Šodien ap 15:15 Ojāra Vācieša un Friča Brīvzemnieka krusojumā Audi 80 notrieca velokurjeru Rihardu, kurš ir mans kolēģis, autovadītājs no notikuma vietas aizbēdzis, cietušais ar abiem lauztiem kreisā apakšstilba kauliem ievietots slimnīcā.
Verdikts pat braucot pa galveno ceļu nevar justies drošs ka kāds atsaldētais nepaņem uz kapota!
Ziņās raksta, ka auto numurs palika negadījuma vietā. Cerams to bēguļojošo “zarazu” izķers!
baac, nu gan svaki :( man ar gandriz taa sanaaca, bet pa laimi vis ok. veelu aatru izveseljosanos…
Nu ziniet, par to galveno ceļu un priekšroku. Aizmirsitet, ja esat pie velo stūres par tādām ekstrām, jo ir tādi, kas vienkārši neredz riteņbraucēju, un ir tādi, kas vienkārši negrib redzēt.
Tas kurjers bija no jaunajiem nesen sācis kurjerēt un acīmredzot viņš to nezin kad riteņbraucējam nekad nav priekšroka.
Es vēl no viņa paņēmu nenogādātos sūtījumus un tās mašīnas valsts numurs bija aptinies ap velosipēda priekšējo dakšu, velosipēds neceļams bez variantiem jāpērk jauns!
Ak, pārāk bieži jau tā sak sanākt. Galvas traumu cerams nav. Veselību cietušajam! Cerams bija apdrošinājies (tas mazliet palīdzēs pie atveseļošanās).
Esiet lūdzu uzmangi arī pārējie!
costx, izmaksas sedz vainīgais (viņa apdrošinātājs).
Žēl protams… ka bardaks saglabājās.
Es vēl joprojām raustos braukt pa ropažu ielu piem. Vienmēr krustojumā jāpastājās jāparliecinās, kaut esu labi ieskrējies un ir priekšroka.
Likumos ir jaieraksta punkts - par velopēdista sabraukšanu bargs sods (ja nobrauc uz tāda krustojuma).
Vācijā un Anglijā auto bezmaz vai apstāsies, lai palaistu velosipedistu, jo šofers zin - ja uzbrauks, notrieks, kaut aizskars - šoferēšanai beigas.
man ari pagjuso vasar uzbrauca …bet biski patrakojot…uzreiz samaksaja, aizveda lidz mehim un aizveda majas
man brālis redzēja to no malas. skats esot bijis baiss vien no tā, kādu “lidojumu” cilvēks veica.
ātru izveseļošanos cietušajam!
Nu cerams žoperis dabūs pēc pilnas programmas, gan par avāriju, gan par palīdzības nesniegšanu, gan par bēgšanu, lai arī kādi tie mūsu likumi būtu…
Jā - likumos ir jābūt izmaiņām, ka notriekts gājējs vai velosipēdists tavā autovadītāja karjerā un aprošināšanas izmaksās ievelk pamatīgu robu uz pus mūžu, BET tas notiks tikai tad kad tie velosipēdisti arī brauks normāli. Jo tāpat kā mēs atceramies tikai tos autovadītājus, kas mūs nepalaiž, tāpat autovadītāji atceros tikai tos velobraucējus, kas izlec uz ielas, brauc bez atstarotājiem. Tādejādi savstarpējais naids daudziem tikai akumulējas :/
Paldiesdievam maz braucu, man drīzāk pēdējā laikā ir bijuši gadījumi, kad autovadītājs pavēlu pamana, bet sabremzē un pat atvainojas. Protams tādiem pamāju, ka viss kārtībā, lai arī bija man jābremzē. Tāpat uz gājēju pārejām parasti pamāju pateicību, ka apstājās - nevajag vairot naidu!
Protams, lieli veselības vēlējumi cietušajam un ātru izveseļošanos!!!
…autovadītājs pēc sadursmes ir aizbēdzis… To ka ir uzbraukts kādam, protams, nepamanīt nevar. Man vienmēr, pēc šādu ziņu izdzirdēšanas, kad uzbraukts gājējam vai velosipēdistam, pat kaut vai sunim vai citai dzīvniekam, rodas dziļās pārdomas par to ko īsti domā un kā sevi var nomierināt cilvēks, kas ko tādu ir izdarījis, vai viņam pašam nav neviena radinieka vai tuva cilvēka, kas varētu nokļut šādā situācijā, utt…
Lai puikam labi dzīst!
http://www.tvnet.lv/zinas/article.php?id=518257
Automašīnas vadītājs attaisījis logu un, apsolot izsaukt ātro palīdzību un policiju, neizkāpjot ārā no mašīnas, aizbēga no notikuma vietas. Ātro
palīdzību un policiju tā arī neizsauca.
Tieši to pašu man apliecināja liecinieks, iespējams SiSes brālis ja viņa raksta ka viņas brālis to redzēja, es kad izdzirdēju pa rāciju palīgā saucienu es tajā brīdī biju Nometņu ielā 59b iekš City Fitness atdevu tābrīža pēdējo sūtījumu un metos uz notikuma vietu paņēmu vēl no viņa somas nenogādātos sūtījumus un pagaidīju kamēr mediķi uz nestuvēm ievietoja neatliekamās palīdzības mašīnā un sagaidīju autokurjeru kurš paņēma sasisto velosipēdu un pārējās mantas un devos pēctam tālāk jau pa cietušā kurjera paredzēto maršrutu.
Tas nav vīrietis kas pamet bezpalīdzīgu cilvēku nelaimē!
Cerams, kads uzņemsies arī informēt par turpmāko gaitu… kaut vai tas pats tvnets/degpunkts. Es vēlētos lai tam tipiņam tiesības nost + aizgliets vadīt kādus 2-3g.
Vismaz ar agresīvajiem
kaut kas kustās tvnetā …
nr tak ir!!
kādas problēmas chali sazīmēt??
Cerams, ka tas autobraucējs nav pārāk biezs.
Pēc sadursmes ar vienu tādu eksemplāru uz regulējama krustojuma pie ZAĻĀS gaismas cietušais gājējs slimnīcā izdzirdēja sekojošu izmeklētājpoliča tekstu : - Vai jūs droši zināt, ka pats nepalīdāt zem mašīnas?
Daudz kas šai zemē ir pērkams… :(
…lai labi dzīst un kauli ātri spēku atgūst!! un arī no manas pieredzes velo pieredzes, visiem, kas brauc ar velo pa pilsētu (ne tikai Rīgu) - galvenais likums - ja esi uz galvenā ceļa, rēķinies ar to, ka Tevi VAR nepamanīt, it sevišķi tagad tumsā… un trotuāri ar nav nekādi glābēji - viennmēr kāds var izlekt no pagalma…
ir jāuzmanās arī uz šosejām . . . nereti tu vēsi min un pēkšņi tavā priekšā izlec auto, kurš apdzen pretim braucošo. Ne pa velti velo drēbes ir spilgtās krāsās, bet braukā arī visādi daltoniķi, kas tevi redz asfalta krāsā.
Tevi nepamana arī gaišā dienas laikā, piebrauc blakus un griež pa labi.