Ēšana pēc vēlajiem treniņiem.

Visur raksta, ka nedrīkstot ēst pēc 8, 9 vakarā.

Bet kā rīkoties, ja ātrāk nesanāk un treniņi/izbraucieni beidzas tikai ap 22:00?

Visur neraksta, ka nedrīkst ēst pēc 8 vai 9 vakarā ! Nav vēlams vēlāko maltīti ieturēt mazāk kā pāris (3-4) stundas pirms gulētiešanas. Jādomā, ka ap 22 beidzot fiziskās aktivitātes, tāpat ātrāk par pusnakti vai pat vēlāk pie miera nedodies.

Kas visur raksta? Pēc treniņa ir jāpaēd, ja gribi atjaunoties. Citreiz pat pirms pašas gulētiešanas paēdu, jo man dažreiz piemetās rīšanas mānija. :D Varētu būt, ka tas ir individuāli, bet man nekad nav traucējis pilns vēders uz gulētiešanu.

Kādreiz jau cilāju šādu tēmu. Man ieteica klasisko - auglīšus, dārzenīšus utt.
Taču man tas ir par īsu. Gribās kaut ko pamatīgāku, jo parasti sanāk tā, ka pēc vēlā vakara treniņa sanāk cits treniņš agri no rīta.
Vakara porcija, protams, samērīga lieluma, bez pierīšanās. Tāds mans viedoklis, balstīts uz savu pašsajūtu.

Man arī nav problēmu atslēgties ar pilnu vēderu, īpaši pēc treniņa. Bet dzirdēts, ka kādu laiku organisms guļot turpina strādāt pastiprinātā režīmā, lai sagremotu barību. Līdz ar to miegs jeb atpūta nesanāk tik pilnvērtīga, kā vajadzētu. Īpaši, ja ar naktsmiera stundām ir par maz, jo ir agri jāceļas.

Ja gribas ēst, tad ir jāēd, bet ar mēru. Un pirms gulētiešanas nevajadzētu neko smagu, piemēram steiku! :D Savukārt, ja aizies gulēt tukšu vēderu, kaut gribas ēst, nākamajā ēdienreizē organisms jau sāks uzkrāt rezerves!

Izdzeru Alu un vairs ēst negribas. Eju gulēt.

Vakarā uzēd vājpiena biezpienu ar kādu piedevu (ievārījums, rieksti, dārzeņi, whatever) bus gana daudz olbaltumvielu, lai atjaunotos nākamajai dienai.

Kāpēc vājpiena? :)

kāpēc taukus dzīt iekšā un ēst citu? nenodarbojies jau ar Sumo

[quote=Bibo]Visur raksta, ka nedrīkstot ēst pēc 8, 9 vakarā.

Bet kā rīkoties, ja ātrāk nesanāk un treniņi/izbraucieni beidzas tikai ap 22:00?[/quote]

Iedzer glāzi saldināto Spēka piens/pienu ar nesquik (sanāks lētāk) + kādu maizīti un/vai salātu un lieta darīta

kāpēc taukus dzīt iekšā un ēst citu? nenodarbojies jau ar Sumo[/quote]
No taukiem tauki nerodas parasti. Par cukuru gan jāuztraucas. Tauki cilvēkam ir vajadzīgi.

kāpēc taukus dzīt iekšā un ēst citu? nenodarbojies jau ar Sumo[/quote]
No taukiem tauki nerodas parasti. Par cukuru gan jāuztraucas. Tauki cilvēkam ir vajadzīgi.[/quote]
Kas tad no taukiem rodas? Kādus taukus tu uzņem, tādi arī paliek. Lielāko daļu tauku cilvēka ķermenis var pats sintizēt, nav daudz tauku veidu kurus tiešām nepieciešams uzņemt jo ir neaizstājami. Par cukuru kāpēc jāuztraucas? Cukurs pārveidojas glikozē, palīdz muskuļiem strādāt, protams nevajag viņu ēst kaudzēm. Glikoze par taukiem tik viegli nepārveidojas, ja sporto, tad cukurs tev problēmas nesagādās.

“Cukuru” ir daudz paveidu, tieši tāpat ar “taukiem”… :)

Pieļauju domu, ka nesezonā treniņš nenotiek ārā. Ja rukā uz veltņa garos treniņus, stum iekšā, kamēr min (ne želejas).
Ir gana daudz lasīts, ka svarīgākais ir tas ko apēd pirms un slodzes laikā. Pēc slodzes var ieraut kādu proteīna kokteili un kādu nieku uzēst. Īzī pēc h varēs doties gulēt.

Nepretendēju uz kompetenci šajā jautājumā, bet padomi interneta forumā no nezināmām personām nav diez ko vērti.

Jautājuma uzdevējam iesaku sākt kaut vai ar šo rakstu, kur norādīts autors un tā kvalifikācija (Alan McCubbin, praktizējošs sporta dietologs):
https://cyclingtips.com/2016/11/what-you-should-know-about-nighttime-training-and-eating/

Ahā! Tātad ja apēd taukus, tie tiešā veidā “nosēžas”. Bulšhita filtru ieslēdziet :)

Cilvēka organims nav visiem vienāds, var ēst /nevis rīt/ kaut visu diennakti un džeks būs slaids, ir otrādāk.
Vakarā ēst var visu, kas nesatur miltainus produktus, ceptu, saldu. Porcija jaapēd 10-15 minūtēs, lai labi sagremojās un tad mierīgi pēc stundas var doties miegā.

Tas ir padoms !

Cilvēka ķermenis taukus uzkrāj taukaudos, tā tad jā, taukus kurus tu ieed tie nosēžas tevī kā tauki nevis kā maģiskas enerģijas bumbiņas kas neko neaizņem. Nepieciešamības gadījumā, t.sk. sportojot, tauki hidrolizējas par glicerolu un taukskābēm, kuras noārdoties dod enerģiju. Savus “bulšita” filtrus slēdz kad pamācīsies vienkāršu bioķīmiju,

Vienkārši → go vegan un problēma atrisināta, nebūs ne biezpiens jāēd, ne kcal jāskaita :D
Ja ir interese varu pastāstīt, kas tas tāds par zvēru.