ja šitā turpināsies, drīz jau varēs sabrauktiem kurjeriem pieminekli celt.
neticu tiem, kas apgalvo, ka autovadītājs kurjeru varēja nepamanīt. var jau būt, ka kurjers nepieredzējis, tomēr galīgi svētdienas braucēji par kurjeriem strādāt neiet. ir viņiem čujs, kā izvairīties no sadursmēm ar agresīviem autovadītājiem. lai arī reizēm daža laba kurjeru braukšanas stils no malas izskatās pašnāvniecisks, tie puiši zin, ko dara. līdzīgi kā operatīvā transporta vadītāji. atšķirība vien tāda, ka ar bākuguni un sirēnu aprīkota mentu vai ātrās palīdzības brigāde, vai prezidenta kolonna liek autobraucējiem cienīgi piebremzēt un dot ceļu, bet tikpat veikli braucošs kurjers sazin kāpēc izskatās pēc kaitnieka, nelieša, tāda, kuru, nākamreiz ieraugot, noteikti jāpacenšas paņemt uz kapota vai vismaz piespiest pie malas.
kurjeru fluoriscējoši dzeltenās vestes/jakas reāli kož acīs, cik pats esmu tādas krāsas tērpā braucis, vienmēr auto ir ieturējuši lielāku distanci nekā tad, kad braucu neitrālas krāsas apģērbā.
bet, kā dzejnieks teicis, always look at the bright side of life:
sabiedrībā ir radusies diskusija. nu kurjeri dabon dzirdēt, ko par viņiem domā tie metāla zārku piloti, rūdītie mazohisti, kuriem man neizprotamu baudu rada dirnēšana sastrēgumos. savukārt šie zārku piloti beidzot dabū iečekot izmaiņas csn, kas ir spēkā nu jau gadus piecus, ja ne vairāk - par velosipēdistu tiesībām veikt kreiso pagriezienu, izmantot ne tikai labo malējo joslu, braukt “iespējami tuvu brauktuves malai”, nevis metru no tās.
(pēdējais punkts man īpaši patīk; gadījās nupat pavizināties pa pilsētu ar krūzeri, kam stūre gandrīz metru plata, lietū, kad metru pusotru no brauktuves platuma aizņem dziļa peļķe, kurai irties cauri nejutu ne mazāko motivāciju. iela šaura, viena josla katrā virzienā. neviens auto, protams, garām netiek, brauc visi rindā aiz manis un draudzīgi taurē. saglabāju pozitīvu attieksmi, domāju labas domas un novēlu tiem nepacietīgajiem braucējiem apsvērt velo un moto transporta priekšrocības.)
pievienojos tiem, kas cietušajam vēl drīzu izveseļošanos. turu īkšķus, lai tie kauli dzīst.