[quote=Wildutch]Sveiki,
Pēc jūsu pieredzes, kad jūs atsākāt darboties un tieši kā ar ceļgala traumu?
Ieguvu martā
Konstatēju vasarā
Sašpricēju plazmu 1x katrā ceļi un hialgānu 3x katrā celī.
Diagnoze bija - sasprāguši abi ceļi no, iespējams, pārslodzes.
Tagad ar sievu prātīgi pa 10km izbraucam reizi nedēļā, pēctam jūtu mazliet nepatikamu nīdēšanu no ceļiem, protams, bieži krakšķ.
Ārsts saka, ka 3meneši miera režīms un var sākt lēnām kko veidot.[/quote]
Vai tiešām magnētiskās rezonanses aprakstā figurēja vārds “sasprādzis”? Šādu traumu neesmu dzirdējis. Ja vēlies dzirdēt citu pieredzi, tad vēlams būtu nosaukt precīzu diagnozi, lai var atsaukties cilvēki ar attiecīgu pieredzi. Pretējā gadījumā citu pieredze var izrādīties ne līdz galam derīga Tev.
[quote=KasparsS]Sursur, piedod, bet es neticu tam ko raksti, vismaz daudzās vietās ir tavi izdomājumi un pieņēmumi.
Netaisīt operāciju meniskam ir tik absurdi, skrimšļa gabaliņi var tik tādās vietās, kas var visu sarežģīt. Plus vēl krāties ūdens utt…
Meniska plīsumi ir dažādi, visticamāk tev tāds, ar kuru vēl var sadzīvot. Ir horizontāli ir vertikāli un tie vēl dalās dažādos plīsumos.
Daudzi vienkārši cieš sāpes, jo nav naudas operācijai, un sev melo, ka var paciest un dzīvot bez operācijas.
Pārējiem lietotājiem tikai un vienīgi ieteikums - klausiet ārstus nevis lasiet ko raksta sursurs.[/quote]
Klausiet, ko saka vairāki ārsti, nevies viens. Tb neaiziejiet tikai pie viena ārsta, bet vismaz pie diviem ;)
Ja cilvēks diendienā taisās veikt tādas kustības, ka rada sāpēs, tad, protams, ka ir jāoperē. Es bez tās staigāšanas varēju iztikt, jo braucu ar velo, kad nesāpēja nekas (man tur ir kkāds dorsālā raga plīsums vai lūzums tam meniskam, lai arī ko tas nenozīmētu). Pagāja 7i gadi no traumas, kopš tā laika vēl neskaitāmas reizes traumēti abi ceļi, bet staigājot, veļļojot problēmu nav bijis. Jā, arī veļļojot nonstop 200+km nekas nesāpēja, ne braucot, ne arī vēlāk. Arī ejot vai skrienot nonstop 30+km.
Arī atkārtota MR, kas taisīta tam pašam celim (citas traumas dēļ) padsmit gadu vēlāk, neuzrāda nekādu lielāku “sliktumu” tam skrimslim nekā jau bija sākotnēji pēc traumas. Protams, nekas nav labāk (sadzijis), jo skrimslis nesadzīs nekad, bet nekas nav arī sliktāk.
Imho jāoperē tad, ja traucē/jūt/sāp ikdienā, nevis tad, ja traucē 3xgadā sačus nobraukt. Bet tas ir mans viedoklis, kas balstīts tikai un vienīgi personīgajā pieredzē, bez traumatologa kvalifikācijas, utt…
Nevaru atrast MRI, laikam, bija patellofemoral chondropathy un vienam celim sinovīts, otram neliels sinovīts