izmainas japina mtb maratona

Tama tavos gados es to vel nejutu ,bet tagad tik tiešam to sāk just,būs vai nebūs medalis man nav galvenais.Par iešanu atpakaļ es tev pilnīgi par 100% piekritu un varbūt tā ari darīšu.Un par to kasīšanos par godalgām piekrītu,labāk zēni būtu patrenejušies un nolaidusi tvaiku.Citādi jau aiziet augstos toņos.

Mēs jau plānojot maratonu Apē saskārāmies ar nepieciešamību sadalīt klases un distances tā, lai katram pēc spējām būtu iespēja izvēlēties sev piemērotāko variantu. Nonācām pie varianta “garā” un “īsā” distance, vai citiem vārdiem - “pamatdistance” un “atvieglotā” d-ce. Savukārt tiem kuri brauc priekam un veselībai, ir iespēja pieteikties “open” klasē. Tādejādi izvairoties no definīcijas “tautas” klase. Domāju nav lietderīgi sadalīt grupas ik pa 5 gadiem sacensībās kur piedalās visa spektra dalībnieki (no bērniem līdz veterāniem), vēl jo vairāk ja braucēju skaits ir tikai 3-4x lielāks par potenciāli apbalvojamiem. Tad jau sanāk tā, ka noslēguma ceremonija nomāc pašas sacensības. Manuprāt ļoti svarīgi ir apbalvot jaunākos dalībniekus, stimulam trenēties. Savukārt veterāni rāda piemēru kā nesavtīgi sevi ziedot šim sporta veidam.
SEBā ir vairākas kļūdas defenīcijās, no kurām tad arī rodas pārpratumi un neapmierinājums (sporta vs tauta). Pārējo sacensību organizatoru būtisks uzdevums ir neuzkāpt uz šī paša “grābekļa”.

Zelta teksts no LOOK mutes.

B a l t a j a m
Paldies, ka iepazistinaji forumu ar manu personibu.
…ar ko esmu izpelnijies tadu uzmanibu un godu…

Manuprāt labāk būtu, ja grupas noteiktu pēc braucēja svara, nu tā kā boksā!

bonuss tev cepums par šo idilli.

a man ir 71.2 …sanāk pati apakša, jo robeža man tuvākā ir 69 kg ;(
man netīk tāds dalījums :D

wrongway !
Vai Jums sunitis ir ?

Un kāds vēl :D Nikns…skrien līdz vārtiņiem 2 sekundēs! Un Jūs? :D

Labs domu grauds ir LOOKam.Pamatdistance -SEB maratons, kur dalību ņem ko pielaiž un kas var iekļauties noteiktā laika limitā. Papilddistance- tehniski vieglāka un īsāka un ne jau pa SEB dubļiem un kalnu nobrauciena trasi. Starts-finišs nenoliedzami vienviet abām trasēm. Vecuma grupas var noteikt tikai organizatori izejot no saviem mērķiem un velmes tērēties. Ir informācija, ka 100 m skrējienā uzstādīts pasaules labākais sasniegums vecuma grupā 100+ gadi un to veicis Lietuvā dzimis,Austrālijā dzīvojis un tagad ir Dienvidāfrikas pilsonis. Un mums iet runā augstos plauktos par vecuma grupu 56+ kā pēdējo un galīgo pirms aiziešanas tai pasaulē. un man 75+ pārstāvim atliek nopūsties un stāt malā no SEB maratona dalības, kaut dalību esmu ņēmis visus šos gadus kopā ar elitas klases zēniem, cieņa viņiem

Cienījamais LAUVA. Nav smuki pieminēt tikai veterānu sētas mačus aizmirstot nosaukt Elitāros veterānu sacensības un Latvijā tādi ir LSVS SPORTA SPĒLES, Eiropā veterānu šosejas čempionāts un Eiropas veterānu sporta spēles 17 sporta veidos un riteņbraukšanā krosā un šosejā Malmā , Pasaules čempionāts velokrosā Beļģijā. šosejā Austrijā, MTB Feancijā un vecākā vecuma grupā ir 85+. Starp citu Austrijā grupas ir pa 3 gadiem un katrā startē vairāk kā 120 dalībnieku. Atveriet UCI lapu un ieskatāties pēdējo 5 gadu sacensību protokolos. Ar cieņu Aļčinu Marats

Doma laba, bet tad jautājums, kas noteiks to laika limitu? Vai limits nebūs 2,5 stundas (kas ir reāli pēdējā TB un pirmā veselības brauciena finiša laiks)? Kurš to noteiks un pēc kādiem kritērijiem?
Kaut kur te forumā pavīdēja frāze, ka tautai tiek skaitīts laiks un rezultāts, lai veicinātu sportisko interesi. Ja laikus, vietas neskaitīs, tad arī daļai tautai interese zudīs. Tad visi aizskries uz maratonu (garo distanci) un tad tur būs 1000 braucēju - attiecīgi rezlutāts tas pats - baigais bars, un vienai daļai ne mazāko iezredžu iekļūt 300-niekā.
Man šķiet ka šeit cepšanās ap distanču darumu nupat paliek pārspīlēta. Sportisti nobrauks gan 60 km gan 90 km ja nepieciešams. Ja nemaldos, tad arī UCI oficiālā maratona (lai to par tādu nosauktu) ir noteikts km daudzums.
Savukārt patreizējā tautas klase vai nu nobrauks tos 45 km, vai arī ja nevarēs, meklēs citus īsākus pasākumus (Trek, Sportlat urtt)