Dīvainības ar Merida velosipēdiem un elektrību

Esmu pamanījusi tādas dīvainības, kas saistītas ar Merida velosipēdiem un elektrību - tātad ar šīs markas velo pabraucot zem augstsprieguma tīklu vadiem velosipēda metāliskās daļas “dod pa nagiem”, ar citu firmu rāmjiem tas nav novērots. Agrāk domāju, ka problēma ir tikai ar manu veco Meridu, bet izrādījās nē - kā Merida, tā zem vadiem “sit”. Paziņa sūdzējās, ka arī Corratec rāmis dikti uzķer elektrību, bet ne ar Trek, ne Scott neko tādu neesmu manījusi.

Pastāstiet man fiziku nezinošam cilvēkam - ar ko tas varētu būt skaidrojams un kādēļ tā reaģē tieši Meridas?

Pirms kāda mēneša norāvos pa nagiem, braucot ar TREK. Kopš tā laika atceros nagus neturēt pie bremzēm brīdī, kad braucu zem augstsprieguma.

Pa nagiem dod rāmis, jeb bremžu rokturi?

ir bijis, ka rāmis, ir bijis, ka stute, radziņi, bremžu rokturi - nav gadījies pamēģināt.

Kurā vietā kaut ko tādu iespējams novērot?

Man ir Corratec.

Līdzšinējie mēģinājumi piedabūt pulsametru izspēlēt kādu joku zem tiem vadiem beigušies nesekmīgi. Esmu izmisumā, nelīdz pat HES šķērsošana.

Es vienreiz braucot zem vadiem dabūju sitienu ar elektrību no sēdekļa stieņiem. Braucu ar CUBE velosipēdu. Sākumā sajūta bija tāda it kā lapsene iedzēla kājā bet vēlāk braucot pa to pašu maršrutu atpakaļ un pabraucot zem vadiem atkal dzēliens. Tad sapratu ka tā bija elektrība. Braucu pa Granīta ielu aiz TEC2.

Tad jau izrādās, ka ne tikai Merida kaujas ar strāvu…

Braucu lietū zem augstsptieguma līnijas gar Biķernieku trasi un nenorāvos(corratec rāmis), bet tagad paliek bali.

normāla parādība, vienīgais kā izvairīties 100% ir visas detaļas, kur pieskaramies no oglekļa. Kopumā nav ko satraukties, dzīvību neapdraud, jo bīstama ir strāva(kas tur ir ļooti maza) nevis spriegums(kas tur ir diezgan paliels).

Man vislabāk šajā jautājumā patika lietus laikā ar savu lietussargu paejot zem 330 kV līnijas(tās ar dubultvadiem), lietussargam starp metāla stienīšiem sāka lēkāt dzirksteles :), kā arī noteiktos apstākļos(liels gaisa mitrums un tuvu esošie vadi) gaisā var iedekties dienasgaismas lampas(tās garās)

karbona stūre + hidraulika = esam +/- galvaniski atsaistīti

Izlasot problēmu, neviļus paskatījos kalendārā :)
Tomēr izrādās, ka tā patiešām mēdz gadīties. Nu re vēl viens pluss, tam, ka braucu ar karbonu :)

Draudzene ar KHS Alite 500 arī diezgan regulāri dabū ar elektrību braucot pa Juglas ielas veloceliņu. Mans velo gan mani mīl, jo es arī viņu mīlu… :D

neviens superiors vēl nav tādu joku izstrādājis

Augstsprieguma liinijas ne tikai ar raamjiem un lietussargiem taadus briinumus ir izstraadaajis…
Bet nu pienjemsim tomeer ka dziive ir taada kaada taa ir, un nekjersim krenjkji - galu taadaa veidaa tomeer lai kaa ar gribeetos, nesanaaks dabuut…

Nekad nav sanacis, bet sodien dabuju pa rokaam
Mosh placebo no salasitaa sheit pirms nedeljas… :)

Nu viss, es vairs uz velo nekāpšu!

Cik zinu tad oglekļa šķiedra ļoti labi vada strāvu un to izmanto daudz kur netiaki dēļ stiprības, bet arī vadītspējas.
Varētu būt, ka ogleķļa šķiedras rāmī tā nespēj tā inducēties no elektromagnētiskā lauka, kā alumīnija vai metāla rāmjos.

[quote=despecs]normāla parādība, vienīgais kā izvairīties 100% ir visas detaļas, kur pieskaramies no oglekļa. Kopumā nav ko satraukties, dzīvību neapdraud, jo bīstama ir strāva(kas tur ir ļooti maza) nevis spriegums(kas tur ir diezgan paliels).

Man vislabāk šajā jautājumā patika lietus laikā ar savu lietussargu paejot zem 330 kV līnijas(tās ar dubultvadiem), lietussargam starp metāla stienīšiem sāka lēkāt dzirksteles :), kā arī noteiktos apstākļos(liels gaisa mitrums un tuvu esošie vadi) gaisā var iedekties dienasgaismas lampas(tās garās)[/quote]

Nu sviests, manuprāt, tas viss ir… Ja nu vienīgi ātrums ir baigi lielais, tad gan var baigais spriegums inducēties … :)

[quote=Pum]Cik zinu tad oglekļa šķiedra ļoti labi vada strāvu un to izmanto daudz kur netiaki dēļ stiprības, bet arī vadītspējas.
Varētu būt, ka ogleķļa šķiedras rāmī tā nespēj tā inducēties no elektromagnētiskā lauka, kā alumīnija vai metāla rāmjos.
[/quote]

paldies ka precizeeji, palasoties www, taa tiesham ir, vienigi par veloramjiem nekas precizi nebija noradits, bet nu tas taa.

Nē, nē, dzīvība dārgāka, braukšu vadiem ar līkumu!