nu es tieši par konkrēto krustojumu jautāju, jo es arī pamatā braucu ar auto un tur 50 uz 50 tauta brauc - gan pa pirmās joslas labo malu, gan tuvāk otrajai joslai… tā kā nez kā tur ir iekš CSN un kā ir DROŠĀK.
Iekš csn bija tā, ka, ja griezies pa kreisi, tad drīksti braukt pa joslu, kas ir paredzēta kreisajam pagriezienam. Domāju, ka tā ir arī citos gadījumos - izvelies to joslu, kas ļauj braukt tajā virzienā, kurā vēlies. Vismaz es tā daru.
Drošāk noteikti ir nelīst otrajā joslā, bet braukt pa pirmās joslas vidu vai kreiso pusi, cenšoties netraucēt tiem, kas taisās griezties pa labi, un tad smuki piekārtoties labajā maliņā, netraucējot arī tiem, kas brauc taisni. Ja brauc pa otrās joslas labo malu, kas ir ļoti pareizi pēc CSN, tad tas apgrūtinās gan tos, kas griežas pa labi (ar domu - a ja nu viņš pabīdās un iebrauc manā joslā), gan tos, kas brauc taisni, jo joslas uz Brīvībenes nav tik platas, sevišķi tajā vietā. Nedomāju, ka ir patīkami, ja pa abām pusēm ļoti tuvu pabrauc garām auto.
IMHO drošāk tajā pagriezienā būtu pirms krustojuma pārkārtoties tā, lai atrastos labajā joslā braucošajam auto aizmugurē nevis sānos un tad bez problēmām krustojumā braukt taisni. Aizmugurē braucošajam pirms pagrieziena tāpat ir jāsamazina ātrums un viena velo garums netraucēs.
Nu gan sviestu kuļat.
Konkrētajā krustojumā taisni ir jābrauc no otrās joslas labās puses.
Un viss.
Tur nav par par ko diskutēt.
Un nevienam tas tur netraucē.
Tas, ka fiziski auto tur var lidot uz 1oo+ km/h, nedod autovadītajiem nekādas tiesības pukstēt.
CSN visiem ir vienādi.
Verza, joslas tur ir ĻOTI platas.
Joslas NAV platas uz Valdemāra ielas.
Te gan tu kļūdies. Joslas tur ir pietiekoši platas, ja ņem vērā, ka ir tikai 1 josla katrā virzienā, vienkārši visi brauc 2 joslās. Es, kad braucu ar auto pa valdemāra ielu, parasti ieņemu tādu pozīciju, lai neviens man nemēģina spraukties garām ne pa vienu pusi. Nepatīk tā sajūta, ka blakus kāds rīvējas 10 cm attālumā. Varbūt tas dēļ pieredzes trūkuma, ļoti reti braucu ar auto, jo tiesību vēl nav(vecums neļauj).
Ņu nevajag jau būt tik kategoriskiem. Katram ir savs braukšanas stils, katrs pats zina, kā viņam visdrošāk konkrētajā vietā rīkoties, un mans uzskats ir - drošība ir pirmajā vietā un tikai pēc tam ir Ceļu Satiksmes Noteikumi. Man ir gadījies braukt pa otrās joslas labo malu brīdī, kad pa abām pusēm brauc garām autotransports - sajūtas nekad nav bijušas ļoti pacilājošas.
Un jūs taču visi dzīvē esat forši cilvēki. Kāpēc tāds ļaunums forumā?
Kas drošāks ir manevrā, kad pārkārtošanās uz vajadzīgo joslu tiek novilcināta uz beidzamo brīdi un izpildīta, pārkāpjot CSN? Ja tu laicīgi ieņem taisnvirziena joslu, tad šoferim arī ir puslīdz skaidrs, ka tu brauksi taisni, bet tāds braucējs pa kreiso malu vai joslas vidu - kā lai aizmugurē braucošais uzmin, kurp tas dosies?
Ja bailes no transporta abās pusēs, jāizbrauc pa Siguldas šosi posms zem apvedceļa viadukta, pa joslām, pēc noteikumiem, kādas 10 reizes no vietas intensīvas satiksmes laikā :)
Te gan tu kļūdies. Joslas tur ir pietiekoši platas, ja ņem vērā, ka ir tikai 1 josla katrā virzienā, vienkārši visi brauc 2 joslās. Es, kad braucu ar auto pa valdemāra ielu, parasti ieņemu tādu pozīciju, lai neviens man nemēģina spraukties garām ne pa vienu pusi. Nepatīk tā sajūta, ka blakus kāds rīvējas 10 cm attālumā. Varbūt tas dēļ pieredzes trūkuma, ļoti reti braucu ar auto, jo tiesību vēl nav(vecums neļauj).[/quote]
Lūk, tādā gadījumā nevajag līst uz Valdemāra ielas. Visi tur nez kāpēc ceļu sadala. Ja trūkst pieredzes, tad gūsti to mierīgāko apstākļos, nevis brauc kā pašam ērtāk.
Viens amerikānis bija šokā, kad es viņam skaidroju, ka LV gadījumos, kad nav horizontālo apzīmējumu, ceļš jāsadala vadītājiem pašiem.
[quote=averza]Ņu nevajag jau būt tik kategoriskiem. Katram ir savs braukšanas stils, katrs pats zina, kā viņam visdrošāk konkrētajā vietā rīkoties, un mans uzskats ir - drošība ir pirmajā vietā un tikai pēc tam ir Ceļu Satiksmes Noteikumi. Man ir gadījies braukt pa otrās joslas labo malu brīdī, kad pa abām pusēm brauc garām autotransports - sajūtas nekad nav bijušas ļoti pacilājošas.
Un jūs taču visi dzīvē esat forši cilvēki. Kāpēc tāds ļaunums forumā?[/quote]
Esmu kategorisks, nevis ļauns ;)
Uz Valdemāra ielas ar auto lienu tikai tajos laikos, kad tur ir maza satiksme.Vienkārši dzīvoju ielā, kas paralēla valdemāra ielai, tādēļ visērtāk ir braukt pa to.
Par to ļaunumu forumā - forumā nav iespējas redzēt cilvēka sejas izteiksmi un dzirdēt intonāciju, tādēļ reizēm kāda teksts var šķist ļauns.
ar porche pa mežu un ar smieklīgajiem “džipiem” ( ar planajaam riepeleem) pa pilsētu , apsurds, lūk kas tas ira
pierašanas vaina.
sevišķi labs trenažieris šādai pierašanai - taisni pa krasta ielu garām salu tilta pieslēgumam, it sevišķi virzienā uz centru ;)
[quote=A Vanags][quote=velovelo]Nu labi paspamoshu es ar kaa 28" saimnieks
ar ko aatraaka un vieglaaka BRAUKSHANA var paskatiities TourDeFrance tur nez kaapeec neviens ar 26"
[/quote]
Bik offtopiks, bet fakts kaa taads, ka shosejas gonku var arii ar MTB novinneet… un skuju tur lielie rati un shauras riepas…
Tepat tak ir dzjeki kas ar MTB mauc aatraak kaa vidusmeera shosejists…
http://www.bikeradar.com/news/article/mountain-biker-wins-road-race-on-his-hardtail-22736[/quote]
Ar to tu gribeeji pieraadiit ka krietni labaaks brauceejs arii ar nepiemeerou velo var uzvareet, vai
to ka esi aizmirsis skolas vielu fizikaa par rites pretestiibu ?
Moraale - trenneesimies vairaak draugi, jo nejau riepa pa Ls 35 vai xtr paarsleedzeejs mums paliidzees kljuut aatraakiem
Intresanti butu treneties uz 24" ratiem un braukt ar sosejas riteni un 28".