Bezkameru riepas

Kaadi ir plusi. kaadi ir miinusi? Iespeejas uztaisiit uz parastajiem aplokiem un parastajaam riepaam? Es te vienu esmu uzmestarojis:) tagad gaidu cik ilgi turees:)

kas tad nu par aizraušanos???
ar superlīmi?

nee Baltais ,superliime te neliidzees, dikti daudz vajadzees.

Riepa veel tur :) svara ekonomija 150g, jo baigi smaga kamera bij.

Neaizmirsti patentēt savu tehnoloģiju! :))

bija dzirdēts ka ir speciāli komplekti bet tik un tā ir vajadzīgas speciālās bezkameru riepas, kuras parasti gan ir nedaudz smagākas par kamerniecēm. bezkamernieču galvenais pluss ir tas ka var braukt (pa specifiskām trasēm) ar zemāku spiedienu, nebaidoties pārsist kameru. mīnuss - bezkameru sistēma iznāk dārgāka par parasto , uz svaru neko nevar ieekonomēt.

bet man ir variants uz paastajiem diskiemmun riepaam, taa ka ekonomija ir :)

Uztaisiiju arii aizmuguree taadu pashu riepu:) Abas turaas labi.

nepriecaajies - redzeesi, gan jau buus probleemas ;) tas nav tik vienkarshi, ir jau dzirdeetas atsauxmes… vienkāršāk ir kamernieces.

ps.150 g - tas nav daudz… (ekonomijas ziņā)

150 uz katru riepu ir diezgan daudz, kaa nekaa taa ir roteejoshaa ritenja dalja. par probleemaam - skatiisim kas buus veelaak :)

Es tik tā iedomājos, ja gribi nomainīt riepu uz kādu citu (piemēram uz dubļinieci), tad atkal tur tas lateks jāpūš iekšā utt. Vai arī jātaisa otrs ratu komplekts…baigais čakars un padargi arī!

chakars nav liels 5 min., izmaksas kaut kur 1 ls uz ratu - latex cena. Jaaliek unersaalaakas riepas ar kuraam var braukt pa visaadiem laika apstaakljiem kaut cik normaali.

Nu viss ir skaidrs ar tevi!! :))

Par šo tēmu: http://www.numplumz.com/Reviews/stans/Stansnotubes.htm

X-sportā ir nopērkams Stan’s komplekts, darbojas lieliski. ( www.notubes.com )
Pēc konsistences atgādina pienu. Darbojas perfekti.

Ir arī Bontrager produkts: http://www.bontrager.com/Mountain/Parts_and_Accessories/Tire_Accessories/5872.php
Pēc konsistences atgādina glicerīnu. Darbojas perfekti.

Vēl ir Tip-Top sealant, darbojas apmierinoši, vajag vairāk nekā šķidros. Pēc konsistences atgādina želejas masu. Lēts.

man ir notubes - parasta riepa, parasts aploks nav kameras - svars zems, paardurt var, bet ljoti reti, paarsist nevar! Braucu jau 4to gadu !!! LOL LOL!

Arī es lietoju NoTubes komplektu,- tiešām, parasti aploki, parastās riepas, šķidrums gan jāielej nedaudz vairāk kā rakstīts manual, bet piekrītu karlux’am - svars zems, pārdurt var, bet tas jau tad ir līdzīgs griezumam, pārsist nevar. Lietoju jau 3šo gadu!

Starp citu: man 1 tāds komplekts ir pārdošanā, neizpakots!

kacs - pudeli negribi paardot? Man skjidrums drusku beidzaas: D

Vai nevarētu aprakstīt praktisko labumu ko dod šāds No Tubes…?
Cik zemam spiedienam (lielam braucēja svaram) jābūt, lai pārsistu “standarta” 2 collu MTB riepu Latvijas apstākļos? Ir skaidrs, ka pa ļoti nelīdzenu trasi riepa ar 2,5 atmosf. ripos labāk nekā tāda pati ar 4 atm. spiedienu, bet vēl zemāk sākas % lielāks pārsišanas risks;)
Un cik saprotu, nomainot riepas, šķidrumu vairs nevar izmantot?

Šķidrumu nomainot riepu var bez probl. izmantot atkārtoti (pielejot trūkstošo daudzumu klāt). Var protams braukt ar 2,5 atm., bet praksē parasti tiek lietots no 3-4 atm. Vēl ir tāda neliela “fīča” aplokiem (WTB, Bontrager) malas ir ar tādu atliektu faltīti, lai caursitot riepu nav asa, bet plakana kante. Galvenā motivācija pārejai uz bezkameru riepām nav svara ekonomija (kā daudzi domā), bet gan rites pretestības samazināšana un augstāka drošības pakāpe pret caurduršanu. Protams iespēja braukt ar zemu spiedienu (smilšainās trasēs) arī ir izskatīšanas vērta.

p.s. rites pretestība bezkamerniecēm ir par 1/3 mazāka nekā parastajam risinājumam.

Īsti negribas jaukt to kastīti vaļā…