[quote=Wildutch]Man pēc pāris lielām riteņbraukšanas slodzēm vienu dienu sāka brutāli sāpēt celis vienai kājai, nevarēju normāli pastaigāt 2nedēļas. Liku saites, ledu, taizemes smēres utt. Tad izlēmu aiziet pie fizioterapeita, cilvēks mani izmasēja un teica, ka domā no tā, ka neiesildijos un neatsildījos, bet arī lidz galam nezināja teikt, teica, lai atpūšos mēnesi vēl, tad palēnām sāku darboties. Tā arī darīju. Sāku pēc mēneša 5km braukt, tad 10, 15, 20 utt. Tagad esmu ticis lidz 45km bez pūlēm, taču, celis ik pa 5km kārtīgi nokrakšķ, bet nekas nesāp. Tagad sāku domāt, ka jāuztaisa kāda magnētiskā, jo tas arī nav normāli un nezinu pie kādiem ārstiem griesties, jo dotajā brīdī sāpes nav, taču jūtu, ka palēnām tikai varu palielināt attālumu.
Kādam bijis kas līdzīgs?[/quote]
Man ir bijis līdzīgi, reāli kāju cēlu ar rokām ārā no gultas. Tas bija pirms gadiem 8, kad pārforsēju ar skriešanu un velo. Neko īpaši darījis neesmu, pārgāja pamazām, drīz jau nedomāju par to, bet joprojām jūtu, sevišķi, ja jātaisa pietupieni. Ko es ar to gribu teikt - tas nepazudīs! Pats sadzīvoju, jo dažādu apstākļu dēļ vēl nav bijis laika aiziet izmeklēt, skrienot, braucot nejūt. Pieļauju, kaut kas satraumēts, ieplīsis, visticamāk - nodilusi patella.
Bet vēl svarīgāk ir saprast, kas tas par fizioterapeitu - pašdarbnieku? Ja fizioterapeits nezina ko teikt, tad vismaz var nosūtīt pie ārsta uz izmeklējumu. Priekš kam tad tās visas gudrās ierīces radītas un priekš kam tad tie ārsti mācās - lai kaķīšus diagnosticētu un ārstētu?
Ko vēl pa šo laiku esmu atklājis - to, ka skrimslis dilst, īpaši nejūt. Jūt tad, kad viņš jau ir nodilis. Tas nozīmē, ka posmu, kamēr skrimslis no 100% nodilst līdz plāniem 20%, nejūt. Jūt tad, kad jau vairs nav kam dilt. To, ka skrimšļi pie slodzes jāradina ļoooti pakāpeniski, neviens jau īpaši nereklamē, jo vajag taču ātrāk dabūt rezultātu! Tas, ka nesagatavoti tie pamazām kļūst irdeni un atliek tikai iztēloties, ko nodara pēkšņa pārslodze - parasti, strauji atsākot treniņus pēc garākas pauzes. (Aptuveni tā, nepretendēju uz enciklopēdijas ieraksta kvalitāti, taču pretendēju uz to, ka pavisam noteikti nav vērts pažēlot naudu izmeklējumiem)
Vēl ieteikums - normāls ortopēds uzreiz sapratīs, kas par vainu. Manā gadījumā (ne celim) - rentgenu un pēdu bija redzējuši arī citi mediķi. Visādas teorijas tur virzīja, vienīgā teorija, kuru neviens neizvirzīja - ka nav kompetenti. Kompetents ortopēds problēmu pamanīja apmēram tā, kā kompetents velomehāniķis pa gabalu redz, ka ķēde/kasete ir nodilusi, nevis prāto, ka nav saeļļota vai ka pārnesumi ir nesaregulēti.