Braucamais MTB iesācējam (SEB Tautas)

tikai viedoklis :)
iemaksā tos 400 kā pirmo iemaksu un paņem +/- normālu karbonu.

Man līdz karbonam vēl augt un augt …

Tad labāk par 400 naudām pirmo iemaksu un ņem kaut ko no šiem :

http://www.veloprofs.lv/shop/bikes/mtb-29/superior-xp909-2013-detail?Itemid=0

http://www.veloprofs.lv/shop/bikes/mtb-29/superior-xp919-2013-detail?Itemid=0

http://veloprofs.lv/shop/bikes/mtb/superior-xp930-2012-detail?Itemid=0

http://veloprofs.lv/shop/bikes/mtb/superior-xp930-2011-detail?Itemid=0

Vai kaut ko analoģisku cenu/aprīkojuma izteiksmē no citiem zīmoliem.

un būsi apmierināts kā čības piemīzis runcis… ;)

Man te viens kantoris piedāvā it kā līdz 35% atlaidi, un tad jau nu skatos uz tādām plaukta cenām ap 1000Ls, gaidu tagad atbildi, cik tas reāli.

A runcis man šodien atkal piemīzīs būrīti, vedot pie daktera ;)

Lūk, nopirksi kādu foršu, ērtu un visādi citādi labu felli, tad varēsiet kopā piemīzt būrīti…

vai gaidi rudeni/ziemu…

Ja tā atlaide izrādīsies taisnība, tad ziema nebūs jāgaida. Arī cik piefiksējis esmu, tad līdz tam rudenim nekas īpaši labs pāri nepaliek, vismaz ne pircējam vulgaris.

cik dzirdēts, LV tāda maza valsts, lielās kravas nāk 1x gadā un pavasarī jau parasti ejošākie izmēri un modeļi tiek izķerti. Pārējiem gadījumiem ir ebay, lbss.de(relatīvi lēti var dabūt lielas lietas uz LV) utt

Ha ha ha, 400. 500 un tagad jau uz 1000 pierunāja!:))) Mosh tieshām pameegini paaris gonkas nobraukt ar veco veļu, paskaties vai tev vispār tās sacenes patiks, vai pavilksi, vai vajag tos amiishus vai nevajag un tad jau parunāsim par jauno richuku. Cik es saprotu ričuks jau vairāk tākā priekš gonkām. Ja par amartizātoriem, tad manā subjektīvajā skatījumā labākie ir Rock Shox, un FOX ražojumi.

Kā saka - nauda ir tas ko tu maksā, vērtība ir tas ko iegūsti.
Teorētiski varētu arī karbonu ņemt, bet žēl naudas, un to man tiešām nevajag, būs kauns tik lēni braukt. Tagad jau neērti būs.

Draudzīgs padoms no paša pieredzes…

Riteņa pirkšana tāds aizraujošs optimizācijas uzdevums, variantu tik daudz, cenas tik dažādas. Viens vieglāks, vienam dakša labāka, citam pārslēdzēji labāki, citam cena, cits vienkārši smuks izskatās. Varbūt pielikt vēl 50Ls un dabūt kategoriju augstāku kādu detaļu, tā taču tik labi izskatīsies uz riteņa un braukt arī noteikti būs vieglāk? Skatot bildītes un pētot detaļu sarakstus, šķiet, --kad būs kārtīgs ritenis, tad nu gan būšu ātrs, laimīgs un viss būs vienkārši lieliski.

Un tad ir sacensības, un tu brauc, ir ellē grūti un ne prātā vairs nav, vai tās bremzes maksāja 20Ls vai 200Ls. Tik grūti, ka gribas centīgi gādāto riteni mest krūmos, būtu labāk trenējies nevis Shimano katalogu galvā kalis!

Tas tā, vērts uzmanīties no emociju pirkumiem, pedāļus būs jāgriež gan 400Ls, gan 1000Ls braucamajam. Un, pārkāpjot no 10 gadu veca baika abi liksies varen labi :-)

Mjaa, tā tas notiekās :))))) tas[quote=cuu508]Draudzīgs padoms no paša pieredzes…

Riteņa pirkšana tāds aizraujošs optimizācijas uzdevums, variantu tik daudz, cenas tik dažādas. Viens vieglāks, vienam dakša labāka, citam pārslēdzēji labāki, citam cena, cits vienkārši smuks izskatās. Varbūt pielikt vēl 50Ls un dabūt kategoriju augstāku kādu detaļu, tā taču tik labi izskatīsies uz riteņa un braukt arī noteikti būs vieglāk? Skatot bildītes un pētot detaļu sarakstus, šķiet, --kad būs kārtīgs ritenis, tad nu gan būšu ātrs, laimīgs un viss būs vienkārši lieliski.

Un tad ir sacensības, un tu brauc, ir ellē grūti un ne prātā vairs nav, vai tās bremzes maksāja 20Ls vai 200Ls. Tik grūti, ka gribas centīgi gādāto riteni mest krūmos, būtu labāk trenējies nevis Shimano katalogu galvā kalis!

Tas tā, vērts uzmanīties no emociju pirkumiem, pedāļus būs jāgriež gan 400Ls, gan 1000Ls braucamajam. Un, pārkāpjot no 10 gadu veca baika abi liksies varen labi :-)[/quote]

Būsim jau nu reāli, ja nav profs un tāpat nemērķē uz pirmajām vietām, tad ričuku dārgāku par 400Ls nav pilnīgi nekādas jēgas pirkt. Ja nu vienīgi te visi tik bagāti un nezin kur naudu iestumt… Pēc tiem 400Ls ritenis neko labāks vairs nepaliek, tikai svaru met nost, tip uz katriem 100Ls pāri 400 ritenis būs par 1kg vieglāks, un uz 47km trasi kā SEB tauta, tu finišēsi moš 2min ātrāk par katru nomesto kg… Nopērc bāzei riteni pa 400Ls pēc tam mainot detaļas vari likt krutākas virsū. Labāk pašam nomest kādu lieku kg, lai labākaka veselība un biezāks maciņš. ;)

Es iluzijas par tehnikas varenibu nekad neesmu lolojis. Ir ari jau neliela sacensibu pieredze. Un ja jau piefava tik labu cenu tiesam labai tehnikai, tad kapec to pec 10+ gadiem nepanemt.

izskatās nekad neesi braucis ar labi nokomplektētu velo (nevis pēc cenas, bet dataļu ziņā)
Ja mērķis braukt SEBu un īpaši netrenēties, tad tāds apgalvojums ir ok.

Tā vellapēda pirkšana ir stipri subjektīvs pasākums. Te var tikai pateikt to, vai cena adekvāta tam velo. Kurs Tev būs labākais - neviens nezina. Pareiza rāmja ģeometrijas izvēle sagādās vairāk braukšanas prieka nekā labāki slēdži un vēl tur sazin kas. Nav jau teikts, ka netrāpīsi 10niekā, bet vai tiešām ir vērts spēlēt šādu loteriju? Par 400Ls var dabūt sakarīgu velo priekš iesācēja un par 500Ls jau pavisam labu.

ja ir iesācējs, labāk mazāk iztērēt un nodrillēt līdz max. treniņos. Lētāk ilgtermiņā.

Zinu cilvēku, kurš ar vecu 20kg “čuguna radiatoru” ar Shimano no-name grupu un cieto dakšu brauca SEBā ne sliktāk, kā tagad ar jaunu 12kg 29-eru. Pie līdzīgas trenētības. Nākuši klāt tikai vairāk kreņķu, ka tik kas nenotiek ar ričuku. Ar jauno gan esot patīkamāk braukt, bet tikai nedaudz.

Vienvārdsakot jurisf - saved kārībā veco ričuku, lai viss slēdzas, kam jāslēdzas un griežas, kam jāgriežas, nobrauc vismaz šīs sezonas pēdējos SEBus, un tad varbūt radīsies nojausma, ko gribi, ko vajag, kādām niansēm pievērst uzmanību pa ziemu jaunu ričuku lūkojot.
Nē nu, ja naudu nav kur likt, tad var arī pirkt karbonu priekš 1.gonkas.

P.S. Es domāju svarīgāk par jaunu riteni ir kārtīgs prikids - forma ar dažādiem uzrakstiem vismaz par 100Ls, viegla kaska par 70 un vairāk Ls, tupeles ar karbona zoli, kompresijas zeķes un brilles ar raibiem stikliņiem. ;)

Jūs jau varat diskutēt, bet man būs tīri labs velo, par tiešām labu cenu :)

Ar labaku tehniku rezultats ir vieglak sasniedzams un to varetu attiecinat uz daudzam dzives jomam :) Varet jau var da jebko, bet vai vajag! Ari vecajam “padumjo laiku” sosejniekam atrumus vareja parslegt, bet vai 2012. gada tas mehanisms ir OK, jo savu funkciju tacu pilda?