izmainas japina mtb maratona

[quote=Lauva][quote=kristapss]lauvam-
Domaju kaa var but tik naidigi noskanots pret veteraniem. Rodas iespaids, ka nespejat vairs piedalities sacensibas, vai preteji, ka esat jauns un necienat veteranus…[/quote]
Cienītais, par kādu naidu Jūs runājat? Ja arī man rodas kādas negatīvas emocijas, tad tikai par cilvēku aprobežotību.

Un pēc gadugājuma mani droši varētu pieskaitīt Jūsu kolektīvam, starpcitu, tāpat kā anlenu.Sakiet, kam uz pasaules jānotiek, lai izmainītu Jūsu nostāju, ka visi ir Jums PARĀDĀ, un Japiņš īpaši! Gan vecuma grupas, gan diplomus, gan kausus, gan dāvanu kartes.
Tikai nestāstiet par 10Ls(~16EUR) dalības maksu. Nezinu, kur Eiropā Jūs piedalaties sacensībās, bet es samaksāju 10 x 16 EUR lai 30 augustā nobrauktu Norvēģiju, un diplomu vai medāli iedos tikai tad, ja iekļaušos kontrollaikā.
Patiesu apbrīnu izraisa Jūsu varējums cienījamā vecumā pievarēt maratonu, bet nepalieciet smieklīgi ārpus distances. SEB maratoni ir, sauciet kā gribiet, bet komercpasākums. Šādās reizēs lēmumi netiek pieņemti uz Tautas balsojuma pamata. Var vairāk vai mazāk simpatizēt Japiņa k-ga piedāvājums, katram ir iespējas izvēlēties. Bet vākt parakstus lai izmainītu nolikumu, manuprāt ir, maigi izsakoties, jocīgi.
p.s. noododiet savam virsaitim, ka nav prātīgi parakstīties aptaujas lapā (paraksts 57 dat.04.08.07) pirms vēl nav tapis pamatvēstījums (05.11.07). Prasās jautājums - par ko tad aptaujātie parakstijās?[/quote]
Lauva-
Ludzu ieejiet www.velo.lv un izlasiet 2008.g.SEB maratona nolikuma projektu,kur sportistiem ir dota iespeja dot ierosinajumus un priekslikumus,tad nebus janosauc par aprobezotiem tos,kas to dara.
Nejauciet dalibas maksu Eiropaa un Latvijaa,kad alga bus tautai ka Eiropa,tad ari runasim…
Ja gribi info par Zviedriju,kur braucu jau sen ,tad varu Tev to sniegt,
Griez atrak pedalus ,tad varesi sasniegt no 1-3 vietai,tad varbut ari sapratisi tos,kas velas sanemt diplomu par savu sasniegumu . Es esu to izjutis,ka nav ne medalis , ne diplominssssssss- zeel, loti zeel,
Tagad es saprotu so pretestibu pret apbalvojumiem.Jums nespiid attieciba pret mani.
Vakt parakstus- es atbalstu un ir sportisti , kas doma tapat ka es.

God.LAUVAS kungs !
Raksts par nolikuma papildinajumiem par ko parakstijas dalibnieki tika ievietots www.latvello.lv majas lapa,lai ari citi varetu ar to iepazities, kas nepaspeja parakstities (orginals 05.11.2007.iesniegts adresatam I.Japina k-gam).tacu rakstam nav nekada sakara ar kluba “Latvello” aktivistiem.
Paraksts par priekslikumiem Nr.57 ar datumu 04.08.2007. ir izdarits viena no sacensibu dienam un teksts ir saskanots un nav pretruna ar iesniegsanas datumu 05.11.2007.( vajag izprast butibu nevis meklet ieganstus…)
Dalibniekus neesu sadalijusi divas pretejas pusees,kuriem savaa starpaa jacinas.Par cik nolikuma nosacijumi MTB maratona dalibniekiem neprasa korekcijas,tad izstradatie priekslikumi attiecas uz MTB TB, kurus parstav no 14-60g un vecaki dalibnieki.Paldies I.Japina k-gam,jo ir sakartots sadalijums pa vecuma grupam, paliek vel tikai sakartot vertejumu 1-3v ieguvejiem pa vec.gr.
TB - ir tie, kas sodien ir sporta brauceji un
sporta brauceji bus tie, kas sodien ir TB-ta,ka sis problemas skars ari vinus.
TB rindas ir bijusie sporta meistari, godalgoto vietu ieguveji, esosie treneri un aug papildinajums sportistiem.
Kas attiecas uz veteraniem, jaa taa ir ipasas cienas verta dalibnieku dala ar kuru vardu saistas seni ar ritenbrauksanu iedibinati pasakumi, ka Jus pats to atzimejat, vel japapildina ar KEGI
Tapec Jusu ironija par pasedesanu plavina ar lauru vainagu ir nevieta, ta tikai liecina par Jusu limeni un attieksmi.
Jaa,iesaku izlasit varda "sacensibas"skaidrojumu, tad sapratisiet kapec nepieciesams pasniegt diplomu 1-3 vietas ieguvejiem.
Iesaku ari Jums padomaat kaa uzlabot ritenbrauksanas pasakumu organizesanu Latvijaa, lai ari mus pagodinatu dalibnieki no citam Eiropas dalibvalstim, nevis tos, kas saja darba parada inicativu saukt par aprobezotiem…
Ar cienu Ina Vecvagare

Izskatās, ka nevienam nezināmais foruma pirmziemnieks Kristapss nav iepazinies ar Noteikumiem un, neapsildot savu snīpi, sūta visus… trīs mājas tālāk. Domāju, ka ar tādu attieksmi ‘da es… da Jums nespīd attiecībā pret mani’ šis indivīds ir pelnījis brīdinājumu, ja ne ‘vārnu’, par necienīgu uzvedību pret parējiem Foruma dalībniekiem.

baidos, ka dalibnieki no citam Eiropas dalibvalstim mūs pagodinās uzreiz pēc tam, kad pūcei aste ziedēs.
man nav informācijas, bet neesmu drošs, ka daudzi itāļi vai šveicieši brauc uz žagarkalnu atvaļinājumā.

tā bija tikai atkāpe par dalibniekiem no citam Eiropas dalibvalstim.

par diplomiem un medaļām nestrīdos - visiem vajag prieciņu

kristapss = Kristaps Celms

Aha.

Ina, vai variet man pēc būtības paskaidrot, kāpēc uzskatāt, ka sacensībās ar nosaukumu “SEB MTB maratons”, vajadzētu pilnvērtīgi apbalvot tos, kuri nebrauc maratona distanci?

Vai jums liekas pareizi, ka [quote]TB rindas ir bijusie sporta meistari, godalgoto vietu ieguveji, esosie treneri (…)[/quote]
Paldies.

Vai tad SEBa nolikuma projektā kaut kur ir minēts ka TB ir sacensības ???

es samaksāju 10 x 16 EUR lai 30 augustā nobrauktu Norvēģiju, un diplomu vai medāli iedos tikai tad, ja iekļaušos kontrollaikā.

diplomu ar savu laiku un vietu + piemiņas nozīmi saņemsi, ja pabeigsi distanci un iekļausies kontrollaikā . medālis, vai kas tamlīdzīgs Tev tiks, ja nebūsi par 25 % lēnāks, kā savas vecuma grupas 5 labākie. Finišā būs čipsi un banāns ar limonādi. Tas par Norvēģiju, bet gandarījums būs Milzīgs.

Arī es esmu par to ka jāapbalvo SACENSĪBU uzvarētāji. Es esmu PRET Tautas brauciena pārvēršanu par sacensībām. Jo dēļ šādiem sacensties gribētājiem 25 - 35 km distancē brauciens ir pārtapis par krievu ruleti ar makārovu (kā to pirms kāda laika trāpīgi nokristija LOOKs).
Starpcitu, Baltais, es kaut kā neatceros, ka Trek kausos būtu bijušas 10 Tautas klases. Varbūt šogad taisaties “progresēt”?

Nē, nav, taču Ina apelē pie tā, ka Tautas braucienā tiek fiksēts rezultāts, kas ņemot vērā lielo dalībnieku skaitu un šā iemesla pēc pastāvošo konkurenci, ļauj to saukt par sacensībām un kalpo par iemeslu tādai pašai apbalvošanai kā maratona distancē.

[quote=kristapss]Rollim (Rollitim)
Man neskaidrs,kas par lidzekliem un darbu, ko sporta klase ir ieguldijusi vairak un kas par maksimalo robezu Tautas klasei?
-Cik man zinams, tad Sporta klases un Tautas klases (TK) dalibas nauda ir vienada, bet Sporta klases dalibniekus vel finanse firmas, bet TK- tikai savus personigos lidzeklus.
-Par max. robezu- kada te robeza, uzskatu, jo vairak dalibnieku ,jo vairak konkurentu, un naudas organizetajiem, jo lielakas iespejas izaugsmei.
-Par koridoriem: jo labak brauks, tad pedeja koridora nebus jastav[/quote]
Laikam jau šis teksts ir man adresēts, lai gan nesaprotu, kas Tev tie par maiguma uzplūdiem, lai mani sauktu mīļvārdiņos un kāds zemteksts ir diviem “ll”?! :)

1. Manuprāt par sporta klases baucēju “ieguldījumu” izeicos diezgan skaidri, tādēļ Tavi centieni izlikties stulbākam nekā esi izraisa smaidu! :) Ja ir konkrēti pretargumenti, tad sper vaļā, nevis šādi…!

2. Tas pats attiecībā uz maksimālo robežu. Smieklīgi ir Tavi centieni pagriezt manu tekstu tādā veidā it kā es būtu pret lielāku dalībnieku skaitu. Esmu pārliecināts, ka jaunais sacensību formāts tieši var veicināt dalībnieku skaita pieaugumu, jo tas veicina dalībnieku skaita pieaugumu Sporta klasē, vienlaicīgi noņemot slogu no Tautas klases, kur braucēji varētu justies komfortblāk. Dalībnieku skaitam venā braucienā teorētiski robežas nav, bet, ja braucēju vienā braucienā kļūst pārāk daudz, tad tas rada papildus problēmas un bīstamību gan dalībniekiem, gan organizatoriem.

3. Diemžēl labāka braukšana neko nedod, ja sanāk izlaist kādu no pirmajiem posmiem. Šajā ziņā gan es labprāt gribētu, lai starta koridori tiktu noteikti pēc sezonas labākā vai diviem labākajiem rezultātiem, betpar šo tēmu jau ir daudz diskutēts.

P.S. Tavs diskutēšanas stils (sk. 1. un 2. punktu) man nav pieņemams, tādēļ turpmāk šādus izlēcienus atļaušos ignorēt!

Andrim
Teksts “…Jums nespid attieciba pret mani…” ir domata atbilde L A U V A M, nevis Foruma dalibniekiem.
Kristapss

[quote=Ina]Andrim
Teksts “…Jums nespid attieciba pret mani…” ir domata atbilde L A U V A M, nevis Foruma dalibniekiem.
Kristapss[/quote]
Paldies par piedāvājumu, bet es tiešām nealkstu pēc attiecībām ar Kristapu. Uzskatus nemainīšu, pat ja Kristaps saņems diplomu . . .

Cien.veterāni lielāks respekts pret jums būtu gadījumā ja jūs vāktu parakstus par to lai maratona distancē būtu grupas M-55,M-60 un M-65 kā arī tiem kas ir dzimuši 1943.gadā un agrāk būtu bezmaksas pasākums( ELION piemērs). Tāpat ,kādu piemēru jūs rādat saviem trenētajiem jauniešiem un junioriem. Nav jau noslēpums ka daži no jums ir sporta skolu un klubu treneri. Paskatoties TB M-18 grupas protokolus acīs iekrīt daudz spēcīgi braucēji kuru īstā vieta ir maratona distance.

Tā kā Lauva pieminēja Norvēģiju, tad man šajā sacīkstē iespaidoja tas, ka 90 km maratona distancē pār kalniem startē 10 tūkst. norvēģu, kas taču ir visīstākā “Tautas” klase. Norvēģu ir tikai 2 x vairāk kā latviešu, un viņiem tas ir pa spēkam.
Arī citur pasaulē maratona distances kļūst populārākas, bet mēs joprojām gribam braukt 40 km. Mūsu organizātori vairs nevar tikt vaļā no sacensībām tā saucamajā tautas klasē, kuras paši ir sekmējuši.

Viela pārdomām,jo riteņbraukšana ir viens liels bizness. Es te paskatījos SB Smilteni unTrek Api.
Smiltenē sporta grupā VI-4 dalībnieki, VII-8dalībnieki. Kopā -12 * 10= 120 LS. Tauta SII-37 dalībnieki,VI-18 dalībnieki, VII-8 dalībnieki, VIII-10 dalībnieki. Kopā 73 * 10= 730 LS. Sportistus smalkāk nedala -jo nav tikdaudz dalībnieku, bet piķi nosmeļ uz tautniekiem. Bizness paliek bizness.
Apē Trek kausā V50 grupā 13 dalībnieki, Smiltenē- vecāki par 50 gadiem-44 dalībnieki. 44-13=31 Skaitlis jau nau liels, varbūt tie pensionāri vispār nav vajadzīgi, tāpat nekādi ātrie braucēji nau. Vispār jau brauc ļoti ātri, daudzi. Trekā V-35 brauca 73 dalībnieki, Smiltenē no 35 līdz 50 gadiem ir 3 grupas ar 268 dalībniekiem. Varbūt ir vērts padomāt, kapēc tā? Vai arī šie nav tik vajadzīgi, jo jāspiež taču uz jaunajiem.
Pats braucu ar riteni tikai 1,5 sezonu un savus ordeņus esmu saņēmis, neesmu speciāli aizmirsts. Nu tie 10 punkti - varu nobraukt arī vairāk, bet kapēc? Likvidējiet tautu un viss, mājās braucot Spices Sportlandā pats varu nopirkt kausu un medaļas, ja dikti sakārojas.

Loģisks secinājums, par ko neviens tā īsti varbūt nemaz nav aizdomājies. 49gadīgam pret 36gadīgu gandrīz visos gadījumos nav izredžu. Ja reiz tā, tad “vecie” vīri piedalās tikai piedalīšanās pēc. Kad man pienāks 49 gadi, arī tad centīšos piedalīties sacensībās, kur varu godīgi cīnīties ar sev līdzīgiem. Izvēle gan jau ka būs, un diez vai varēšu paspēt uz visiem pasākumiem pēc kārtas.

Tieši tā. Tādēl jau ir Veterānu sacensības, kur netriekties pēc jauniem rekordiem, bet sev līdzvērtīgā pulkā sadalīt godalgas. Bet ja kāds jūtās pietiekami spēcīgs savos 50 gados - laipni lūgti uz maratonu.

Pagājušo nedēļu šo forumu apmeklēja Igo. Gribētos dzirdēt viņa viedokli - Varbūt tiešām pienācis laiks korekcijām par labu garajai distancei?

p.s. nezin vai Api ar Smilteni salīdzināt būtu objektīvi. Apē bija Trekistu debija maratonos (manuprāt veiksmīga) bet Smiltene ir viena no pirmsācējām Latvijas MTB. Apes maratona rīkotājiem pietika drosmes Tautas braucienu tiešām padarīt tautisku.

Ja maratonā būtu 55+ ari brauku .jo kā jau izteicās man variantu.man(56)tiem bļavejiem kam es maisu distncē ludzu piedodiet,atsāku braukt pēc 30g. pārtraukuma pēdejos posmus braucu 3. simta beigās.Veterānu mačos nepiedalos ,gribu pārbaudīt sevi ar jauno paaudzi.Varbūt arī aizliegt mums piedalīties ,radīsies jauns veterānu seriāls,bet vēļešanas pārbaudīt sevi bija un būs.Lauvam gan ari nonāksi šaja vecumā un vēlēsies pārbaudīt sevi.

Jani-V, vai tad maratonā grupa M-50 neattiecas uz Tevi? Tiešām būtu jādala vēl sīkāk?? Un vispār kur problēma? Ir vēlēšanās sevi pārbaudīt – brauc un pārbaudi! Es arī ar savu stipri virs W-35 taisos pārbaudīt sevi un nemaz neklaigāju, lai tāpēc uztaisa grupu W45+… Nu nedabūšu es to medāli - un kas par to? Pārbaudījusi sevi būšu - nespēšu turēt, iešu atpakaļ uz Tautas braucienu :) Šitā kašķēšanās pēc godalgām galīgi neizskatās labi… :(