauc 1paši tas nebūtu nekāds brīnums.