Iesakiet MTB bremzes

XT M8000 Vs. XTR 9020 , ir jēga nolikt vairāk par XTR, jeb tajā cenā ir cita alernatīva ? Nē, pēc piena es nebraucu , bet diezgan agresīvi uz gateri :)
P.S Adekvātiem cilvekiem jau iepriekš paldies par padomu !

Noteikti tev vajag xtr! Kāpēc? Nu tad, kad pagriezienā zemi aizķers pārcenotā drapaka nepareizie pedāļi, varēsi jauki nobremzēt ar dakšu sienā. Un tai brīdī noteikti paliks labāk! Jo bremzes ta maitas, vismaz neiesmērēja no vecās, sliktās grupas. Galvenais uzmanies lai neierauj kāju spalvas ķēdē. Un suspensoriju lieto. Jo krāns tev garš, ka neiepestī stutē.

Man šoziem bija šī pati dilemma. Izlasīju apskatus, forumus utt. Finālā paliku pie XT.
XTR ir vieglāki, un smukāki, un dārgāki. Tehniski gandrīz tādi paši kā XT, un sanāca ka XT ir ērtāki regulēšanā.
Es teiktu tā: ja svars nav svarīgs, tad XT. Ja nauda nav svarīga, tad XTR.

F R1 Racing

Formula R1! Jaudas/svara attieciba perfekta!

un ja atrod tad R1R MY 2013, jo vieglākas)

Es gan par to pārspīlēto taupību nevaru piekrist.
XTR ir vesela atsevišķa Shimano divīzija, kas strādā, lai braucējam piedāvātu labāko, ko ražotājs piedāvā.
Un tas ir dabisks process, ka XT pārņem daļu no tehnoloģijām.
Nav jau viss naudā. Kaut kā dīvaini, tikko runa ir par XTR tad sākās kaut kādi kompleksi.

F R1 Racing starp citu ir cits cenu līmenis.

Raiter, XTR 9000, nav regulēšanas iespēju, jo tās ir RACE versija, bet lūdzu nejauc regulēšanas ērtumu savām XT8000 ar XTR 9020 !

Ja jau par bremzēm, tad pasakiet lūdzu, kā var hidrauliskajām bremzēm saīsināt šļaukas garumu? Runa iet par priekšējām Shimano 447 laikam

Tā regulēšan ir pilnīgi lieka. Vadāt visu laiku kaut kādas liekas detaļas un mehānismus, kurus pagroza vienreiz bremžu mūžā, ir pilnīgi lieki. Pierod kā ir un zini kā ir, pilnīgi refleksori. Varbūt vienīgi, ja ir viens kopīgs vellapēds uz visu ģimeni, tad varbūt arī kaut ko var katrs tur spēlēties grozīt.

Regulēšanas opcija parasti netiek lietota sacensību bremzēm.

Akurāt šis gadījums. Viss agresīvais gateris brauc ar to arhaisko nakamuru, kurai tiek plānotas xtr bremzes.

Akurāt šis gadījums. Viss agresīvais gateris brauc ar to arhaisko nakamuru, kurai tiek plānotas xtr bremzes.[/quote]

Bremzes vajag labas. Savādāk būs kā ar zupu - nevar apstāties, ja pa velti. Jau kādu pusotru gadu vīrs piesviež riteni un neviens nav gana labs. Nu es nedomāju, ka šozezon sanāks, pacientu pārāk uzbudinās kārtējā jaunā grupa, kuras priekšā viss nobāl. Paša maku ieskaitot

Tur jau cita fiška, kapēc labākas bremzes meklē. Tas ja gadījumā kāds viņu pieķer zogam zupu, tad lai vieglāk aizmukt mežā un līkumos var bremzēt pēdējā brīdī. :)

XTR 9020 IELIKUŠI 4/5

http://www.bikeradar.com/mtb/gear/article/best-mountain-bike-disc-brakes-33540/

Bailes, ka neapstāsies? tāds ātrums…

Tavā gadījumā XTR, jo tā kā sacensību organizatoriem tāpat nemaksā naudu par dalību, vari droši izvēlēties dārgākas bremzes. Un arī to zemāks svars ir priekšrocībā, kas palīdzēs dažas ms ātrāk tikt līdz finišam, lai paspētu garšīgi paēst.

ieteikt var tikai tiem, kuri reāli arī plāno iegādāties, tā kā tev viņas nebūs kur likt jo nav velo tad nav jēgas te nemaz sākt runāt!!!

[quote=Pestītājs]XTR 9020 IELIKUŠI 4/5

http://www.bikeradar.com/mtb/gear/article/best-mountain-bike-disc-brakes-33540/[/quote]

Vēlējos saprast, ko tas bike radar ir izrēķinājis.
Neesmu fiziķis, bet spēku apzīmē ar F fizikā un m/s2 ir paātrinājums. Tik daudz es no skolas vēl atceros.
Tādēļ mani samulsināja viņu tests, bet atvērt lapu kā viņi ir testējuši man neļauj.

Ja visu pareizi es saprotu, tad viņi ir izrēķinājuši cik daudz spēks tiek saražots brīdī, kad bremzes līdz galam ir nospiestas.
Pēc maniem aprēķinājumiem iznāk, ka braucot ar 50km/h ar Clarks M2 es ratu nobloķētu pēc aptuveni 0,2s bet ar Shimano Saint aptuveni 0,1s
Nezinu vai vērts gandrīz 5x vairāk maksāt par Saint, jo 50km/h ir 13,9m/s, kas nozīmē 1,39 metrus tālāk ratu būsi nobloķējis. Labāk reakcijas laiku trenēt :)
Jēgu pirkt xtr neredzu :) Vainu lētas bremzes vai ar baigo poweru :D

Rodas jautājums vai ir kādi “veci pētījumi” par to cik jaudīgas ir v-bremzes pēc līdzīgiem testiem.

Lai varētu saprast, cik švakākas ir manas v-bremzes

Ir ir ričuks, neķer kreņķi :)

Šitie tādi, par sevu cenu tīri tā neko, arī izskatās daudz maz

http://www.bike-discount.de/en/buy/shimano-xt-disc-brake-br-m8000-set-with-j02a-resin-450036/wg_id-272