Atkal par dakšām:)

Varētu kaut ko plašāk? Es arī braucu ar sarkanu mazdu - arī nav nevainas un krāsa tiešām patīk! :)[/quote]
http://www.bikeradar.com/gear/category/components/forks-suspension/product/durin-100mm-fork-08-22867
nu patik ka ta daksha strada. pirms tam bija manitou skareb tada ljengana likas salidzinot ar magura. nu gruti aprakstit jaizmegina pasham

Man ir Magura Laurin - nav gan bijis iespējas salīdzināt ar citām, bet pieredzējuši braucēji, kuri izmēģinājuši manu vellapēdu, saka, ka ir baigi OK. Maksā mazliet mazāk kā Durin :)

Es neteiktu ka lockout’s ar divām pogām un tikai uzmaucams pārspēs visus:

nav jau jāpārspēj, bet risinajums man likās ļoti labs.

[quote=LOOK]Es neteiktu ka lockout’s ar divām pogām un tikai uzmaucams pārspēs visus:

http://trek-team.lv/images/upload/Fox2009lockout.jpg[/quote]
dzīvē strādā ļoti ok
p.s. man liekas ka visiem ir 2 pogas vai kloķi:)

Visiem jau nav 2as, bet foxa risinājums tiešām likās ĻOTI ērts.

Līdz šim esmu lietojis divas dakšas. SID race 80mm gājiens, dual air, (kaut kādas 2006 gada) un FOX 32 F100 RL, 100mm gājiens (2008. gada). Salīdzinot es viennozīmīgi dodu prikšroku FOX dakšai.
Neskatoties uz to ka tā gada SID bija ik pa laikam jāpārjauc jo tur eļļa sagāja netur kur vajag un samazinājās gājiens. Dkša bija ļoti smalka, varēja sapumpēt tā, ka pa trepi strādāja ideāli un gandrīz nemaz to nejutu! Es teiktu, ka SEBos ideāls variants. Bet tehniskās trasēs, pie lieliem ātrumiem gājiens likās noteikti par mazu, iespējams likās arī tādēļ, ka bija dual air. Reāli to dakšu bieži sita cauri (arī tad, kad tā bija nesen izgājusi apkopi)!! Līkumos arī tā dakša kaut kā dīvaini uzvedās.
FOX ir vienkāršākas, bet uzticamākas konstrukcijas. Braucot ar FOXu noteikti ir tāda kā uzticamības sajūta. Zinu, ka dakša jebkurā situācijā nostrādās ideāli, neizsitīs cauri. Pagaidām strādā ideāli. Neko sliktu par to dakšu nevaru teikt.

Paldies visiem par info, vismaz kļuva skaidrāks kurā virzienā turpināt meklēt.

Pats es sev izvēlētos (63kg) (to arī taisos darīt):

1. Manitou R7 MRD
  2. RS SID
  3. FOX (tādu labāku modeli)
  4. RS REBA
  5. Marzocchi Corsa vai kā tur viņu sauc
  6. Manitou Minute MRD (ja gājienu vajag vismaz 100mm)
  7. kādu vieglāku DT
  8. Maguru gan neņemtu tikai subjektīvu antipātiju dēļ.

[quote=FOX]Pats es sev izvēlētos (63kg) (to arī taisos darīt):

1. Manitou R7 MRD
  2. RS SID
  4. RS REBA
  7. kādu vieglāku DT
  8. Maguru gan neņemtu tikai subjektīvu antipātiju dēļ.[/quote]
    Nu manitou es gan liktu labak virtuves iekartai lai durtinjas labak strada.

Kāpēc tāds apgalvojums?

Visu dzīvi esmu braucis ar Manitou. Problēmu nav bijis (ja kas arī notiek, tad pats arī remontēju). Un strādā tiešām izcili labi (tiesa gan, priekš viegliem braucējiem).

Mani par vieglu laikam būs grūti nosaukt:) Šobrīd sliecos uz FOX rlc 100 pusi. Smagāka, bet ar citām priekšrocībām - izturība, uzticamība un Baltā pārliecināšanas spējas, lielākais mīnus cena. Tam ir jānobriest…

Rudens nāk cenas krīt 29103222
p.s. pīrāgs Baltajam:))

[quote=FOX]Pats es sev izvēlētos (63kg) (to arī taisos darīt):

1. Manitou R7 MRD
  2. RS SID
  4. RS REBA
  7. kādu vieglāku DT
  8. Maguru gan neņemtu tikai subjektīvu antipātiju dēļ.[/quote]
    Nika dēļ jau varēji ielikt vismaz 2 vietā:))
    iedošu pamēģināt nedaudz tūnētu rlc varbūt domas mainīsi:)

vai tas nozīmē, ka tirgo galīgu mēslu? tieši gribēju jautāt - kur labāk apkopt savu R7? (zinu - pie fubar, bet varbūt ir vēl kāda vieta) un iedomājos par x-sports, jo manitou stāvēja uz corrateca, ko šie tirgo. bet tagad māc šaubas - vēl ieliks savā virtuves iekārtā…

Bija man reiz Magura Menja, ļoti patikās, viegla un par cik skaitās zema spiediena, strādāja ļoti labi un mīksti, bet ar bišku lielāku spiedienu nekā nepieciešams. Manuprāt paredzēta viegliem svariem, lokauts ne visai ērts, cena pievilcīga. Resumē: ļoti laba dakša bet ne sacīkstēm.
Tagad ir ienācies RS reba SL, aptuveni 4x labāka par maguru, bišku smagāka, divi gaisi dod ļoti lielu plusu braukšanas komfortam, ērts lokauts (kad apliku otrādi palika ērtāks, manuprāt), rebound smalki regulējas, redzēs kā ies, pagaidām darbība patīk ļoti.
P.S. Vienīgi neesu tā kārtīgi ticis galā ar spiedieniem, varbūt kāds var ar padomu izlīdzēt.

vai tas nozīmē, ka tirgo galīgu mēslu? tieši gribēju jautāt - kur labāk apkopt savu R7? (zinu - pie fubar, bet varbūt ir vēl kāda vieta) un iedomājos par x-sports, jo manitou stāvēja uz corrateca, ko šie tirgo. bet tagad māc šaubas - vēl ieliks savā virtuves iekārtā…[/quote]
tas ir domats kad ja taisam dakshu top topu tad nu 1maja vieta nevar likt.

Kāpēc tāds apgalvojums?

Visu dzīvi esmu braucis ar Manitou. Problēmu nav bijis (ja kas arī notiek, tad pats arī remontēju). Un strādā tiešām izcili labi (tiesa gan, priekš viegliem braucējiem).[/quote]
Pirms kadiem 3 gadiem braucu ar skarebu vai kaut kads platinium bija. hvz vairs neatcerosbet pec katra krosa vai maratona pie resna ar alus litrazhu ludzos lai lej ellju atpakalj jo naca pa visiem caurumiem ara. pec tam3 gadus bija fox un bedas neesmu jutis ne tuvu.
Pienjemu kad manitou progreses jo tgd razhotajs ir parpirkts un tgd tie ir viena kompanija ar hayes un sun. gan jau kad 4alji pashi saprot kad servisa kjepas ir ar manitou daudz. Rock shox shogad ari dabuja bonusa punktus. diviem modeljiem visiem ka jauniem uzreiz jau njemot velo no kastes ara elllja jau bija iztecejusi. rupnica atsauca tos un sutija jaunas iekshas un dabuja to visu mainit.
tieshi tapec domaju kad 1maja vieta butu tomer jaliek fox jo tadi kasjaki ir noversti lidz maximumam