http://www.hc.lv/dzivesveids/auto/blogs/atsaldetais-bembists-notriec-velosipedistu-11246/
paša atsaldētā stāsts
http://www.hc.lv/dzivesveids/auto/blogs/atsaldetais-bembists-notriec-velosipedistu-11246/
paša atsaldētā stāsts
Šis neizskatās tik atsaldēts, jo atzīst savu vainu un piedāvā palīdzīvu velosipēdistam. Man gan gadijās viena tiešām atsaldēta dāmīte ap 30 kas to vien tikai klārē, ka velosipēdistam uz ceļa nav jāatrodas un maz jau trūka tādai pa seju iedot. Kā arī noteikumi viņi bija sveši.
Nemaz jau tik ļauns tas stāsts nav. Labi, ka viss beidzās +/- normāli.
r_s - pats esi atsaldēts. Kur ir rakstīts, ka autors brauc ar bembi vai bembis notrieca velobraucēju, jeb bez vārdiņa bembis tavu murgojumu neviens nelasītu
raksta autors pats ir izvēlējies tādu virsrakstu.
ko tu tāds stresains jau no paša rīta?
p.s. bembis pieminēts virsrakstā, notriec = nedod ceļu.
un diez vai autors pirktu riepas par 400ls kadetam :)
http://www.hc.lv/dzivesveids/auto/blogs/riepu-maina-10778/ (džeks aizņemas riepas skatei :D)
Uzskatāms piemērs, kādēļ ir jāvelk ķivere - VIENMĒR!
Mēs tur nebijām un neredzējām, kas notika, tādēļ nebūtu korekti te kādu apvainot. Galu galā auto vadītājs atzina savu vainu un atvainojās.
Pašam reiz gadījās vienu velodraugu pavizināt uz kapota :(
Braucu ārā no Veloprofa sētas (kas ir bijis zina, ka tur redzamība NEKĀDA!). Protams, darīju to ļoti lēni, jo tur pat gājiejam (nerunājot jau par maziem bērniem, kas skrien pa ietvi) varētu uzbraukt, kur nu vēl velosipēdam. Tā nu es lēnām bāžu auto purnu ārā no sētas un tad, kad skaidrs, ka neviens gājējs vairs zem riteņiem nevar paskriet, protams, sāku skatīties pa kreisi uz mašīnām, kas brauc pa Lācplēša ielu. Pēkšņi dzirdu labajā pusē tāds kā sitiens! Apjucis griežu galvu pa labi un redzu kā pāri kapotam slīd cilvēks. Izrādās, puisis ar fiksīša tipa velo (tikai ar priekšējām bremzēm) nesās pa ietvi pretējā virzienā. Pamanījis mani pēdēja brīdī puisis bliež pa vienīgajām bremzēm, bet tas vairs nelīdz - ritenis atsitās pret labo sānu un puisis pāri kapotam. Paldies Dievam, ka no trieciiena neizlidoja uz brauktuves pusi, kur tajā brīdī bija blīva satiksme. Jāpiebilst, ka “lidotājs” bija bez ķiveres. No ātrajiem atteicās un teica, lai policiju nesaucot, apžēlojos par viņu un neizsaucām - velns, vajadzēja tomēr izsaukt, toreiz ielidoju uz mega remontu, jo bija slikta KASKO :( + pēc tāda kritiena, tomēr der parādīties ārstam. Stipri šaubos vai viņš pats to izdarīja :(
deryl, tu būtu atzīts par vainīgu un pēc tam octa pa dārgo.
Ja būtu, tad būtu un būtu viss savās vietās - tad zinātu, ka puisis ir vesels (ārstu apskatīts) un zinātu par ko maksāju!
Galu, galā, vēl lēnāk un uzmanīgāk no tās sētas nav iespējams braukt ārā :( - tādās vietās ārzemās stāv spoguļi!
ja būtu liecinieki, kas varētu liecināt, ka Deryls lēnām brauca no paglma, bet džeks pilnā hodā lidoja ar velo (pietam, kas nav mazsvarīgi ar fiksīti), tad visdrīzāk par vainīgu atzītu velobraucēju. bet nu ar lieciniekiem pie mums ir kā ir, un situācija ir pietiekami strīdīga.
mani vienreiz arī notrieca viena dura ar mersi, rāva pāri 2 joslām, lai nogrieztos pa labi, bet es pa pirmās joslas labo pusi gar trotuāru minos. aizskrēja uz aptieku, sabintēja mani, aizveda mājās, apsolīja samaksāt par remontu. nu un es tur šoka stāvoklī protams neko neizsaucu uzreiz, lai gan vajadzēja - rokām dziļi nobrāzumi (kādu pusotru metru arī pa asfaltu paslīdēju uz rokām), mēnesis pagāja kamēr sadzija. vecene sāka borzīt, ka pats jau esmu vainīgs, bet tas, ka pārrāva pāri 2 joslām nepaskatoties - nekas. beigās par velo remontu samaksāju ap 100ls, šī man 40 iedeva un pateica, ka es pats vainīgs. “skumjākais” bija tas, ka ieliku viņai precīzi riepā un uz mašīnas vispār neviena skrāpējuma nebija.
Nu visādi stāsti ir dzirdēti … Ja trāpītos uz “pareizās” tentes, tad atrastos liecinieki, kas visi liecinātu par labu tantei, kautvai tā būtu bijusi pālī. Beigās vēl apdrošinātāji piedzītu naudu no velobraucēja par auto remontu.
Man šodien ar viena tantīte nobrauca garām un pa logu nolamāja. Tā arī neaspratu par ko… :) Pie saraknajiem apstājos, pagriezienus rādu. Kautko es viņai biju nodarījis.
Tak liecies mierā, visu laiku kāds pajoliņš pīpina sēžot savā lamatā kas maksā pāreis reizes mazāk nekā velo ar ko tajā brīdī braucu :) Laikam mazvērtības kompleksi tiem cilvēkiem, jo nekad neviens tiešām dārgā auto nereizi nav pīpinājis. Braucot no Jūrmalas gonkas viena vecene ar pavecu Audi izgrieza priekšā motobraucējai ar čopperi, kura pēcāk tai vecenei izrādija acīmredzamu attieksmi, kas ir diezgan pareizi un nepieciešami. Vēl vērtīgi ir izvilkt atslēgu saišķi un noskrāpēt sānu. Un tie, kas tagad teiks ka agresija nepiekā laba nenoved, tad teikšu, ja neizrādīsi agresiju, tad brauks tev virsū atkal un atkal. Parādīsi tai vecenei savu vietu, nākamreiz zinās kā griezt priekšā vai izrādīt nepatiku pret velosipēdistu.
Ja redz, ir gadiijumi, kad autovadiitaajs iedod bietee velosipeedistam, un policija saka, ka tas nav nekas nopietns un vinji ar to nekjeepaasies… tad jau sanaak, ka arii velobrauceejs var riikoties, un nekas nebuus no policijas puses, kaa nekaa, nenoziimiigs kaiteejums.
Bet nu jaa, daudz ir taadu shoferiishu, kuri lamaajaas, ka redz, nedriikst pa celju braukt.
Starpcitu, kaa paaris dienas atklaajaas, jaunais Juglas velocelinjsh, kas gar Alfu, driiz paartaps mopeedistu un motorolleristu celinjaa, jo noteikumi vinjiem atljauj braukt pa velocelinju…
Ja velo nav apriikots ar bremzeem tad tak vainiigs butu velobrauceejs. Lai vai cik stiliigs vinsh ir. :D
Kā jau Kaspars minēja - mazvērtības kompleksi izraisa agresīvu braukšanu (es vēl piebilstu, ka bailes arī lielā mērā). Tātad, mazvērtības kompleksi un bailes = agresija!!! Secinājumus izdaram paši ;)
Lielākā daļa auovadītāju nemaz nezina, cik dažiem no mums te ir vērti riteņi (īpaši MTB). Viņi zina, ka MTB riteni var nopirkt pārtikas veikalā par 50 Ls :D. Tā kā tavu krutumu nevar novērtēt.
Kas attiecas uz bļaujošajām sievietēm - tā arī ir agresijas izpausme un mana pārliecība ir tāda, ka tā lielākoties rodas no baiļu sajūtas. Jā, jā tieši no bailēm un bailes viņām ir par mums - dārgie velobraucēji. Tieši tā pat kā mammas bļauj uz saviem bērniem, kad tie dara kaut ko bīstamu. Ja sieviete pie auto stūres ir nedroša un satraucās par katru auto, kas pabrauc viņai garām, par katru stāvošo smago auto, tad velobraucējs viņas joslā tai izrasa paniku un dusmas, jo nedod Dievs viņa uzbrauks tam nabadziņam, kurš taču i pilnīgi neaizsargāts!
Arī es brīžiem pārvēršos par atsaldētu bembistu. Pārējā laikā esmu normāls bembists. :)
P.s. visi un vienmēr ideāli - tā nekad nebūs.
Deryl, tādu cilvēkus nedrīkst laist uz ielas, ja neprot savākties un apvaldīt uztraukumu, jābrīnās, ka tādi cilvēki tiek pie tiesībām.
Un kā lai neuztraucas, ja apkārt klīst tādi, kas tik to vien domā, ko citiem būs nedrīkstēt darīt? :)) Nav tā, ka cilvēki šeit atlido no marsa, izaudzēti inkubātorā… acīmredzot, kāda sabiedrība (respektīvi - apkārtējie cilvēki), tādi arī esam. :) Take it easy un viss būs forši.
Jūs te atkal mazliet sviestā aizgājāt, kuram garāks
. Patiesībā pašā raksta beigās autors tā arī vainu neatzina, nosaucot to par sagādīšanos
. Šitā ir jāraksta labs PR un reklāma ;)
Man ir jautājums par citu tēmu: kura VELO marka nodrošina atsaldētā braucēja titulu?