[quote=oshcha]
Tas nav gluzhi AMAZON stuff, bet tjipa gan jau ka suuta (50/50 deelj taa ka mosh tur saakas taadas lietas kaa USA tirgus iejaukshanaas ES tirguu) tikai par cik ebay.com ir USA tad shippings vareetu buut lieks. Paprovee ebay.co.uk vai ebay.de tie gan jau ka gan pa Eiropu noteikti ka suuta.[/quote]
Kaspar,
Ebay ir interneta izsoļu lapa. Tajā jebkurš var piedāvāt lietas izsolē vai piedalīties izsolē. Ebay nav interneta veikals.
Katrs izsolītājs katrai precei definē cik tālu viņš gatavs sūtīt preci. Parasti tas ir USA only, taču ir arī Worldwide, kas nozīmē, ka pārdevējs gatavs sūtīt arī uz Eiropu.
Ceļa nauda sīkpakai (apģērbs, utt) parasti ir 11-20$.
ir gadijies pasūtit dažas lietas caur eBay, bu tā ir loterija, var paveikties un var arī nepaveikties
Es caur eBay vienu krekliņu esmu pircis. Diezgan ķimerīgs pasākums. Galvenais ir sarežģīti samaksāt par izvēlēto mantu, skaitot caur banku +$20, Western Union ne visi atzīst, kredītkartes norēķiniem i-netā izmantot neiesaku, ja uz tās kontā ir vairāk par stipendiju. Naudu aizsūtiju konvertā un krekliņu saņēmu, paveicās. Manta laba, bet izmaksāja $70. Kā gandarījums - otru tādu Baltijā nēsmu redzējis.
Lielaakaa probleema parasti ir preces apmaksa. Ne visi piedaavaa iespeeju noreekjinaaties ar krediitkarti. Savukaart naudas paarvedums ir ljoti “saaljsh”.
Kapec japasuta no Amerikas panem vardnicu un perc tepat Vaacijaa vai Anglijaa.
www.ebay.de, www.ebay.co.uk
Man pasam patik ebay izdevigas cenas.
Piegade nav darga pasutiju no Vacijas divas daksas 35 eur 4 dienu laika pienaca atnesa uz majam ar DPD.
Tiko no Ebay.de pakjeru zemo ielas ramiiti, sagaidishu + aptaustiishu un tad tikai vareshu ta isti pateikt vai izdevigs pirkums. Ramis maksaja 70 ls, analogiem cena LV ~200 ls (ar jau uzspiestu smuku firmas ziimi).
Piegade ar www.lbss.de - cenas itkaa ok, vienigi ar terminjiem so-so, jamegina ieklauties pirms vinji veic sutijumu uz LV, citadi bus jagaida nakoshais.
A taa neko dizhi letu vai labu taj Ebay diezko nemanu, -10 vai -20% tiek ziedoti uz LV garantijas rekjina. Riskeet vai neriskeet katram pasham spriest.
A no USA Ebay atkal savs stasts, itkaa cenas pienjemamas, bet uzvariisies ar visiem nodokliem-parskatijumiem. Un -karstos- piedaajumus noteikti uzmana chupa vispasaules internta shoperi.
e-bay apmaksu vislabāk veikt reģistrējoties PayPal, nosacījums - jābūt kredītkartei
ups, nepamanīju datumu…
piegaades cenas ir pievilciigas, bet piedaavaajums paarskaitiit naudu ar vinju starpnieciibu ir tiiraakaa laupiishana: 5% komisija!
iepeerkoties ebay’aa ar paypal, komisija ir n u l l e !
lbss gan piedaavaa suutiishanu, iztiekot bez vinju paliidziigaas kjetnas pirkuma apmaksaa, bet shii iespeeja maksaa 5 ls.
shkjiet, ka izdeviigi ar lbss ir suutiit vaacijaa esoshas, palielas lietas, kuru suutiishana ar dhl utml no vaacijas uz lv ir vairaakas reizes daargaaka nekaa vaacijas robezhaas, piemeeram, ratus, raamjus - tad ietaupiijums par suutiishanu ir krietni lielaaks nekaa tas piechuks.
Jāmāk sarunāt ar pārdevēju, tad nebūs jāčakarējas ar lbss. Vācu pasts no vācijas, Royal mail no UK un USPS no štatiem. Paypal ir VIENĪGAIS drošais naudas pārskaitijuma veids.
Nelieli padomi:
- Neizmantojiet Western Union - ja nauda pazudīs un pārdevējs piešmauks, cerību atgūt nav
- Paņemiet Hansabankā EGO karti vai to studentu brīnumu Open. Pieraugit, lai ir VISA, nevis Visa Electron. Piesaistiet to PayPal kontam. Paypal pieder eBayam un viņi garantē summu $2000 apjomā, ka tevi neapšmauks.
Ā un vispār - varat palasīt http://www.onkulis.com/2006/08/09/ieskats-iepirksanas-ebay/ , arī komentārus.
Pirmkārt kā jau teicu, neko citu izņemot paypal nevar izmantot.
Otrkārt, piešmaukt var. Neviens tev negarantēs refund, ja krāpnieka paypal konts būs paspēts iztukšot. Viss nav tik jauki kā izsklausās.
To onkuli nav jēgas lasīt, nekas ievērības cienīgs tur nav rakstīts.
Es tik šaubos vai izdevīgi iepirkties tieši lielās velo detaļas, jo sūtīšanas izmaksas tiešām lielas. Pas pirku tikai fototehniku un tur jau arī lielas izmaksas, un ir vēl pārdevēji, kuriem ir fiksētas piegādes izmaksas.
Ja nu vienīgī trāpīt uz izsoli retai lietotai daļai un ja cerēt, cerēt, cērēt…
Delfin, ja tu nemēki sarunāt ar pārdevēju, vaino sevi. Parasti izrēķini PATS reālās piegādes izmaksas un uzmet ~5eur par handlingu. Tā teikt, ja māki pamatot šiap cenu, tad vari izbraukt lētāk. Bieži vien ebay lielajiem selleriem ir savs veikals NE ebayā, kur preces ir lētāk. Ebay par preces listingu prasa naudu, tāpēc bieži vien vainu prece ir dārgāka, vai arī šips lai šo te ebay listinga cenu izlīdzinātu, un selleris nebrauktu mīnusos.
Vai jūs pasūtītu kautko līdzīgu šim piedāvājumam E-BAY neredzot preci, bet tikai uzticoties foto un aprakstam un tam ka SELLERis ir ar 99,9% pozītīvām atsauksmēm?
Konkrēti šis piedāvājums ir tik kārdinošs ka siekalas mutē saskrien :)
Jeb šeit strādā teiciens - kas lēti pērk, tas dārgi samaksā?
es izmantotu www.bay.lv , jo 1.lieki negribetos riskēt , 2.pareizi ieveroji ka nesūta uz eiropu, bet caur to latvijas firmu laikam pashu velnu uz latviju varetu atsutit un nebutu jamocas ar solisanu :)
neesi nekad mēģinājis ebay solīt?
es no vācijas ebay portatīvo centos kādus pāris gadus atpakaļ pasūtīt, diezgan neveiksmīgi, ja nebija BUY IT NOW , tad nosolīt vēlamo preci bija nereāli, jo vienmēr kāds pacentās pēdējās sekundēs uzlikt lielāku cenu kā piedāvāju es! tā es biju domājis to mocīšanos ar solīšanu :)
kāds negrib nokomentēt šādu piedāvājumu, sviestaina cena man domāt? Uz kādu muļķi viņs mēgina pircējus paņemt?
Sviestaina??? Laikam pirmo reizi ar piipi uz jumta:
1)dakssa lietota;
2)liidz izsoles beigaam vairaak kaa viena diena, respektiivi, iistie tiikotaaji likmi liks peedeejaa briidii, pagaidaam ir 8, domaajams buus 18, + -…
3) un paskaties paardeveeja FEEDBACK - ideaali…
4) domaajams reaalaa cena buus kaadi $ 500
Ir, kā Taurenis saka, īstie solītāji saskrien pēdējā brīdī.
Par e-bay vēl ir tā, ka lielie tirgotāji visbiežāk ir saistīti ar kādiem citiem i-neta veikaliem (to viņi arī nemaz neslēpj). Tas, protams, palielina uzticamību, salīdzinot ar privātajiem. Piemēram, gada beigās drusku lētāk iekš e-bay izmet iepriekšējā gada produkciju (jaunu), kas nav izpirkta, tā šo un to var dabūt pa diezgan labām naudām.