Ar veco ir tā, ka bija jau doma sākt to uzlabot, jo sacensībās prasījās vēl kāda mazāka zvaigznīte aizmugurē, aploces jau arī kaut kādas prastās, tad uz dakšas rūsa sāk mesties :) Zobrati arī padiluši. Ja ķertos klāt, dorši vien rāmis tik paliktu, bet tam aizmgurē tāpat disku bremzēm (it kā jau esot tomēr labākas) vieta nav, tad arī beigās rāmi nomainiītu :)
Sāku rēķināt, padomāju cik man nav žēl jaunam ritenim (nav runa īsti par iespējām), nu un kā nekā 10 gadi pagājuši, jāiepriecina kaut kā sevi. Tagad man arī būs viens velo tīri treniņiem (droši vien tīei fiziskajiem) pa piķi. Šis tad būs pamatā sacensībām. Ja būtu viens, tad labas MTB riepas būtu jādeldē pa asfaltu, arī labā velo resurss jādzen.
Lietas kalpo cilvekiem, nevis cilveks lietam! Kada jega maksat 1000 LVL un skatities cik tas skaists, velo brauksanai, fotoaparats fotografesanai utt.
Japerk un jamin!
Bet reusursus jau var sadalīt, un 1000Ls es nemaksāju, un ne tuvu. Viss ir sākotnējā budžeta robežās.
juri, kura firma tad piedāvā 35% atlaidi ričukiem o.0
?
vienmēr esmu neviltoti priecājies kā ar DH aparātiem braukā pa Rīgu.
KasparsZ - Ja vajag, uztasi tēmu, gan jau pieteiksies. Apjautāšos šodien, varbūt tas nav noslēpums. Es jau arī nevaru te ievietot nesaskaņotu reklāmu.
Kaut ko forums gļučī šodien …
izskatās nekad neesi braucis ar labi nokomplektētu velo (nevis pēc cenas, bet dataļu ziņā)
Ja mērķis braukt SEBu un īpaši netrenēties, tad tāds apgalvojums ir ok.[/quote]
Da viskauko es esmu braucis, tik neko manāmi ātrāks es ar tiem riteņiem nebiju, galvenais ir paša spējas nevis cik laba tehnika tev ir.
izskatās nekad neesi braucis ar labi nokomplektētu velo (nevis pēc cenas, bet dataļu ziņā)
Da viskauko es esmu braucis, tik neko manāmi ātrāks es ar tiem riteņiem nebiju, galvenais ir paša spējas nevis cik laba tehnika tev ir.[/quote]
Tiesam… es piekritu, ka pasa spejas velo stelles ir saraksta augsgala, bet ar ko brauc pirmais 10its 50mits… ar cuguna radiatoriem… pec tavas teorijas parskruvets maximas richuks ir pietiekosi labs braucamais. Tatad nav jegas pirkt karbonu, bet vajag tikai vairak treneties - pasam smiekli nenak!?
SEBa grantenei tautas pakaļastē varbūt arī pietiek ar čugunu, bet tiklīdz iebrauks TREKa meža takās tā čuš… No sērijas arī Dacia ir auto :)
Kāpēc sevi ierobežot? :)
Nu nevajag jau visu dramatizēt. Viena lieta ir čuguna radiators vai maksimas Y formas Scout. Pa visam cita lieta ir parastam SEB, Trek u.c. maratonu braucējam iegūtā rezultāta un velo cenas matemātiskā attiecība, salīdzinot 500Ls vērtu aparātu ar 1000 un vairāk vērtu oglekļa maka tukšotāju. Nedomāju, ka parasts 50-1500 vietā braucošs tūdaliņš iegūtu daudz labāku laiku, braucot ar 1k Ls vērtu baiku nekā ar 500Ls vērtu.
Kapēc kādam nepirkt to, ko viņš var atļauties (galu galā Latvijas velo “industrijai” peļņa). Ja civēks pelna tūkstošus, kāpēc arī tautas klasītes pakaļgalam nepaņemt karbonu. Protams, liela daļa smīkņās, re kā tas tur ar karbonu pa beigām brauc, es ar čugunu pa priekšgalu. Bet tā faktiski būs sava veida skaudība, jo katrs priekšgala čugunnieks nodomās - būtu man tas karbons.
Arī paņemt kaut ko lētāku, lai arī varētu atļauties vairāk, nav jēga, jo diezgan ātri var pienākt brīdis, ka vajadzēs ko dārgāku. Un ko tad? nauda jau iztērēta, tas lētākais jau būs kļuvis daudz lētāks.
Manā gadījumā man ar šo varbūt atkal 10 gadiem pietiks, ja galīgi nesaslimšu.
Nav jau runa par to, lidz finisam ari ar Y formas Scaut tiksi un videjais tudalins nebus lidz ritam jagaida (kamer finises), bet runa ir par to, ka ar kvalitativaku tehniku rezultats nak vieglak (pie vienadiem apstakliem), piem. kau vai mazaks risks dabut pa jaariem no ta ka parledzejs nav nostradajis un strauji minot parlec :D
Sim visam alternativa ir lietota tehnikas, kas varbut loti laba limena, bet nebut nav slikta!
Piem 2007. gada turigs virs nopirka Lexus LS460 pa 90 000 EUR, pec 5iem gadiem vinam uz tafeles 150K km, lizis beidzies un nu gaida jaunu saimnieku pa 25 000 EUR! Ļoti motivejosi pirkt jaunu :), par laimi velo tik loti vertibu nezaude…
Bet tas jau no tava būrīša skatoties, tas vīrs ar Lexusu katru gadu pirks svaigāko karbonu, un nebrauks ar to SEBa astesgalā, viņam tas stāvēs garāžā, ko čomiem parādīt.
Vienkāršākais risinājums ir paņemt to velo, kurš patīk, šķiet ērts un ir lētākais no mtb ar sporta ģeometriju: velo atbildīs tā primārajam mērķim - piedalīties SEBos, būs gana pienācīgi aprīkots un arī viegls, kā arī nebūs jātērējās par to, ko varbūt nespēsi novērtēt
Vish, Tu laikam mani nesaprati, vai kārtīgi neizlasīji. Tas, ko es gribēju teikt ir ka starp 500Ls un 1000Ls vērtu agregātu parasts SEBa braucējs atšķirību rezultātā redzēs tikai varbūt kādās sekundēs un to nevar salīdzināt ar nekādiem radiatoriem, kas ir vienkārši pārspīlējums/epitets/drmatizējums vai vēl nez kā to var nosaukt. Nevajag vienkārši uzreiz lekt galejībās un salīdzināt karbonu ar čugunu, šeit runa ir par to, vai ir atšķirība starp 400 un 1000Ls, kas ir ne tikai 600Ls, garāks krāniņš un skaudība kaimiņa acīs, bet arī rezultāts.
Runāt tādas muļķības par 400Ls vērtu riteni un kvalitāti, “jaariem” ir vienkārši bērnišķīgi. Tas 400Ls ričuks būs tik pat ja ne pat izturīgāks par to 1000Ls variantu. Mēs visi labi zinam, ka, velo cenas līknei augot, kvalitātes līkne neaug līdzi tādā pašā progresijā. 400Ls ričukam būs xt slēdzis pakaļā un Recon dakša. Vai vari pateikt, ka dēļ tāda līmeņa štellēm brauksi ātrāk un drošāk kā braucot ar ričuku, kuram ir XT, SID, un racing svara stūre, stute, beņķis, un citas figņas, kas nosaka ričuka cenu?
p.s. Un ja kas, tad lielai daļai, ieskaitot mani, nāk vai nu vienkāršs smiekls vai nožēlas sajūta, redzot tos bagātos resnvēderus, kas braukā ar oglekļā drapakiem pa pilsētu vai zīmējas, piemēram, Kuldīgas velodienas pasākumā. Tā ka vienā ziņā pat krāniņs nepaliek īsti garāks simtprocentīgi.
Mazāk uz citiem vajag skatīties, katram sava mēraukla, pēc kuras var justies nopelnījis labāku tehniku. Uzstādi sev mērķi iebraukt xxx vietā, sasniedz to un apbalvo sevi ar jaukāku braucamo, ja to vari atļauties. Ja pēc izjūtām tev vairāk prasās jauna cepeškrāsns, tad nopērc to un brauc vēl vienu sezonu ar veco velo.
Brīnišķīgi. Tāds arī bija topika mērķis - iegādāties cenai atbilstošu velo. Un pārdomāt nevajag, jo nopirks cits un vairāk nebūs.
Tik šogad sapratām, ka komandas, vienkārši minēji pasūta velo no to prezentācijas brīža iepriekšējā gada augustā. Aprīlī ejošie modeļi vairāk nav dabūjami par jebkādu cenu. Protams, tas nav vienmēr un visur, bet ir.
SKA, viss kedaa un nevajag neko personiski, es jau ari parunasanas pec. Protams 400 LVL braucamais ir OK un braukt var, bet par tiem resnajiem vederiem… nu bac, ja cilveks var atlauties, tad kapec ne! Nevajag skaitit svesu naudu!
400 LVL richuks pret 1000 LVL richuku atskirsies tomer diez gan… pats saku ripinat ar pilnigu suudu Giant, kam bija maximas aprikojums un nu lenam lidz XT esmu ticis, protams, man sobrid nav ne mazakas vajadzibas pec XTR, bet Tu zini un es zinu un visi cita zina, ka ir atskiriba… ir askiriba starp sliktu un labu shifteri, starp labu V-brake un labu DB utt., bet tas nekada zina nenozime, ka ar sliktaku nevar braukt!
Tapec saku, ja cilvekam ir budzets, tad ir verts no tas naudinas izcelt labako, nevis pateikt - tev ka chainikam ar 400 LVL pilnigi pietiks :)
PS. bet ir joma, kur gan labak ar 600cc un tikt lidz litram, nevis uzreiz nemt litru, jo 600cc pec laika bus par isu. Kad bus, tad ari jadoma :D
Nu te dažiem vispār interesants viedoklis - braucamā cenai jābūt +/- līdzvērtīgai varēšanai. :) Mazāk jāskatās ar ko citi brauc, bet vēro dabu un tik mauc :) Katram ir savi apstākļi un iemesli kāpēc brauc ar 100 vai 1000 LVL vērtu riteni!
[quote=Vish][quote=Darnocles][quote=vitamiins_xc]
Da viskauko es esmu braucis, tik neko manāmi ātrāks es ar tiem riteņiem nebiju, galvenais ir paša spējas nevis cik laba tehnika tev ir.[/quote]
Tiesam… es piekritu, ka pasa spejas velo stelles ir saraksta augsgala, bet ar ko brauc pirmais 10its 50mits… ar cuguna radiatoriem… pec tavas teorijas parskruvets maximas richuks ir pietiekosi labs braucamais. Tatad nav jegas pirkt karbonu, bet vajag tikai vairak treneties - pasam smiekli nenak!?[/quote]
Smieties te var tikai par to, kā jūs te visu dramatizējat… Mans ričuks maksāja 340Ls un tas aluminija Focus rāmis nav ne tuvu maximas čugunam, ok aprīkojums nav pilnīgi nekas spīdoš, bet kamēr jauns viss strādā ideāli, pēc tam viss pakāpeniski tiks parlasīts anyway… Man iepriekšējais ričuks ar bij Giant Rincom pa 240Ls, 7 gadus kurjeros ar viņu nomaucu, gala versijā tas ritenis svēra ap 9kg, un sūdīgākās detaļas bij pilot dakša un deores aizmugurējais parslēdzējs, ritenis man izmaksāja 240Ls un moška 150 gadā uz viņa uzturēšanu/ apgreidošanu… Anyway jūsu maciņi, tērējat kā gribat.