ja ir labs asfalts, kapec nē.
praktiskais pielietojums tāpat kā visiem pāriem - lai ripo :)
ja ir labs asfalts, kapec nē.
praktiskais pielietojums tāpat kā visiem pāriem - lai ripo :)
[quote=Delfins]ja ir labs asfalts, kapec nē.
praktiskais pielietojums tāpat kā visiem pāriem - lai ripo :)[/quote]
Vai es vienīgais nesapratu ko a.god. gribēja pateikt ar savu ierakstu?
Delfins domā, ka šīs aploces derēs tikai šosejas braukšanai un izteica cerību, ka ripos labi.
http://www.youtube.com/watch?v=k7qKkcLXtIo&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=12DLBkX8uVk&feature=related
Imho, ja vien iekšā nav spec pildījums/karkass, tad būs tas pats vien rezultāts, pie viena normāla sitiena.
kas attiecās uz svaru - ne vienmēr viegls = labāks.
Delfins nepamatoti nodarbojas ar demagoģiju. Karbona daļas nelūzt biežāk par metāla analogiem. Aizvien biežāk sintētiskie materiāli veiksmīgi aizstāj metālu. Konkrētajā piemērā Zviedri ir max pietuvinājušies kritiskaja robežai, par ko liecina virkne ierobežojumi aploka lietošanā. Cena (€ 408,43/gab.) nosaka ka lavīnveidīga pāreja uz šiem aplokiem tuvākā laikā nav gaidāma. Tomēr karbona aploki XC laukā ieviešas samērā strauji.
Kāpēc uzreiz piesaukt demagoģiju, man liekas Delfins par praktiskajiem aspektiem runā.
ALU aploks panes daudz, gan sitienus ar prāviem akmeņiem braucot grupā pa granteni, gan braucienus ar izlūzušiem spieķiem, astotnieku, gan braukšanu bez riepas, ja nepieciešams finišēt.
[quote=Ansis]
Taču praksē var nebūt vienādi - un šeit mēs iebraucam materiālzinātnē. Kluča ambrazīvais slānis var labāk paciest uzspiediena spēku, sliktāk paciest slīpēšanas garumu (ilgumu) - tad taisnība būs Kasio. Ja vice versa, tad taisnība Vanagam. Es neesmu lasījis, ko tie kluči labāk pacieš, tāpēc šeit manai atbildei jāpieliek punkts. Cik es zinu no cietvielu materiāliem, šai atkāpei no vienādības nevajadzētu būt lielākai par 10-20%, jo tad tā kluča virsma jau būtu nestabils materiāls… bet tas ir vismaz 5 gadus vecs spriedums.[/quote]
Cik saprotu, tad strauja bremzēšana mazāk noēd klučus nekā vāja bremzēšana?
par sho jautaajumu nu gan gruuti spriest. Itkaa jau nebuutu jaabuut nekaadai starpiibai, kautgan, maigi bremzeejot ar iespeejams ka dilst mazaak…
tas ir atkarīgs no materiāla - pašlaik ir nopērkami daudzu veidu kluči.
bet ja spiež pa mēmo, tad kluči praktiski vispār nedilst, cita lieta cik daudz bojājās gan dakša locoties, gan stiprinājumi, gan tas materiāls uz plāksnes.
vislabāk bremzēt ar abiem ratiem, jo tad bremzēšananotiek daudz īsākā posmā. ideāli ja ir ABS-like stils un DB tas daudz vieglāk realizējams [kaut vai ar paša smadzenēm], V-breikiem tas kritiskais punkts un līkne (modulācija?) ir pavisam savādāka

Inovācija kāreiz šeit var tikt ieviesta - uztaisīt uz viena hēbeļa pumpi un caur iedomājamo eļļa reduktoru sadala spēku - protams tas būs arī viegli regulējams - sniegā uz aizmuguri vairāk un šosejā 50:50 vai kaut kā tā
Ja bremžu kluču virsma ir lineārs (primitīvs) materiāls, tad viss vienalga, cik strauji bremzē, kāds rotora diametrs u.tml. Vienkārši m*v^2/2 pārvēršas siltumā un izdilumā, kas savukārt tiek iegūts, slīpējot klučus pret rotoru. Tas, ja nesāk pīt klāt problēmu par bremžu darba temperatūru. Nelineāram (advancētam) virsmas materiālam spēka/slīpēšanas ilguma attiecības nobīde teorētiski var būt uz abām pusēm no lineāra. Cik DB kluču virsma ir nelineāra, un uz kuru pusi, es neesmu lasījis, nezinu.
Un kas mūs sagaida 2011???
JAUNAS SKAISTAS ROTAĻLIETAS :)
Tagad visus spiedīs pāriet uz 10 ārtumu kasetēm un ķēdēm… Viss jau būtu skaisti, ja viņas nediltu tik ārti
p.s.
Man patīk jaunais X.O,
[quote=KarlisB]Tagad visus spiedīs pāriet uz 10 ārtumu kasetēm un ķēdēm… Viss jau būtu skaisti, ja viņas nediltu tik ārti
p.s.
Man patīk jaunais X.O,[/quote]
Ar varu jau nevienu nespiež- pašiem vien tās jaunākās mantiņas sagribās.
Daļa šosejas braucēju jau pagājušogad pārgājuši uz 11 ātrumu kasetēm un ķēdēm. Atšķirība dilšanas ziņā neesot būtiska (10 un 11 ātrumiem max 10%- tā tauta runā).
[quote=KarlisB]Un kas mūs sagaida 2011???
[/quote]
ļoti vienkārši
2009= 9sp
2010=10sp
2011=11sp
2012=…sp
tālāk bū sautomāts ! ( nu ne komforta klases , bet sporta, jo tad saaktos ir tacu jau automaati un nomeetaatu ar linkiem :D )
SRAM piedāvā XX grupas tehnoloģiju 9sp versijā http://www.bikeradar.com/news/article/sram-xg999-cassette-24823 .
‘Lētais’ SRAM 2x10 tuvojas http://www.bikeradar.com/news/article/new-10-speed-sram-x7-unveiled-25411
Interesanti, cik pieejams būs Shimano budžeta 2x10 piedāvajums?
Ja buus savietojami ar 10 shosejas grupu - buutu jau super.