Meklēju atbildi uz jautājumu par teleskopiskās stutes nepieciešamību.
How to Use a Dropper Post for XC, not just Downhill
How to Use a Dropper Post to Harness Your Full Riding Potential
Meklēju atbildi uz jautājumu par teleskopiskās stutes nepieciešamību.
How to Use a Dropper Post to Harness Your Full Riding Potential
Es ar tā vel neesmu sapratis viņas nepiecašamību,…ipaši vietējos apstakļos.Ārzemes daziem esmu manījis,…bet nu tur i nobraucieni,…Varbūt tik kadam ja ir muguras problēmas.
[quote=Laimigais]Meklēju atbildi uz jautājumu par teleskopiskās stutes nepieciešamību.
How to Use a Dropper Post to Harness Your Full Riding Potential[/quote]
nu pamēģini un dod mums ziņu!:)
es te ar par kko tādu vienu brīdi domāju, bet tad secināju, mugura pa retam sāp sēžot mašīnā vai darbā, nevis braucot ar velo!:)
Pag, pag - te jau nav runa par muguras sāpēšanu.
Izskatās, ka dažam labam pat slinkums video noskatīties, vai tekstu izlasīt. :)
Šī ierīce nešūpojas un neamortizē triecienus.
Tā pazemina gravitācijas punktu, kas savukārt uzlabo vadāmību sarežģītos nobraucienos.
Taču, augstāk redzamajā video, autors izsaka interesantu viedokli, ka pareizi izmantojot, šādu stuti iespējams efektīvi lietot arī XC gonkā.
p.s.
Šis protams neattiecas uz SEBa putekļu lauvām. :)
[quote=Laimigais]Pag, pag - te jau nav runa par muguras sāpēšanu.
Izskatās, ka dažam labam pat slinkums video noskatīties, vai tekstu izlasīt. :)
Šī ierīce nešūpojas un neamortizē triecienus.
Tā pazemina gravitācijas punktu, kas savukārt uzlabo vadāmību sarežģītos nobraucienos.
Taču, augstāk redzamajā video, autors izsaka interesantu viedokli, ka pareizi izmantojot, šādu stuti iespējams efektīvi lietot arī XC gonkā.
p.s.
Šis protams neattiecas uz SEBa putekļu lauvām. :)[/quote]
Njā neizlasiju gan, atvainojos… Izskatās interesanti
No savas pieredzes varu teikt, ka tādās sacensībās kā Beskid, Bike Challenge utt. ir ļoti noderīgi, stāvos tehniskos nobraucienos nolaist sēdekli, lai varētu veiksmīgi nobraukt. Čehijā nācās izņemt stuti pirms nobrauciena, lai nesistos pret krūtīm, reāli stāvā nobraucienā. Šāds atribūts nav nepieciešams LV apstākļos, jo sacensībās netiek iekļauti tehniski sarežģīti nobraucieni. Īstajos kalnos ļoti ērti.
Kolēģis, kurš regulāri vizinās pa niknām Siguldas takām, izmanto šādu ekstru un ir priecīgs. Protams, ka var iztikt, bet, ja ir pieejama tāda lieta, tad nu dien par sliktu nenāk.
Kalnos teleskopiskā stute ir reāli noderīga lieta. Stipri ieteicams ar remote.
Es šāda tipa stuti izmantoju ikdienā, kad vedu savu puiku priekšējā velokrēsliņā (tas, kuram adapteris stiprinās tieši uz stabules zem iznesuma). Bija nepieciešams, lai varētu droši nokāpt no velo un apstāties = atstutēt kāju pirms pārejām. Manā skatījumā laba fīča, taču diezgan sarežģīti izmantojama jau pat pilsētas apstākļos, kur nu runājot par XC, kur šīs manipulācijas būtu jāveic zibenīgi (runājot par Latvijas XC). Iespējams, ka dārgajam galam (ap 300 EUR) pārslēgšanās ir vienkāršāka, bet manējam ne visai.
Izmantoju lūk šādu:
http://www.bike24.com/1.php?content=8;navigation=1;product=101637;page=1;menu=1000,2,110;mid=422
Te būs neliels ieskats kā top vienas no labākajām stutēm.
No savas pāris gadu pieredzes Reverb un KS lietošanā:
Šogad pasaules kausos dažām sievietēm pat bija redzamas teleskopiskās stutes.
Uz nākamo gadu dažas firmas stoka XC riteņus tirgos ar viņām.
P.s. Siguldā parastās tautas takās ar tā stute nebija nepieciešama, bet jautrāk un drošāk pavisam noteikti ir ar zemāku sēdekli.
Daži lieto (vai vismaz testē) dropperus pat uz šosejnieka
http://cdn.mos.bikeradar.com/images/news/2014/07/07/1404741187938-b4kwv02zxofx-700-80.jpg
Par šo pēdējo maniaku nav jābrīnās, ka ar droperu brauc :D
Par šo brīnumu arī esmu interesējies. Priekš “hard core” braukšanas stila tas der. Tiem, kuriem patīk brauc visur: (līdzenumi, smiltis, pauguri, lecieni vai vienkārši lekšana pāri vai no šķērļiem) varētu lieti noderēt. Drīzumā domājubtādu iegādāties. Cik esmu pētījis, ir divi varianti “seat drop” uz stūres, vai zem sēdekļa. Labākais no ārzemju saitu izmeklēšanas esot Rock Shox.
Droši vien domāji - viens no labākaijiem ? :)
Es izmantoju giant dropper stuti. Latvijā gan nav bijusi vajadzība, varbūt “gruzī” nākošgad. Bet tā pārsvarā vizinoties pa īrijas trasēm ļoti noder.
Kuri veikali Latvijā ir RockShox pārstāvji?
Veloserviss
Varbūt atnācu uz sarunu trīs mēnešus par vēlu, bet pats drīzumā sūtīšu šādu te stuti no eBay - http://ej.uz/4jon
Tas arī ir lētākais piedāvājums šim modelim īBejā (un, šķiet, šāda tipa ierīcei pasaulē). Cena 60 eur ar visu piegādi.
Viņš ir mehānisks, esot viegli kopjams un izturīgs, labas atsauksmes.
Ir 100mm un 110mm gājiena modeļi (tas gan tikai 3 pozīcijās - nolaists, pusceļā un pacelts) ar 27.2mm vai 31.6mm diametru.