Izturības brauciens, sporta režīmā!

Diemzēl neiznaca piedalities Vienības braucienā, darba dēļ, bet Siguldniekus esmu izminis.
Taeļ gribeju prasīt, cik veselīgi ir taisīt izsturības treniņbraucienu šādā marsrutā( Rīga- Sigulda(caur Murijaņiem)- 5-7 reizes pa Siguldnieku un turaidnieku augsa lejā+ pāris reizes pa vagoniņkalnu un tad atpakaļ uz Rīgu)
Man spidometrs uzradija 155km un uz sosejas visur kur nebija jāmin kāpumā atrumu turot virs 32-35 km/h
Protams šis brauciens tika taisīts grupiņā, tadēļ bija iespejams pasēdēta arī astē.

šķiet pie tādiem raksturlielumiem izturība netiek trenēta. Izturībai nepieciešama ilga relatīvi zemas intensivitātes slodze.

viss ir,ok.tā turpini būs labi tikai atpūsties ar šad tad vajag.

izsturības?

Sports, ar lielam slodzēm, liekas ka nekad nav bijis īpaši veselīgs :(
Viss arī atkarīgs no sagatavotības - ja tikai pirms dažām dienam pārsēdies no ofisa krēsla uz velo, tad var arī slikti beigties, ja esi trenējies, tad viss ok.

nu kopa ar kalniniem, kuros ja godigi sukajos augsa, jo pec brauciena uz siguldu no rigas nepietika vairas laga jaudas, kopa uz velo bez apstajas tika pavaditas aptuveni 6 stundas.
Un es ari vairs neesmu nekads iesacejs, jau gadu sezu uz velo, bet tikai ikdiena parvietojoties pa ielam un reizem atpusoties un pasportojot individuali, vai kopa ar drauigiem :)
Vienigais minus ir smags vellis, stipri virs 10 kg.
Prasiju tadel ka velak pec si marsruta kadas dienas 2-3 nevareju laga vairs pamit pedalus ka agrak, atri noguar kajas un beidzas vispar speki.

pulsametrs nesaka priekšā, vai nav par šerpu treniņš bijis? idejiski pareizi jau būtu, ka uz/no Siguldas braucot, sevišķi grupā, pulsu izdodas turēt zemu, savkārt uzbraukšanas Alp’ de Sigulda un Mount Turaida kā intervālu treniņš sanāk. ja 6h jāpletē ar pulsu sarkanā zonā, tad gan nav labi… tāds mans nespeciālista viedoklis.

piekrītu bobcom, izklausās pēc pārpūles, t.i. atrašanās augsta pulsā zonā. pāris reizes šādi un fiziskas spējas ilgstoši pazeminātas, sliktākajā gadījumā sirds problēmas garantētas

Nekas, drīz tevi te iemācīs pareizi braukt ar velo:

1. vispirms nopērc pulsometru - sāc vērot to
  2. noteikti nopērc vieglāku velo
  3. upgreido uz jaunā velo to, kas vēl nav no karbona
  4. aktīvi lieto forumu
  5. un tad vairs vari ar velo treniņus nebraukt…

Joks protams, nenoturējos :D

Man jau liekas, ja nākamajā dienā jūties labi, tad nekāda vaina nav. Kas vienam ir pārpūle, tas otram ir normāls treniņš.

[quote=KKTK]Nekas, drīz tevi te iemācīs pareizi braukt ar velo:

4. aktīvi lieto forumu

Man jau liekas, ja nākamajā dienā jūties labi, tad nekāda vaina nav. Kas vienam ir pārpūle, tas otram ir normāls treniņš.[/quote]
Pirmie četri punkti precīzi atspoguļo lielākās foruma dalībnieku daļas filozofiju ! :)

nezinu cik tas ir pareizi, bet man ir tāds kalniņš apmēram 15 km no mājām, es uz turieni aizminos, tad pa šo kalnu augšā (apmēram 1 km 15% kāpums pa serapantīnu) pa otru pusi lejā, tad ap kalnu pa meža takām un atkal viss no sākuma, un tā reizes trīs, pēc tam vidējā tempā (25 km/h) uz mājām, piekusis jutos diezgan, pulsometru nelietoju, vados pēc izjūtām, ja jūtos piekusis braucu 2 reizes, ja pašsajūta laba tad 4, žēl ka nesnāk katru dienu

Kur tu dzīvo, gribetos zinat kur tas kalninš ir. Vai vins no grants vai asvalts.

nu dzīvoju es patālu, apmēram 140 km no Rīgas Daugavpills virzienā ir republikas nozīmes pilsēta Jēkabpils un tas kalniņš, kā jau teicu atrodas 15 km no Jēkabpils Salas novadā un laukos protams visi ceļi ir grants, bet pats kalns ir divas mežā iebrauktas sliedes, ja sen nav lijis tad diezgan smilšainas

Pēc smagiem braucieniem es bieži vados pēc pulsa miera stavoklī - ja tas otrā dienā ir augstāks nekā parasti, tad braucu mazāku slodzi. Cenšos nebraukt ar lielu slodzi vairākas dienas pēc kārtas. Ja vienā dienā bijuši smagāki kalniņi vai lielāks temps, tad nākošajā dienā pabraukāju ar zemu pulsu, lai rumpis dabū atpūsties. 6 stundas no vietas droši ka būtu jābrauc lielāko tiesu aerobā režīmā un noteikti (!) kaut kas jāēd, dzeršana pietiekošā daudzumā pati par sevi.
…tas mans nesportista viedoklis ;)

[quote=KKTK]Nekas, drīz tevi te iemācīs pareizi braukt ar velo:

4. aktīvi lieto forumu

Man jau liekas, ja nākamajā dienā jūties labi, tad nekāda vaina nav. Kas vienam ir pārpūle, tas otram ir normāls treniņš.[/quote]

Ja vis jau butu labi, ir tikai paris ierobezojumi:

1. Budzets nelauj(alga nau tik liela)
  2. cerams neaizskarsu neviens jutas, bet labpratak braucu DH nevis XC, jeb neuzsticos karbonam
  3. pagaidam vismaz tuvakaja laika nopietni ar sportu nedomaju nodarboties tikai preiks veselibas un passajutas
    Pr to siguldnieku ir ta ka uz turieni parsvara minos, tadel sevi kapumos necensos parlieku izpumpet, parsvara braucu augsa prieksa ielikot mazako zobratu un aizmugure kadu 4-6 zobratu(8 atrumu MTB kasetei) sanak susanas, bet vismaz zinu ka pec 6 reizem augsa leja lidz rigai tieku un tad no luglas lidz majam aptuveni 16km braucu nesteidzigi uz aptuveni 25km/h.
    ar passajutu ir ta ka nakosaja diena jutos labi bet kajas ir jutams vajums, teiksim 20km uz darbu vairs nevaru nomit ierastaja tempa, un biezak ir jaker pec dzerama pudeles.

[quote=intars90][quote=KKTK]Nekas, drīz tevi te iemācīs pareizi braukt ar velo:

4. aktīvi lieto forumu

2. cerams neaizskarsu neviens jutas, bet labpratak braucu DH nevis XC, jeb neuzsticos karbonam
  3. pagaidam vismaz tuvakaja laika nopietni ar sportu nedomaju nodarboties tikai preiks veselibas un passajutas
    Pr to siguldnieku ir ta ka uz turieni parsvara minos, tadel sevi kapumos necensos parlieku izpumpet, parsvara braucu augsa prieksa ielikot mazako zobratu un aizmugure kadu 4-6 zobratu(8 atrumu MTB kasetei) sanak susanas, bet vismaz zinu ka pec 6 reizem augsa leja lidz rigai tieku un tad no luglas lidz majam aptuveni 16km braucu nesteidzigi uz aptuveni 25km/h.
    ar passajutu ir ta ka nakosaja diena jutos labi bet kajas ir jutams vajums, teiksim 20km uz darbu vairs nevaru nomit ierastaja tempa, un biezak ir jaker pec dzerama pudeles.[/quote]

Bet protams ka tev kājas būs mīkstas,jo 150km nav domāti svētdienas braucējam.3dienas atpūties pavizinoties 1h mierīgā tempā 23-25km/h un būsi atjaunojies.
tāda distance + sigulda jau piederas braucējam kurš brauc regulāri 2-3h.
Tas ka dzert gribās arī normāli jo neesam mēs kamieļi.

k… ir tipisks foruma gaudotājs. nopērc beidzot kautko no karbona, lai nav jāčīkst nepārtaukti un sarīko citu vienības braucienu.

tēmas autors domāju labprātāk uzzinātu kautko noderīgu nevis dažu labu gudrības. daži cilvēki tiešam te bojā iespaidu par xc forumu. katram sava filozofija attiecībā uz velo un uz to ko vēlas sasniegt.

ja trenējas un vēlas to darīt pareizi, nenodarot ļaunumu organismam, tad pulsometrs ir lielisks palīgs arī amatierim, tāpat kā sporta ārsts. ja kādam liekas, ka tās ir kautkādas ārišķibas, tad tās ir viņa problēmas.

1. pulsometrs ir. nevis kā dārgs spidometrs, bet palīgs
  2. velo sver ap 12 kg, NAV KARBONA :)
  3. ir karbona pumpis un pudeles turētājs
  4. forumu lietoju viedokļu apmaiņai un nerunāju par to, ko nezinu
  5. treniņiem laiku veltu pietiekami

ar velo gultā neguļu un visu dzīvi uz tā nepavadu, līdz ar to nebāžu savu VELOSVIESTU priekšā, pakaļā

cerams viedoklis pieņemams, lai nesāktos baigā tīrīšana

[quote=cello][quote=intars90][quote=KKTK]Nekas, drīz tevi te iemācīs pareizi braukt ar velo:

4. aktīvi lieto forumu

ar passajutu ir ta ka nakosaja diena jutos labi bet kajas ir jutams vajums, teiksim 20km uz darbu vairs nevaru nomit ierastaja tempa, un biezak ir jaker pec dzerama pudeles.[/quote]

Bet protams ka tev kājas būs mīkstas,jo 150km nav domāti svētdienas braucējam.3dienas atpūties pavizinoties 1h mierīgā tempā 23-25km/h un būsi atjaunojies.
tāda distance + sigulda jau piederas braucējam kurš brauc regulāri 2-3h.
Tas ka dzert gribās arī normāli jo neesam mēs kamieļi.[/quote]

Sorry ja nesaprati pareizi, bet es jau gadu neesmu svetdienas braucejs, vienkarsi tas bija pirmas paris reizes kad uz velo pavadiju ap 6 stundam no vietas ieklaujot ari stipri smagus marsrutus. neredzu mana gadijuma jegu pirkt karbona detelas iznemot tiesam pudeluturetaju, jo ar velo parvietojos ikdiena, negribetos kada akla idiota del sasist lupatas teiksim karbona sturi vai vel launaka gadijuma rami. pie tam ir iespejams ari nokomplektet velo no 10 lidz 11 kg neizmantojot karbonu un tas ka mans velo sver pat virs 14 kg nenozime uzreiz ka esmu sliktaks par citiem un to ka esmu svetdienas braucejs, varetu pat but ta ja kads no si foruma dalibniekiem uzkaptu uz tadas klases velo kads ir man, varetu but ka neizsturetu saja marsruta 150 km, tadel tiesam ja gribat tikai barzstit gudribas ludzu nedariet to saja sadal, jo jautajums bija vai tada veida es sevi nenobeidzu (sirdi, kajas, plausas un tt)
paldies par komentariem un udzu but saprotosiem!

Ja turpināsi rakstīt tikpat kļūdaini gan latviski, gan angliski, nekad netiksi pie jauna un viegla velo! ;p :)))

pulsametrs ir ieteicamākais no palīgiem, nemaz tik traki dārgi viņi nav, paskati varbūt Sigma PC9 vari atļauties, ZZK pēc 1. oktobra sākas 20% atlaižu laiks (ja nekas nav mainījies). Ar pulsametru precīzi vari dozēt intensitāti, uz sajūtu to ir grūti izdarīt. Ja pēc smaga trenniņa ir jāatjaunojas trīs dienas, tas jau vairs nav galīgi labi, par daudz forsē, saudzē sevi.