Atkal par dakšām:)

Esmu jaunas dakšas meklējumos. Pārlasīju forumu, izpētīju internetveikalus - gudrāka nekļuvu:) Visi tie burti un cipari priekš blondīnes par sarežģītu:)
Savu Manitou R7 nokāvu 1.5 gada laikā. Gribās ko nopietnāku, bet tomēr ne īpaši smagāku.
Palīdziet… Iesakiet…

Rock Shox reba!! no manas puses liekas diezgan pieņemams variants! :)

Man jau škiet, kas labi brauc, tas labi kauj un pasakot lielo paldies par padarīto darbu laiž dakšiņu brīvsolī bez mazākajiem sirdsapziņas pārmetumiem. Un ja iepriekšējā ir labi savu darbu darījusi, kamdēl nemeklēt tādu pašu?
Šis gan nebija konkrēts piedāvājums, bet ieteikums domu virzīšanai.

te pat forumā tirgo Rebu par unikālu cenu

http://www.xc.lv/mtb/forums/viewtopic.php?pid=53251#p53251

Zinot to, ka Tu šogad esi izvēlējusies garāko / prestižāko distanci jāsecina ka esi pietiekami ambicioza un tendēta uz rezultātu. Tad noteikti jāskatās ir sacensībām domāto dakšu virzienā ar bloķēšanas slēdzi uz stūres, jo Tu brauc arī krosus un tehniskākas trases. Katrs no lielajiem ražotājiem piedāvā kādu sēriju kas ir orientēta uz sacensību braucējiem. Ja patika Manitou, tad jaunās MRD Absolute pēc apraksta un fīčām noteikti nav pastarīši, Ja FOX tad RLC modelis, kas arī ir vieni no līderiem tirgū, bet es ieteiktu RockShox SID, dēl svara un LockOut slēdža uz stūres, kuru no modeļiem (Race, Team vai World Cup) lai nosaka budžets, jo atšķirība savā strpā, man domāt, ir niecīga. Jaunajās SID ir izmantota iepriekšējo gadu Reba tehnoloģijas un SID vairs nav jāremontē pēc katriem 1t km.

Mazliet nost no tēmas, bet domāju arī topica autorei tas varētu būt interesanti:

ar ko jaunais SID’is atšķirās no jaunās REBA’s? Skaidrs ka SID būs vieglāks, bet man interesē tieši performance atšķirība. Kādam ir pieredze?

[quote=19]Mazliet nost no tēmas, bet domāju arī topica autorei tas varētu būt interesanti:

ar ko jaunais SID’is atšķirās no jaunās REBA’s? Skaidrs ka SID būs vieglāks, bet man interesē tieši performance atšķirība. Kādam ir pieredze?[/quote]
Baigās pieredzes nav, bet cik sanāca iegūt info, īpaši neiedziļinoties detaļās, tad atšķiras ar “nearko”.

Svara atšķirība starp FOX rlc un SID max 100gr,bet nevar salīdzināt kā viņas strādā.Un 09 fox arī uz stūres ir lokauts

Šogad (2008) bija vienīgā sezona kad SID un Reba bija viena segmenta dakšas ar ļoti līdzīgiem parametriem. Nevienam nav noslēpums ka SID ir tapis uz Rebas bāzes un piemēram Race modelis izmanto arī Rebas iekšas no team modeļa. Atšķirības ir, taču tās vairāk attiecas uz savietojamību ar SID štokiem kuri ir īsāki svara ekonomijas dēļ. Rebai WC ar karbona kroni ir uztūnēta hidrauliskā daļa no BlackBox, taču pamatā tomēr ir visas Rebas plastmasas daļas kuras mēdz salūzt ziemā lielos mīnusos lietojot lock-out (ja nelieto tad arī nav problēmu). SID WC un team ir nomainītas visas plastmasas detaļas pret titāna, tādejādi palielinot konstrukcijas drošību un arī svaru (tiesa runa ir par gramiem ~20). Visiem SID modeļiem ir push-lock uz stūres (arī Rebai tāds ir) un manuprāt tas ir visu laiku pats ērtākais. Slodzes laikā mēdz ieķerties, bet tas ir nenozīmīgs konstruktīvs defekts, kuru nevar novērst (taču var pierast lietot kad dakša ir nedaudz atslogota, un tādejādi apejot šo problēmu). Svara starpība starp SID WC un Reba WC ir 70 gr, par labu Sidam. Nākamgad Reba tiks virzīta uz All mountan segmentu palielinot darba gājienu un SID paliks XC segmentā. Lai nu kā bet RockShox tomēr ir līderis XC dakšām.

Vari, lūdzu, paskaidrot sīkāk? Ko nozīmē “bet nevar salīdzināt kā viņas strādā”?

na vkus i cvet tovarišķa ņet!,

lai jau pati Dalībniece cik viņai ir vai nav steidzami, gaidīt vai ne Salaveci un '09, un cik ir vai nav svarīgi 100-150gr.
Bet apgalvojumam par to ka FOX strādā daudz labāk vai labāk atļaušos kategoriski nepiekrist, man ir bijis tas gods lietot gan TerraLogic (X) modeli, par ko vispār neizteikšos, gan 07 gada RL un, mans viedoklis ir ka pačakarējoties un atrodot īsto spiedienu augšā un apakšā (positive / negative) SID strādā izcili, SID pēdējā paaudze ir saglabājusi visas veco SID performanci un klāt pielikta praktiskā un izturības / stingrības daļa.

Lielākā daļa no sacīkšu dakšām ir konstruētas uz “līdz 80kg smagu braucēju”, FOX laikam ir izņēmums un ļoti labi strādā arī smagākam braucējam, pat 100kg smagam braucējam, bet man intuitīvi liekas ka Dalībniecei tas nav interesanti.

Sid beidzot vairs nav neizturīgs puņķis, tāpēc ņemams. Reba bija un ir laba. manuprāt izvēli būtu vērts izdarīt starp šīm divām dakšām, un tikai.

lietoju Magura Durin un ari nav ne vainas. krasa ari smuka balta ar sarkanu man patik

[quote=kacs]na vkus i cvet tovarišķa ņet!,

lai jau pati Dalībniece cik viņai ir vai nav steidzami, gaidīt vai ne Salaveci un '09, un cik ir vai nav svarīgi 100-150gr.
Bet apgalvojumam par to ka FOX strādā daudz labāk vai labāk atļaušos kategoriski nepiekrist, man ir bijis tas gods lietot gan TerraLogic (X) modeli, par ko vispār neizteikšos, gan 07 gada RL un, mans viedoklis ir ka pačakarējoties un atrodot īsto spiedienu augšā un apakšā (positive / negative) SID strādā izcili, SID pēdējā paaudze ir saglabājusi visas veco SID performanci un klāt pielikta praktiskā un izturības / stingrības daļa.

Lielākā daļa no sacīkšu dakšām ir konstruētas uz “līdz 80kg smagu braucēju”, FOX laikam ir izņēmums un ļoti labi strādā arī smagākam braucējam, pat 100kg smagam braucējam, bet man intuitīvi liekas ka Dalībniecei tas nav interesanti.[/quote]
rl un rlc nav viens un tas pats:)

Mūsu banānu republikā visiem "sportistiem "jau vajag lai nešūpojas un ir pa vieglo,bet dakša ir domāta lai [color=#FF0000]AMORTIZĒTU[/color]

Varētu kaut ko plašāk? Es arī braucu ar sarkanu mazdu - arī nav nevainas un krāsa tiešām patīk! :)

Dakša savu nokalpo un ir metama ārā? Viņa nav remontējama vai?
Kā tad lai orientējas dakšas nolietojumā?
Un kas tieši tad viņām tur nobeidzas?

Par Lock out’iem: Objektiivi raugoties! Manaa skatijumaa FOX uznaaciens ar Lock out’u uz stuures ir paarspeejis “visus”. Lock out uz stuures ir maximaali vienkaarssi un eerti lietojams. (gan jau bez erroriem)
p.s. nemaaku ielikt bildiiti ( bet nu googlaa gan jau var samekleet )

Par lock outiem vēl, vai XC braucot jūs slēdzat iekšā ārā, personīgi es XC braucot aizmirstu par lock out, maratonus braucot gan reizēm atceros, piemēram Ērgļos. Man patīk FOX domu gājiens novietojot rebound dial štoka aukšā, interesanti būtu pamēģināt rebound kontroli uz stūres.

slēdzu gan. vienmēr pirms lieliem kāpumiem. kaut kā automātiski sanāk. trūkums - ja kāpums pārāk nogalinošs, tad mēdzu aizmirst izslēgt, bet to ātri pamana.